Fugalaau

O le a se mea tatou te iloa e uiga i le totoina ma le tausia lelei o togalaau aina?

Afai e te filifili e teuteu lau togalaau ma fugalaau e pei o lili vao, totoina ma tausia i le laufanua avanoa e iai ni nai tulafono. I le tulaga lautele, o lenei laau e matua mataʻutia ma e le manaʻomia ai le mafaufau faʻaeteete. Ae ui i lea, o nisi togafiti o le a fesoasoani e faia ai le lalaga papala e sili atu ona matagofie ma matagofie o loʻo sili atu ona taua se foliga vavalalata.

Callas togalaau: totoina ma tausi

O le Calla o se tasi o laau e sili ona matagofie mo tagata fai togalaau, lea o loʻo faʻaalia e ala i le i ai o fugalaau faʻafelosolo, sina fugalaau fugalaau. O lona lauʻeleʻele o Aferika, ae mo se taimi umi e teuteu ai e lenei fugalaau togalaau faʻatoʻaga i tulimanu uma o le lalolagi. I Rusia, e masani ona taʻua o se fale faaipoipo. Faatasi ai ma lona fesoasoani, o teuteu o totonu, teuteu falaolosi ua faia mo faletua ma sili atu.

Mo se tagata e amataina le fugalaau, o le tausiga o callas i le togalaau atonu e foliga mai o se faiga faigata tele, ae ua i ai nei ma le poto masani o le a manino ai o lenei mea o se laau e sili ona faigata. Muamua e tatau ona e filifili i le filifiliga o palapala. E tatau ona lava. O le filifiliga sili e aofia ai vaega nei:

  • turf land;
  • peat;
  • pepa palapala;
  • sina oneone.

Folalaau Calla: tuputupu aʻe i le togalaau

O lea la, afai o le ae tuputupu ae i lili, o le totoina ma le tausiga i le malae vaalele o le a manuia i le filifilia o ituaiga eseese. O le mea pito sili ona talafeagai mo le tau Rusia o ituaiga ia e pei:

  1. Rehmanni.
  2. Etiopia.

Talu ai o nei mea o loʻo i ai pea ituaiga fugalaau, o le a latou manaʻomia le usitaia o tulafono faʻapitoa pe a tupu. Afai e te faia saʻo, e mafai ona e maua ni kopi e fuga mai i luga o le telefoni e oʻo i le 1 mita le maualuga.

A faʻatau le tubers, e tatau ona faʻamanuiaina naʻo le tele. E le tatau ona i ai o latou faaletonu pe sili atu le tele o "maunu". E mafai ona faʻatau mai le faaiuga o Fepuari. Fugalaau e faʻaleleia i tulaga i le lotoifale e faigofie ona vave ma vave.

E tatau ona faʻapipiʻi fatu faʻatau i luga o le fata, ona alu ai lea mo sina taimi i se nofoaga faapitoa. O le maualuga o le vevela o le ea i lenei tulaga e mai le +5 i le + 7 ° C. O le tele o tagata fugalaau e fautuaina le teuina o mea totō i totonu o le pusaaisa, e aunoa ma le faʻagalo e faʻaaogaina i taimi uma.

Ua i ai ia Aperila, e tatau ona totō ato i totonu o se atigipusa, ona fufuluina lea i se aofaiga o eleele (e le silia le 3 cm le loloto). I lenei laasaga, o le ea vevela e tatau ona a itiiti ifo i le 20 ° C.

Faamolemole silasila i luga o laau totō taʻitasi o loʻo i ai se puʻu ipu ipu, o lona pito i luga lea, e sau ai fugalaau. O ia ituaiga tubers e manaʻomia le tele o avanoa. Aua le vave faʻasaina i latou, ia taoto i lalo ma e na o ni nai aso e mafai ona e faʻamamaina ai le palapala.

Afai e te manaʻo i le ola maloloina ma le matagofie o le ola e ola ai, totō ma tausi i le eleele avanoa e tatau ona amata amata i le amataga o le taumafanafana. O le loloto aupito sili ona lelei o pupu e tusa ma le 10 cm. Mo lenei mea, ua fautuaina e filifili ni nofoaga manaia i le togalaau. O le a leai se mea e faʻaogaina ai nofoaga, aua o le a afaina ai le tuputupu ae o le fugalaau. E le tatau foi ona avea faʻataʻitaʻiga.

Afai e te maitauina o laʻau laʻau e le faʻafefeina le la vevela ma susunuina i luga ia i latou, ona taumafai lea e paolo i le aoauli.

E faʻapefea ona tausia le lili pala?

I le tele o tulaga, o laʻau lalata e feagai ma faʻamaʻi pipisi ia i latou lava ma e le faigofie ona maʻi. A le o lea, latou te manaʻomia le tausiga masani. I le vaitau o loʻo amata ona fausia ai e le tubers o latou aʻa, e tatau ona lafoaʻi le vai. E mafai ona e toe faia pe a maeʻa ona tupu muamua. Ia mautinoa e le pa'ū le vai ile tubers. E masani ona amata le suāsusu i le fausiaina o lau. Ole taimi ole fafaga e faalagolago i le iai ole vaʻa, faʻapea foʻi le vevela o le ea. I le tulaga masani, o le a lava le suavai i le sili atu ma le tasi ile 4-7 aso.