O le togalaau

Faʻatoʻaina o le suauʻu ma le tausiga i le gaioiga faʻapipiʻi toto

I lo latou atunuu, i Aferika, o le suauu suauu e tupu e pei o se laau vao, e mafai ona ausia le 10 mita le maualuga. Talu mai aso anamua, na faʻaaoga e tagata o se pa ola ma faʻaaoga le suauu o ona fua e fai ai paʻu ma paʻu.

Faamatalaga lautele

I le lalolagi faʻaonaponei, o le suauu o le castor o loʻo taʻua o se fale matagofie tele ma le tele o ituaiga togalaau ma ituaiga, e salalau mamao atu nai lo le sone masani - e oʻo lava i Peretania. Ae ui i lea, faatasi ai ma lona lalelei tulagaese, o le suauu o le castor o loʻo i ai se taua le lelei - faʻafefe.

O vaega uma o lenei fale oona e afaina, aemaise lava fatu o loʻo i ai le meaʻai i le aofaiga 0.1% pe sili atu. O le suāuʻu suauʻu e lava lona 'ai e' aina ai le ono o ona fua e mafua ai le leaga tele o le tino.

Eseese ma ituaiga

Fale o le suauu (laau o le parataiso) - meaola matagofie ma le lapoʻa lautele e oʻo i le 2 mita le maualuga. O laʻau e mafai ona i ai lanu lanumeamata, lanu mumu ma le lanu enaena ma se lanu uliuli, laʻau tele - lanumeamata.

I lenei tulaga, o fugalaau e foliga mai e le mafaamatalaina ma e matua leai lava se mea taua. O fualaau o loʻo i totonu o le vavao faʻapipiʻi e aofia ai vao tuitui, e oʻo atu i le 3 cm le lautele, 8-25 fatu i le 1 kalama.

Laʻau moli mumu e eseese ma lanu mumu, e pei o

  • castor oil hot vevela, o le mea sili ona leaga, ma o se tasi o sili ona lalelei, ma vao tuitui e felelei mai le fatu;

  • aiga lautele masanisuauu (faatasi ai ma lanu mumu lanu mumu ma lanu mumu-viole ma lanu paʻepaʻe i luga o le pito o le pulou);

  • Gibzon castor oil plant (e oʻo i le 1.5 mita le maualuga, ma le paʻu paʻu).

O ituaiga o pi pi ma se lanu apamemea manaia o laʻau e le o se mea masani, mo se faataitaiga, Gibson castor oil faatasi ai ma se uiga taua o le vevela lanu o laulaʻau ma castor bean appala bronze, e matagofie ma fugalaau o se lanu mumu sesega.

E toatele e vavaeese mai isi ituaiga:

  • afi gaosibar castor - ma ona laʻau mumu-violet,

  • Cambodian castan bean - toetoe o le lanu uliuli o le ogalaau ma lau,

  • failauga o pi pi - o le gafatia maoae o laʻau e sui ai le lanu e fuafua i le matua ma le malamalama,

  • boron castor oil - umi ma le malosi ma se laau e pei o le mumu lanu mumu (e oo i le 15 cm le mafiafia) ma lau lanu lanumeamata.

Faʻatoʻaina o le suauʻu ma le tausiga ile eleele

O le totoina o nisi o ituaiga o laau o le castor oil o loʻo i ai faatasi ma le faʻateleina o le tuputupu aʻe o vao. O le totoina o fatu pi i le eleele tatala o loʻo faʻatinoina ia Me, 3-5 tagata taʻitoʻatasi i faʻavaega kulupu.

E taua tele le filifilia o le nofoaga saʻo mo le tulaueleele - e tatau ona susulu i le la, ia tumau pea le maualuga o le susu ma ia puipuia mai pusa ma faʻamalosi malolosi o le matagi.

Suauu suauu

O le vailaʻau o le suauu tuai e le o se mea e tupuga mai i laau leaga, ae peitai, e tatau ona faʻainuina e le aunoa ina ia maua ai malosiaga mo le totoina. Ole aofaiga ole vai e te manaʻomia e tuʻuina atu ai le tasi laau ile 5 aso ole 10 lita.

