Fugalaau

Fuga o le Poinsettia - faʻapefea ona tausia lelei se fetu Kerisimasi?

I lenei tusiga, o le a tatou talanoa e uiga i se fuga poinsettia po o se fetu Kerisimasi, pe faapefea ona tausia lelei, pe faapefea ona fuga mo le Kerisimasi.

Poinsettia o se fugalaau i totonu, o se faʻailoga e maua ai se lanu susulu ia Tesema.

I totonu o Amerika ma Europa, o le Kerisimasi o le aso malolo tele, o le fugalaau malie o se laau manaia i le afiafi o le aso faamanatu e talafeagai.

O Poinsetia e taua tele o le Kerisimasi po o le Peteleema fetu.

Sei o tatou talanoa atili e uiga i le tausiga o se fugalaau o le fale ina ia mafai ai i tausaga uma ao lei oo i le Kerisimasi, fiafia i le fugalaau susulu.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga o le Poinsettia

Poinsettia (Latina - Poinsettia) o se laau totō o le ituaiga Euphorbia family Euphorbiaceae. Faʻaliliuga mai le Latina e pei o: Euphorbia pulcherrima - Le mea laititi.

O le fugalaau na muamua mauaina i totonu o vailaʻau o le itu i saute o le teritori o Mekisiko, mulimuli ane i Amerika. O le Minisita Mekisiko o Poinsett, o le sa suesue ma le suesue i meaola, sa maofa i le matagofie o se laau mataina ma amata ona ola i totonu o lana fale laufanua.

I lona mamalu, na faaigoa le laau.

I le seneturi lona 19, na aumai ai Euphorbia i Amerika, lea na manuia ai le totoina.

Ina ua mavae le 2 tausaga, ua uma ona tupu le Star o Peteleema i le teritori o Europa, lea na avea ai ma tagata taua o se uiga taua o le faamanatuina o le Kerisimasi.

I lo tatou atunuu, mo totonu mo le Tausaga Fou, o se fugalaau e faʻaaogaina talu ai nei, mai le faaiuga o le 20 seneturi.

I le fale, o lenei laau e le sili atu i le 300-400 mm.

E mafai ona oʻo atu i le 100-150 mm, lautele - 60-80 mm, lapisi 200-300 mm.

I ituaiga vao, o laumei e matua mumu. Lanu mumu lanumumu, o loʻo i luga aʻe o lau lanumeamata lanumeamata, o se filifiliga sili ona lelei.

I aso nei, e mafai ona e faʻatau ni ituaiga ituaiga eseese.

Tagata filifilia na filifilia ituaiga eseese o poinsite.

E mafai e ituaiga o ituaiga o meaola ona faʻamalosi:

  • lanu piniki;
  • lanu sinasina;
  • paʻu;
  • pale samasama.

E lua ituaiga lanu eseese ma eseese.

E faʻapefea ona fai lelei le tausiga?

O le tausia o se aganuʻu fugalaau e faigofie.

Tagata faʻatoʻa tuʻuina atu fautuaga, mulimuli ane o le a mafai ai ona totoina se vailaʻau malosi ma maloloina:

