Laʻau

Skimmy

Evergreen vao valea (Skimmia) e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le aiga Rutaceae. E sau o ia mai Asia Sasaʻe, faʻapea foi Iapani.

O lenei laau afu ua pa le pale, ma o lona maualuga e le sili atu, e pei o se tulafono, 100 centimita. O lapisi lapopoa uma, lapisi lapopoa lapopoa e tutusa uma lava i foliga vaaia o le laurel. Le lanu o le itu pito i luma e lanumeamata lanumeamata, ma o totonu e paʻu lanumeamata. E tupu i luga o papatusi pepa o loʻo i ai se mea mumu. O le umi o laulaau e mafai ona eseese mai le 5 i le 20 senitimita, ma le lautele e 5 simita. I luga ifo o laupepa o loʻo i ai laufanua, ma o loʻo manino lava ona iloa i le lumen. Afai e te paʻi atu i ai, ona pala lea o laulaʻau. O le tele o pusa-e pei o inflorescences e ave ni fugalaau laiti ma se manogi manogi. O le fua o le drupe lanumumu lea e na o le 1 le fatu.

O ia ituaiga laau toto ei ai sona foliga vaaia i le gasologa o le vaitau. I le amataga o le tautotogo, fugalaau fugalaau i luga, ma i le autumn, ua aliali mai lanu lanumumu mumu. O fua i luga o le uila e mafai ona tumau le taumalulu atoa. E masani lava i luga o na fugalaau totō, o pulupulu, ma fua o le tausaga ua mavae, e faʻafefeteina i le taimi e tasi.

Skimmy tausi i le fale

Malamalama

O le malamalama susulu e manaomia, ae tatau ona faasalalauina. O lea ituaiga laau e mafai ona tupu aʻe i le malulu, ae o lenei tulaga o le a avea ma auʻau, ma o se vaega o le lau e mafai ona paʻu. E tatau ona puipuia mai ave susulu o le la, aua e mafai ona latou tuua ni ogaumu mu i luga o le laʻau.

Tulaga o le vevela

O lenei laau e manaʻomia ai le ea fou. I lenei itu, ua fautuaina e le au atamamai le siitia ese i fafo i le taimi mafanafana. I le taumalulu, e sili ona lelei lona lagona (e sili atu ma le 10 tikeri).

Totogi

E masani lava ona tuputupu ae ma atiina ae i le maualalo o le maualuga o le suavai, lea e maua i totonu o taulaga.

E faʻafefea vai

I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaomia e le fale le vai masani, ae tatau ona susu susu le eleele i taimi uma. I le taumalulu, e faʻaitiitia le vai, aemaise lava pe a malulu le taumalulu.

Laʻei pito sili

E faʻaaogaina fugalaau i le palapala mai ia Aperila e oo i le 2 Setema pe 3 taimi i le 4 vaiaso. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga le fugalaau mo fualaau totō.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O le faʻatulagaga e faia i tausaga taʻitasi i le tautotogo, aʻo le gafatia e tatau ona tutusa ma le vao.

O le eleele talafeagai e tatau ona gaosia, o le suamalie ma le suavai. Le lelei le tali atu i mea o loʻo i totonu o le lime i le palapala. Mo le saunia o le faʻafefiloi eleele, loam, peʻa ma le oneone e tatau ona tuʻufaʻatasia.

Faʻatauga auala

E mafai ona faʻaleleia e ala i le vaʻaia ma fatu.

A o leʻi lūlūina, e tatau ona faʻamalosi fatu (faʻaogaina o le vevela maualalo). O le luluina e faia i se paluga o peat ma oneone, o le pH lea e 5-5.5. E tuʻu le pusa i se mea malulu.

O le faʻataʻitaʻiina o loʻo faia ia Aokuso-Fepuari ma le faʻaaogaina o le faʻaaogaina mo le mea lenei. E tatau ona togafitia i latou i fualaau faasaina e faaosofia ai aʻafiaga o aʻa, ona toto ai lea ile oneone. Laveʻa vevela - mai le 18 i le 22 tikeri.

Pests ma faʻamaʻi

Scabies, aphids ma pusi vaʻaia e mafai ona ola i luga o le laau. O le tulaga sili ona lamatia o Panonychus citri. O nei ituaiga meaola faalafua e afaina ai fualaau aina. O ia ituaiga laau laʻau e mafai ona maʻi faʻatasi ma se oumumama o vine po o le paʻu palapala.

O ituaiga autu

Skimmia japanese (Skimmia japonica) - o le maualuga o sea ituaiga dioecious e mafai ona oʻo mai i le 100 i le 150 senetimita. Ina ia maua mai ni fua mai lenei ituaiga o laʻau, o le a manaʻomia ona totō se tamaʻi fafine ma se tane. O fugalaau laʻitiiti laʻitiiti ma fugalaau tane e aoina i luga o vailaʻau eseese i mea faʻapitoa o palatini. Fugalaau e amata ia Mati poʻo Aperila. I le amataga o le vaitau o le tautoulu, o lanu mumu lanu mumu ua faia i luga o le vao.

O ituaiga sili ona lauiloa:

"Rubella"

Pepa o laulaau lamolemole, o le fugalaau o loo i ai i lenei tulaga se lanu mumu uliuli, ma o fugalaau paʻepaʻe papaʻe e samasama isi.

"Foremanii"

O se laau toto ma fugalaau fugalaau; o fuifui tetele o vine o loʻo i ai luga.

"Magic Merlot"

I luga o laupepa o laupepa eseese o loʻo iai le tele o paʻu samasama, o le pulupulu o le apamemea e lanu, ma o fugalaau e kulimi.

"Fructo Alba"

O paina ua vali papaʻe.

"Fragrans"

O fugalaau ei ai le lili o le manogi o le vanu.

"Smits Spider"

Green buds mai ia Novema e avea ma lanu o le mango.

"Brocox Rocket"

O mea tetele i lalo o foliga o se polo e aofia ai fugalaau lanumeamata, lea e amata ona paʻepaʻe ia Novema.

Skimmia Reevesiana

O lenei laau toto o loʻo faʻavasegaina e le tagata lava ia. E i ai uma fugalaau manogi ma tamaʻitaʻi e valiina i le paʻepaʻe paepae. O fua o loʻo faʻatusalia e vine oval o le fugala.