Isi

O le a se mea tatou te iloa e uiga i le pistachio laau ma pe faapefea ona tupu

Sa matou faatauina pistachio seedlings i le vasega pepe. Fai mai le tagata faatau, o le a tupu mai se tamai togavao, ma e masani lava ona ou manatu o se laau. Taʻu mai pe faapefea ona tupu pistachios? O le a le maualuga latou te oʻo i ai ma o le a le lautele o le pale? E i ai laʻu avanoa e tasi i laʻu togalaau, ae ou te le iloa pe afai e lava le avanoa iina.

Green almonds - e masani ona taʻua o le pistachio laau. O fualaau suamalie, suamalie ma faamalieloto o lanu lanumoana e faia ai se tauvaga agavaa i se kiona. O le mea moni, latou te le mafai ona suia atoa, aua, e le pei o le pala, pistachios e tupu na o le i ai o nisi tulaga o le tau ma e tele fai togalaau e na o le miti lava e uiga i lenei aganuu ma ia faamalieina i oloa na faatauina mai i le faleoloa.

O le mea tonu lava lea e saʻo lelei le igoa o le pistachio tree, ma o le paleni paleni o le mea moni o se ponaivi gaʻo poʻo se mea faʻapitoa. Ae ui i lea, e le "faalavelave" tagata i le togafitia o togalaau ma na o le taua o pistachios nuts, e pei lava o fualaau aina ei ai se atigi ma se fatu.

Laʻau po o le laau?

E faʻapefea ona tuputupu aʻe pistachios e faʻalagolago i le tuputupu ae o le tau. I le natura, o le aganuu e tupu i luga o eleele papa e leai se mea e maua ai le vevela ma le susu. O ia tulaga ua tuua ai a latou faailoga i le foliga o le aʻa: i le sailia o vai, o aʻa e loloto i le eleele e 15 m, faatasi ai ma le tele o vaega, ma sili atu ona salalau i itu - e oo atu i le 25 mita le lautele. E masani lava, e le mafai ona i ai se tala i soʻo se pitonuʻu, pistachios e faʻamalosia le tele o isi aganuʻu, faʻaaoga le avanoa, ma ola na o ia, ae le mafai ona latou mitamita i se vaomatua tele o vao.

I se vaomao ma se timu e le o se timu, o le pistachio e tele lava ina ola i totonu o se togavao tele, ma fai ai ni ogalaau. O lala lelei lelei, o le faia o se pale paʻu e afaina, e oʻo atu i le 20 cm, lau lanu meamata ma vela vevela. Afai e lava le susu, e alu le pistachio i totonu o le tasi ogalaau ma tupu aʻe i foliga o se laau. O le maualuga e mafai ona oʻo i le 10 m, ma le ufiufi o le ogaumu e oʻo i le 1.5 mita, aʻo tumau pea le pale e pei o le mafiafia o aʻafiaga o laʻau.

O Pistachio ua leva ona ola, i se tau talafeagai ma le tausiga lelei, e oʻo atu i le 1000 tausaga.

I totonu o le vaomatua ma i totonu o le laau e masani lava mo le ogaumu e punou ma faalagolago i le itu. O le paʻu i luga o laau iti o loʻo valiina i se lanu mumu matagofie, ma o lona matua ua sinasina. O Pistachio e vave fuga, i le masina o Mati, poʻo le masina o Me, pe a fai e iai le taumalulu o le eria, ma amata ona fua i le afa lona lua o le taumafanafana. O se laau eleelea, e manaomia ai le totoina o laau toto.

O le mea e malie ai, o le aganuʻu e faʻapalepaleina e le gata o le lāmala, ae e maua ai foi le mafanafana. Fuga e oo i le 25 tikeri e le fefe ia te ia.

O fea e tupu ai pistachios i Rusia?

I lo tatou atunuu, o le aganuu e le mafai ona tupu i soo se mea. I le malulu mātū o le mātū, o nisi o le aufaʻatoʻaga faʻamafaʻatoʻaga o loʻo totoina pistachios i totonu o togavao i togavao malulu, ae pei o se fualaau aina suamalie ua latou tele naua avanoa ma e matua faigata lava ona maua se avanoa mo a latou aʻa.

Ae i le itu i saute, i Crimea, i tafatafa o le talafatai o le Black Sea o le Caucasus, o pistachios e maua le toʻa. E faapitoa loʻu fiafia i ituaiga e taʻua o le pistachio moni, lea e fua mai ai ni fua io tatou tulaga.