O laau

Tamarix togavao Fafaga togafitiga ma toe gaosia Saunia mo le taumalulu Taunuuga Eseese ata

Tamarix totoina ma tausia le faʻaleleia o le ata

O Tamarix o se sui o le aiga o Tamarix, o se laʻau matagofie, faʻafefeteina poʻo lalo ifo o laau. O ona lala manifinifi e ufiufi i le tele o fugalaau lanu felanulanuaʻi, lea e maua ai le malamalama o le pale, le ea. Tamarix o le a avea o se mea teuteu lelei mo togalaau vevela vevela.

O le selu e faapalepale i le ogaoga o le lamala, ma o lona lace growth e malie i mata ma faatumuina le ea ma se manogi manaia. O le laau e lauiloa le "Astrakhan lilac", "bead", "selu", "jengil". O le tamarix e faapaleni ai le lamala e sau mai toafa ma stepses o Europa i Saute, Asia Minor ma Aferika; e le fefefe i eleele oneone ma oneone.

Faamatalaga faʻapitoa o le tamarix

O Tamarix o se taʻutaʻua poʻo se mea faʻalelei. O aʻa e mamana: e pei o vine vavalalata latou te feosofi i itu eseese ile eleele e suʻe vai ma meaʻai. I le averesi, o le laau e oʻo i le maualuga o le 3-5 mita, o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga e oo i le 12 mita le maualuga. O foliga o le vaomatua e totō pe o le laau. O le ogalaau o lona lautele o le maualuga lea o le 50 cm.

Pepa 1-7 mm le umi e pei o ni fua laʻitiiti e pipii mau i le au, o laulaau e ufiufi i vavalo. Le lanu o lau lanu uliuli, lanumeamata lanumeamata, emerald.

O afea e fuga ai le tamarix?

O le taimi o le fugalaau e tupu i taimi eseese, e faalagolago i le ituaiga o tamarix. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tamarix e fa-tamamax e fuga mai ia Me, ma o le tamarix matala e fuga uma ia Aokuso ma Setema. Fugalaau i luga o pedicels pupuu e aoina i le racemose poʻo le faʻalavelave i faʻalavelave. E tusa lava pe leai se fugalaau, o le tumutumu e sili ona teuteu, latou te ufiufi lala e pei o ni fasi paʻu o pastel, leo vaivai.

Fugalaau e lua vaiaso, 1.5-5 mm le umi, feʻaveaʻi ma se matafefe, ovoid poʻo se laina faʻasolo. I lalo o le gau o le 4-7 o laʻau paʻepaʻe sinasina, lanu piniki, lanu viole, mūmū po o le lanu viole. O faʻamaonia e taua, o loʻo iai i le ogatotonu mo le 4-6 pcs., O loʻo faʻapipiʻiina i le faʻavae, o fatuga e foliga mai i le fatu, o le ogatotonu ma se koluma tolu. Na o le tamaititi o Tamarix dioica e iai fugalaau eseese.

A maeʻa le palotaina, o fualaau laiti e faia i foliga o pusa pyramid multifaceted e tumu i le tele o fatu. E tofu le fatu ma se fala. O pusa lapisi e tatala ma o loʻo faʻauluina fatu laau e le matagi i luga o mamao mamao.

Tuputupux tuputupu aʻe mai fatu i le fale

Tamarix fatu fatu ata

O fua e tumau pea le aoga mo na o le 4 masina talu ona faʻatoʻa;

  • Saunia se atigipusa ei ai le eleele lafulemu, mafolafola e fefiloi ma le tele o oneone. E tatau ona i ai alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le fagu.
  • Katia le fatu papaʻu, e oo atu i le 1 cm. Laʻau i sina mea e mafai ai ina ia aua le toe vaeluaina mulimuli ane: o le mamao i le va o laau e manaʻomia le itiiti ifo i le 3-4 cm.

Tamarix mai fatu fatu laau

  • A oʻo ina ola le totō i le 5-6 cm le maualuga, totoina i totonu o ipu eseese.
  • Tui laau toto i le vevela o le potu, ia tausisia le maualalo o le susu. E tatau ona e faia lenei mea mo le lua tausaga.
  • I le tautotogo o le tautotogo-vevela, ave ipu i fafo, ma i le taumalulu, ia mautinoa e toe faafoi i le vevela.
  • Ua totoina Tamarix i fanua matala ma se faaputuga eleele i le tausaga lona tolu o le olaga i le tautotogo.

O le faʻaleleia o le tamarix e sili ona lauiloa: o aʻafiaga e faigofie ona aʻa, e maua ai le 100% ola.

