Laʻau

E faʻafefea ona faʻafefe faʻafefe i le fale mo laau totino ma ou lava lima

O i latou o loʻo nofo i le taumafanafana na latou tauʻaveina se avega e le mafuatiaina, aua e tatau ona latou tausia e le gata o le togalaau, ae faʻapea foi ma le laufanua, togalaau, laʻau ma fugalaau.

Ina ia faatumauina i latou i se tulaga talafeagai, e tatau ona faʻaalu le tele o taimi ma taumafaiga. O le mea moni, o mea taitasi e manaʻomia le mataʻituina e le aunoa, o se taunuuga lea e tatau ai ona faia le tele o gaoioiga eseese. O le faʻaleleia e faʻapitoa le taimi e faʻaaoga ai. Ae o lenei galuega e mafai ona faafaigofieina pe afai e te faʻaaoga.

Uiga o faiga automatering

E tele mea lelei i lenei fofo: e le gata ina maua e le fai togalaau le taimi avanoa, ae mafai vagana ai le faʻaaogaina o le vai, lea o le a na o le manuia o laau toto, aua o lenei mea e mafai ai ona e faʻaleleia le gaosiga ma faʻaleleia foliga o laau.

Ae ui i lea, o le manuia i lenei mataupu e tele lava ina faalagolago i le tele o taimi ma pe faapefea foi ona faia le vai. I le iloaina o le aoga o sea mea fou faatoa maua, e toatele le au fai togalaau e liliu atu i kamupani faapitoa ua ofoina atu masini otometi.

Ae ui i lea, o fai togalaau o loʻo i ai "lima lima" e masani ona filifili e fai faʻamafaʻasusu ma o latou lava lima. Le faʻaaogaina sili o le faʻaaogaina o masini e faʻaleleia ai le faʻaleleia o mea e faʻaaogaina mo tagata e ona le fanua o loʻo i ai eria telefoni.

O i latou ua oʻo i ai le poto masani e faʻaaogaina le faʻamatalaga faʻapipiʻi faʻavaivai tele avanoa i autofatering:

  • Le filifiliga o le faʻamalosia o le taimi, lea e mafai ai ona e setiina le taimi manaomia.
  • O le faʻamautinoa o le faʻatulagaga o le tino e maua ai le talitonuga e faapea, pe a uma le suāsusu e sosoo ai, o le a le faʻapipiʻi se mea i luga o le eleele, ma o le a maua ai le aʻa o le aʻa ma le lava o le okesene.
  • Faʻamatalaga tonu o le nofoaga o vaʻaia vai, e mafai ona mautinoa e le tagata nofo i le mafanafana e oʻo lava i nofoaga sili ona le mafai ona mafai ona maua e maua ai le susu.

Faatasi ai ma mea lelei uma e maua mai i le faʻamamaina o le tino, o le mea autu e taʻua o le faʻaaogaina o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le vai, e faʻaitiitia ai le faʻavaʻaina o le vai.

O le mea moni, faʻafetai i ai, o le vai e tuʻu saʻo atu i aʻa o laau toto, o le mea lea e le tatau i le tagata nofo i le mafanafana ona sasaa vai i fanua leai. O le faʻamalosia le faʻatulagaga o le fausiaina o laau e faʻafefea ona faʻaaogaina faateleina le fua, lea e mafai ona iloa muamua i le tausaga muamua o le faʻaaogaina o lenei faiga.

Le lelei o se masini e faʻaleleia ai le faʻaleleia

Ae ui i lea, e le mafai ona taua ituaiga faiga e faʻaogaina ai le lelei ona o le i ai o nisi faʻafitauli. O le mea moni, o le ae faʻasaoina pe afai e te filifili e faia uma le galuega oe lava.

Ae ui i lea, e manaʻomia pea ona faʻaalu se tupe i le mauaina meafaigaluega faapitoa ma meafaitino. O le tau o vaega taʻitasi, i le avea ai o se tulafono, e maualalo ifo nai lo mea ua faʻapipiʻi faʻamautu vai.

E ui i lea, e mafai ona faʻapipiʻi lelei nei elemene pe a fai e iai se poto masani o se tagata ma se eletise.

