Fugalaau

Mammillaria: ituaiga meaola ma tulaga tuputupu ae

Mammillaria (Mammillaria) o se laau o le aiga o Cactus. Homeland - Mekisiko, Amerika i Saute. O nisi o meaola e ola i Kuatemala, Honduras, Venezuela ma Colombia.

O Mammillaria o se cactus laitiiti, tino teuteu ma le le lelei, o ona tupua ua faʻapipiʻiina i le papillaiti laitiiti ma le tele o siaki manifinifi. E talitonuina o lenei ituaiga o cacti o loʻo faʻalauteleina ma o se faʻataʻitaʻiga o se fetuunaiga loloto i se vevela vevela o le tau. O le tele o le laau e eseese mai le 1 i le 20 cm le lautele ma mai le 1 i le 40 cm le maualuga.

Faʻapefea ona Fuga o Mammillaria Cactus i le Natura

Cactus mammillaria e mafai ona i ai ni afifi lapotopoto, faʻalanu poʻo ni mea faʻapipiʻi-pulou e ufiufi i le ogaumu o loʻo faʻapipiʻiina i se vili. O loʻo i ai faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo, ma fausia ai se faaputuga tele o tu e mafua mai i laulaau laugutu. Nai lo o le iʻu i le tele o isi ituaiga o cacti, papilla poʻo le pulou o ituaiga eseese o loʻo faʻapipiʻi faʻapitoa i luga o le mea totino, e fai ai ni laina tele, o le numera e mafai ona avea ma se tasi o mea iloga o se meaola faapitoa. O sea fausaga o se ituaiga o puipuiga - o le polo o mea laiti e faʻaleleia ai le susulu o le lā, ma faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le vai. E le gata i lea, o le foliga o le laau ua mamanuina ina ia mafai ai ona faʻaleleia le sau, lea e matua taua pe a susu i se tau vevela.

O aʻa o se fugalaau e pei o le mammillaria o le tuputupu aʻe o le toto, lea, e ui i lea, e tino ma e mafai ona tele ni vao.


O fugalaau laiti e aliali i vaega. Faʻalagolago i le ituaiga, latou valiina i le samasama, mumu, piniki poʻo le paʻepaʻe. I le nofoaga o le fuga o isola, o meaola mamanu e ufiufiina i le tele o laumei manifinifi ma lalo. O fugalaau lava latou e mafai ona ave le foliga o se pu, logo poʻo se lio paʻu. E masani lava e laiti tele, ae i nisi o meaola e pei o ni faʻavao, e mafai ona latou ola e oʻo i le 3 cm le umi. O le lautele o peti taʻitasi e eseese mai le 1.5 i le 8.5 mm.

Mammillaria cactus e mafai ona fuga i le natura i le taumafanafana uma, ma na o le tasi i le lua masina, mo le tele o ituaiga meaola o le vaitaimi lenei mai ia Aperila e oo i Me.

A maeʻa lena mea, o le laau e fua mai ai fua - laiti lanu paʻepaʻe, lanu samasama po o le lanumeamata ma fatu. I le taimi muamua e matua laiti tele e le mafai ona latou iloa i latou i tua o vao tuitui, ae ona latou vaaia ai lea i luga.

Mamanu uma: igoa, faʻamatalaga ma ata i le taimi o fugālaau



O le ata e faaalia ai e le o ituaiga uma o cactus mama e tutusa uma lava - o latou fuainumera e sili atu i le 180 ituaiga, e tofu lava ma ona lava uiga ma e matagofie tele i le taimi o fugālaau. O loʻo taʻua i lalo se faʻamatalaga o nisi oi latou.

O ituaiga meaola e aofia ai:

Satin Mammillaria (M. bobycina);

Blonde Mammillaria (M. albicoma);

Mammillaria The Hague (M. haagea);

Elemene Mammillaria (M. gracilis);

Mamalu Mamalu (M. formosa);

Mammillaria Matude (M. matudae);

Mamalu Mamalu (M. perbella);

Mammillaria i luga o le kiona (M. chionocephala).


Mammillaria Bokasanskaya (Mammillaria bocasana). E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o lenei ituaiga o cactus Mammillaria ei ai se mea manaia tele, o le mea lea e talisapaia ai e le tele o fai togalaau. O se tamai laau lea e fausia ai se vaega o vao ma ituaiga eseese o polo. O le vaega atoa o le fugalaau o loʻo ufiufiina i se paʻu-paʻu o le fugalaau, o le umi e oʻo atu i le 2.5 cm. I le ogatotonu o faʻavae taʻitasi o lalo e tasi le lanu enaena lanu enaena. O le tele o ituaiga meaola e talisapaiaina e tagata fugalaau ona o lenei uiga, talu ai o lenei mammillaria e fuga mai ma fugalaau lanu piniki e le masani ai.