  1. Nofoaga ma le malamalama. O se fetu o le Kerisimasi e tuputupu aʻe lelei i le susulu o le malamalama. E tatau ona tuʻu laumei i le itu i sisifo poʻo le itu i sasae, ae le o luga o le windowsill, ae luga o le laulau poʻo le fata e mamao ese atu, talu ai e le tatau ona paʻu le la i luga o le lau. I le taumafanafana, e aoga tele le ave o laau i fafo, naʻo nofoaga e iai le ata, ma e leai ni faʻataʻitaʻiga, vaʻaia ma le matagi. O le fugalaau e le faʻafefeina le la. I le taumalulu, e sili atu ona le paʻi le lau mai lalo ifo i le tioata malulu o le faamalama. E le mafai ona e tuʻuina laau i luma o le matala matala - o le malulu ma faʻataʻitaʻiga o le a faʻaumatia poinsettia. Mo le malamalama atoa i le taimi o le toʻafilemu i le taumalulu, e 6-8 itula e lava mo se laau toto. Ae, i eria e itiiti lava le ao, e le itiiti ifo i le 6 itula i le aso, e tatau ona faia le moli faaopoopo mo le fugalaau e faʻaaoga ai le paʻulaʻau poʻo le malamalama o le la. Afai e te faʻaopoopoina nisi. faʻamalamaina o le laau ia Ianuari, o le a amata ona faateleina le vaitaimi o lona lanu.
  2. Tulaga o le vevela. O se fugalaau fale e tupu lelei i le vevela ma le 20-25C. O tulaga maualuga o le vevela e mafai ona afaina tele ai le faʻavaeina o le puipui. Ae ui i lea, i le taumalulu, ao faagasolo le lanu, e tatau ona e tausia le tulaga vevela ma le 18-20C. Afai o le potu e itiiti ifo i le 15C, e mafai ona mamae le fugalaau fale. E taua le aua neʻi faʻagaloina lenei mea pe a faʻasaga atu le potu i le malulu malulu. Poinsettia o le a le taliaina ni faʻataʻitaʻiga, o suiga o le vevela e faʻaleagaina ai. O le mea lea, e le tatau ona tuʻuina fugalaau i totonu o maʻa poʻo faʻamalosi faʻapipiʻi.
  3. Totogi. E pei o laau toto laau uma, o le Kerisimasi e fiafia i le lelei o le ea. Aemaise lava, o le susu e tatau ona lava i le taumafanafana, pe a vevela i totonu o le potu ma i luga o le auala, ma luga o aso malulu, pe a vevela le radiators i le televave o le saoasaoa. E sili atu le manavaina o le ea i tafatafa o fagu fugalaau i le vai mafanafana i aso uma, ae ia mautinoa o le a le pa'ū ifo lauulu i luga o le laʻau, aua o le a mafua ai ona afaina. I se vaitau o le toʻafilemu, o le faaiuga o le taumalulu, o le amataga o le tautotogo, e le mafai ona e moli, ma mai ia Aperila, pe a oo mai pine fou, e tatau ona e toe toto. E mafai ona e faʻaleleia le maualuga o le susu i totonu o le potu i le tuʻuina lea o se fagu fugalaau i totonu o se fata ma maʻa susu. O se vai loloto vai e tuʻu i autafa o fugalaau ma se solo malulu i luga o le maa o le a fesoasoani foi.
  4. Faʻasa. Faʻaleleia i vaitau uma sei vagana ai le taumalulu e tatau ona faʻatinoina faʻapitoa ma vai inu i le vevela o le potu. E tatau ona faʻafefeteina e le vai le eletise uma o le eleele i totonu o le tane. E tatau ona faʻaulu vai mai le sipuni pe a maeʻa le 20 minute. pe a uma le fafaga. O le isi taimi e tatau ai ona e faʻauluina i le taimi muamua nai lo le tumutumu o le eleele e magoto mai le suāsusu muamua. Ae ui i lea, o le palapala i totonu o le ulo e le tatau ona faʻamago, o le a pauu le laau. Afai e mataʻutia ua mou atu le lau, e tatau ona faʻafefete le fugalaau laitiiti. Ma ua maeʻa ona fai le suavai e pei ona masani ai - masalo o le vaitaimi i le va o vai e tele naua, poʻo le potu e vevela tele ma vevela i le ea. I le tau mafanafana, o le suāsusu e masani ona faia, ae e le tatau ona faʻafefe, ina ia le taofia le vai i totonu o le ulo. I le taimi o le lanu, i le taumalulu, e taua le faʻafefe i le vai mafanafana, o le vevela e 2-3C maualuga atu nai lo le vevela o le ea i totonu o le potu. A leai, o le a pau le laau.
  5. Lalolagi ma ipu. O le a ola le laau i totonu o se ulo mo le 2-3 tausaga, o lona uiga o le gafatia e le tatau ona laiti, vaapiapi, ae ia lava le vateatea. Mo se fetu o le Kerisimasi, o se paluga lelei o paluga, eleele lauolaola, mapalai oneone-oneone i tutusa lava vaega e talafeagai. O le faʻamasinoga e tatau ona latalata i le le tutusa. E tatau ona filifili se atigi vateatea ina ia tupu ai le pupuʻu i totonu o le 2-3 tausaga, tutusa ma le lautele. I totonu o se ipu telē tele, e mafai ona suavai le vai, ma faʻateleina le faʻafefe ma le le lelei o alavai, e ono amata ona pala le aʻa.
  6. Fertilizer. O luga o laei e faia i le tautotogo, pe a maeʻa le vaitaimi o le toʻafilemu, poo le 30 aso talu ona toe totoina i se fanua fou. Lelei e fafaga tasi i le 21 aso. E talafeagai le faʻaaogaina o vailaʻau oona i totonu o fualaau aina poʻo vai mo totonu o laau. E oʻo lava i le amataga o le tautoulu. I le sauniuniga sauniuni mo le lanu, i le amataga o le autumn, e mafai ona e fafagaina le potassium ma le maika. I le taimi lanu ma pe a uma, i le taimi o le taotoga, e le tatau ona faʻafefeteina le laau.
  7. Suiga. O le gaosiga e faia i le 2-3 tausaga i le tautotogo, i le faaiuga o Aperila, i le auala o le faʻafefeina o le eleele, lea e sili atu i le 3 cm. Faʻatulagaina alavai i le pito i lalo, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalautele maʻa maʻa, ona latou faʻatumu lea o le eleele. O se puʻu ma se laau e faʻatulagaina i le ogatotonu o le ulo, e taua le aua le faʻasalalauina pe faamanualia aʻa aʻa. Afai ei ai ni aʻa ua mate, e tatau ona teuteuina i se fufulu mama. O mea e tosoina ua lubricili i le gaʻo ua faʻaaogaina. A maeʻa lena mea, e tatau ona faʻatumu le fagu atoa i le palapala ina ia leai se mea e faʻaumatia, o aʻa uma lava i le eleele, ae o loʻo lava le avanoa mo le fafaga. A uma ona totō, e tatau ona e fufuluina le fugalaau.

