Fugalaau

E faʻapefea ona totoina le perosi i le fale

Ae e te leʻi ola i le pikiapu i le fale, e tatau ona e iloa foliga o lenei fale. E na o le mauaina o ia faʻamatalaga e mafai ai ona e mauaina se laau ola maloloina ma matagofie tele lea o le a fiafia ai tagata e ona mo le tele o tausaga.

Faʻamatalaga o le pa'ō

O se aganuʻu tulaga ese lea e mafai ona faʻamamaina lelei le ea nai lo isi. O le faʻaolaina o le tele o mea faʻalavelave, o le perosi e faʻamaʻi ai siama ma siama. Faafetai i na tomai, e masani lava ona ola le laau i potu nonofo.

Ua tupu le ola o Cypress i le tulaga o se togavao po o se laau. O lenei laau e faia ai se pale paleni, ae masani ona i ai le foliga o se pyramid. O laʻitiiti laʻitiiti talavou e iai ni laʻau laititi i foliga o nila. Faatasi ai ma le matua, latou te pipii atili atu ai i lala, ua ufiufi i tamai fua. Talu ai o lenei mea o se sui o laau monoecious, o tamaʻitaʻi ma tama tane o loʻo i luga o le tasi tagata. E na o le tausaga lona lua e selesele ai, e fatu ai fatu laiti e pipii i lalo ifo o "apaau" o le au.

O le lauʻeleʻele o perosi o le teritori o meaola ma vailaʻau. Ae o loʻo i ai ni ituaiga o le malulu. I le fale, o se fua lapopoa o le laau ua fafagaina.

O loʻo taʻua foʻi Cypress i le Tusi Paia. O le tasi lenei o laau na teuteuina ai togalaau o parataiso. Kerisiano e manatu o le kiliva o se faatusa o le ola e faavavau.

I totonu o faleoloa o loʻo faʻatau atu laau toto, o le tele o taimi e mafai ai ona e maua le Goldcres auro. E i ai ni nila samasama ma se auro auro. O se laau lalelei e le tele se avanoa ma e fetaui lelei mo fale mautotogi po o nofoaga ma fale. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a fesoasoani e fausia se tulimanu o le Faatoaga o Etena i soo se mea.

O totonu o le pafikeke totonu e aoga tele mo ona suauu taua. Ona o le manogi manogi, o lenei laau e mafai ona vaʻaia ai iniseti eseese. O le suauʻu e maua mai faʻamau e ala ile faʻamaʻi. Faatasi ai, e mafai ona e fofoina le tele o faamai. E le gata i lea, o le suauʻu o se mea sili ona lelei.

Mea totino o le manogi meli:

  • feosofi ma ni manogi le lelei;
  • aveese faʻamalositino auala, faʻamalolo manuʻa;
  • ei ai sona lagona filemu;
  • O se tonic lelei;
  • taofi le toto ma faʻamālōlōina tipi;
  • faamaluluina le ulu o le ulu.

O le manogi o le paina e alu ese mai le tala o le hormonal. E fesoasoani i le taulimaina o malulu, fomaʻi, ma togafiti totoga o le toto. O le suauu manogi o se mea sili ona manaia. E faʻateʻaina ai meaʻai, fesoasoani i le paʻu ma le faʻafitauli o le paʻu, e faʻafefe ai kulus.

Aiga Tausi

O lenei mea totino e le o se mea e fiafia i ai e momoli atu le tele o faafitauli i ona tagata. Ae e ui lava i lea, e iai tulafono patino mo le tausiga o aiga mo paopao i totonu, lea e taua le iloa ma mulimuli ai.

Maualuga eletise manava manava

E vave ona ola vave le laau i le tuputupu ae, o lea e taua ai ia te ia le faamautinoaina o le tele o minerale ma vailaau oona. O le palapala mo le perosi e le tatau ona le mautonu. E mafai ona taʻitaʻia ai le tele o vai. O le tele o le vai e masani ona mafua ai le pala, lea e matautia mo le laau.

