Fugalaau

E faʻapefea ona totoina le kālati vao i le fale ma totonu o se fale vevela

O fualaau suamalie suamalie e masani ona faʻafeiloai i luga o le laulauʻai. E le o se taimi umi ua amata ona lauiloa telekale vao vao - o se mutia laumei malu ma se galala ma se manogi. Ina ia faʻaleleia vitamini, faʻavasegaina le taumafataga ma faʻaleleia le tele o lauulu maloloina i totonu o le togalaau, e tatau ona e iloa pe faapefea ona tupu le vao vao.

O le a le laʻau vao

O se laʻau faʻalauiloa lenei, o se vaega o le aiga e tasi o le garlic ma aniani. O se laau totō masani. O lona lanumeamata e malepe i le kiona ma le malulu i le amataga o Aperila. O pupule o le laau e laiti, e lautele mai le 1 i le 2 cm, e fuafua i le ituaiga. O le maualuga o le toto e eseese mai le 15 i le 40 cm.

O togaikisi vao e talisapaia mo laau suamalie ma se manogi manogi. I lau laititi, o le maualuga o faamaumauga ole acid ascorbic, faapea foi ma amino acids ma bioflavonoids. A maeʻa ona suʻesuʻeina le tuufaatasiga ma le aoga o mea totino o le laau, ona amata loa lea ona mou atu ona vao vao ona o le aofaʻiga o aofaʻiga faʻatasi ma pulu. O aso nei ua lisiina le laulaʻau vao i le Tusi Ulaula a le tele o atunuu.

O le a la le kalama vao ma o fea e tupu ai? Fai le anisi o le igoa lona lua mo le kalama vao. E maua i le Europa o Rusia, i Belarus, Europa i Sisifo. E tupu i luga o vaomatua ma vaomatua fefiloi, eleele laugatasi, latalata i le eleele, latalata ane i auvai. E fiafia i le susu ma le vaeluaga, o le mea lea, e toetoe lava a le tupu i vaomatua. Laʻau talavou, laʻau pulou vao vao ma fugalaau fugalaau ma le paluga ua faʻaumatia.

Gagana ua faaopoopo i salakeke, sau sau, o laʻau e faʻaaogaina o se meaʻai. I le seleseleina o le silati vao i tulaga masani, latou te faia lenei mea i le vave e mafai ai ia Aperila-Me, talu mai le taimi o le fugaina o laulaau e malolosi ma maua ai le tamaoaiga i le tofo ma le manogi.

Faʻafefea vao vao ola, faʻalautele

I lalo o le natura masani, ave le aniani i luga o pulu ma fatu, lea na tupu ia Aokuso. Mo le tele o tausaga, e amataina se togalaau vao mai 5-6 pusa. O le seleselega faʻamalosi o lanu e faʻavaivaia ai le afu, lea e faasolosolo malie i le 2-3 tausaga.

Mo le puipuia o fiafiaga masani o lenei laau, o laulaau e filifilia filifilia, tipi ese mai seleulu 1-2 mai le tasi laau. Pulu e le paʻi. E tutusa foi, latou te faia pe a tutupu ae le lanu i totonu o se fale vevela.

E faʻapefea ona totoina le siva vao i totonu o se togalaau? Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga uma pulu ma fatu. I le tulaga muamua, e mafai ona e maua ni greens i le tausaga, i le lona lua - ile 2-3 tausaga. A e faʻatau fatu, faʻalogo i le taimi. O fuālaʻau vao leaga e leiloa a latou germination i le tausaga. E lua ituaiga o kalama vao ma nisi ituaiga. Ituaiga:

  1. Victory rimati - o se laau telē e oʻo i le 70 cm le maualuga, o le rhizome lea e aofia ai le tele o pulu. Lafoaʻi lautele le faʻasese, faʻamalosisi le tofo ma le manogi. Fugalaau fugalaau o le meli, teuteu;
  2. Aumai le sipisi - o se laau toto e oo i le 40 cm le maualuga ma lau laulamole, e pei o se lili o le vanu, o mea e le mama e manogi manogi, suamalie ma suamalie. Ua lisiina i le Tusi Ulaula.

