Fugalaau

Coleus fugalaau

Coleus fugalaau ("Croton poor fellow", "Nettle", COLEUS) - O vine laiti ia, o loʻo ufitia i laʻau lapopoa, e tutusa ma laʻau, ae o lanu lanu eseese ma lanu. E talisapaia e le fugalaau fugalaau le fua o le laʻau ona o le tele o le tuufaatasiga o lanu felanulanuaʻi i luga o laʻau eseese, ma mo lona vave tuputupu ae. O le tausiga ma le tuputupu ae o Coleus e le faigata, totoina o se laau e faigofie, ma o le toe gaosia e le faigata tele.

O le fugalaau Coleus e tele ituaiga o ituaiga ma ituaiga, o le tele o ia mea o loʻo faʻaleleia i le faʻatoʻaga.

Ituaiga o Coleus Plant

I le natura, e tusa ma le 150 ituaiga o meaola - e le gata i le taʻitasi ma le faʻaleleia, e tufatufaina i itulagi o le lalolagi. I totonu o vaomatua i totonu, o ituaiga ma ituaiga o fuga o le polyhybrid origin, o le coleus of Blume (Coleus blumei), o le sili ona lauiloa.

O le igoa o le ituaiga e sau mai le Greek coleus - "scabbard, case" - ma e fesoʻotaʻi ma se uiga taua o sima.


Faʻalogo lelei i le ata o fugalaau fugalaau - o fusi uila e fusifusia faʻatasi, faia o se ituaiga mataupu.

O le igoa lauiloa o le "croton of the poor" e atagia ai le tele o lanu o lanu matagofie, lea e agavaa mo tauvaga faatasi ai ma le codium sili atu ona manaia ma le taua, ma o le "nettle" alofa e iloa ai le tutusa o pepa laulaau ma laulaau, ae i le taimi lava e tasi e leai se afaina.

Coleus hybrid

Mo ituaiga eseese ma o nisi foi taimi e le tutusa ituaiga o meaola (coleus x hybridus), o uiga taua e: tuuga saʻo i totonu o le koluse ma le faafeagai o le faasoasoa o lau o veveve.


E pei ona mafai ona vaaia i le ata o le fugalaau o Coleus, e mafai ona faʻamalosi, faʻasese, vavalo, gaugau, ma faʻafefeteina le pito o lauusiusi.

O fualaau taʻitasi taʻitasi e ola mai fatuga o fatu laau mo sina taimi, o se mealilo ia te ia - a uma, o laulaau muamua e foliga mai lanumeamata ma e le o manino uma le mea o le a tupu. Ae le manaia, i lea aso ma lea aso, ia matauina foliga vaaia o lanu fou ma elemene o le mamanu ma le maofa i le tomai ma le tofo o le tusiata-natura. O eseesega o Coleus e eseese i le tele o laau totō lava ia - e tele ma malolosi i totonu ia i latou, o loʻo i ai ni mea laiti ma sili ona lelei.

Eseese o fugalaau fugalaau ma a latou ata

O ituaiga eseese o meaola e aofia ai mea nei:


"Fiafia" - o se ituaiga ma lanu mumu ma lemoni.


"Buttercup" - ogaoga vao (e oo i le 50 cm) ma lau lanu lanu meamata-lanu paʻepaʻe.


"Butterfly" - Faʻasologa o le Coleus faatasi ai ma le felafolafoaʻi o se lau laulaau.


"Ruffles Palolo" - o se ituaiga tele ma le paʻu ma le fugalaau.


"Talosaga" - o le ogatotonu o le laupepa e toetoe a paepae, o le tuaoi e malamalama lanu meamata.


Coleus "Firebird" - o le laulau atoa o loʻo faʻaaogaina.


Coleus "Golden Bedder" - laʻau o monophonic, samasama.


"Mamalu o Luxembourg" - O paʻu o le amu ma oneone e salalau i luga o le lanu samasama.


"Rose Blush" - se ituaiga e sili ona faʻalauteleina. Faʻalogo lelei i le ata o lenei ituaiga o meaola - e tele lapisi, laʻau faʻapipiʻi, lanu piniki i le ogatotonu ma le laumei lanumeamata i le pito.


"Saber" - le tele o ituaiga o meaʻai e oo i le 20 cm le maualuga.


"Salmon lace" - o le ogatotonu o le lau lanu mumu, o le tuaoi e lanumeamata-lanu samasama.


Faʻamaumauga "Kong" e mafua mai i le saoasaoa o le alualu i luma ma lau lapopoa, ona o le maualuga o le laau e mafai ona tutusa ma le lautele o le pale.

E tusa ai ma le lanu o laulaau, e iai:


Coleus "Green" - lanu meamata ma lanumoli.


Coleus "Red" - lanu-lanumumu filifiliga.


Coleus "Mosaic" - lau lanu lanu mumu-lanu mumu-lanu.

Coleus totoina ma tausi

Mo le mauaina o se laʻau matagofie matagofie, pe a totoina ma tausi lelei faleoloa, e tatau ona e filifilia se nofoaga lelei (i le ogatotonu, aemaise i le taumalulu, e pei o le susulu o le la e le matautia). Taumalulu taumalulu e le tatau ona pa'ū ifo i lalo + 12 ... + 15 ° C. O le taʻele i le taumafanafana e tele (e le faʻatagaina le faʻamagoina o le elea), faʻalelei i le taumalulu (o aʻa e matua nofouta lava i le faʻamaʻaloga o le vai, aemaise lava pe a paʻu le vevela). I le vevela o le tau, e manaʻomia le ea fou ma le pulumu.

A maeʻa ona totoina se meaʻai, e tatau ona e tausia lelei lona fafagaina. Mai Mati ia Aokuso, e faia i masina taʻitasi. E sili atu le faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa mo laau teuteu-fualaau aina poʻo meaola (e tatau ona i ai le autu o le nitrogen, talu ai o meaola faʻasaina-fugalaʻau faʻamalosi e faʻaleleia ai le fugaina, ma fugalaau i le faʻaaogaina e leʻo teuteu). O Coleus e mafai ona toe totoina ile taʻitasi i le 2-3 tausaga, ae sili atu le toe faafouina o le laau i tausaga taʻitasi, o lona uiga, ia toe faʻafouina mai le vaʻaia. Ia mautinoa e teu ma teuteu teuteu.

O Coleus e lelei ona faʻasalalau e ala i le tipiina, aʻo taofi uiga uma o matua, ma fatuga, ae i lenei tulaga, o foliga vaaia o fualaau e tupu ai e le mafaamatalaina.


Coleus - laau e matua taua i le fatuina o fugalaau mo le teuteuina o faletua, terraces, ma togalaau fugalaau. O se lanu lanu lanu e mafai ai ona e faʻaaogaina e avea o se talaaga, ma mo le faʻatulagaga o le lanu lanu. O ata matagofie o ata vali e mafai ona fatuina mai na o le toʻatasi.