Laʻau

Cherry teuteuina i le tautoulu

A maeʻa le seleselega, e saunia e le au fai togalaau fualaau aina uma mo le taumalulu, ma faia ni galuega taua faaleaganuu. O le seleseleina o le vine i le tautoulu e faʻatinoina e tusa ai ma se faiga faʻapitoa ma faʻamautinoa lelei le usitaʻia o taimi atofaina fautuaina.

Le taimi e tipi ai le peleni: i le tautotogo po o le autumn

Cherry o se laau toto, ma o le tipi e tatau ona toso i gutu, a leai o le paʻu o le a magumago

O le saʻo ma le teuteuina lelei o fua o fua o laau o le ki lea i fualaau aina ma fua umi i le vaitau e sosoo ai, ma e mafai ai foi ona e faatumauina le soifua maloloina ma le matagofie o foliga o le laau. Faʻalagolago i sini, e mafai ona faia le faʻatinoga i taimi eseese ma tusa ai ma se isi polokalame.

Le laulau o mea lelei ma faʻasoa o galuega faʻavaitau

Tausaga o le teuteuinaO faʻamanuiagaFaʻafitauli
TautotogoToe faʻaleleia meaʻai e maua mai ai le maualuga o le gaosiga o oloa, ave ese uma taʻai ua faʻamaʻalo i le taimi o le taumalulu.Le manaʻoga e faʻatino le tele o galuega seʻi oʻo i le fuga, ae faʻapea foʻi ma le tala o le fuga o le pua.
PauFaʻaleleia ma faigofie sauniuniga o le fale mo le vaitau o le taumalulu malulu.Le manaʻoga ia faʻamautinoa lelei le faʻaitiitia o le tafe o le suavai ma le gataʻaga o le tuputupu ae o le vaitau.

O le teuteuina o le Autumn e le masani ai nai lo le mea e tupu ai le tautotogo, talu ai o mea leaga e mafua mai i le aveeseina o le fana e ono mafai ai e le laau ona nofouta tele i le malulu.

E tusa lava po o le a le auala e te mautinoa ai le isi itu, iloa o ia maa, e aofia ai cherries ma cherries, e tutusa lava le manaomia o le tautotogo ma le teuteuga o le autumn.

O le a le mea o le a manaʻomia e se tagata fai togalaau amata mo le teuteuina lelei?

E tatau ona tuʻuina atu i se meafaigaluega meafaigaluega e maualuga le malosi o le uʻamea ma ia faʻapipiʻiina ia manulele lelei, e le faʻaaoga, e mautinoa ai le saogalemu pe a tipi

O le faʻaaogaina o meafaigaluega aupito maualuga, na tuʻuina atu e se kamupanī faʻatuatuaina ma faʻamautuina, o se faʻamaoniga o le teuteuina lelei e le faʻaleagaina ai le aganuu faʻatoʻaga. Mo le mafuaʻaga lenei, e fautuaina e le au fai togalaau togafiti le faʻatauina o vaega nei o meafaigaluega:

  • faʻamatalaga - o le meafaigaluega aoga autu mo le teuteuina o laulaau paʻu laititi po o vine iti;
  • hacksaw (togalaau togafiti) - o se masini e mafai ai ona faigofie ona e aveesea lala tuai po o ni vaomatua tele;
  • mea faʻatautaia - meafaigāluega faʻatoʻaga e fuafua e vavae ai tipu i vaega sili ona le toʻa poʻo le le mafai ona maua.

O le meafaigaluega uma lava e tatau ona faʻamaʻaʻa ma faʻamaʻi, e le faatagaina laʻau i luga. O fasi keke e togafitia e ituaiga o togalaau masani poʻo ni mea na saunia ma faia i totonu o fale.

Aua nei galo e fai ni totigilima malulu - o le a latou puipuia ou lima mai le faaleagaina ma taofia le meafaigaluega mai le alu ese.

Aso o galuega

Mo le sili ona lelei, o le teuteuga o le autumn o cherries e fautuaina i taimi taʻitasi i le 3 tausaga.

Cherry e faasino i laau vevela e vevela-vevela e faʻafefe malie ile malulu o le tau malulu, o lona uiga o le taimi mo le teuteuina o le mafaufau muamua. O aso o le mea na tupu e ese mai i luga o le fesuiaiga o foliga i se vaega patino.

