Fugalaau

Faiga faʻagasolo mo fugalaau fugalaau ma moa

I o tatou olaga, o tafaoga ma toe fai taga e faia ai se matafaioi faapitoa. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai, o le sili ona lauiloa ma le manuia i le tala faasolopito o faʻataʻitaʻiga mo le teuteuina o fugalaau ma fugalaau o togalaau, ma o le faʻaogaina pea o auala faʻapitoa. Fanau mai o se fofo mo le le mautonu ma le pogisa pe a faatumu le vaega i lalo o puipui, o le paʻu i totonu o moega fugalaau ua avea ma se tasi o meafaigaluega taua e le mafai ona ausia i le faatulagaina o mea faigata. O le fili autu o le monotony ma se mea faigofie lava lenei auala o le taʻalo i le paʻu e mafai ai e oe ona faia ni lanu lanu, e le o le monotonous ma lagona.

Faʻataʻitaʻiga faʻavae i le mamanu o moega fugalaau

O le paolo i le ata o le tasi o auala pito sili ona taua o le togafiti o togalaau, lea e maua ai le atoatoaga o le togalaau, malosi, fesoʻotaʻiga ma faʻamalositino, mafua ai le maofa ma le faamemelo, fagua lagona ma setiina le itu o le vaaiga i totonu o le togalaau, pei o le tuleia e agai i luma. O le faʻalogo ma le lagona o le paʻu, e galue ma le mautinoa ma faʻapipiʻi moni le leo mo le olaga i totonu o le togalaau.

O le aʻafiaga o le pao i luga o fatuga e faigofie atu ona faʻamatalaina i faafitauli e fesoasoani ai e tau:

  • leai se ita
  • monotone;
  • leai se mea;
  • vaivai
  • ita ma popolega;
  • monotone;
  • olaga i aso faisoo;
  • le mautonu.

Aemaise lava o le mafai ona taʻalo ma le paʻu e masani lava ona faʻaalia i totonu o togalaau faʻaPeretania faʻatasi ma o latou fale puipui, nofoaga o loʻo savavali ma faʻasalalau faʻasalalau. O le mea moni, e mai i le faʻataʻitaʻiga le totōina o lanu lanu i lalo o paʻu lanu meamata po o puipui, e faʻaputu ai le tau i luga o le nofoaga o se togalaau poʻo se isi itū faʻatasi ma le umi o le umi, ma o le manatu o le taliaina o le mamanu o le mamanu.

O le uʻamea o se auala lautele o le faʻalauiloaina o le eseesega i totonu o laʻau tele o laʻau tele ma i totonu o se vaega tele. I le tele o paka ma fanua, e oʻo lava i le faʻataʻitaʻiga masani ma fugalaau fugalaau e tutusa ma le isi ma le lanu i le va oi latou e manaomia ai tomai faʻapitoa i le puipuia o le monotone ma le le fiafia. Mai togalaau faʻatoʻaga ma o latou tele vaega, o le fati i aso nei ua faʻaaogaina i se auala taua i le mamanu o soo se mea, e oʻo lava i se togalaau fugalaau, togalaau fugalaau, vaega o le lauʻeleʻele - o se tasi o meafaigaluega autu i le faleoloa o soo se faʻailoga.

O le fati i le faatufugaga o le togalaau o se metotia faavae poʻo se auala e fausia ai se fatuga faatasi ai ma foliga vaaia ma foliga tutusa, fesuiaiga, fua, fua faʻatusatusa, ma isi mea faapena. Ae, o le mea moni, o le paʻu o le auala e sili ona faʻalagona e taulima ai monotone. O se auala lautele o le "faʻateleina" o foliga matagofie uma o mea faʻapitoa, e maua mai ai ni fugalaau mama ma fugalaau i lagona ma le matagofie o "pito i luga", e le gata ina fiafia i ai, ae o le matagofie foi o le faʻamalosi, atoatoa. O le rhythm e maua ai le amio saʻo, amio lelei, mafaufauga ma faʻavaivaia ai soʻo se vevesi, e oʻo lava i lanu. Ma e "galue" i luga o soʻo se togalaau fugalaau - faʻatasi ma le tele o ituaiga o laau totő, ma le selau o fualaau aina i luga o moega fugalaau na amataina pe na faia e aunoa ma se fuafuaga, faatasi ai ma soo se lanu paʻu. O le mafai ona faʻatapulaʻa, faʻapipiʻi, ma faʻavasegaina le lanu lanu o mea e tulaga ese: pe afai e te alu mamao ma le eseese ma le eseesega, ona na o le 3-5 vaega o elemene e faʻaleleia uma lava ni mea leaga i le le lelei o le taalo o lanu ma foliga.