Faʻapenaina o le tamarix e ala i le vaʻaia

Laʻau o tamarix ma aʻa photo

  • E sili atu ona lelei le faia o le vaeluaina i le tautoulu, ae aʻo le i muamua le kiona.
  • E sili atu i talavou, ae faʻapipiʻiina lala, tipi ese le va o le 10-15 cm le umi, tuʻu i totonu o se fagu vai mafanafana ma faʻatali seʻi oʻo mai mea o le aʻa muamua.
  • Ina ia faʻavaveina aʻafiaga o aʻa, o nai aso muamua e mafai ona aofia ai ni fofo i se fofo o le heteroauxin poʻo le aʻa.
  • Ona totoina lea i totonu o le oneone, ma ufiufi i se pulou, taofi i se nofoaga mafanafana ma se malamalama lelei.
  • E mafai ona e toto i le eleele ia Me-Iuni.
  • E tatau lava pe a uma ona totō, aʻo leʻi oʻo i le taumalulu muamua, o le palapala e faʻataʻoto i le tamarix ua mulumulu lelei ma laʻau paʻu poʻo le peat.

Faʻalauteleina Tamarix e ala i le taoto

Mo le faia o lenei mea, filifili se lala lignified, malosi, eli i totonu o le eleele i le loloto pe a ma le 20 cm, ia faaleleia lelei. Sili atu ona lelei i le tautotogo ma i le faaiuga o le taumafanafana o le ai ai ni aʻa, malolosi aʻa. Vavae le fana ma le totoina i se nofoaga tumau.

Totoina o Tamarix fafo ma tausi

O Tamarix o se agavaʻa faʻamaoni ma le le faʻaleagaina. O le laau e sili ona manaia, filifili avanoa, nofoaga lelei mo ia. I totonu o le paolo po o sina tamai penumbra foi, o le tuputupu aʻe o le a faʻagesegese lemu, ma totoina ai le oti.

Faʻamasinoga

Toto i le tautotogo. Leʻa, eleele mamafa mamafa le paluga e le lelei. Laʻau ma peʻa e faʻapipiʻi i eleele eleʻele; e fautuaina le lime e faʻapipiʻi i le eleele. Fai se atigi vaʻa loloto, i le pito i lalo, ia mautinoa ia tuʻuina se uʻu faʻavaivai e faia i kalaupapa poʻo ni maʻila. Mo le faʻaleleia lelei o le laau, i le taimi lava e uma ai le totoina, e tatau ona e faʻamafanafanaina i se vaifofo o le humus ma le pefu.

Faʻasa

Suavai lelei i aso muamua, ona faʻaitiitia ai lea o le suāvai. O le tamarix tuputupu aʻe e le manaomia le faʻamautu faifai pea, e mafai lava ona afaina ai. E mafai ona e tuua le laau e le o manaʻoina ma le vai sei vagana ai le vevela vevela faaumiumi, aemaise lava i le fugalaau. O le taimi atoa, o le laau e tumu i timuga masani.

Maualuga maualuga le faʻamamaina. Mai i lea mea, o le ono ono faaleagaina e ala i le pala ma isi faʻamaʻi pipisi.

Feavega o le ea

Le faʻaaogaina o mea totino ma le vevela. I lalo o le susulu o le la, o le a le mu, ma tumau ai foi le malosi o le kiona i le -28 ° C. I le taumalulu, ua lava lea e ufiufi ai le pito i lalo o le ogalaau ma le palapala ma lau paʻu ma lala laau. E tusa lava pe a malolo le pito o pana, o le a vave ona iai ni auala fou i lo latou nofoaga.

Laʻei pito sili

Afai e toto le tamarix i luga o le eleele lafulemu, ua lava le fafagaina i le tasi ogatotonu o le tautotogo. Faʻaaogā se paluga o le pefu i palalaʻau moa poʻo mullein e pei o le faʻamaʻi.

Teuteu

Tipi le laau i taimi uma ina ia sili ona manaia. O le teuteuga e faia i le amataga o le tautotogo, seia amata ona tafe le suavai. Otioti lala paʻu ua mamago pe mama i totonu o se mama - i le masina o le a ufiufiina ai i latou i le va o ni aʻa laiti, ma o le fugalaau e faia ai se pulou matagofie. E manaʻomia foi e vaovao le vaʻaia o lala ogatotonu, e le o tele le vaomatua.

Pests ma faʻamaʻi

O meaʻai o le tamarix e masani lava e le faʻalavelave. E mafai ona latou gaoioi i lālā o se pulu mai se pitonuʻu e sili atu lona aʻafia. I le manava, o maʻi faʻaleagaina e mafai ona afua mai i lologa masani. Lelei e le faʻatagaina lenei mea. E tatau ona vavaeina ma susunuina laau e aafia ai. Togafitiga ma le fungicide, e mafai ona togafitia i nisi taimi mo le puipuia.