O le togalaau o Ramson po o le faʻaleleia o loʻo faʻatusalia e ituaiga e tolu: Teddy bears, Bear ear and Bear delicacy. E eseese i laʻau ma fua. O le fua sili ona fua o le ear Bear, lea e oʻo atu i le 2.5 kilokalama o greens mai le 1 m2. Ua tupu i laau totō uma i fanua tatala ma greenhouses.

Laʻau toto

E faʻapefea ona fai vave vave ma le faʻamalosi le gaosi vao i se taumafanafana vevela? O le totoina o pulu e talafeagai mo lenei mea. O nisi taimi o geta i totonu o le maketi po o nofoaga autu o togalaau ua faatauina atoa i aniani ani. O sea ituaiga laau e mafai ona aumai i le fale, tipi ese se vaega o le lauusiusi ma totoina pamu i le saunia lelei o eleele. Ina ia faia lenei mea, i totonu o le fale vevela, filifili se nofoaga i lalo o le palealii o se laau tele, i le itu i sisifo o le puipui o le atinaʻe po o le pa, lea e le pau ai le la.

Ua saunia le palapala e pei ona taua i lalo:

  • faʻafefiloi 1 vaega o le peat ma le 2 vaega o le eleʻele;
  • faaopoopo le humus leaf, lea e mafai ona aoina i le vaomatua;
  • faaopoopo le pefu ma le vermiculite pe afai o le eleele e mamafa tele.

A o lei totoina, ua totoina le saite, o vao e seleseleina, ua tumu i eleele palapala. E sili ona lelei lenei mea i le tautoulu. E faʻapefea ona totoina le aniani anila vao i totonu o le eleele tatala? Ua totoina pulu i togalaau i le loloto o le 10 cm le mamao i le va o le totoina o le 15-20 cm. O vai totō e fafagaina i aso uma mo le vaiaso mo le aʻafia. Ina ia puipuia le susu, o le eleele e mulimulitaʻi ma lau lau. O le taimi sili mo le totoina o pulufana o le amataga lea o Me.

Stratification

E faʻapefea ona totoina le kāla vao i fatu? I lalo o le natura masani, o fatu e maua ai le germination pe a maeʻa le taumalulu. A aunoa ma lea, o le a le galue le au faauo ma le maualuga. I tulaga e leai ni mea, e faia ai le vevesi i totonu o le pusaaisa poʻo luga o se laʻau moli, pe a le paʻu le vevela ole ea -3 ° C.

Stratification o fatu o le vao vao i le fale - tulaga:

  • soga fatu i le vai mafanafana mo le 1 itula;
  • fuaina o le oneone i le ogaumu;
  • sasaa oneone i totonu o se pusa papaʻu;
  • lūlū fatu mai luga e aunoa ma le faʻalolotoina o le palapala ma e aunoa ma le susu;
  • ufiufi ma se tapuni poʻo se polyethylene, tuʻu i se nofoaga malulu (pusaaisa) mo le 3 masina.

Vaitaimi, e ave le fagu mai le pusaaisa ma siakiina ina ia leai se mea e gaosia ma le gaogao. A maeʻa le 3 masina, e saunia fatu mo le totoina. O le mea moni, o le totoina o le silati vao mai tumutumu o se faagasologa faigofie, ae o le tele o le totoina o mea e maua mai fatu.

Lauina o fatu

O le tuputupu ae o le taliga o le taliga o fatulala vao vao e fautuaina ai le totoina o taulealea laiti ile laufanua ile tausaga pe a uma le tausaga, ma maua mai le lauusiusi pe a uma le 2 tausaga. A maeʻa, ona tuu lea o fatu i totonu o fata ile eleele susu ma faʻafefete i luga o le pito i luga o le 1 cm. O le pusa i totonu o se potu mafanafana, pouliuli, e ufiufi i le polyethylene i luga. O le a aliali mai i totonu o le 3-4 vaiaso. O lauulu lauulu ia e tatau ona maua i le 2-3 vaiaso.

