Laʻau

Araucaria - vaʻai fale

O le fanau mai o lenei fale o Ausetalia, Niu Sila ma Amerika i Saute. O le laʻau o le coniferous e na o le coniferous i totonu o laau i totonu. Araucaria e faigofie ona tupu ma matagofie mo le teuteuga o le fale.

Chilean Araucaria (Araucaria araucana)

O le ituaiga Araucaria o le Araucaria e aofia ai ituaiga e 19 i Ausetalia ma motu o New Guinea, New Caledonia ma Norfolk ma ituaiga e 2 i Amerika. O nei faʻasalaga faʻatasi ai ma ni nila malola poʻo se laina-lanceolate matala. Tufatufaina, pei ona uma ona maitauina, i Ausetalia ma Amerika i Saute. E gaosi fatu, e faʻaaogaina laupapa i le fausiaina, mo le gaosia o meaafale.

O le tele o ituaiga o meaola e fafagaina e pei o teuteu i le talafatai o le Black Sea o le Caucasus.

Araucaria o se tasi o nai faʻamafanafana e mafai ona tupu i totonu o se fagu i le fale. Toto e pei o se laau laʻau teuteu. Faʻaaoga i le gaosiga o meaʻai ma totonu o togavao i le taumalulu i vao vao. O faʻalavelave i totonu ole Araucaria e faigata. E talitonuina o le araucaria, e pei o le tele o conifers, e faamamaina le ea.

Araucaria © Lusitana

Faʻapitoa

Luga: I soo se taimi o le tausaga, mo lenei fale toto, e tatau ona filifili se nofoaga malulu i totonu o le potu, o le vevela ole a manaʻomia ile 10-12 ° C, ole vevela ile 15-16 ° C e le mafai ona faapalepale, e amata ona liu samasama.

Malamalama: Lulu le malamalama, susulu le malamalama I le taumafanafana, e sili atu lona lagona i fafo i le paolo.

Faʻatau: E manaomia e le laau le tele o le suāvai ma e le faʻafefeina le magoina o se coma. E le fautuaina foi le vai i le vai malosi. O le mea lea, o le araucaria e fafagaina i le puipuia lelei, timu po o le vai inu.

Fertilizer: I le fafagaina o le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le mineral fertilization ma le afa, o lona uiga. faalua lalo ifo nai lo isi fale o loʻo i totonu. O luga o laʻei e faia mai ia Aperila ia Aokuso i le mavae ai o le 3 vaiaso. E le faʻaaogaina faʻasusu fagu mo le araucaria.

Faʻamamaga o le ea: I totonu o potu mafanafana, e manaʻomia le suʻeina o le laau i le 2-3 taimi i le aso. O le eleele i totonu o se fagu e ufiufi i moa sphagnum, lea e masani ona susu.

Suiga: O le gaioiga e faia ia le itiiti ifo i le taʻitasi i le 4-5 tausaga, e oo atu i le afa o le pito i luga o le peat-upega faatasi ai ma se gaioiga eletise e mafai ona faaopoopo i le masani masani o le palapala mo fale i totonu (faatauina atu o le eleele mo rhododendrons). A oʻo i le totoina, taumafai e aua nei faʻaleagaina aʻa.

Arakaria columnaris (Araguaria columnaris)

Tausiga

I totonu o potu e iai le mafanafana mafanafana ma le ea, o le ola araia e faigata. Araucaria e sili ona lelei i greenhouses. A oʻo mai le faʻatauina o lenei laau, e tatau ona manatuaina o le le usitaia o aiaiga mo le tausia o le araucaria e mafai ona oo atu ai i le oti o le laau poʻo lona faʻamaʻi.

O le laau e fiafia i le susulu malamalama, e ui i lea, mai le susulu o le la i le taumafanafana e sili atu le paolo o le ara; e mafai ona ola i le paolo I le taumafanafana e mafai ona faʻaalia i le ea, ae tatau ona puipuia mai le susulu o le la ma le vaʻaia. O loʻo faʻapipiʻiina i totonu o potu susulu o potu maualuluga le tele o laau araucaria. E sili le tuʻuina o le arapu i potu e paʻu mai ai le malamalama mai itu e lua. A le o lea, o le Araucaria o le a manaʻomia ona faʻaauau pea ona faʻataʻamilo i lona itu - e tusa ma le 90 tikeri i le vaiaso. E taua lenei mea ina ia mautinoa ai le tuputupu ae o laau.

E manaomia e le laau se ea fou ma se potu malulu. I le taumafanafana, o le vevela e mafai ona vevela i le vevela, o le sili ona lelei i totonu ole 20 ° C. E manaʻomia i le taumalulu le vevela i totonu o le potu e tu ai le araucaria e le maualuga i luga aʻe o le 14-15 ° C, ma o le vevela sili ona lelei e tusa ma le 10 ° C.