Aʻo le i tausia le perosi i totonu o se ipu, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i faʻamatalaga e uiga i ai.

O le malamalama lelei o le ki lea i le ola maloloina o le meli

E fiafia le laau i le susulu o le la. A le o lena, o le a amata ona liu samasama ona laʻau ma faʻapala. E paolo laau paolo i le vevela vevela. I le taimi vevela, e alu i le ea fou mo le sunbathing, ma i le taumalulu latou te maua ai le faʻamalamalamaga faaopoopo i le fesoasoani a moli.

Suavai lelei ma leai se masuasua

I le tau vevela, e tatau ona faʻamausali le faʻafefeteina masani i totonu o le ulo, i le taumalulu, o le eleele o loʻo i ai e tatau ona pulapula. A oʻo mai le vevela, e vave faʻaleagaina aʻa o le kiliki i le pala. O se laau vao e tali lelei i le faʻaauau pea ona faʻaleleia, aemaise lava i taumafanafana vevela.

O se siosiomaga lelei o le filifiliga aupito sili lea. O laau Coniferous e le fiafia tele i le vevela. O Cypress e leai se faʻalavelave. O le mea pito sili ona lelei mo ia o se potu e 8-10 tikeri. O ia tulaga e faigata ona fatuina i se fale mautotogi i le taumalulu ma le taumafanafana. Na o le pau le auala e fesoasoani ai i le taamilomalie o le felafoaʻi ma faʻafefe tele le potu i taimi uma.

A oʻo ina totoina le paopao i le fale, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le fafagaina. O le faʻaaogaina masani o fomaʻi faʻapitoa o le a maua ai le vailaʻau faʻatasi ma foliga vaaia lelei ma faʻamalosia le puipuiga.

O le tausia o le papatuni o lemoni i totonu o loʻo aofia ai se mea faʻapipiʻi. O lenei faiga e tatau ona faia i le tautotogo. Afai e te manaʻo e taofiofi le tuputupu ae o se laau, a oʻo i le toe totoina, e tatau ona e totoina le aʻa o le laau.

E faʻapefea ona totoina le perosi mai fatu?

Ae e te leʻi ola i le pikiapu mai fatu, e tatau ona e iloa nisi tulafono, pe a sili atu ona lelei le totoina o fatu. O le vaitaimi sili ona lelei o Aperila-Me. E mafai ona fatuina fatu na faʻatau i totonu o le faleoloa poʻo le aoina mai tutoatasi mai i vaʻa.

Ina ia faia lenei mea, ia saunia le paluga i vaega nei:

  • fanua ma lau - 2 vaega;
  • palu faʻatasi - 1 vaega;
  • sodoma - 1 vaega;
  • oneone - 1 vaega.

A o le totoina fatu laau o le cypress, e tatau ona e faatumu ipu i eleele palapala. Ona sasaa lea o le mea e fai ma sina mea itiiti. O mea totō e tuʻuina ile pito i luga, e ufiufi ile eleele ile 1 cm le maualuga. E faʻamamaina pusa i totonu o se lauʻeleʻele. A mavae ni nai vaiaso, e tatau ona tupu pine.

I le taimi o le toe totoina o totogo i totonu o ipu tumau, o le faʻaofiina o le faʻalavelave faʻalavelave o le faʻalauteleina o le faʻaalia o le a maua ai ni faʻamanuiaga lelei. Ua fuafuaina mo le lua tausaga ma o le a maua ai se fafagaina atoatoa o le uila i lenei taimi.

O le mini-greenhouse e tatau ona tatalaina i lea taimi ma lea taimi, ao tuputupu ae le laau, e tatau ona faia lenei mea i taimi uma. I le aluga o taimi, ua aveeseina le fale koli. A oʻo ina totoina le kiliva mai fatu i le fale, e tatau ona e mataʻituina le eleele palapala, ae aua le faʻafefeina laau.

