Faatoaga

Me i le faatoʻaga i le fale: o popolega ma fiafiaga o le faʻatoʻaga

I aso nei, o le toʻatele o tagata e nonofo ai ma e oʻo lava i le mafanafana o loʻo nonofo i lapiti, 'oti, moa, pato ma geese i totonu o lotoa. Mei o le taimi lea ua amata ai le ola i luga o se faatoaga a le aiga.

O le toatele o tagata i lenei taimi ua i ai ni fanau, ua oo i le taimi e toe faatumu ai lafumanu o moa, faamamaina nofoaga taumafanafana mo le savali, ma eseese foi le taumafa o uarota ona o le lanu fou.

Taʻu lapisi lapisi

Ole masina o Aperila, e maua ai e le aufaipese lapisi se lua o lapiti, lea ua matua tupu malosi ia Me, ua ola ae, ae o loo i ai pea ma le lapiti. E fautuaina le totoina o meaola laiti mai le ogatotonu o le masina, ma i le lua vaiaso o totoe, e tatau i fafine ona maua le tele o vai ma meaʻai e faʻamalosia ai le fausiaina o susu.

A o maualuga le vevela o le ea i le masina o Me, e mafai e lapiti ona inu tele nai lo le taimi muamua, ae maise lava pe afai e maua mai i luga ole la. Talu mai Me, o le meaʻai lanu meamata ua maeʻa ona aofia i totonu o le lisi o meaola vevela. Mo lapiti, e le gata o se meaʻai, ae o se punaoa tele o vitamini, protein, fiber ma le susu tutusa. I le amataga o Me "salata":

  • coltsfoot;
  • upega, o loʻo aʻafia ai kāloti i tulaga o mea e gaosi ai le koko;
  • faletua;
  • mea totino;
  • vailaau suamalie o le paʻu;
  • le fili e faavavau o le galue fanua - vao mutia, lea ia Me o loo matua galue vao mai le moega.

O le mea lea, mai se suiga matuia i le meaʻai, e le maua e le manu ni faʻapalapalaina o otaota, o le a vave ona mamago lauʻau aʻo leʻi auauna atu, ma i le taimi lava e tasi e vaʻaia ai ina ia mautinoa o loʻo aoina le aoina.

O sea lapataiga o le a le afaina ai, talu ai e mafai ona faigofie ona mauaina ia laau leaga i le va o Me, mo se faataitaiga:

  • numera
  • faʻamaʻi pata;
  • anemone;
  • puipui;
  • celandine.

O le aso ole aso ole aso ole tausiga i le togalaau mo faila o le lapiti - o se tasi lea avanoa e fafaga vave ai lau lafu manu felelei. I le faaopoopo atu i le wheatgrass, o manu o le a o atu i le fafaga faatasi ai ma laulaau tuai na totoe ina ua uma ona totoina ma toe faafou strawberries, paisa, lisi vao, faapea foi laau mama e ola ai meaʻai. O le teuteuina o vao faʻatoʻaga i Me o se faʻaopoopoga tāua i le lisi.

Afai o le lapiti o loʻo faʻaalia pea faailoga o le le fiafia, o sina mea itiiti o le wormwood, oak foliage, ma le chamomile o le a fesoasoani i le taumafataga.

Taumafa i Homestead: May Content

O mea uma o loʻo taʻua i luga o le taumafataga o Mei i lapeti lapisi e faʻaaogaina atoatoa i 'oti o le aiga, lea e oʻo mai i le taimi lena ua tumu i lālā ma aʻa. Talu mai Me, pe a uma ona liusuavai le kiona ma ua mamago le eleele, o loʻo faʻagasolo ona faʻafeiloaʻi manu i nofoaga tafao.

Ina ia mafai ona tafe atu i luga o le togavao, aemaise lava i'oti na aliali mai i lenei tautotogo, e fafagaina le lafumanu i vaovao aʻo leʻi fafaga. Mo le taimi muamua i luga o le mutia, o manu laiti e sili atu ona savali e le sili atu ma le 2 itula ile laina.

E le lava le mutia vao e ufiufi ai 'oti e manaʻomia mo le vai, o le mea lea ua tuʻuina atu ai, faaopoopo sina suavai ma mo le puipuia e faaopoopo ai le 5 mataʻu o se vaiinu vai inu vai i se pakete vai.

Malosiaga moa

O faifaatoaga faifaatoaga i le ogatotonu o Rusia i le masina o Me, latou te fausiaina ia moa, lea, ona o le faateleina o le ao, le taunuu mai o vevela ma le eseese o meaʻai, ola lelei ma maua le mamafa. Ua oʻo mai i le tautoulu, o ia manulele ua matua fufusi ma maua ai foliga vaaia o tagata matutua.

Ia Me, pe a oʻo mai le vevela vevela, e aoga tele i manu laiti ina ia siitia atu i fale vevela. O ia fale, e masani lava, ua faaauupegaina i le vevela i le tulaga o le toe foi mai o le tau malulu, ae o le savali i totonu o le ea fou i lalo o le la o se puipuiga lelei lea mai le tele o faamaʻi, e aofia ai le pisa.

I le tautotogo, o moa ma le tele o le 'ai e' ai fua, e faapena foi i nisi o tagata nonofo i le mafanafana ma tagata o le nuʻu latou te avatua le manulele i se vaalele e leai se saolotoga, e pei foi o le fafagaina o vao, laupapa, elati lanumeamata, fualaau faisua muamua e pei o susulu, letisi ma kapisi.

Nettle o se faʻaofuofu pito i luga ua leva ona faʻamaonia e fesoasoani i le faʻaleleia o le fuamoa o fuamoa, ma faʻapena foi ona sili atu le susulu, susulu.

O le pou turts, lea na aliali mai i le tautotogo, faamanatu ai le masina e tasi ia Me, ma i le vevela o le la ua faʻasaʻolotoina ai i latou mo le fafagaina, faʻateleina le tuʻuina atu o le talo ma le tupulaga talavou ma saito ma mea taua faaopoopo.

Ua ola ae moa fagavai. I le masina o May, ua amata ai ona faʻamaonia e goslings, o lea latou te manaʻomia ai foi le malosi o le malosi o le fatu ma fualaʻau-minerale. O manu laiti e mafai ona faʻafeinu pe a maeʻa le molting.

Faatasi ai ma le fuaina saoloto o geese, moa, turkey ma aemaise lava pato, o le manulele e 'ai lelei, ma e le gata o le' ai, ae faapena foi ituaiga uma o meaola faalafua. E iloa e le Faatoaga le tele o le faaleagaina o le pito i luga ole May. Latou te fiafia e eli ese mai le eleele arable ma 'ai ni pato. O Chicks ma le fiafia na manuʻa i uluaʻi anufe o moa pepe, ma moa matutua - i luga o slugs o loʻo sulu i nofoaga susu.

Ua oʻo i le faaiuga o le tautotogo, e tatau ona tausia lelei e le faifaatoʻaga vao le maua o se fale mafanafana lelei ma se auala agamalu, savali uila ma se faʻailoga i le tulaga o se vevela aso ma le malosi o le manulele e faatalitali itula sili ona manaia i le paolo.

O tagata uma o loʻo pisi i le fafagaina o moa, 'oti, lapiti ma isi meaola ua lelei ona iloa o Me o se taimi sili ona faigata, ae faʻafetai foi. O taumafaiga faʻaalu o le a le faʻaumatia, ma o tupe faʻafaigaluega uma o le a toe vave foʻi mai ma lelei.