O se faafitauli matuia e mafai ona maua mo se tagata nofomau le lelei suavai poʻo lona toesea atoa i luga ole nofoaga. Ae o iinei e mafai ona e maua se vaifofo - e faʻaleleia le faʻaogaina o le suavai, ma afai e le o mafaufauina, ona mafai lea ona faʻaaoga isi punaoa vai.

Autowatering: ituaiga ma mea e mafai

I le faatauina atu i le asō, e tele le tele o auala mo le faʻapipiʻiina vave o le suavai i totonu o le atunuu, lea e mafai ona faia tutoʻatasi. O i latou uma e eseese i le faʻamoemoega o le talosaga: tosoina o le vai; faʻasusu; faʻaitiitia le faʻavaivai.

Faʻasusu vai. O le faʻaaogaina o le suavai e sili ona lelei i le mafai ai ona ausia le tafe o vai. Polypropylene ma paipa palasitika, paipa paʻu o loʻo faʻapipiʻiina i le va o laina o fugalaau, laau totō poʻo moega e faʻaaogaina o ni elemene autu mo lona gaosiga.

E faataatia i latou pe a mafai ai latalata vaʻavaʻaina ia pe a faʻaaogaina, faʻamautinoa le maualuga o le vai o le a tafe i le aʻa. O le tuʻuina atu o le vai i le eleele, o loʻo tuʻuina atu ai ni meaola faapitoa e fausia i le umi atoa o le paipa.

O se taunuuga, faatasi ai ma lenei metotia o le fausua, o lau ma laʻau e tumau mago, ma e le masalomia le faaopoopo atu mo laau, aua o le a latou le maua ni mu i le la.

O le faʻaitiitia o le taumafa vai i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻavaivai e faʻamautuina ona o le mea moni o loʻo tafe saʻo atu le vai i le nofoaga o le faʻavaivai.

O se taunuuga o lenei mea, e le faʻaaluina i le fausiaina o isi teritori le talafeagai. O nei mea uma e na o le lima o le tagata malolo e nofo ai, aua o le mea lea faalautele le ola galue polokalama, ma mafai ai foi ona e teu i luga o le suavai.

Lafu

O faʻaogaina o vai e faʻavae i luga o le mataupu faavae o le faʻasusuina e masani ona faʻaaoga e le tele o fai togalaau. A faʻaaogaina, e susulu le susu i laau toto i le foliga o se suluufiufi atoa lava le vaega atoa.

O le aoga o lenei faiga ua faʻamaonia e le mea moni e le gata ina mauaina e le eleele le tele o le susu, ae e mafai foi ona faatumauina le maualuga o le maualuga o le malulu o le ea. I lalo o ia aiaiga, e maua ai laau tulaga lelei atinaʻeo le mea lea latou te faigofie ai ona toe faʻafoʻiina le laumei i le vevela.

Ae pe a faʻaaogaina lenei metotia o le faʻasusu, o le a nofo ai le tagata mafanafana siaki e le aunoa ina ia alu le susu i le eleele. O le le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le auala e mafai ona taʻitaʻia i le mea moni e faʻapea, a uma le susu i le palapala, e amata ona aliali mai puddles i luga o le fogaeleele, ma a maeʻa ona vele ese, o se paluga palapala.

O se taunuuga, o le a maua e le tele o le okesene maualalo. Ia maitau foi e sili ona lelei le faʻaaogaina o lenei metotia. afiafi po o le vaveaope a le fiafia tele le la. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai laau toto mai ogaumu.

O lenei faiga faʻafeinu e tosina mai ai le manatu o le tele o fai togalaau ma le mea moni e mafai ai faʻatasi ma le fafaga tauaveina le laei pito i luga. Talu ai ona o lenei tulaga, o nei faiga faʻaleleia faʻaleleia e masani ona faʻaaogaina mo le tausiga o laʻau.

Lago i lalo o le suavai

O se filifiliga e le masani ai, o le auala lea e faʻavaivai ai, e ese foi faigata tele i le faʻatinoga. E foliga mai, o se tagata nofo masani masani o le mafanafana o le a le mafai ona faia na oi latou lava.

I le uma, o lenei faiga e faatatau i avanoa faʻapitoa mo le faʻaleleia o le timu, lea e faʻaaogaina e faʻafefe ai laau totō poʻo laau teuteu. I le faʻaogaina o lenei metotia, o le susu e tafe i le ala lava e tasi e pei o le tulaga o le faʻavaivai o le faʻavaivai.