I le faʻatinoga, o le fati o le toe faia, faia o mea e lua ma le mamao i le va oi latou (poʻo nei vaega uma e lua i le taimi lava e tasi), faʻamalosia ai le malosi o le tuufaatasiga ma faʻaalia le aʻafiaga o le masani i le mamanu. Ina ia seti le pao, o le autu filifilia (po o le elemene), e tatau ona e toe faia pe a ma le 3, ae le sili atu ma le 10 taimi, tuu i latou i le mea e tasi po o le mafaufau mamao fesuiaʻi. O le sili atu foi o le malosi, o le toe faia o le pa'ō, o le malosi o lona lagona faalelagona. Ae talu ai ona ua oʻo i se lagona faʻaletonu, o le toe faia o se mea e sili atu nai lo le faʻamalosi, i se isi itu, faaleleia le monotony. O le mea lea, sili atu ma le 10 taimi "tuusaʻo" se tasi o le uumi o le auala e le faʻaaogaina e oʻo lava i mea tetele.

Faʻataʻitaʻiga faʻavae i le mamanu o moega fugalaau

Faʻalagolago i le faigata o le masani ma le malosi na tuʻuina atu e le paʻu, o vaevaega faʻavae e vaevaeina i ni ituaiga se lua:

Siata poʻo le metric metric. Mo ia, o le mea ua filifilia po o le elemene e toe faia i le mamao e tasi. O lenei togafiti e masani lava ona faʻaaogaina i se faiga masani ma ni faʻatatauga faʻapitoa ma se taulaʻi i le geometry, faʻataga aloaia ma vasega. E masani ona faʻaaogaina le leo tele e fatuina ai mixborders ma rabatka, ma tuʻuina i luga o laina laina i le ogatotonu i le mamao e tasi. O le faasologa metric, i le itu, e vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • faigofie, faatasi ai ma le tasi le elemene poʻo le laau e toe fai i taimi lava e tasi - mo mea laititi-tetele ma le faʻalautele;
  • ma o se eseesega ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ile taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi fugalaau fugalaau, fusi fugalaau tetele).

Matai po o musika leo. O mea e tutupu ma mamao e suia e pei o musika, "pulsate", ona vaivai, ona toe faaali mai ai lea i le mana atoatoa. O ia ituaiga paʻu e faʻaaogaina i le faʻalauteleina o le laufanua faʻataʻitaʻiga ma togalaau faʻaonapo nei e aunoa ma se mea sili ona mamafa. O le tele lava o taimi, o le musika e foliga mai o se vaʻa, tutusa, ma le faʻalologo (togi), ae e mafai ona sili atu ona muamua. Faʻatasi ai ma se faʻaoga faʻafefe, e mafai ona e faʻataʻitaʻiina e aunoa ma se faʻaaogaina, faʻaaogaina mea eseese i le mamao lava e tasi pe, i se isi itu, tutusa mea faitino i mamao eseese, taʻalo i luga o le fuainumera poʻo auiliiliga, lanu lanu, laina, ma isi.

Faʻamatalaga faʻavalea faigofie ma faʻalavelave i le malosi o lo latou aʻafiaga.. Faʻatasi ma le faʻaaoga saʻo, o le mamao lava e tasi ma elemene, o le aʻafiaga o le paʻu e malosi ma faʻapitoa. Afai e te taʻalo mamao, faʻaoga elemene elemene eleelea, o le a faʻamaluluina le faʻamamaina, e leai se gaioiga vaaia ma se mea mataʻutia. Ae i le isi itu, o se togalaau fugalaau po o se faʻaitiitiga e foliga mai o ni mea e sili atu ona faigata ma telefeteted, o auiliiliga ou te manaʻo e mafaufau i ai e le gata.

O le mafai ona tuʻuina atu i le togalaau fugalaau se paʻu e foliga mai e faigata tele i teori, ae i le faatinoga e leai. O le fati ua mamanuina e fafagu ai lagona, ma e saʻo lava i luga ia i latou e manaomia ona taialaina oe i le fatuina o moega fugalaau, mixborders ma rabatka i le sailiga mo se auala e faia ai ni mea e sili atu ona manino. O le paologa e le o maua e le mafaufau ma le vaai, ae e ala i lagona, manaʻoga ma lagona. Ma o le mea tonu lava lea e tatau ona tatou taumafai e puleaina pe a faʻaaoga auala faʻapitoa, ma manatuaina e faigofie tele le faʻaaogaina ia i latou.

E sili atu ona faigofie ona malamalama aua e le tele ni meafaifaʻaili poʻo ni metotia mo le faʻapipiʻiina o le paʻu i totonu o mea teuteu e foliga mai e foliga mai muamua.