Mammillaria Carmen (Mammillaria carmenae). A o talavou, o le laau e nofo toʻatasi ma o foliga o se polo lapotopoto, ae o le taimi na te faʻalauteleina ma avea e pei o se fagu. O le matua matua o le cacti e maua ai le tele o vine, lea e avea ai se laʻau vao, o le lautele e mafai ona oʻo i le 16 cm le maualuga o le laau e le sili atu i le 9 cm. O fugalaau atonu ei ai se kulimi poʻo se lanu uliuli lanu enaena ma sina laititi. Faatasi ai ma isi meaola uma, e talisapaia lenei mammillaria ona o le maualuga o lona tetee i tulaga maualalo o le vevela, lea e taua tele mo le totoina i latitudes vaʻaia.


Mammillaria e manaia (M. perbella). O le laau e foliga mai o se polo laititi, o lona maualuga e le sili atu nai lo le 6 cm le umi. O fugalaau e lanu piniki ma lanu ma sina lanu papae.


Mamanu Mamoe (M. albicoma). E pei ona mafai ona vaaia mai le ata, o lenei ituaiga o mammillaria e maua lona igoa ona o le lauulu lauiloa, faia se veli paʻepaʻe i luga atoa o le cactus. E i ai sona laʻititi laʻitiiti ma se foliga lanu. O fugalaau e paʻepaʻe pe o le kulimi i lanu ma le tele o laʻau i le ogatotonu.


Mammillaria alofa tunoa (M. gracilis). O lenei cactus o se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa o mammals, lea pe a faatusatusa ma ona ituaiga o loo i ai se lapopoʻa tele - 12 cm. O le lapoa o le paela e 5 cm le umi. . O se mea iloga o lenei cactus o se fuainumera telē o tila, faapea foi ma le fuga i le vaitau taumalulu. O ona fugalaau e foliga mai i le tino, e laugatasia, lanu samasama-kulimi.

E faʻapefea ona tausia lelei cactus mammillaria i tulaga o potu

A e leʻi amata ona e tausia le cactus mammillaria, e taua le tuʻuina atu o le fale ma le fale e sili ona fiafia.

O le laau e faʻapitoa, ae i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati, faatasi ai ma le amataina o le la, e manaʻomia sina faʻalelei. A leai, o le a aliali mai lanu enaena i luga o le cactus - mumu. O se aofaiga tele o le malamalama e tatau mo faʻataʻitaʻiga maualuga. O le faamalama pito i saute e sili ona lelei mo le laau. Mo nisi ituaiga o cacti, o taimi o le ao i latitudes vavalalata e le o toe umi, o lea la e manaʻomia e nei laau toto se moli faaopoopo.


O nisi ituaiga o mammillaria e eseese e le gata ia latou faamatalaga mai fafo, ae faapea foi i lo latou faapalepale i tulaga eseese o le vevela. Aʻo iai nisi o laau totō e lagona lelei i le maualuga ma le maualuga o le malamalama, o isi e manaʻomia se siosiomaga sili atu ona lelei.

I le taumafanafana, o le fugalaau o le a sili ona lelei i le 22 - 25 tikeri. I le taumalulu, e fautuaina le tausiga i le vevela o le 8-10 ° C. Ae ui i lea, o ituaiga o meaola e oʻo lava i le taumalulu e le tatau ona tuʻuina i lalo ole 15 tikeri. O se tau malulu malulu e talafeagai mo lenei laau totino ina ia maua ai le avanoa e maua ai le malosi ma fuga. E maua ai foi le ola umi. E talitonuina i le taumafanafana o le a sili ona lelei le taofiofia o le manava i le ea fou, talu ai ona o lenei tulaga o loʻo tuʻuina atu ai le vailaʻau i le vevela talafeagai i le ao-po. E taua le faʻamautinoa e le pa'ū ifo timuga i mammillaria.


E faʻafefe ai le ea i totonu, e pei o le faʻaleleia o le malulu e masani ona tupu i le masani masani o lenei fale. Ina ia mafai ona tausia lelei le cactus mama, e tatau ona aumaia i le latalata vaʻavaʻai tulaga o lona atinaʻe i mea masani. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e pisi le laau i le po, ina ia maua ai le susu pe a maua i le natura natura mai le sau. E faʻasaina le faʻatinoga o lenei faʻagasologa pe a paʻu mai le la i luga o le fugalaau.

O le mea o loʻo i ai le laupepa ma le palapala eleʻele, oneone ma meaʻai meli (1: 1: 0.5: 0.1). O loʻo i ai foi ni mea faʻafefiloi ua saunia mo le cacti, lea e mafai ona e faʻatau mai i soʻo se faleoloa fugalaau.

