Laʻau

DIY aquarium mo togalaau

O se pusa tioata o togalaau o se mea sili lea mo i latou e fiafia i iʻa ae le mananao e eli se vaituloto i luga o se fasi fanua. I totonu o se faleoloa i le taumafanafana, e mafai ona e ola i iʻa auro, lapoʻa lanu lanu, mimiti papa ma e oʻo lava i ides. Ae e te leʻi faia se fagafao auala i ou lava lima, e tatau ona e filifili pe o fea o le ai ai - i se malologa po o luga o se tulaga: o le lumanai tekonolosi e faalagolago i ai.

Faʻafefea ona fai se vai inu vai i le atunuʻu ma ou lava lima

Afai e leai se avanoa avanoa i luga o le saite mo le masini o le faatanoa pe leai foi se avanoa e teu ai ma toe faʻafoʻiina i le taimi o le taotoga, ae i le taimi lava e tasi o loʻo i ai se manaʻoga sili e teuteuina lau togalaau ma sina tamai fale ma le vai ma iʻa, ona mafai lea ona e faʻaogaina se pusa tioata. O lenei elemene o le mamanu o le fanua patino ua maua talu ai nei le lauiloa ma ua amata ona faʻaaogaina uma i totonu o galuega laiti ma sili atu. O se faleoloa o le mafanafana o le taumafanafana e iloga i le matagofie ma le matagofie, ma i le taimi lava e tasi e le manaʻomia ai le tele o mea faaletino ma tau tupe.

O le mea moni, o se pusa tioata i totonu o le atunuu e le ese tele mai se faleoloa masani i le fale. E faʻaaogaina le meaola faanatura ma se pusa tioata vai. Pau lava le eseesega o le nofoaga, lea e manaʻomia ai nisi suiga o mamanu ma se auala faʻapitoa i le faʻatulagaina o le fausaga faanatura.

E pei ona mafai ona e vaʻaia i le ata, e mafai ona faʻatulagaina se pusa tioata i totonu o soʻo se mea e faʻaogaina e mea talafeagai (mo se faʻataʻitaʻiga, sima mafolafola), poo totonu o se fagu i luga o se tulaga:


O le mea taua, o le gafatia o le pusa tioata i fafo e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le tasi le puipui o le tioata malamalama tumau lea e mafai ai ona e faamemelo i le lalolagi lalo ifo.

O le fausiaina o se pusa tele o le aquarium o se faiga e sili ona galue malosi lea e manaʻomia ai le poto masani ma tomai ile galuega. Afai e leai se poto masani, ona sili atu lea ona faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa o le a vave ona faia se teuteuga muamua o le togalaau i luga o se galuega faatino a le tagata lava ia.

E mafai ona e fausia se tamai pusa tioata e teu ai. Ina ia faia lenei mea, na o oe e manaʻomia le faʻalogo ia i latou o loʻo tuʻuina atu fautuaga i le faʻatulagaina o lenei ituaiga vai.

O le foliga o le vai i fafo o le atunuu, na e faia e oe lava, e mafai ona i ai i se foliga o se pusa poʻo se mea faʻalelei, o le mea autu lava o ona puipui e saʻo ma e oʻo lava, o le a faʻaleleia ai le galuega ma le tausiga mulimuli ane o le pusa tioata. A uma mea uma, o le a tatau lava ona siakiina: faamamaina taimi ma fufulu. Ae i tamai meaola laiti o le a le faigata ona fai lenei galuega, ae pe a tausia le tele o fausaga, o le ae maua le afu.

Pe a filifilia se ipu faʻaputu e fai ma pusa mo se pusa tioata i fafo mo le tuʻuina atu, e tatau ona e siaki mautinoa mo le faʻaaogaina o masini ma le tumau. Aʻo faʻapipiʻi le fagu i luga o se tulaga, e taua tele le faʻaaogaina o se faʻamaufaʻailoga e faʻavae i luga o le sima.

O faʻailoga o le atigipusa e tatau foi ona faʻapipiʻiina lelei i le faapipii. Mo le faʻatuatuaina sili atu, e lelei tele le togafitia o totonu o le tane ma se paluga e leai se vai.

E mafai ona faatulaga se pusa tioata i totonu o se fausaga sima, lea e faia tutoatasi poʻo le faʻaaogaina o se mea ua maeʻa. O le mamanu e tatau foi ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete e ala i le faʻamaufaʻailogaina. I lenei tulaga, ia le itiiti ifo ma le tasi le puipui e tatau ona manino, a leai o le mamanu o lenei mamanu o le a leiloloa, ma o le a avea le pusa tioata ma se vai vai masani.

