Fugalaau

Faamatalaga auiliili o le violet AV bohemia

Violet AV-Bohemia e aofia ai filifiliga a le aiga Fialvodov. O lenei falelaau na avanoa mo fugalaau fugalaau o Rusia i le 2015.

Violet AB-Bohemia (Fialvodok) e le faigofie tele ona feiloai, ae e masani lava ona maua mai i le faʻaputuina o le fugalaau. Lapataiga laititi lau laʻau loloto lanu uliuli mea faʻapipiʻi faʻasaina e fetaui lelei ma le lanu, o tagata fiafia i totonu o fale e faʻatusatusa i cherries-o siega mama-e pagalu-uliuli.

O le atunuʻu e matagofie ma faʻapitoa, e masani lava i luga o peduncles mai le lima pulupulu, lea e faʻalauteleina i le tele i le taimi.

Mamanu AB-Bohemia mai itu uma, faia se paluga lauolaola e pei o se pulou. Fugalaau e umi se taimi. A uma ona vavae ese le pulou, o le ipu ma le laau e sili atu ona faigofie.

Short description:

Violet AV-Bohemia (Filifilia o Fialvodok):

Toa: Tagavai
Pepa: pouliuli lanumeamata, tusitusi i pito, sina siva
Fugalaau: paʻu-vine, terry

Laʻau faʻapipiʻi o le AV-Bohemia

Avea ma tagata e ona lenei fugalaau mananaia mafai i nai kiliki: Saili se faleoloa i luga o le upega tafaʻilagi o mea o loʻo i ai le laau ma o le a lafo atu ia te oe e ala i meli. O se isi filifiliga, e ese mai i le paketi tasi, o fesoʻotaʻiga faʻaagafesootai lea e mafai ai e tagata faʻapitoa ona fesuisuiai le matagofie ona faʻatau atu pe fefaʻasoaʻi fale.

Bohemia ua faatauina atu e laulaau, pepe ma tagata matua. O tau e fesuisuiai mai le 200 rubles mo le tasi vaega ma e oo atu i le 1200 rubles mo se fugalaau matutua.

Aʻo faʻaalia le ituaiga i luga o le maketi, o tau mo le totoina o mea na amata mai le tasi ma le afa afe rubles.

Sauni mo bohemia

Ae e te leʻi aumaia ile laulaau poʻo se pepe Violets o AV-Bohemia e tatau ona saunia se mea e sili ona lelei. O i latou o loʻo aafia i le galueaina o violet i le fale latou te iloa afai e fai mai le pusa "mo senpolia poʻo violet", e le o se faʻamaoniga lea o le tulaʻi manuia.

AB-Bohemia, e pei o soʻo se viole, e sili le fiafia i le palapala malamalama ma le eletise (e mafai ona e fuafua e faʻaaoga le pepa faʻaaliga faapitoa). Fatuina sea galuega e le o.

Manatua! Saunia o le eleele

  • Sue tasi le vaega lapoʻa lapoʻa ma i vaega e tolu peat ma i le lima vaega eleele lanu uliuli.
  • Mo le pito i luga luga moss sphagnum, vermiculite ma mimiti piliki o le a faia. Manatua aofaiga atoa o mea faʻaopopo e tatau ona itiiti tasi o vaega autū - vaitafe o le vaitafe.
  • O se tasi lauiloa lauiloa mo le totoina o violets ua mafaufauina le palugape a faʻafefiloi le afa o le oneone, tasi le vaega o coniferous, leaf, moss and two parts of turf.
  • Alavai fasi potopotoga poʻo se mea e masani ai faʻalautele laʻau o le a tautua.
  • Aua nei galo e fufulu le eleele ma faʻamaʻi faʻaaoga le manganese. I le taimi o le totoina, o le eleele e tatau ona taʻe ma susu.
Sauniuniga mo mea e fai mo le totoina

