O laau

E faʻapefea ona maua se fualaʻau popo lelei: fafagaina pauna

O le Plum e aofia i laau e le lelei. E le manaʻomia se tausiga faapitoa ma le gauai. Ae o mea nei e ofo ai i le tau e mafai ona afaina ai le tele o lau laau. O le kiona e leʻi faamoemoeina ma le kiona i le aso Me i le ogatotonu o le a taʻitaʻia ai le maualalo o fuamoa. Ua fautuaina le au faifaatoʻaga ma tagata taʻavale e faʻaaoga le faʻamalolo ma le mulching. Latou te talitonu o lenei mea o le a fesoasoani i le maua o se taunuuga lelei tusa lava pe faʻaleagaina tulaga tau fesuiaiga.

Lauina ma fafagaina o poma i le amataga o le tautotogo

O le taimi taua muamua o le tausiga mo laau lau laau amata vave pe a uma ona paʻu le kiona. E tatau i Faatoaga ona faia ni tulaga lelei mo le tuputupu ae ma le atinaʻe o aʻa. O le fuaina o laau fualaau aina o le a fesoasoani i lenei faagasologa, o le a mafai ona mafanafana le aʻa ma o le a amata ai lana galuega galue.

I le taunuu mai o le amataga o le tautotogo, o le mulching o root o le plum ua faia. O se laumei mafiafia o le faapalaga po o le pala o le vao o loʻo tuʻuina atu i totonu o poloka poloka. O le lanu o le mulch i lenei tulaga e taua tele, talu ai o ave o le la e tosina mai i lanu moana. Ma o lona uiga o le la o le a mafanafana lelei vaega ole mulched ma o aʻa o le a amata ona ave faʻamalosi mai le eleele mea uma talafeagai aoga.

Afai e galue malosi le aʻa, o lona uiga e le gata o le a ola le laau, ae o le a vave ona maua se aofaiga tele o ovaries. I le lumanaʻi, e mafai ona faʻaogaina nofoaga e mulumulu mo le totoina o fugalaau poʻo le itu. O nei laau toto o le a le gata ina teuteu ai le saite, ae o le a faatumauina foi le eleele ma maua ai le tele o isi faamanuiaga.

O le tuʻuina atu o le laau faʻatasi ma le fesoasoani sili ma le lagolago o le tasi mulching e le lava. E manaʻomia foʻi le faʻapipiʻi pito i luga. O fualaau aina i le taimi o le fugalaau, aemaise lava i le malulu ma le malulu o le tau, e manaʻomia ai meaʻai faaopoopo.

Mai le amataga o le fugalaau e oʻo i le faʻavaeina o le ovary, o laau aina e tatau ona liliuina i le vaiaso ma ni meaola faʻapitoa. O le paluga pulumu e mafai ona saunia na o oe. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaomia se tasi lita o le vai, tasi sipuni sipuni o le "Extasol" ma nisi o paluga o le "Garden Garden". O lenei faʻafefiloi o le a faʻamalosia ai le puipuiga o le laau, avea ma mea faʻaleleia mo lona vave vave tuputupu aʻe ma fuaina o fualaau aina, puipuia mea faʻamaʻi ma avea ma puipuiga mai faʻamaʻi eseese.

O le faʻaleleia o le olaola ma le mulching e puipuia ai le puipuiga o laau mai tulaga leaga o le tau, o le tetee atu i vaʻaiga o le tautotogo ma le kiona faʻafuaseʻi. Ua puipuia lelei laau ma o lea e mafai ai ona maua le tele o fualaau aoga fualaau aina, ma i le lumanai se seleselega tele.

Lafoaʻi le paʻu pe a uma ona fuga

A maeʻaeʻa ma faʻamaeʻaina le faia o ovata i luga o laau laʻau, o le isi mea e leʻo taua e amata. O le taimi o le atinaeina o fualaau 'aina o le a manaʻomia e le laau ni meaʻai sili atu. O le taui mo le leai o se fesoasoani o le a fesoasoani i le aʻa ma le folia top dressing. O le totoina o meaola o meaola e tatau ona faaauau. Ma i le avea ai o se aʻa i luga, e mafai ona e faʻaogaina le "falaoa", lea e sasaʻa faʻatasi i le vaiaso i ogalaau.

Latou te saunia i lenei auala: mo sina taimi e tatau ai ona aoina ma faʻamago uma falaoa o le falaoa, ona tuu lea i totonu o se pakete lapoa (tusa ma le faʻatumu o le vaega lona tolu), faʻatumu i le vai mafanafana ma faʻaopoopo e tusa ma le afa-lita le gaʻo ma le palu. O nei faʻafefiloi uma ua tuʻuina e faʻasolo mo se aso. E tatau ona vaeluaina le laei pito i luga i le vai aʻo leʻi faʻafefe (o le sefulu vaega o le vai mo le tasi vaega o le faʻamala). E faʻaaogaina le fugalaau i le susu susu.

Lafoaia ma fafagaina pauna i le tautotogo

A oʻo ina seleseleina le seleselega mulimuli o lenei vaitau, e mafai ona e alu i le isi laasaga mo le tausiga o laau laʻau. O le taimi nei o loʻo i ai le faʻataina o fualaau aina mo le tausaga a sau ma e manaʻomia pea e le laau le lagolagosua i foliga o luga o laei.

O meaola o meaola na sosoloina e mafai nei ona faʻamatuʻu tonu i totonu o le ogalaau (ao le i amata le kiona muamua). I le oʻo mai o se malulu matuia, toe faʻaleleia le eleele i luga o laau. Faʻaaogā moa lapisi e pei o mulch. O lenei mea o le a fesoasoani i laau e puipuia ai i latou mai faʻamaʻi eseese ma puipuia ai le susu e manaʻomia mo le laau.