Fugalaau

O se meaalofa manogi i le au faifaatoaga - Levka

A vave ona pa'ū le po i le eleele, e fuga mai ona fuga mata, ma tumu ai le togalaau ma le manogi manogi ma tuuina atu ai taimi e le mafaagaloina o le fiafia. O lenei lalelei e taua o Levka, ae e toatele e iloa o ia o Mattiola. O le laau na ola muamua i luga o fanua o toga tupu e fiafia ai i lona manogi. I le aluga o taimi, o le fugalaau na i luma o togalaau o tagata masani. O le asō, o le matagofie o le po e toe maua ai lona mamalu talu ai, aua o le masani, e ui lava e fesuisuiai, o loʻo savali pea i se liʻo.

Faamatalaga auiliili o se fugalaau manogi

A maua mai se fugalaau i se fafine, o le mea muamua lava na te faia o le punou ma manava i la latou manogi. Ina ia faʻalogo i le manogi o matthiola, na o le ulufale atu i le sone o lona nofoaga masani. E le gata i lea, e manaia lava ona tafe ma e sau i ata eseese.

Na maua e fugalaau o latou igoa e faʻaaloalogia ai le tagata Italia o le 16 senituri - Pietro Mattioli. Faafetai i ana taumafaiga, o ituaiga fou o daffodils, tulip ma hyacinth na aliali mai. O le upu "lima tauagavale" o lona uiga o le violet, lea e manatua ai le manogi matagofie o le laau, aemaise i le po.

Aganuu faʻapitoa:

  • fua tele;
  • matagofie foliga vaaia o vao;
  • muamua lanu lanu;
  • foliga le masani ai o pulumu;
  • ituaiga eseese o fugalaau;
  • aloiafi ma tulaga ese.

E saʻo lava mo nei uiga mama e pei o Levikoy fugalaau, o ata ia o loʻo faʻaalia i lalo, e tatau i le alofa lautele ma le faʻaaloalogia. Fai mai tagata suʻesuʻe o le biologists i le natura e sili atu i le 400 ituaiga o violets po. E tofu i latou ma ona foliga vaaia uiga ese ma uiga lelei. O le mea lautele, e faʻamalamalama e le au fai togalaau uiga autu e tolu:

  • taumafanafana (tasi le tausaga);
  • autumn (hybride);
  • taumalulu (lua tausaga).

O le taumafataga o le taumafanafana e totoina ia Mati poʻo Aperila. Ae e fula mai toetoe o le vaitau atoa. O le toto o le autumn e tupu i se auala talitutusa. O lona matagofie matagofie e oʻo atu i muamua gutu. O le taumalulu taumalulu ua totoina i le ogatotonu o le taumafanafana, ma latou te faamemelo i fugalaau i le na o le tautotogo e sosoo ai.

O le fuga o le Levka o se togalaau vao poʻo se vaomatua e tupu mai i le 29 cm i le 80. O ona pupugogo o loʻo i ai se paluga susu po o se mea lalelei. Paʻu o laʻau faʻamalosi faʻatasi ma pito faʻamau. O ata e valiina i lanu nei:

  • snow-paʻepaʻe;
  • samasama
  • lanu piniki
  • lilac;
  • kela
  • mumu
  • lanumoana
  • siliva;
  • lanu viole.

E le gata i lea, o loʻo i ai ni faʻaoga faigofie ma le vevela e aoina i pulumu poʻo ni mea faʻapitoa. Latou te aliali mai i luga o le aganuu i le amataga o le taumafanafana ma fuga seia oʻo i le tautotogo. I le laasaga mulimuli o le vaitau o le tuputupu ae, o le laau e fua mai i fua o pusa ua tumu i fatu papa.

O se mea e manaia ai le tele o ituaiga meaola i le Levkoy e mafua mai i ituaiga eseese, e ui lava latou te le maua fatu.

O se mea ofoofogia o le ituaiga o Leukkoy

Talu ai ona o le tele o ituaiga o meaola taʻitasi ma le faʻalauiloaina o le matthiola, mafaufau i le sili ona taʻutaʻua. E vaevaeina e Botanists i vaega nei:

  • faʻailoga;
  • faʻanoanoa;
  • umi.

O ituaiga leuvao leuvalo e ola na o le 20 cm. E i ai ni mea laiti laiti ma ni laupepa laʻitiiti. E aofia ai:

  1. "Snowflake" ma o laʻau papaʻe papaʻe e foliga tutusa lava ma rosa.
  2. "Rita Blosey" ua iloga e le tele o lanu o meaola na aoina i totonu o se vao vao. E mafai ona taʻua saʻo le "Terry Levka", mo lona tulaga tulaga ese.
  3. Red "Ruby" e manatuaina le matagofie o le maatulimanu, ma o tumutumu o loo i luga o tumutumu o fugalaau fugalaau.
  4. "Safaira" - o se mea e sili ona leaga i le foliga o se panicle, lea e lalagaina i le tele o lanumoana pe lanumoana.
  5. O le auro mama atoatoa ua i ai le lanu samasama-lanu moli e pei o moligao moligao.

