Fugalaau

Koluse a Peteru, po o Tsar Grass

Afai e te faʻafuaseʻi ona vaʻaia ni nai lanu piniki piniki mafiafia-o loʻo o ese mai lalo o le eleele, ia e iloa sa e maua se avanoa e feiloai ai ma le Koluse a Peteru. E ui lava, ioe, ia mafaufau i le mea, i soo se tulaga, e tatau. O le laau e matua le masani ai, e le o vave ma o le ae malamalama i le mea.

I le vaega pito i lalo, lata ane i le eleele, o se paʻu papaʻe papaʻe e ufiufi i ni fua tetele, ma i luga aʻe o loʻo i ai le tele o fugalaau lanu piniki o loʻo pipiʻi malosi le tasi i le isi.

O Petrov cross e manaia i le leai o lau lanu meamata. Na te le manaʻomia na mea. E pipii i aʻa o nisi o laau ma vao ma ave meaʻai talafeagai mai iina. O lena olaga.

Petrov cross hidden (Llandraea talatala)Petrov cross hidden (Llandraea talatala)Petrov cross scaly (Lathraea squamaria) Faʻataʻitaʻiga faʻavaomalo a Iakopo Sturm mai le tusi Deutschlands Flora i Abbildungen, 1796

O le vaega autu o le laau o se vailaʻau mamana malosi, lea o loʻo e lalo ma e oʻo atu i se loloto loloto. E mai i le rhizome i le tautotogo lea o loʻo i luga aʻe-papaʻe lanu piniki paʻepaʻe, fugalaau fugalaau. O aʻa aʻa e tupu mai foi i le rhizome, lea i le itu o le fesoʻotaʻiga ma aʻa o le fale o le fale o loʻo faʻaogaina faapitoa faʻamalosi - suckers.

O le satauro a Peteru (Lathraea squamaria)

O le taʻitaʻia o se olaga parasite, o le satauro o Peteru e le mafai ona tulaʻi i luga - e masani lava ona ia saunia meaai. Ae o le olaga e le naʻo meaai e aofia ai; e tatau foi ona tuua fanau. Ma o le satauro a Peteru na faamalosia e alu ese mai le eleele.

O fugalaau e aofia ai le nectar, latou te asiasi ma le fiafia i fatu pi ma mimiti, lea e maua ai le palota. E le o toe mamao, mai fugalaau, pusa-fualaau aina ma fatu uliuli, e tutusa lava ma i latou o poppy. A maeʻa, pe a uma ona liligi uma fatu - o le olaga faalelalolagi o le Koluse o Peter, ua mamago ona aʻa. E leai se faailoga o latou. Ma o le satauro o Peteru lava ia mo le tele o masina ua toe o atu i lalo. Ma atonu mo le tele o tausaga. O nisi taimi o le koluse a Peteru e le sau mai le eleele e oʻo lava i le tautotogo.

Petrov cross, po oflake, po opupuni, po otupu o vao (Lathraea) - o se ituaiga o laau o le aiga Zarazikhov (muamua na aofia ai i le aiga o Norichnikov).

O le genus Petrov cross e aofia ai le 5-7 ituaiga o laau totō e totogo i aʻa o laau ma laau toto. E leai so latou chlorophyll.

O laau toto e oʻo atu i le maualuga o le 15-30 cm. O faʻamau o loʻo ufiufiina i lanu paʻepaʻe paʻepaʻe - laʻau teuteu. Inflorescence - pulumu, fugalaau, e faalagolago i le ituaiga - mai le piniki ma le lanu viole. Fugalaau i totonu o vaʻaiga faʻafefeteina e tasi le paʻu e fuga i le amataga o le tautotogo; protoginia o uiga lelei, ae o loʻo i ai foʻi fugalaau e leʻi tatalaina (cleistogamous). O le tasi fua fua e mafai ona oʻo mai i le 50,000 fatu i le tausaga.

O tausaga muamua o le laau toto e faʻalautele lalo. A maeʻa le atinaʻeina o le rhizome, faʻaali mai mea e tutupu, o le taimi autu o le vaomatua o le tautotogo, ao tafe le suavai. O le maualuga o le koluse o Peteru e tuputupu aʻe i itu eseese, lala ma fai ai le mea e taʻua o koluse-e mafua mai i lona igoa Rusia.