E tatau ona faʻaleleia le suavai i le tausaga atoa, e faʻaaoga ai vai faʻafefe. I le taumalulu, e manaʻomia tele le suāsusu talafeagai, aemaise lava pe a teuina i totonu o se potu malulu, ma i le tautotogo ma le taumafanafana e sili atu ona malosi, i le taimi nei, faʻamagoina se coma eleele e sili ona matautia, ae ui i lea, e le tatau i le vai ona paʻu i totonu o se ulo.

I le tau mafanafana, e fautuaina e pulupulu nila a Araucaria mai lea taimi i lea taimi, ma i le taumalulu, i potu vevela, e tatau ona faia lenei mea. E fautuaina le suʻiina o le araucaria i le faalua i le aso ma vai inu i le vevela o le potu.

I le vaitau o le tuputupu aʻe (i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana), e tatau ona fafagaina le araucaria i le 2 vaiaso faatasi ai ma fugalaisa ma se mea e maualalo le calcium (o le laau e gaoioi le leaga), ma e vaivai le vai. E mafai ona e fafaga le mullein infusion tasi i le masina.

Suʻeina ia Mati-Aperila ma le taumafanafana. O toto laau e totoina e pei ona tatau ai, pe a faʻapipiʻiina le 'eleʻele atoa i aʻa. E naʻo togalaau faʻamalosi e totoina, talu ai e le taliaina e le araucaria le gaosiga. O le tele o le araucaria o le a manaʻomia se faʻafeiloaʻiga i le tai 3-4 tausaga. E tatau ona lautele laumei, ma lelei lelei le alavai; o le ola aʻei totonu o tamai fagu e faʻalavelaveina ai le tuputupu ae o laau.

O le eleele mo le araucia e tatau ona fai ma se tali malie. O le meaʻai e fai i le turf, laʻau, fanua o le peat ma le oneone (1: 2: 2: 1), poo le eleele-oneone ma le oneone (2: 1: 0.5). O le faʻafefiloi o le tutusa o vaega o palapala, sod ma coniferous land, humus, peat ma oneone, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le 0.5 vaega o eleele faʻasoa, e talafeagai.

Araucaria - o se laau lelei mo le culture o hydroponic.

Araucaria heterophyllus (Araucaria heterophylla) © Kurt Stüber

Tofiga

Faʻapenaina e fatu ma le mea e faʻaaogaina ai le faʻapipiʻiina.

E lūlūina fatu i le taimi lava e uma ai le seleselega, aua e vave vave ona leai le germination. Latou te lūlūina faʻatasi i ipu e tumu i le faʻafefiloi o oneone ma le oneone, faatasi ai ma le faʻaopopoina o sina siʻosiʻomaga o malala pe mai le laupepa, peʻa, eleele vavao ma le oneone. Faʻamamaʻa, ufiufi i se vaega o sphagnum i luga, ma tuu ipu i totonu o se potu ma le vevela ile 18-20 ° C. Lafoa ma faʻamalosi i taimi taʻitasi. E foliga mai e le talafeagai le tamaititi, mai le 2 vaiaso i le 2 masina. O fualaau e ola pe a uma ona foliga mai muamua le faaputuga o nilala, afai e totō faʻatoʻa fatu i totonu o se ulo, ona le mafai ai lea ona pipiʻi, ae tuʻu pea seia oʻo i aʻa o le laau na teu uma le faaputuga, mulimuli ane ua latou totoina i totonu o koneteina lapoa.

Pe a faʻasalalauina e le faʻatapulaʻaina o faʻamaʻaloga, ona mauaʻa lea ia Mati-Aperila. Semi-lignified tumutumu o se laau matutua ua vaeluaina, 3-4 cm i lalo o le whorl. Aʻo lei totoina, e faʻamagoina le vavae i se mea malulu mo se aso. Ona faʻamamāina lea o vaega o le sua oona ma palu i le paʻu o le malala. E le gata i lea, aʻo le i totoina, e mafai ona togafitia le tipiina o le seleselega ma se aʻa stimulus (heteroauxin). E totoina ni laʻau mo le taʻitasi i le taimi, i se mea susu e aofia ai peʻa ma oneone (1: 1) pe na o le oneone. Ulutala pito i luga ma se pulou manino (fagu, fagu paʻu). E vave ona tupu le gaoioi i totonu o se fale mumu laʻitiiti. Faʻaauau le vevela i le lautele o le 24-26 ° C, faʻaauau pea ona felafoaʻi ma faʻaauau pea ona faʻaleleia. O le aʻafiaina o laʻau o le Araucaria o se faagasologa umi, e tupu pe a mavae le 2 masina. Afai e maualalo le vevela o loʻo i ai ia mea, ona oʻo ai lea i le fa i le lima masina. A maeʻa ona faʻasau i aʻa, ona totoina ai lea o vine i se mea e talafeagai mo se tagata matua.

O aʻafiaga ono tutupu

O le pito o le araucia e manaʻomia le togafitia ma le faaeteete - o loʻo i ai se tulaga tuputupu aʻe, pe a faʻamaʻi, o le laau e taofi le tuputupu ae masani ma atinaʻe.