Pe a oʻo atu le totogo i le lima senitimita le maualuga, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o pusa eseese:

  1. Mo nei faʻamoemoega, e talafeagai lelei le tele o tioata palasitika.
  2. Ia mautinoa ia faia se pu i le pito i lalo o le ipu ma sasaa se apa o le faalauteleina o le oneone mo alavai.
  3. Mo le totoina, o le eleele lava e tasi e faʻaaogaina mo le totoina o fatu, ae sili atu le oneone e faaopoopo (lua vaega).
  4. O masina uma, e manaʻomia ona fafagaina laau i fugalaʻau, ma a maeʻa le tausaga, e mafai ona faʻafeiloaʻi i totonu o fagu.

Mo le totoina o perosi, e sili ai le faʻaaogaina o ogalaau mafolafola ma se faʻalelei lelei o le faʻalelei o le eletise i le pito i lalo.

O le vaiaso muamua ina ua maea le totoina, o le laau e sili ona puipuia i le malamalama, ma tuu i se nofoaga e sili ona manaia. O le faamalama i matu ma sasaʻe e talafeagai lelei mo conifers. Afai o le faapaologa e susulu, ma o le vevela o iina e le pa'ū ifo i lalo ifo o le 15 tikeri, i le taumalulu e mafai ona e taina le kilipa i le loggia. O fua muamua i luga o le laau e aliali mai i le lima o ona tausaga.

Faʻapenaina o vavao o le perosi

Mo lenei auala o le sosoloina o kilipa i le fale, Aperila poʻo le faaiuga o Iuni e talafeagai. Ina ia amata, filifili se tina ola maloloina. E tatau ona ave ese mai lona vaega pito i luga, mai lala e le silia ma le tolu tausaga. O vili na filifilia mo le vaʻaia e le o vavaeina, ae na vavae ese i se auala malosi ma vave. I le taimi lava e tasi, e tatau ona i ai se fasi uila i le faʻavae. E le sili atu i le 20 simita le maualuga o le 'au.

O le faʻapenaina o le vavalo o le perosi e sili ona aoga.

Auala e totoina ai pafi:

  1. O nei nila ile pito i lalo ua aveese. O lala e teuina i le tuputupu ae o le tuputupu ae mo le tusa o le aso.
  2. Totoina i pusa na saunia muamua. Ua tumu i le oneone, lea ua pisia i le 3% vaifofo o le potassium.
  3. E tatau ona i ai i le tane le tele o numera o alavai. Latou te tuʻuina i luga o se lagolago (vae) ina ia maua ai le ea vaalele i lalo.
  4. E le loloto le loloto o lala, na o le 2-4 cm, ufiufi i se ata tifaga pe tuu i totonu o se kati.
  5. O le maualuga o le taumafanafana mo aʻafiaga o aʻafiaga i le vaeluaina o le cypress e tusa ma le 20 tikeri. I laʻititi maualalo, e manaʻomia le ata. Afai e sili atu i le 20 tikeri le vevela o le ea, ona lava lea e ufiufi ai lala i le gau.
  6. Faalua faaluaina i aso uma ona vavae ese. Ae ui i lea, o le faasusuina o sea mea e le o faatinoina.
  7. O seleni i lalo o se ata tifaga, faletupe poʻo fagu palasitika e faʻalauteleina taimi.

Pe a lelei le lanu o le 10 cm le laʻau, e mafai ona toe totoina. E sili atu le faʻaaogaina o le eleele malulu faʻatasi ma le faʻaopoopoga o peʻa. Lua pe tolu tausaga mulimuli ane, o laau e totoina i lo latou nofoaga tumau.

O totonu o le papatusi i fafo poʻo fafo foi o se mea teuteu moni lava. Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tausiga i le fale, o le a fiafia ai se laau teuteu i ona tagata ma faamamaina le ea i totonu o le fale, ma o laʻau lanu meamata lapopoa o ituaiga eseese o le a fesoasoani e fausia ni tala po o ni puipui latalata i le fale.