Sauniaina o le tamarix mo le taumalulu i le tuafanua ma le itu i matu

O ituaiga o meaola o le tamarix e mafai ona tatalia se faʻaitiitia umi o le vevela ile -40 ° C. Ae sili atu le puipuia o togavao laiti: ia ufiufi ma le faaeteete le laufanua lata-ogalaau ma se laulaau o laulaau, ma nonoa lala, punou malie i le eleele ma faapipii i pine uamea, ufiufi i le lutrasil. I le taumalulu, faaputu le kiona i luga ina ia i lalo lala.

Ituaiga o tamarix ma ata ma faʻamatalaga

O le genus tamarix e sili atu ma le 60 ituaiga o laau. E sili ona lauiloa i lalo.

Ua faʻalautele e Tamarix Tamarix ramosissima

Tamarix paʻu Tamarix ramosissima 'Pink Cascade' ata

E le sili atu i le 2 mita le uʻamea ma se paʻu laʻititi, faʻamau. O lālā e faʻamaea moli lanumeamata lanumeamata, e ufiufi i laupepa e pei o ni foliga lapopoa ma se umi e na o le 1.5 mm. Pink fugalaau, na aoina i le taamilosaga o le racemose, fiafia i foliga vaaia ia Iuni-Setema.

Eseesega:

  • Rubra - o fugalaau e valiina i se lanu violē-lanu mumu;
  • Pink Cascade - fugalaau lanu piniki malamalama e aofia ai lala;
  • Summer Glow - o faʻalavelave faʻapitoa e mamafa, ulaula.

Tamarix agalelei Tamarix gracilis

Tamarix alofagia Tamarix gracilis Ata o Willd

O le salalau o ogalaau tetele, e oʻo atu i se maualuga e tusa ma le 4 m, o lala e mafiafia, paʻu. O se lanu paʻu lanu-fugalaʻau ma lanu enaena e ufiufi lala. O pepa e pei o foliga o le fasipepa pe leai foi, e fetaui lelei i lala. Fugalaau o se lanu piniki mumu. 5-7 cm le umi o fualaau aina e fuga mai ia Me ma fuga i le taumafanafana uma.

Tamarix e fa-laʻau po o le tamai-floating Tamarix paviflora

Tamarix laitiiti Tamarix pavali photovideo

O se ogalaau lapoa, e pei o se laau ma ni ogalaau, e oʻo atu i le maualuga o le 5-10 m. O le ufiufi lanumumu-mumu e ufiufi ai paʻu. O fugalaau lanumoana māmā e aofia ai laʻau uumi o le kalapu na faia e taʻaloga lapotopoto. Lafoaʻi fufulu moli palapala i Aperila-Me. O fasi pepa e manifinifi, umi, valiina i se lanumeamata lanu meamata.

Tamarix Meyer Tamarix meyeri

Tamarix Meyer Tamarix meyeri ata

E talafeagai mo le gaosiga i na o le itu i saute, aua e le taliaina le malulu. O lenei mea o se laau toto e 3-4 mita le maualuga, o lala ua ufiufi i se paʻu mumu. Lea laʻau e lanu-lanu meamata, matala, latalata i lālā. O fugalaau laititi lanu piniki e faaputuputu i fatu eletise i le 10 cm le umi. O le fuga e amata ia Me.

Tamarix le komipiuta Tamarix dioica

Tamarix le ata komiti a Tamarix dioica

O se vaomatua matagofie lava, aemaise lava i le fuga, o lenei meaola o le tane ma le fafine, ma o le a manaʻomia uma mo le gaosia o fatu e maua ai le palota.

Ua tatala e Tamarix le Tamarix laxa Willd

Ua tatala e Tamarix le ata o Tamarix laxa Willd

E oʻo atu i le maualuga o le 5 m ma o loʻo maua i le vaomatua i Asia Tutotonu, Saina, Mongolia, Aferika, e tupu aʻe i le pito i lalo Volga. E le o se mea e teu ai eleele, e puipuia i faʻamaʻi ma meaola faalafua, e matua leai se tausiga. Faʻaleleia lelei e ala i tipi ma fatu.

Tamarix i le faʻasologa o fanua

Tamarix i le ata tusi ata

Tamarix faʻatasi ai ma ona manoa laumei manoa e lelei mo le faʻaogaina o fanua i le togalaau. Laufanua solo solo e lata i nofoaga o tafaoga po o vaega le mautonu. E mafai ona e fatuina se punavai susulu matagofie mai lala fugalaau i le ogatotonu o le tuufaatasiga po o le puipui.

Tamaiks i le ata o le taulaga

O laau ma togavao e leai ni paʻu lala o le a lelei i le vine ma soʻo se isi conifers. E mafai ona totō Tamarix i tafatafa o lilac, jasmine poʻo barberry. O aʻa malolosi o loʻo totō faʻatasi le palapala ina ia mafai ona totō i luga o mauga e puipuia ai le solo. E le gata i lea, o le laau toto o se fale lelei tele o le meli.

Tamarix i le ata o le ata o le aai

Mea aoga o le tamarix

O vailaau faʻaleagaina o tamarix e lauiloa foi.