O le a toeitiiti atoa le tausaga e alu ai le laau e fai ai le pulu. I le taimi nei o pusa faʻamalama vao e teuina i le fale poʻo totonu o le fale koli, faʻainu vai ma faʻafefeteina i fomaʻi faʻamalosi.

E faʻapefea ona totoina le vao vao i le tautotogo? I le masina o Me, pe a uma ona faateleina le aofaʻi o le vevela o le ea i aso taitasi, e totoina ai le matutua i le togavao, o le mamao i le va o le 50-60 cm. O le vaitau ma isi vaitau o le pulufana ua matua maluluina ma fafagaina, ma mafai ai ona ola le laumei lanumeamata ma aʻa. Greens e le o oti.

Afai e leai se paolo i luga o le 'upega tafaʻilagi, ma e maualuga le' upega tafaʻilagi, faʻalauteleina laulaki vao i greenhouses, lea latou te tausisia ai le maualuga o le susu ma puipui laau mai le la susulu. I lalo o ia tuutuuga, e maua mai i le masina o Mati e oo atu i Oketopa ni tioata suamalie. O le totōina ma le tausia o laulaau vao i tulaga o le lauʻeleʻele e le ese mai lena mea na gaosia pe a tupu laau totō ile laufanua. O le suāvai autu, vevela o vao ma fafagaina e le aunoa.

Totoina togalaau i totonu o le atunuu

O le totoina o le silati vao i totonu o le atunuʻu, o se galuega galue i na o le 2 tausaga muamua. O le mea pito sili ona taua o le fatuina lea o tulaga mo le laau e fausia ai se pulu tele. Afai o se laau toto mo le 3 tausaga e maua ai le lelei tele o lauusiusi ma faʻasao se fugalaau fugalaau - ona saʻo lelei lea o mea uma ma e mafai ona e seleseleina fualaau oona mo vaitau o le lumanaʻi.

Afai e mamafa le palapala i luga o le 'upega tafaʻilagi, o le vai vaʻa e latalata i luga o le eleele, e faʻasaʻo pea faʻalaʻau e faʻaleleia atili ai. E masani ona aveeseina vao, aemaise o vao vao, lea e faaleagaina ai tamaʻi susu vaivai o le kalama vao. O le totōina e faʻamalūlūina pe a magoto le palapala. O le aufana e le fiafia i le susu.

I le popofou o le tautotogo, e faʻafeiloaʻi ai mea faʻalaʻau ile eleele. O le mea lea e pala ai le manure po o le faʻamaʻi faʻamaʻi. Mulimuli ane, e manaomia e le laau le phosphorus ma le pailani ina ia mafai ai ona atiaʻe se limo ma fatu fatu. O elemene nei e faʻaleleia ai le malulu o togalaau aina, o lea e mafai ona e faia i le faaiuga o le taumafanafana.

O le taimi mo le aoina o le silati vao mo gela e amata mai ia Aperila ia Me, ma o le pupuu o le nofoaga o le tuputupu ae, o le juicier ma le tofoina o le lau. I le la ma le vevela o le tafe vao ola, o laulaau e faigata. Pulu mo fualaau taumafa e seleseleina ia Aokuso pe a uma le aoina o fatu.

Totoina e aunoa ma le faamamaina

Afai ua uma ona fausia se togalaau vao i totonu o le atunuu, e mafai ona faafouina laau i fatu fou e lei seleseleina e aunoa ma se togafiti. E faatatau lea i le totoina o le siva vao i le taumalulu i le laufanua.

Toto fatu e seleseleina ia Aokuso ma tuua tuu ai i se nofoaga malulu seia oʻo ia Oketopa. I le tautoulu, latou te saunia se fuafuaga mo le luluina, vele vao, selesele, humus ua faʻalauiloaina. I le ogatotonu o Oketopa, pe a vave ona paʻu le vevela o le ea, e faʻasalalauina fatu ile luga o le vaega ua saunia, sina fuga mai le palapala i le palapala, ma faʻafefete i le pito i luga ma lau vao ua aoina i luga o le nofoaga.