O le eseesega o le faʻaaoga lelei paipa paipae maua ai vai i le eleele, lea e tanumia i vavalalata i laau.

O le mea lea, afai e lelei le faʻatulagaga o lenei faʻavaivai, ona tuʻuina atu lea o laau uma ile lava susu, ae o le eleele o le a tumau faʻagogo i taimi uma.

O le mea lea, o le a faʻaaogaina ai le foliga mai o le paluga o le eleele, lea o le a mafai ai ona tuʻuina atu le aʻa o le aʻa i le okesene i le tele o aofaʻiga i le vaitau o taumafanafana.

Mafaufau i le fea itu o le masini faʻaleleia faʻaleleia e filifili ai mo lau 'upega tafaʻilagi, e aoga muamua suʻesuʻe faʻamatalaga e uiga i fea o togalaau e sili ona lelei le faʻaaogaina o se metotia faʻavaivai faapitoa.

Mo le tausia lelei o fugalaau, laau ma laʻau, ua fautuaina e faʻaaoga sprinklers. I lenei tulaga, o le vai i le nofoaga o le faʻavaivai o le a sau mai i mea faʻapitoa.

O le faʻaaogaina o alavai e sili atu ona aoga pe a faʻaleleia mea manogi, fugalaau fugalaau, alupasa paʻu ma puipui. E mafai ona e faʻaaogaina ao tuputupu aʻe lau laau ile greenhouses, faʻapea foʻi le taimi e teu ai laau i le togalaau.

Faʻapipiʻiina o se faʻaogaina o meaʻai - mea e manaʻomia mo lenei mea

Na oi latou o loʻo umia le suavai i luga o le saite o le a mafai ona faʻaaogaina le faʻaleleia o le vai. I lona toesea, mo nei faamoemoega e mafai ona fetuunai soo se tulaga, lea o le a faʻapipiʻi i se maualuga e le itiiti ifo i le 1.5 mita i luga aʻe o le eleele.

Afai e le mafai ona e faʻamalieina lenei tulaga, ma e te le maua le avanoa e faʻapipiʻiina ai oe lava ia, ae ui i lea, o loʻo i ai se tamai vai e lata ane ia oe, ona mafai lea ona e suʻeina e fai ma sui i le suavai.

O le tulaga faʻapipiʻi faʻamalosi e faʻaaogaina ai vaega autu nei:

  • pepa faʻamau;
  • faatonutonuina o le mamafa;
  • pule
  • tufatufa tufatufaina ma paipa eseese.

E masani lava ona faia le mea e fai felafolafoaʻi o le PVC paipa, lea e amata ona taamilo i le taimi e tafe ai le vai.

Mai totonu ia te ia pata o loʻo fesoʻotaʻituʻuina i le tutusa le mamao mai le tasi. Pe a fuafuaina lenei vaitau, o le ituaiga o laau e manaʻomia le vaitaia.

I mataupu pe a sau vai mai le taulaga vai, e ono manaomia faatonutonuina o le mamafa. Afai e tafe le vai i eseesega, ona mafai lea ona oʻo atu i le faʻaogaina o le paipa, ma faʻateleina le mamafa o loʻo i ai se tulaga lamatia o le malepe.

O le pule e faia i le tulaga o se iunite faʻaeletoroni, ma o lana galuega autū o le faʻamautinoa le faʻapipiʻiina vave o le tino.

O lenei elemene e sili ona faigofie le faʻaogaina o masini faʻaleleia faʻaleleia, ona o le faʻafetai i polokalama o loʻo avanoa, e mafai ona fuafua le vaitau o le taimi sili ona lelei ma masini le faiga e aofia ai faiga i se taimi atofaina e aunoa ma le manaʻomiaina o tagata.

I na tulaga e tatau ona faia ai se masini-auto-irrigation e faʻafefe ai le tele o eria, fai mai, togi fugalaau o loʻo i se mamao mamao mai le tasi ma le isi, ona faʻaaoga lea o le faiga tufatufa tufatufa.

E mafai e le e ona ona filifili se tasi o auala faila nei - luga pe lalo ifo o le eleele. I le avea ai o se tulafono, o paipa ma se koluse e 3.2 cm e faʻaaogaina mo ia galuega.

