O le togalaau

Phacelia - ituta, togavao meli, teuteuga o togalaau

Phacelia. O se laau e iai se igoa e le masani ai e masani lava ona maua i le lisi o fualaau aina. Ae o lea, e le o se "mea lanu meamata" - o se laufanua matagofie tele, o le tele o le taumafanafana na teuteuina i fugalaau lanu lanu moana, ma le "fomai" moni o togalaau ma togalaau fualaau suamalie, foia o faafitauli o le faaleleia atili o palapala, ma se teuteuga tulaga ese o moega fugalaau! Sei o tatou tilotilo atu i le phacelia.

Phacelia.

Phacelia - Siderat

Tansy tansy - o se laau totino o le aiga e le masani ona faalogo - Ava. E tuputupu ae i se fomu faaletausaga, o se vaitau vave e ola ai, o le leai o se mea lelei e faatatau i eleele, o le tetee atu i le maualalo o le vevela ma le umi o le fugalaau. O le mafuaaga lena e masani ona fautuaina mo le galueaina e pei o le itu. Ma talu ai e mafai ona avea muamua se vaega o se vailaʻau mo le faʻamautūina o fualaau totō, e mafai ona totoina i le taimi o le tautotogo-taumafanafana-tautotogo, fualaʻau fualaau faisua ma maua mai ai se tele o lapisi lanumeamata. O le i ai o se aʻa papaʻu, o le vaega e tatalaina le palapala i le loloto o le 20 cm, faʻaleleia lona fausaga ma le manava. Mo le masina ma le afa o le maualuga o lona maualuga maualuga e oʻo atu i le 300 kg i le 100 sikuea mita. m, lea e tutusa i meaʻai i le 300 kilokalama o le manurele.

Phacelia california (Phacelia californica).

Ae e le o mea lelei uma nei o se aganuu manaia. Phacelia o loʻo i ai le maualuga maualuga o meatotino phytosanitary. E fautuaina e lulu i le mea e tatau ai ona fufulu le palapala mai i meaʻai o malalaʻau ma faʻamaʻi pipisi, faʻaumatia le nematode, tuliesea le uaea, faʻafefe ese le akerise, aphids, pea vils, leafworms ma moths, faatosina mai iniseti elemene, ma tausia le susu. Ua maitauina o fualaau faisua ua totōina ma faʻamaʻiina e le mafai ona maʻi, ola vave ma e le tuʻuina atu se mea e leai se avanoa!

Ae ui i lea, o tulaga uiga ese o le vaega e le muta iina. O le aganuu ua lūlūina i eleele oona e suia ai le malosi o le eletise, ma o le a le gata ina aafia ai ona uiga lelei, ae o le taofia foi o le salalau o le tele o vao.

Tansy tansy (Phacelia tanacetifolia).

Phacelia - fua o le meli

O le lona lua, e leai se uiga taua o le phacelia o lona meli. O se tasi lea o nei laau e le masani ai e mafai ona e maua ai pea ni pi malosi: mai le amataga o le tautotogo, pe a le totogo isi laau o le meli, ma seia oo i le tautoulu o le tautotogo, faapea mai le taeao ma toeitiiti lava a goto le la.

Tansy tansy - o se taitai i totonu o laau totō o le meli. Ua fuafuaina e saienitisi mai le tasi hectare o lenei aganuu, o pi e mafai ona ao mai mai le 300 kilokalama i le 1 tone o le meli (mo le faatusatusaga: ma le sinapi - 100 kilokalama, ma le falala - e oʻo i le 70 kilokalama). Ma o lenei mea e tatau ona le gata i le maualuga o le taufaasese ma le eleelea, ae faapea foi i le mea moni e faapea o fugalaau o le vaega e galue uma i le maualuga ma le maualuga o le vevela, e aunoa ma le faaitiitia o faailoilo o le nectarosity. Tasi fugalaau o se laau e mafai ona faʻamalo seʻia oʻo i le 5 mg o le nectar, lea e aofia ai le 60% suka.

Phacelia angustica (Phacelia crenulata).

Phacelia o le meli ua manatu o se tasi o mea sili ona lelei. E i ai sona aoga aoga i le manatuaina, fatu, vascular system, fesoasoani i faʻamaʻi o le manava ma le gaʻo, ate, o se mea e sili ona lelei ile anti-inflammatory ma antipyretic, faʻamalosi malosi ai le tino. E manaia pe a fou le lanu pe i ai se lanu lanumeamata lanumeamata, ma a maeʻa le faʻasalalauina e maua mai ai se lanu samasama po o le uliuli.

Phacelia - teuteu togalaau

O le matagofie matagofie o le faʻapena foi o se mea matagofie. Ae o se teuteuga mo moega fugalaau, e masani ona latou le faʻaaogaina ni measina o le tanuelium (e ui lava e iai foi), ae o ona ituaiga - o le uiga o le logo e pei o le logo, e na o le 20 - 25 cm le maualuga, o le faʻamalamalamaina o le fatu ma le Pursha faselia, e tusa ma le 50 cm le maualuga.

Phacelia ata-logo (Phacelia campanularia).

O le taua o le aganuu o loʻo taoto i se vaʻaiga umi, mai ia Iuni e oo i Setema, faʻapea foi ma le matagofie o lanu o fugalaau, lea e le masani ai i totonu o laau. Faʻafetai i ata o lanu moana, faʻapipiʻi fugalaau faʻatasi ma isi tagata nonofo i le togalaau ma aumai ai se lagona o le filemu ma le toafilemu i le siosiomaga.