Laʻau mo le suauu

O Chernozem o le eleele pito sili lea ona fiafia i ai le suauu. Afai o le fale mafanafana o loʻo i ai isi ituaiga o palapala, e fautuaina e faʻafefeteina i le humus ma le faapalaga i ni aofaiga tele aʻo le i totoina.

E le gata i lea, e tatau ona faia sauniuniga muamua ile eleele, faʻapipiʻi ma vai-manava.

Faʻapipiʻi Castor

O le auala sili e ola aʻe ai le suauu i totonu o lo tatou tau o le fatuina, lea o le a talanoaina i lalo. Aʻo leʻi faia lena mea, e tatau ona ou fai atu ni nai upu e uiga i le gaosiga, lea e mamafa tele le suauu.

Mo le lūlūina o fatu, e sili atu ona lelei le muaʻi filifilia o pusa taʻitasi o loʻo i ai le maualuga o le 250 kupita senitimita. E fautuaina le totoina ile loloto ile 2 cm.

O le mea lea, o le toe faʻapalaina, o le a le sili atu le suavai i le vai e puipui ai le eleele, ma i le amataga o le atinaʻeina o le aʻa, e toetoe lava a uma ona faʻaleagaina.

Faʻaaogaina suauu suauu

O fai togalaau faʻapitoa e fautuaina le faʻamaʻiina i le ituaiga o fomu oona aʻo leʻi tupu. Pe a amataina le fugalaau fugalaau, e tatau ona suia fugalaʻau i falala-fulufulu.

Fale o le Castor-suauu i le taumalulu

I a tatou tulaga tau fesuiaiga e le mafai ona ola le suauu paʻu i le taumalulu, o le mea lea i lenei taimi o le tausaga e leai se totogi ma ua tupu ae e pei o le tausaga. E ui lava i lea, o nisi o fai togalaau e pulea le totoina o le "pama" atoa e oo i le 4 mita le maualuga i le vaitau.

Fuga o le suāuʻu suauu

Ina ia mafai ona toto le fatu pi i le totoina o fatu i luga o le eleele, i le tautotogo o le tautotogo, o pu e oo i le 10 cm le loloto ua faia i le eleele ua saunia ma e 2-3 fatu ua faataatia i totonu, ma ua maea ona ufitia i le palapala.

A mavae le 3 vaiaso, o le a tulaʻi mai laau, ma pe a tupu lenei mea, e tatau ona e vaʻaia ma le faʻaeteete le paʻu o le paʻu na faʻapipiʻi i launiu cotyledon ina ia taofia ai le totoina o fatu mai le pala. O le maualuga o le taumafanafana mo le totoina o fatu e 12-14 ℃.

Totoina o gaosiga o le suauu castor mo laau

O le auala ua taua i luga o le totoina o fatu pi o fatu pi e aofia ai le fagogoina o fatu ao lei totoina mo se aso, lea o le a mafai ai ona latou atiina ae malosi e oo lava i tulaga o le maualalo o le eleele.

Ia Aperila, o le fatu e tuʻuina mo germination i ni volumetric peat pots with substitute nutrient (o potopotoga masani o le eleele 20 cm le lautele e talafeagai lelei).

O fatu laau e totoina i le eleele e pei ona masani ai - pe a uma le vaitau o le tautotogo malulu. Soo se faaumiumi o le malulu e mafai ona tafiesea uma ai le matagofie o lenei laau.

Maʻi ma meaʻai

O le gaosiga o le suāuʻu suauu e seasea aafia i soʻo se faʻamaʻi ona o ona aʻafiaga. Ae o faʻamaʻi pipisi e pei o le wireworm ma le sipuni pepe e mafai ona afaina ai o ia.

Faʻasaga ia i latou, e fautuaina le faʻaaogaina o iniseti ma le tele o gaioiga o gaioiga, ma, i mataupu o le faaleagaina i le paʻulea uliuli, afaina o le fatu poo fusarium, faʻapipiʻi fatu ma le granosan (80%) pe tusa ma le 2 kalama i le kilokalama o fatu.

E sili atu le faʻaaogaina i le kilipa siliva, lea e tatau ona faʻafefe i le vai faatasi ma fualaau faasaina ma, i le mea e tupu ai, ona togi fatu.