E pei ona taua muamua, o le tausiga lelei o le mammillaria i le fale e faalagolago i ituaiga, e pei o le mea e tupu mai.


O meaola faʻatasi ma le tele o villi i luga o isoles e sili atu ona faʻaleleia ma sili atu e pei o le vevela o le tau. O nei laau totő, e oʻo lava i le vaitau o le tau vevela, e mafai ona lagona le lelei i le gasegase e le masani ai pe afai e te faʻapalaina i aso uma. A leai, i le tau mafanafana, e manaʻomia le faʻaleleia masani o le vai i le vai. E tatau ona faia lenei mea tasi i le vaiaso poʻo le tasi taimi i vaiaso uma lava, ina ia maua ai le taimi e malolo ai atoa. E tatau ona e inu i sina vai itiiti, a leai o le fugalaau e mafai ona faaleagaina. I le taumalulu, e mafai ona galo nisi ituaiga o laau. E sili ona manaʻomia le faʻamafanafana i le masina. E tatau ona faʻaitiitia le faʻasaina mai le amataga o Aukuso.

Ina ia lelei le tausia o se cactus mama, e talafeagai, e pei o isi laau uma, ia fafagaina i fugalaau talafeagai. E sili ona lelei lenei mea mai le ogatotonu o le tautotogo i le ogatotonu o le taumafanafana.


O le gasegase o se tasi lea o vaega sili ona taua mo le tausiga o mammillaria cactus, talu ai i le fale e vave lava ona toesea uma e le laau vaega uma o le ola mai le palapala ma iu ai ina tele tele mo se ipu. O talavou, faʻatupulaʻia faʻataʻitaʻiga e tatau ona faʻapipiʻi i tausaga taʻitasi. Tupulaga matutua - naʻo pe afai e tulai mai le manaʻoga. Mo lenei cactus, e sili atu ona lelei le filifilia o se ipu lapopoa, ona e mafai ona maua ai se tele tele o isi paranesi - tamaiti, lea e iu lava ina avea ma se togavao. O le loloto o le vaa e le tatau ona lapopoa - Mammillaria e leai ni aʻa. Ina ia aua nei pala le palapala i le palapala ma ia le faaleagaina le aʻa o le laau, e tatau ona tuu i luga o le ulo le alavai o le alavai. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻaaogaina le gaʻo lautele poʻo le piliki gau. I le fale, o le gaosiga e manaʻomia ai le tausiga faapitoa mo le mammillaria i le aluga o le vaiaso, talu ai e tatau ona saunia le laau mo se mea faigata. O le a sili ona lelei le tuu i totonu o se nofoaga pogisa ma faaitiitia le faasūsū ma le pulumu.


Mammillaria cactus e mafai ona gasegase ile tausiga le talafeagai, ma o le tele o taimi e mafua ona o le fausiaina poo le vevela o tulaga. Ole suavai ile tuufaatasiga ma le maualalo o le vevela o le ea e sili ona leaga i le laau.


O meaʻai o Hairy e matua osofaia e moli mumu, aʻa aʻa, ma isi. Ina ia puipuia le foliga mai o iniseti, e faʻaaogaina se vaifofo vaivai (0.15%) o Actellica.

Faʻafouina o mammillaria e tamaiti ma fatu

O le faʻapenaina o le laau e faʻatinoina e ala i laasaga (fanau) ma fatu. O le toe gaosia o le mammillaria laau e tamaiti, o se faiga faigofie tele, talu ai e tele ni auala faʻalautele, ma e vave ona aʻafia. Ina ia faia lenei mea, tipi ese le ata ma tuu ai mo se vaiaso i se nofoaga matutu. A maea lea ona totoina le faagasologa i le oneone ma faʻafeinu. O le fale fou e manaʻomia le mataʻituina ma le totoʻa, e aunoa ma le faʻatagaina e tu i totonu o pepa. O le faʻasalaga i le vevela o le la e faʻasaina foi. O le vevela e tatau ona tumau i totonu o le 25 tikeri.

O nisi fai togalaau latou te tuiina foi le cactus. Mo rootstock faʻaaoga trichoceres. Ae a aunoa ma le faʻaaogaina o mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe, o le faapipiiina o se sifa poʻo se fusi e masani ona le mafai.


Ina ia mafai ona faʻaleleia le cactus ma le fesoasoani a fatu, e tatau ona fafasi i latou mo le aso e tasi i se vaivaiga vaivai o le potassium. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e lulu i le oneone susu. Ona ufiufi lea o le atigipusa i le paʻu palasiti ma afifi i se nofoaga mafanafana. A oʻo mai le uluaʻi toʻatamaʻi i luga o laau toto, e tatau ona tuʻu le cacti i ipu eseese.