I totonu o le fale, o le laau e masani ona paʻu mai le ea, vevela maualalo i le taumalulu, leai se malamalama.

Mai le tele o le mafanafana o le nofoaga poʻo le tele o le suavai, e mafai e lala lala ona lafo.

Afai e vevela le ea ma leai se susu, o le a sui le lanu samasama ma mamago, e mafai ona paʻu nila.

Faatasi ai ma le le lava o meaai paleni, ua totogo ai ni laau fou.

Faatasi ai ma le sili atu o le calcium i le eleele, o le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe e telegese lemu.

Faʻaleagaina: aphids, mealybugs, e mafai ona faʻamaʻatia e ni faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapitoa.

Mountain Araucaria (Araucaria montana) © Liné1

Meaola

Vaʻaiga faʻapitoa poʻo totonu o le fale (Araucaria heterophylla). Faleland Island - Norfolk. O nei lalelei matagofie o laau ma le pale lapoa e oo atu i le 60 mita le maualuga, ma se paʻu enaena enaena. O lala e paʻu, faʻalaloalo i luga i itu taumatau i le ogalaau, ma faia ai se pale faʻamaʻi atoa. O laulaau e vaivai, e pei o foliga, faʻafefeteina agai i luga, tetrahedral, laiti, oʻo i le 2 cm le umi, foliga faʻalanu, lanumeamata lanumeamata, faʻapipiʻi saʻo i se sitaili. I le aganuu, e tele lava ina fenumiai i latou i se isi ituaiga - maualuga Araucaria (A. excelsa).

O lenei ituaiga o araucaria o se laufanua o loʻo i totonu ole fale (i totonu, aemaise lava i totonu o ogalaau mama, o laau ola e sili atu ona lemu nai lo le natura).

O le Araucaria i luga o le laina (Araucaria angustifolia), poo Pasilalia Araucaria (Araucaria brasiliana). E ola i mauga o Pasila i saute. O nei laau tele, e oʻo i le 50 mita le maualuga i le natura. O lala o lenei laau e manifinifi, paʻu. O laulaʻau o le linear-faʻamalosi, e oo i le 5 cm le umi, lanu meamata. E talafeagai mo le tuputupu ae i totonu o potu, talu ai o le araucaria e seasea ona sili atu i le tolu mita i totonu o potu ma fale lauʻeleʻele.

Araucaria Eseese (Araucaria heterophylla) © Kahuroa

Araucaria columnar poʻo araucaria kuka (Araucaria columnaris), tufatufa atu i le itu i sisifo o le itumalo i New Hebrides ma le motu o Sosnovy (New Caledonia). O ogalaau (ata) o nei laau matagofie e ofuina lelei, mai le pito i lalo e oo i le pito i luga, faatasi ai ma se pale vaapiapi, o loo atagia ai le palealii o le perosi pa. E faia i ni lala pupuu e aoina i totonu o le mea e taʻi ai ma e alu ese atu mai le ogalaau toetoe lava i le itu taumatau (i le perosi, o loʻo paʻu lala i le ogalaau). I luga o le motu o Sosnovy, o loʻo iai i luga o le vaituloto o loʻo i luga o le talafatai o loʻo i luga o le talafatai o loʻo i luga o le talafatai o le sami. I le pito i luga o le laau, o le pale e masani lava ona faaopoopo. O Cones of the colonucian style, e oo atu i le 10 cm le umi, e foliga mai e foliga mai o pito i luga o le fua, e tosoina i se umi (5-6 mm) i luga o foliga, e punou i lalo.

Chili Araucaria (Araucaria araucana) e le gata i Chile, ae faapena foi i sisifo o Atenitina. Chileo Araucaria o se laau telē, e oʻo atu i le maualuga o le 60 mita le maualuga o le laina i luga o le mita e 1.5 mita. O le palealii o laau laʻau e tele-pyramidal, ma ona lala laititi e taoto saʻo i le eleele. Faatasi ai ma le matua, o lala laititi e masani ona paʻu ese. O lala lapopoa o laau matutua o loʻo i ai le 6-7 i totonu o tafaʻi, e faʻalauteleina i luga o le taamilosaga pe pisi foi i lalo i laau tuai; o le pale e avea ma maa-pala, ua na o le pito i luga o le ogalaau. O le paʻu o le paʻu, mafiafia, faʻasolosolo umi. O laulaau o Arakania Chili e malolosi, palasi, lanumeamata lanumeamata, teuteuina o le vaʻaiga, e ufiufi lala i le tasi i le isi. Chileo photophilous Araucaria, tupu i luga o taumalulu humuga, i luga o le susu susu, ae le o le gaogao, o eleele e tumu i meaʻai. E faʻafeiloaʻi ai foʻi tulaga mataga, faʻapea foʻi ma fulufulu laititi. O fatu tetele o Chilean Araucaria e lelei ma suamalie.

Araucaria (Araucaria Muelleri)

Araucaria o se laau manaia o le a fiafia ia te oe ma e pele ia te oe! Faatali mo lau fautuaga!