E mafai ona oʻo i le maualuga o le 35 cm le uʻamea vevela. O le fugalaau fiafia i le togavao mo le 3.5 masina, faʻateleina pea le manogi manogi. O loʻo i ai se foliga o le vaomatua i le foliga o se tamai laʻau. O ituaiga nei e aofia ai le vaevaega:

  1. "Vitoria." O lenei mea totino e tele lala o loʻo lalagaina i lau lapopoa lautele. I luga o le fugalaau fugalaau tumau mo le 2.5 masina, o pupula matagofie ma se manogi manogi e mafai ona matauina.
  2. "Taeao". Laʻau paʻepaʻe papaʻe tuʻufaʻatasia e tuʻufaʻatasia lelei ma laʻau lanumeamata lanumeamata o se mea e le o se mea e faʻaogaina.
  3. "Tele-faʻaleleia". O le anoanoaʻi o meaʻai i luga o se mea faʻataunuʻuina o se vaaiga matagofie. O fugalaau faapena o le a le gata ina maua ai le tele o lagona lelei, ae o se manogi manogi foi i le leva o le togalaau aina.
  4. "Lelei." O le uluai lanu o le agalelei o le a mafai ona teuteuina se atunuu i luma o togalaau i le taimi atoa. O violetiti, kiona-paʻepaʻe ma piniki piniki o le a liua e avea ma vaʻa o le fiafia - o se punavai e leai se aoga o le malosi.

O le a ou fiafia tele e tusi le "Caprice" i le itu tauagavale. O le aganuu e oʻo atu i le 30 cm. E i ai le tele o le terry poʻo le lua-faalua buds, lea e aoina i ni mea vaivai e pei o le tino. O laumei lanu meamata lanu meamata e masani lava ona vavaeese, o se tulaga matagofie mo lanu susulu. Ua ola le laau i luga o ni togalaau o le aiga po o se teuteu teuteu.

O ituaiga eseese (60 i le 80 cm) e masani ona faʻaaogaina mo le tipiina:

  1. "Faʻamalosia". O faʻamalosolo matalaʻau ma pamu matala o le a teuteu ai le moega fuga i le togalaau aʻo leʻi amata le tau malulu. Ma o le manogi sasi o le a avea ma uiga taua o se fale poʻo se fale nofofale.
  2. "Punch". O se paolo lanu enaena o mea e le aoga o le a le tuua ai le le fiafia e oo lava ia i latou e le fiafia i fugalaau. O se manogi manogi e faamanatu ia te oe le silisiliese o le siosiomaga.
  3. "Matu". O le tulaga ese o lenei ituaiga, o le tele o pulupulu o le autafa autu e sili atu le telē nai lo mea e tutupu i itu. O lenei mea uma o lona matagofie ma lona fausaga.

O mea matagofie matagofie - o fugā Levikoy o le a faatumulia i le manogi e le gata o se fuafuaga a le tagata lava ia, ae o soʻo se potu e sau ai tagata. Mafaufau i ni ituaiga auiliili.

Ina ia tumau le umi o le laau i le tipiina, ia fautuaina e tafi ese, fufulu ese mai le palapala, ona tuu lea i se fagu vai.

Levkoy gray-hair

Ae maise lava le taua o le manatu - "Gutu agavale-lauulu", o lona atunuu ua taua o le Metitirani. O le laau e tupu mai i le 30 i le 70 cm le maualuga. E i ai se manogi lelei. Ua faʻamamaina ai pine ma laʻau lanumeamata lanumeamata lanu uliuli. O le ipu mafolafola ma faʻasalalau. Buds e aoina i mea eleelea po o le tatalaina mai le 10 i le 60 vaega. O fugalaau muamua na aliali mai ia Iuni, o le aso mulimuli ia Novema. I luga o le teritori o le talafatai i saute e mafai ona fuga e oʻo lava i le taumalulu.

Talu ai e mafai ona teu fatu fatu o le ituaiga matthiola mo le ono tausaga, o le tausaga o le gaosiga o mea totō e tatau ona pulea.

Levkoy "Faʻafefiloi Royal"

O lenei laau e tupu i le 45 cm le maualuga. Ua uma ona fausia ni laʻau, lea o loʻo i ai ni manogi manogi manogi, e aoina i pulumu mamafa.

Levkoy "Royal Mix" e fiafia i nofoaga e tele ai le susulu o le la. E tupu lelei i luga o eleele le mautonu. E le fiafia o ia i taimi umi o le lamala, faʻapea foʻi ma le faʻavaivaia o vai. Ua tupu aʻe e teuteuina togalaau mo togalaau, i luga o faletalimalo i totonu o sitaili, e pei o se fale e tipi ma tipi e teuteu ai fale.

O le tuʻuina atu o le laau i le laʻau umi, e tatau ona fafagaina, faʻafefeteina, puipui mai vao ma vao i taimi talafeagai.

Levkoy "Thumbelina"

O se ituaiga uiga ese e iloagofie e tele laumei tele. Latou manogi manaia ma fuga umi nai lo isi ituaiga o matthiola. O lenei vavao vao ma le levok e oʻo i le 35 cm, o lea e ola ai i totonu o koneteina. O se taunuuga, e faʻaaogaina e avea o se teuteuga latalata i gazebos, i luga o nofoa po o luga o faletua o fale maualuga. I le faaopoopo atu i ai, o le fugalaau e matagofie tele i luga o paʻu alpine ma i tafatafa o le au. Mo le mauaina muamua o le lima tauagavale "Thumbelina", ua tupu aʻe e faaaoga ai laau.

Ona o le malosi e mafai ai ona faʻamalie le malulu, e fautuaina le totoina o se laau i se nofoaga tatala i le amataga o Me.

Levkoy "manogi"

O se laau laʻititi laʻititi o lenei ituaiga e ola e oʻo i le 30 cm. O le tele o fugālaau ua ufitia tele i ni vailaʻau matagofie e susulu i le siliva i le malamalama o taeao o taeao. O lau o le lima tauagavale "Lulu" o loʻo i ai se foliga ovoid ma se laina faʻamau. O loʻo i luga aʻe o se pupuʻu tele, faʻafeiloaʻiga, e pei o se mea e te manaʻo e avatu i se tasi. O le laau ua lamatia i le faʻaumatia, o lea e manaʻomia ai togafitiga faʻaeteete