Isi

E faʻapefea ona tupu le tipi i luga o le windowsill?

Ou te tilotilo susu i taumalulu uma. Ae ui i lea, o le tausaga lenei o le a ola le lelei, ma sa leai lava se mea na totoe mo le seleseleina. Ou te fia taumafai e lulu fatu i totonu o se fagu. Tau mai ia te au le auala e tupu ai luga o le windowsill i le fale?

I afiafi malulu malulu, e te manao lava e togafitia oe lava i vitamini ma faʻaopoopo le faʻalauteleina i au meaʻai i aso taitasi e ala i le faaopoopoina o palu faʻamalolo i le salati. Ioe, o laau fou e mafai ona faatauina i luga o le maketi, ae e sili atu ona aoga le luluina o fatu i totonu o ipu. Faatasi ai ma le auala saʻo, o le tuputupu ae o le kulimi i luga o lau windowsill e le faigata tele, ua lava lava le usitai i fautuaga lautele.

Masalo o le autu autu mo le mauaina o le lanumeamata i le fale o le i ai lea o le susulu o le la, lea e malamalama lelei. A leai, o le ae manaomia le faʻaopopoina o moli faaopoopo i le tulaga o moli faapitoa. I le faaopoopo atu, e tatau ona tuʻuina atu le iloiloga i itu nei:

  • filifili le ituaiga saʻo;
  • saunia fatu mo le lulu;
  • filifili le eleele saʻo mo le totoina;
  • tuʻuina tausiga talafeagai o fatuga.

Filifili fua eseese ma sauniuniga o fatu

Filifili se ituaiga mo le tuputupu ae i luga o se windowsill, ia amanaʻia o latou aso tafaoga. Afai e te manao e maua vave greens i le vave e mafai ai, faʻaaoga vave-ripening (Gribovsky) ma ituaiga uluaʻi fua (Grenadier).

Aʻo tupu aʻe i luga o se faʻamalama, o ituaiga o meaʻai tuai (lapopoa Rusia, Gourmet), o loʻo i ai se masini faʻavave, o loʻo faʻamaonia lelei lava.

O tagata faʻapitoa e aʻafia i le faʻaleleiaina o aiga o lau peletini e fautuaina le luluina o ituaiga o manu i le taimi e tasi. O ituaiga muamua o le a vave ona ola i lau laau, ae o le a vave foi ona amata ma amata ona fuga. Ma mulimuli ane, e ui ina latou "nonofo" umi i le eleele, ae ui i lea, o le a latou fiafia i le tele o vao vao.

O fua o fatu e aofia ai le tele o suauu taua, o le mea lea latou te totoina vave ai. O le mea lea, e tatau ona fafaga muamua i le vai mo le 42 itula. E fautuaina le faʻaaogaina o le vai mafana, ma suia i le 6 itula.

E tatau ona filifilia ma lafoina fatuga o fatu.

A maeʻa le fatu, ona tuʻuina lea mo le lua i le tolu itula i se vaivaiga vaivai o le potassium. Ona faʻamago ai lea, ma salalau i luga o le ie.

Faʻaleleia eleele ma fatu toto

I totonu o se atigipusa e iai ni pu mo le faʻafefe o le vai tele, faʻapipiʻi se laulau o le elela ua faʻalautele ma sasaa i luga o le eleele mama. E mafai ona e faʻaaogaina se faleoloa faleoloa pe faʻafefiloi le eleele mai le togalaau ma peʻa.

Faʻapipiʻi fatu i luga o le susu, sasaʻa sina pito i luga ma palapala, ma ufiufi i se ata. A maeʻa le fatuina o fatu, e aveese le ata.

O se mamao e tusa ma le 2 cm e tatau ona tuu i le va o fatu ina ia le malemo ai laau.

Tausiga mo mea totō

O fualaau e masani ona faasūsūina e puipuia ai le eleele mai le mago. I le ea vevela, e manaʻomia le faʻaleleia atili. O le mea lea e le faʻaosoina ma totoina fualaau, o le fagu i aso uma e liliu i le la.

I le tasi taimi i vaiaso uma, e fafagaina ai togalaau laiti i fugalaau faʻapitoa faʻatasi ma se mea e faʻaaoga ai minerale. E mafai ona tipi le lanu i totonu o le masina ma le afa, ma totoina ni togalaau fou i luga o avanoa avanoa.