O le fiafia tele o le fua i luga o pou o le Koluse a Peteru. O le mea moni lava, o nei fua o loʻo i ai le paʻu i totonu o le fesoʻotaʻiga ma le lalolagi i fafo e ala i se vaeluaga vaapiapi. O puipui o lenei pupuni e ufiufi i ni vaʻaiga faʻapitoa, e foliga tutusa ma foliga o vailaʻau o iniseti, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o laupepa o le paʻu. I le taimi muamua, na talitonuina o le satauro o Peteru o se laau e leai ni iniseti ma o ona fua o ni mailei faapitoa e fetuutuunai mo le pueina o iniseti. O lenei manatu na faʻamaonia e le mea moni, o iniseti oti na maua i nisi o taimi i totonu o puipui o le fua; ae ui i lea, e le o iloa pe na "puipuia" e le laau pe leai. I le taimi nei, o le satauro e le o vaʻaia o se fale faʻatoʻaga, ma o le mea taua i luga o ona fua, ua mafua nei i le matafaioi a le toto o le totoina o vai, lea e faʻamalolo mai i luga o vaʻaia o loʻo taʻua i luga. E tatau ona avea o se fetuutuunaiga faʻapitoa i tulaga o le taʻialalo, lea o loʻo taʻitaʻia e le Koluse a Peteru.

Homeland o le sone lelei o Europa ma Asia. O le taatele masani a Petrov, o le meaola lea e tupu aʻe i le teritori o Rusia ma atunuu lata ane.

O le satauro a Peteru (Lathraéa squamária)

Ituaiga:

  • Lathraea talatalanoa - Petrov cross faʻalilo
  • Lathraea japonica - Petrov Cross Japanese
  • Lathraea purpurea - Petrov e lanu viole
  • Lathraea rhodopea - Peter Cross Cross Balkan, poʻo le Koluse a Peteru i Rhodope
  • Lathraea squamaria - O le satauro a Peteru, po o le satauro masani a Peteru
O le satauro a Peteru (Lathraéa squamária)

Petrov masani cross - o se laau e 15-30 cm le maualuga, parasitic i luga o aʻa o laau ma laau afu (hazel, alder, beech, cherry bird, linden, ma isi mea), e aunoa ma le chlorophyll, laʻau mumu, laʻau mumu, pulumu mumu po o fugalaau fugalaau, e fa ni sima. O le atigipusa e nofoa-nofoa, faalua-laulauina. O tausaga muamua (e oʻo atu i le 10 tausaga) o le rhizomes o loʻo ola i lalo o le eleele, pe a uma ona tupu mai mea tutupu, o le taimi autu o le tuputupu ae o le tautotogo (Aperila-Me), ao tafe le suavai. I ni nai tausaga, atonu e le ola le laau i luga ae o le eleele.

Tupu i nofoaga malulu i totonu o vaomatua o Europa ma le Caucasus, na o le pau lea o sui o le ituaiga na maua i le teritori o le USSR muamua. Tulaga masani o vaomatua ma vaovao. E maua foi i vao vavalalata mai Europa i Sisifo seia oʻo lava i Pakistan ma India.

Petrov Cross o se mea e le masani ai ona lamatia.

O lenei mutia na faʻaaogaina e fomaʻi-masini. Petrov-cross grass sa ave i luga o le auala - i le puipuiga "mai faalavelave uma." O le aʻa o lenei laau ua manatu o se meafaigaluega malosi mo le faatoilaloina o le malosi o le fili fili.

O le vailaʻau oona, o le taumafa e mafai ona mafua ai le oona, peitaʻi, e faʻaaogaina i vailaʻau.

Mo togafitiga togafitiga, faaaoga le mutia ma aʻa na aoina i le taimi o le fugalaau. O se vailaau lelei lea o fualaau faasaina lea e maua ai togafiti lelei togafitiga pe a tuufaatasi ma se hemlock, aconite, fusi, Pallas Euphorbia ma isi fualaau faasaina. O le Petrov cross e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o gaʻo, ate (hepatitis, cirrhosis, cancer), mo le faʻamaʻavale, maʻi pa'ū ma ascites, mo faʻamaʻi gasegase, mo le faʻatonutonuina o le fua o le fuamoa, o le muscle o le afa ma le faʻamalosia o le faʻamaʻiina o le fuamoa, o lona uiga, mo le le mafaufau.

Aʻo leʻi faʻaogaina, faʻafesoʻotai lau fomaʻi