ItumaloLe taimi
Itumalo i Sauteseia oo i le faaiuga o Novema
Northwest Russiaseia oo i le faaiuga o le lua tausaga lona lua o Setema
O le vaeluagalemu o Rusiaseia oo i le faaiuga o le lua tausaga lona lua o Setema
Siberiae le sili atu i le ogatotonu o Setema

O le totōina o fatu laau i le vaitau muamua o le tautoulu e le fautuaina ina ia teuteuina, e pei ona i ai i vaega o le vaeluaina o laau laiti e masani ona malolo. I le faagasologa o le alualu i luma tuputupu ae ma le atinaʻe, o le teuteuga o le autumn o cherries e tatau ai mo faamoemoega mama, faatasi ai ma le susunuina mulimuli ane o maʻi, mamago pe faaleagaina.

E faʻapefea ona fai ni siela teuteu i le tautoulu: laasaga taʻitasi i le laasaga ma faʻasologa

E faʻatatau i le matua, foliga vaaia o le pale ma le eseesega o uiga, faʻapea foʻi ma le soifua maloloina o le laau, o le teuteuga faʻasolosolo e mafai ona fesuisuiaʻi ma le iloga.

Laʻau talavou

O le mataupu faavae autu o le fausia lea o se pale lelei e aunoa ma le manaomia e aveese lala lalago pe mama. O le togafiti e faʻamalo ai le faʻamalosi ma fai ai se pu lelei. I le faagasologa o le totoina, e tatau ona e totoina lala, ma totoe na o le 5-6 o laʻau e sili ona totoina. Trimming o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma le faiga faʻavae.

E manaʻomia le tuʻuina atu o lālā tauagavale i itu eseese ma e tū i se mamao o le itiiti ifo i le 10 cm mai le isi

O nofoaga faʻasolosolo e faʻapipiʻiina, ma faʻamaʻo saʻo ai taʻalo o le a faigofie ona maua ai le fausia o se pale lelei ma salalau lelei.

Tuai le tuai le teuteuina o laau tuai

O fugalaau i luga o laau totō o loʻo i ai i luga o laʻau po o tuputupu aʻe faaletausaga. A o le faʻaleleia o laau tuai, o le galuega autu a le fai togalaau o le aveeseina lea o lālā vaivai ma mamago lea e taofi ai le atinaʻeina o aʻa laiti. O se mea faigofie lea e puipuia ai le amataina o faʻamaʻi ma faʻasaoina le ola maloloina o cherries mo le tele o tausaga.

Afai o le peleni tuai ua oʻo i le 3 m pe sili atu, ua vavae ese le taitai tutotonu

I ituaiga o vine e pei o vine, o pupu taʻitasi e faapuupuuina i tausaga taʻitasi, lea e fesoasoani e faʻaleleia ai le atinaʻeina o paranesi ma lala lalata mo le faʻaaogaina o fua. A maeʻa ni nai tausaga, o isi faʻatupulaia o le alualu i luma e gata lava. O le vavaeina o lala ma le tuputupu ae sili ona malolosi i luga o le pito i lalo ma totonu o lala tetele e manaomia ai le gauai faapitoa.

Pe a toe teuteuina le teuteuina, e te le manaʻomia le taina o le sili atu i le 1 m o tila, aua o le mea lea e mafua ai maʻi ma le oti o le laau.

Laʻau pele

O le laʻau laau e oo i le 2 mita le maualuga e mafua ona o le tuputupu vave vave, o le palealii ma le ogalaau, o fualaau aina vave, o le faapaleʻaina o le lamala ma se mea e le masani ai, o le mea lea o lea laau e manaomia ai le teuteuina faapitoa.

O le teuteuina o pine e tatau ona faia i le amanaʻiaina o uiga masani o lona tuputupu aʻe, foliga o le pale, faʻaleleia o faʻalauiloa ma faʻalautele

Faatasi ai ma se taimi talafeagai, o le gaoioiga o le fausia o fualaau aina i luga o le laau ua faalauteleina i le kuata o le seneturi. O le faʻafouina ma le faʻafouina o le tino e fesoasoani i le fausiaina o fualaʻau tele, o le aveeseina o lālā mama ma le mafiafia, faapea foi ma lala mago e le maua ai le tuputupu aʻe ma fua.