O le mea moni, e na o le lua ala e taʻalo ai ma le pao o le togalaau fugalaau:

1. Faʻailoga mata. O le auala sili lea ona manino, aoga ma faigofie ona fai. O le faʻaaliaina o "ata" vaaia i totonu o le tuufaatasiga ma le tuʻuina atu o le paʻu saʻo i le faʻaogaina o le vevela, ua e fatuina le paʻu autu i le tuufaatasiga. O faʻavaologa e faʻalauteleina ai soʻo se faʻapotopotoga, faʻamaonia, faʻaalia suiga ma le tauivi ma le le fiafia. Ma e pei lava o ni faʻamaufaʻailoga, e le o se mea talafeagai le faʻaaogaina o le fusi vao o le vavalo poʻo le faʻamalosi: e mafai ona faia lenei tiute i le faifaipea, faʻataʻitaʻiina i luga o meaʻai, ma faʻatagata, laau talatala, ma o loʻo lagolagoina foi i vine toto. E le talafeagai le faʻaaogaina o le tasi laau: e mafai ona tuʻuina vaega o laau uumi ma toe fai ma fatufatuʻi "pyramids" ma le maualuga o eseesega ina ia mafai ai ona maua se lagona foliga tutusa ma musika musika.

2. Lanu ma lanu. Ua totoina i se vaega o laau totino ma se lanu ua lanuina pe eseese le lapopoa ma le ituaiga o laulaau, i le mea e tasi pe fesuisuiai mamao, aua nei vave puʻeina le mata. Ma o la latou matafaioi i le faatulagaina o le fati e le o taimi uma e iloa ai. E faʻaaligofie le faʻaalia o lanu ma le faʻaogaina o leo, ae maua ai le tele o lagona ma le faʻaalia nai lo le faʻaogaina o fua. O le faʻaaogaina o le paʻu o lanu lanu e mafai ai e oe ona aua le vaʻavaʻai i le vaʻavaʻaia o le mafanafana. O le toe fai soo o le lanu lava e tasi poʻo le mamanu o laulaau e mafai ona suia mai lea vaitau i lea vaitau, faʻamalo pe faʻafefe o le tasi ma le isi ma isi faʻaoga faʻapitoa. O le mea lea, e tusa lava pe faʻafeiloaʻi i le mea e tasi o loʻo iai i le mamao lava lea e tasi, e mafai ona maua ai ni mea e sili atu nai lo le vavao o le laupapa boxwood pe afai o loʻo siomia e laau e aunoa ma le taua. Ma o le rose soloists o loʻo faʻaaogaina i totonu o le lapisi, tuʻuina i se poloaiga mausali, o le a tuʻuina atu ai soʻo se faʻasolosolo faʻavavega. Ma afai tatou te faʻalagolago i le paʻu mai le fale talimalo ma le tausisia lelei o le mamao i le va o vao o le uila po o le faʻala, o le lanu lanu o isi laau totō o le a faʻaopoopoina i le paʻu o le tusiga autu.

Faʻataʻitaʻiga o le mafaufau i le mamanu

O le auala pito sili ona faigofie o le suʻesuʻeina lea o le ata o le faʻaofiina ma le faʻaaogaina o le paʻu i totonu o fatuga e ala i le faʻataʻitaʻiga o laʻau tele - toto ma laau toto. O le fesuiaʻiina o fualaau aina ma laau vao i totonu o le togalaau, totoina o laau o le ituaiga lava lea e tasi i le mamao e tasi i luga o le ala, e faʻaaoga ai lava lava lagolago mo vine i le tulaga tutusa, auala savali, ituaiga o moega fugalaau poʻo moega, alalaupapa - o faʻataʻitaʻiga manino ia o le paʻu.

Pe a sau e fuga ni moega ma mixborders, fabatok ma isi ituaiga o tuufaatasiga i le anoanoaʻi o laau totō, o vaega ninii e foliga mai e sili atu ona faigata. I le uma o mea uma, e tatau ona amanaia le fegalegaleaiga o le tele o mea ma fatuina fesootaiga vavalalata e faʻamautinoa ai le lelei e aunoa ma le faʻalavelave faʻafefe. Ae o mea uma lava e tumau pea le faigofie i taimi uma ma soo se mea: o le paʻu o loʻo faʻalauiloa mai o se toe faia lea o se elemene poʻo se mafuaaga. O le faʻalavelaveina o le aano o le paʻu ma le manaʻoga ia "faʻatusatusa" (pe leai, e leiloa) i ni mea faigata o loʻo taoto ai le faigata tele i le faʻaaogaina o le pao e tagata e le o ni tagata faʻapitoa. Rhythm o se auala faigofie lava, ma na o ona manatu ma aʻafiaga e faʻalavelave ma le faʻaalia. E faʻapefea ona suia o tatou lagona ma le auala e pulea ai lagona ma le feʻaveaʻi, e le mafai ona e talanoa e uiga i se "mea" se tasi e tasi: o le aafiaga e masani lava ona faavae i luga o fegalegaleaiga, o le sootaga o poloaiga faʻavaomalo ma le siosiomaga ma le tasi i le isi. Ae o lenei mea e le suia ai le natura o le auala lava ia, e mafai ona avanoa i tagata uma e aunoa ma se tuusaunoaga.