E pei lava i totonu o se faleoloa i le fale, e tatau ona tuu laumei maa i le pito i lalo o le vaomatua: i totonu o koneteina lapoa, e mafai ona faʻaaogaina maa laiti e faʻamautinoa ai le tele o mea ma e le faʻafefe ai le sologa lelei o le vaʻa. E le gata i lea, ua totoina i luga nei ni aluga ua faʻaaogaina e ola ai i vai fou. E mafai lava ona e totoina ni laau fetolofi, e pei o le lili vai. O laau toto e tatau foi ona lapisi mo le pusa tioata.

E mafai ona e faʻapipiʻi se pusa tioata i le fale i le tulaga o se avanoa i totonu o le togalaau i luga o se fale faʻapitoa, o le fausiaina o le fausaga ma ni laumei eseese, siama ma laau totō. Afai oi ai se tamaʻi mauga i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e faʻatulaga se malologa i luga, teuteuina i maa ma laau, ma i le ogatotonu faʻapipiʻi se pusa tioata fale.

I totonu o se fausaga eletise o le sima, e tatau ona e faia se tasi puipui puipui, tuu maa ma le fiafia i le pito i lalo, ma faapipii ni laau i totonu o ipu ma ato i autafa. Ma e mafai ona e faia se pusa tioata atoa i tafatafa o le pito i luga o le nofoaga, e tilotilo i le papa o le vaitafe. O sea mea teuteu o le a foliga tutusa lelei ma le talaaga o se vaitafe.

Mo se iʻa lelei e tumau i le pusa tioata, e tatau ona faʻapipiʻi masini faʻapitoa i totonu: se faamama vai aquas mo le faʻamamaina ma le faʻaleleia o le vai, e fetaui ma le tele o le vaituloto. E mafai ona e mamanuina se pusa tioata i le auala lava e tasi e pei o se vaʻa vali - faʻamalamalamaina, e faʻaaoga ai moli uila poʻo moli uila. E faaopoopo i le matagofie, o lenei faʻamalamalamaga e faia ai se galuega aoga, tuʻuina atu iʻa ma le malamalama i le ao.

I eria e le malulu malulu ai le taumalulu, e mafai ona e faʻapipiʻi ni masini faʻavevela faʻapitoa i le pusa tioata e tausia ai se mafanafana lelei mo le ola o le iʻa. I nofoaga e matua ogaoga ai le pulu, e fautuaina e fesiitai iʻa ma laau mai le pusa tioata i se potu mafanafana, ma e tatau ona tafe le suavai mai le tane. I le tautotogo, e tatau ona faamamaina aʻo le i faatumuina i le vai, ona mafai ai lea ona toe totō laau ma toe faʻataʻamilo uma tagata o loʻo nonofo i le pusa tioata.

O iʻa i le fafo o le vai mo le togalaau

Pe a filifilia se iʻa mo se pusa tioata, e tatau ona taʻitaʻia oe e ala i lo latou gafatia e faʻafetaui i tulaga fou, ola i tulaga faigata, faʻapea foʻi ma le tele o le tane. O le Goldfish, o le vavae faʻasatau, koi ma mea e talafeagai mo le vaomatua. O laumei suamalie, e mafai ona faʻapipiʻiina i latou, ma o le a faʻamamaina ai le vai. E naʻo lou manaʻo e filifili le ituaiga saʻo e faigofie ona fesoʻotaʻi ma isi iʻa uma.

O iʻa i totonu o le vaituloto e tatau ona fafagaina faavaitaimi, e ui lava i le mea moni e tatau ona lava meaʻai i le togalaau aina: algae, anufe o le namu, iniseti o loʻo nonofo i lalo o le vaʻa. Ae o lenei meaai atonu e le lava. Ona e faʻatau mai lea ia i latou meaʻai i faleoloa faapitoa - o loʻo i ai mea uma e te manaʻomia.

E tatau ona fafagaina le iʻa i le tautotogo, ma i le tautoulu, pe a paʻu le vevela i le vaituloto i lalo ifo o le 10 ° C, e tatau ona taofi uma le fafaga.

E taua foi le pulea o le numera o iʻa i totonu o le pusa tioata: tasi iʻa 100-150 mm le umi e faalagolago ile 50 lita o le vai.

E taua le siakiina o iʻa mamaʻi ma aveese mai le pusa tioata i le taimi ina ia le aʻafia ai isi. O se gasegase mamai, e pei o se tulafono, e aau i liʻo ma i le taimi lava e tasi e "faʻafefe", faʻafefe ona itu i luga o mea faitino i totonu o se vaituloto pe taoto i lona itu ile luga. E mafai ona faʻafefeteina "afu", se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o mata, snout, faga poʻo uila.

I nofoaga lelei, o laumei e avea ma se tulaga matautia e fagota i le pusa tioata. Ina ia aloese mai taunuuga lē talafeagai, e tatau ona mataʻituina le iʻa i taimi o fafagaina, ma afai e maua lenei parasi, aveese le iʻa mai le faatanoa, aveese lago, ma toe faafoi le iʻa i le faatanoa.