O le peleni pele e taua foi o Saina.

Fualaau faila

O le faila o cherry e ola vegetative e na o le tuputupu ae faaletausaga, lea e le mafai ona aveesea, e le mafai ona aveesea, lea o le a puipuia ai le vave faamagoina o lala po o le oti atoatoa o le laau.

Afai e te tuʻuina atu i se avanoa, a maeʻa le 2 tausaga o le a vavalalata paranesi ina ia faigata tele ona feagai ma i latou

Mo paʻu cherry, o le filifiliga sili ona lelei o le faʻavaeina lea o le pale paleni e le paleni. O lenei metotia o le aofia e aofia ai se faatulagaga se tasi o paranesi i luga o se taitai tutotonu. O le teuteuina muamua pe a uma ona totōina e faʻatinoina i le amataga o le tautotogo ma e faʻapipiʻiina e ala ile vevela. O le lala amata amata i le maualuga o le 30-40 cm, ma e tusa ma le 5-6 isi vaega o loʻo totoe i luga. Ua faaopoopo le faaopoopoina o pine fou ia i latou. O lālā sili ona malolosi o loʻo ola loloto i totonu o le pale e tatau ona vavae ese.

E mafai ona totoina pine cherry e oo lava i nofoaga malulu o Urals ma Siberia, lea e le mafai ai e isi ituaiga laau ona tetee atu i tauvaga leaga.

O le a le tausiga e tuʻuina atu mo se laau mama

Faatoaga varietal mo le gaosia o lapisi e mafai ona faatau mai sauniuni pe faia foi e oe lava ia

Faʻapitoa faʻapipiʻi mo togalaau faʻatoʻaga e faʻaaoga pe a gaosia ni vaega tatala o tipi. Tagata e amataina le tele o taimi e sili ona latou fiafia i le togalaau poʻo le "Petrolatum", ae fautuaina e le au agronomists le faia o se tuufaatasiga mo le toe faʻafouina o fuga laau i le maeʻa ai ona latou teuteuina:

  • Nigran agent. 0.5 kilokalama o rosin ma le aofaiga tutusa o parafini ua sasaa totoina i le 0.5 kilokalama o le vevela vevela, ma ua maeʻa ai ona fefiloi le masini. Aʻo leʻi faʻaogaina, o le maeʻa faʻatoʻa tuʻuina o le tino vevela i se tulaga mafanafana.
  • Faʻatau i le ava malosi. E manaʻomia lou faʻafefiloi o le paʻu paʻu ma le paʻu eleʻele i le fua o le 16: 1. O le suavai ua matua vevela ma aumaia i se tulaga tutusa, ma ua maeʻa ona faaopoopoina ai le 8 vaega o le ava.
  • Faʻavae e faʻavae i le beeswax. O le beeswax melted, rosin poʻo le resin ma faʻafefiloi ai le suauu e faʻafefiloi lelei i le fuafaʻi 4: 20: 1. O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e faʻapipiʻiina, ona maeʻa ai lea o le 2 vaega o le malala.
  • Uiga ma le gaʻo. E tasi le vaega o le gaʻo ua faʻavaivaia, mulimuli ane ua faaopoopoina le 2 vaega o le gaʻo. O le paluga maeʻa ua tuʻuina atu i se tulaga tutusa lelei, e 4 vaega o pusi paʻu ua faaopoopo i ai. O le sooupu e gase mo le afa itula ma tulivae i vai malulu.

O nisi o fai togalaau mo togafitiga aupito sili ona lelei o selesele e faaopoopo i ai sina aofaiga o le heteroauxin i totonu o se togalaau masani. E fautuaina le faʻaaogaina o le 1 laulau o le stimulator growth i le lita o tupe.

Faʻamatalaga faigofie mo teuga siela: vitio

Faatasi ai ma le maualalo o le vevela i le po, lea e le o se mea masani i le tau o le autumn, ua leva ona faʻafefeteina fasi keke. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i le filifilia o fuaitau ma le fuafuaga sili ona lelei mo le totoina o togalaau aina.