O fea e toto ai

Ina ia mafai e le laau ona lagona le mafanafana, o ia tulaga lelei e manaʻomia. I le mataupu o Bohemia, o le:

  1. Nofoaga e leai se pusa poʻo le le aofia ai le susulu o le la: o le alofa viole e faʻaalia le malamalama.
  2. O le mafanafana o le potu vevela mo violets e tutusa lelei ma se tagata: e le itiiti ifo i le 18ae faapena foi e le sili atu i lo le 24 tikeri o le vevela.
  3. Malosiaga faatagaina o le ea 50 pasene.
  4. Suavai mo le fausiaina faʻaaogā lemu, na o ni nai tikeri e sili atu nai lo le vevela o le potu. Mataʻituina ma le faʻaeteete le susu o le meaʻai, e pei o lea le tele o le susu o le a faaleagaina ai le laau.
  5. Tatou te fufulu malie le viole ma pe a amata le amataina o piʻo. O le fua faatatau lea e faʻaalia i luga o pusa faʻalaʻau e sili atu faaitiitia i le lima taimi.

Filifili le pu

Tusa lava pe o le a lou sootaga i le palasitisi, ae mo le violet o le mea sili lea ona lelei pe a sau i fagu fugalaau. O le mea moni e faapea o le faʻaleleia o le suavai i totonu o ia tane e le o se mea vave, o le mea lea, e faʻaitiitia ai le faʻavaivai, ma faʻalauteleina le ola o le fale.

Pipi faʻapipiʻi mo violets

Palu falaoa mafai ona faʻaumatia le fale. O le faailo o le SOS mo le tagata faʻatoʻaga o le a vaivai laulaʻau pe faʻaalia foi le toe asiasi mai o pepe iniseti. O le mafuaʻaga o le fesoʻotaʻiga o le omea ma lau. E le manaʻomia le fesuisuiai o le fugalaau, faʻasaʻo, ma i le taimi lava e tasi e teuteu ai i le fesoasoani a le moa, sisal poʻo le niu.

Ae o le tele, tatou te filifilia le lapoa o le ulo e tolu i le tolu ma le afa taimi le itiiti ifo i le violets. E le tatau ona e vave ave se fagu tele, o le fugalaau o le a le mafai ona gafatia se paʻu lapoa.

O tamaʻi talavou e muamua tuʻuina i totonu o ipu e le sili atu ma le 5 inisi le lautele, faʻalautele i le lapoa pe a ma le ono masina.

Faʻalogo! O le viole o le a le fuga seia tumu i aʻa, o lea e leai se aoga o le faasee.

O afea e manaʻomia ai le totoina o AB-Bohemia?

Fai mai fugalaau fugalaau masani e le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, ae o se faʻavasegaga mo le AV-Bohemia faʻatautaia taʻitasi tausaga taʻitasi, lea e manaʻomia e alu i le tautotogo po o le tautoulu.

I isi taimi o le tausaga, e sili atu le aua nei amataina se gaioiga, e pei o le fugalaau atonu e le mafai ona faʻafetaui i totonu o se fagu fou.

Taua! O se suiga fou e fai i totonu o se ipu tele. Afai e te le fuafua e suia le gafatia, ona tatau loa lea ona e vavaeina aʻa aʻa - e le sili atu i le 80%.

Afai e leai se taimi e fuga ai le fugalaau e ola ai, ona e mafai ona faatagaina le tuua o le ipu e tasiae ui i lea, ia mautinoa e faʻamama ma faʻamaʻi. Mo se laau talavou, o le gaioiga e faia i le faʻasaoina o sina mea itiiti o le eleele, ma alavai ma le vaega o totoe o le eleele e tatau ona suia. O le faʻamalosi e faia pe a maeʻa le lua i le tolu fagavai.