O le usitaʻia o tulafono o le tausiga, o le a faʻaalia ai le ola maloloina o fualaau aina.

Fugalaau poinsetia

Faʻafefea ona fai le fuga mo le faamanatuina o le Tausaga Fou:

  1. I aso popo o le autumn, e tatau ona e siaki le fugalaau. Tuu le malosi malosi, ma le le lelei - aveese.
  2. Mo le atoatoaga o le pulupulu, poinsettias, o le a manaʻomia se taimi puupuu o le ao, e le sili atu ma le 10 itula. A itiiti ifo i le 14 itula, e tatau i le laau ona tu i se nofoaga pogisa mo le maualuga o le faʻaleleia o tumutumu.
  3. E tatau ona faia ni aso pupuu mo le 45-60 aso. O le mea lea, mai le faaiuga o le masina muamua o le autumn e oo i Tesema, e tatau ona faia se ata lafoia, e fai ma faataitaiga, mai le 18 i le afa o le afiafi i le 8 i le afa o le taeao e ufiufi ai se paʻu pogisa. Afai e le faia lenei mea, o le fugalaau o le a na o ni laumei masani lava, ae le o mea taua.
  4. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻaitiitia le vevela ma le 18-20C. O nei mea e taua mo le fausiaina o pulupulu ma le susulu o lumanaʻi lumanaʻi.
  5. Afai e te faʻatulagaina se taumalulu atoa mo le poinsettia, o le a mafai ona malolo, toe faʻaleleia ma o le a tuʻuina atu fua lelei i le tausaga e sosoo ai.

I le mulimulitai i tulafono uma o loʻo i luga, o le a mautinoa lava e mafai ona e tupu aʻe se star o Peteleema mo le faamanatuina o le Tausaga Fou.

Ae peitai, afai e leai se fugalaau i lenei tausaga, ona le tatau ai lea ona e le fiafia, o le a tupu le fugalaau, ma a maeʻa ona maua le poto masani, e mafai ona e puleaina.