A maeʻa le faʻaogaina o le natura, e aliali mai pine i le tautotogo. I le avea ai o se tulafono, e le o taimi uma e vavalalata ai le laʻau ona o le le tumau o tulaga tau. O le malosi o le fale e maua ai le iuga sili ona lelei, o le mea lea, mo le faataatiaina o le togalaau muamua po o le faatoaga, ua tupu mai le silati vao mai fatu i se metotia fatu.

E faʻapefea ona totoina le kālati vao i luga o se windowsill

Mo le mauaina o fugalaau vevela vevela, e ola le karika vao i le tausaga atoa i luga o le windowsill. Ina ia faia lenei mea, filifili le faamalama i matu, lea e le paʻu ai le la. O le ipu e filifilia i le lautele o le 40 cm ma le loloto e tusa ma le 30-40 cm, ina ia mafai ai e pulufana ona tuʻuina atu se aʻa malosi ma faʻaleleia se vaovao tele.

Laufanua mo le fagu e ave i le vaomatua o le vaomatua - malamalama, nutimomoia, manava. 10-15 bulbs ua totoina i totonu o le ipu e tasi. E sili atu le faʻafeiloaʻiina o le laau mai le vaomatua i le amataga o le tautotogo, pe a amata ona malepe le lau i le palapala ma le kiona, poʻo le tuai o le autumn, pe a fuga mai le laulaʻau vao. Ae i le tautoulu e faigata ona maua pupuvao i totonu o le vaomatua, e tatau ona e iloa le mea tonu e tupu ai aniani ani.

E faʻapefea ona totoina le kāpisi vao i le tausaga atoa i le fale? I le tausaga muamua talu ona totōina, e le o faʻalavelaveina le fale e ala i le vavaeina. E tatau ona tupu malosi le puʻupuʻu ma faʻamalosia lelei. Aua nei faatagaina le magoina mai le palapala ma susulu malamalama o le la. I le taumalulu, e tuu le falesa vao vao i se nofoaga malulu e mamao ese mai maa ina ia le malogo le laumei. E mafai ona tuʻuina i luga o le laulau i tua o le potu.

I le faaopoopo atu i le fausua, e tasi i le masina latou te fafagaina le kālati vao i ni manogi mafolafola faigata mo fualaau salati. E sili atu le faʻaaogāina o luga o laʻei. O tausaga taʻitasi, e atiina ae ai e le fale se isi pulu faʻaopoopoga, o lea la pe a mavae le 3 tausaga ona suia lea o le ulo i se lapoʻa lapoa poʻo se mea faʻafefeteina i ni atigi pusa se lua.

Mai se pusa vao vao e mafai ona totoina i totonu o se togalaau poʻo se fale kiona ile vaitau mai le tautotogo i le autumn.

Afai e le manaomia fatu o le laau, ma e le o iai ni aʻai i meaʻai, e vavae ese ia paʻu ina ia mafai ai e meaʻai uma ona alu i le atinaʻeina o laulaau fou ma tumutumu, nai lo le faia o fua. Afai e fiafia le kalama vao i le tausiga ma le microclimate i totonu, o le a maua ai e le aiga ia gutu vitamini i le tausaga atoa.

O le gaosia o aniani e tulaga ese i la latou tuufaatasiga ma mea aoga, o lea latou te taumafai ai e selesele lauulu mo le lumanai i ni auala eseese. O lenei mea e malulu, tilivaina, tilaina, kuka, salu. I totonu o Europa, o taʻaloga uma lava e faia e faʻaaloalogia ai le laau, lea latou te faʻalauiloaina ai tagata i le totoina o le laau ma togafiti i ipu na saunia mai ai. O le mea lea - o le keke siliva taua!