I le taimi o le faʻapotopotoga o masini faʻapipiʻi faʻavaivai e pei o se fesoʻotaʻiga faʻaogaina faʻaaogaina. Latou te manaʻomia mo le faʻapipiʻiina o nofoaga taʻitasi, mai le nofoaga o le suavai i le nofoaga o le faʻavaivai.

Faʻaaogaina le masini polokalama

Faʻamama le faʻavaivai mo le nofoaga o loʻo nonofo ai laufanua e faʻaaoga ai se mea e mafai ona faagaoioia i luga o lima poʻo maʻa. O le faʻaaogaina o le filifiliga mulimuli o le gaosiga o le eletise e le o se mea e sili ona leaga ona o le tapulaa faʻagata o le galuega.

O le mea lea, e fautuaina e faʻatau bsili atu taugatagalue mai se taimi tuusao. O lo latou faʻatulagaina ua fautuaina ina ia faʻatinoina i nofoaga o le a latou maua ai ni tulaga faʻapitoa. E mafai ona avea, e fai ma faʻataʻitaʻiga, se fogafale poʻo se fale.

O le mea sili lava, o le latou latalata i le fafaga tapuni poʻo le vai vai. Afai matou te talanoa e uiga i mea tau masini faʻapipiʻi o le mea na faʻapipiʻi ai, ona e manaʻomia lea e faʻapipiʻi pusa faʻapitoalea o le a maua uma ai valve ma mea eletise.

Ae ui i lea, e le o tagata uma o le tau mafanafana e naunau e faʻaalu tupe tetele i luga o le faʻatau o se tau taugata e faʻafefe ai fugalaau i totonu o le atunuʻu. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻasaoina ma faia oe lava. Ona tatau lea ona e tape le fafaga tap i le taimi saʻo.

O se taunuuga, o le a amata ona tafe le vai i le kalave, ae peitai, mo lenei mea o le a tatau ona faia se galuega:

  1. O le a manaʻomia ai se vaʻa tele, e tatau ona faʻapipiʻi i se maualuga e le itiiti ifo i le 1.5-2 mita i luga aʻe o le eleele.
  2. O le masini polokalama o le a suia e le tulafono o le fisiki pe a amata ona tafe mai le vai mai se tane i lalo o le malosi o le mamafa.
  3. I tulaga e faigata ai ona faʻapipiʻi le tafe o le vai e ala i le kalave, e mafai ona e setiina le faatonutonuina o le mamafa.

E mafai ona faʻapipiʻiina le faʻaogaina o le faʻavaivai nisi masini faatonutonulea e mafai ai ona e setiina se taimi mo le faʻaleleia faʻavaveina o laau i le vaitau o taumafanafana.

O le mea lea, o le ae laveaʻiina oe lava mai galuega e le tatau ai le taimi, o le mea lea e le tatau ona e alu i le atunuu i aso uma e faʻafefe ai moega ma moega o fugalaau. Nai lo lena, ua lava mo oe le sau i lau saite 1-2 taimi i le vaiaso ia mautinoa o loʻo galue le tino ma e lava le vai i tane tane pe leai foi se faʻafitauli i totonu o le suavai.

O taumafanafana taʻitasi nofomau e iloa mai i le poto masani a le tagata lava ia le faigata o le tausisia o se fuafuaga a le tagata lava ia. A uma mea uma, e tatau ona e foia le tele o mataupu, e aofia ai le faʻasusu masani o togalaau.

Ae ui i lea, e mafai ona e faʻasaoina oe lava mai lenei taimi e faʻaumatia ai pe afai e te faʻapipiʻiina se faiga faʻapitoa e fai-oe-oe. E tele ituaiga o faʻaoga, ma e tofu lava ma ona lava lelei.

O le mea lea, ina ia aua nei faia se mea sese i le filifiliga, e tatau ona e filifili po o fea laau e te manaʻomia se vai e faʻafefe ai vai. A maeʻa lena, afai ei ai ni ou tomai faʻapitoa, o le ae manaomia le mauaina o vaega talafeagai ma faʻapipiʻi se masini faʻamafanafana faʻapitoa i totonu o le fale faia e oe lava mo le taotoga.