Manatua! E tatau ona manaʻomia se suʻega pe a:

  • ua fusi le ofutele fugalaau mafiafia
  • laʻei pito i luga e le fesoasoani toe faʻasolosolo faʻamalo laulaʻau
  • mauaina tele mamao ese aʻa
  • faʻaiʻuga faamuta fugalaau fou
  • tuputupu aʻe talavou o le pusa e sau mai se laʻau aʻa

Afai o le laʻititi e laʻititi, ona faʻatagaina lea o le faʻafefeteina, faʻateleina le tele o le ulo ma faʻatumu le palapala fou.

Faʻalauteleina o le lapisi o lapisi Vaʻa AB

Saunia o violets mo le gaosiga

  1. Suavai le laau 180 minute ao le i amataina le gaosiga ina ia seʻe mai le koneteina, ae o le eleele e le afaina ai laulaau.
  2. E manino aʻa mai le eleele seleselega faʻaleagaina ma pala (e oʻo atu i le 80% o aʻa e afaina ai le faʻaaogaina o le laau).
  3. Afai e iloa le pala - tauaveina le gaosiga malala.
  4. Faatasi ai ma le oti atoatoa o aʻa, o le fafo e muamua maua i le vai, ona sosoo ai lea gaoioi totonu o le eleele.
  5. Faʻasalaga i le taimi o le "toe faʻaleleia" o loʻo faʻatinoina e le vai malulu, o le vevela o ia mea e tele tikeri maualuga nai lo le vevela o le potu.

Aʻo aʻa le aʻa, e tatau ona ufiufi e aloese mai le vave faʻaleleia o le susu, ae ia faia ni pu mo le vaalele. Faʻasalaga aʻo lei aʻa aua neʻi faʻaaluina, o le mea lea, mo le mafanafana o laau, tuʻu se mea manava i luga o le fagu pe tuʻu le masi i totonu o se pani.

Faʻasa

E alofa tele Vaioleti: e tatau ona faʻaleleia le fugalaau i le taimi e tasi, na o le tautotogo ma le taumafanafana o taeao, ma i le taumalulu ma le autumn - aso o le ao. O lenei tulafono e faʻapipiʻiina e ala i le gaosiga o le photosynthesis, pe a tuputupu ae Bohemia i lalo o le malamalama, e le aoga.

Lue palapala ia i ai tasi pe faalua i le vaiaso, o le a malamalama i le taimi, ua lava lea e siakiina ai le eleele ma ou tamatamailima. Pau lava le mea pe a manaomia e Bohemia le tele o vai o le vaitau o le fugalaau.

Faʻafefea ona faʻafefeteina Bohemia

O le tele o fuālaʻau fuālaʻau faʻatasi ai ma le poto masani o le a fesoasoani i le toe tuʻuina atu. Afai e leai se pusa o le fugalaau, ona oʻo loa lea i le taimi e fesoasoani ai ia te ia. O le matauina o vaega o le totoina lelei, matou te aveeseina se vaega o aʻa ma laulaau, ma, pe a tatau ai, o le vaega eleele atoa (e taua le faʻaaogaina o se naifi faʻamautu).

Afai e puipuia aʻa, ona sui lea o le fagu i se mea itiiti. Afai e te tuua na o le ogalaau - lafo i se ipu vai seia oʻo mai aʻa fou.

Blooming AV-Bohemia

E tauaofai

Variaso AB-Bohemia o se tasi o mea e sili ona fiafia i ai i totonu o taʻitaʻi viole, aua o loʻo i ai pusa faʻatusa, laʻei matagofie ma tuʻuina atu le fuga o le pulou pupula. Pau lava le faitioga e tupu i faʻasalalauga faʻasolosolo e faʻamoemoe i le taugata o le totoina o mea.

O le mafuaaga lea e toatele ai tagata e filifili e faatalitali mo le salalau lautele o le ituaiga, talu ai e le o avanoa pea le AB-Bohemia i faleoloa uma, ae ua maua nei i faaaliga ma luga o upegafesootai, lea e le gata ina faatau, ae faafesuiai foi fugalaau.