Laʻau

Ahichrison

O Aichrison o se faʻalauiloa ma se faʻalapotopotoga faʻapitoa tausaga. Faʻatasi i le aiga Crassulaceae. Aichrison na taunuu mai ia i matou mai motu e pei o Azores ma Canaries, ma o loo i ai foi i Morocco, Madeira ma Potukale. I lalo o le natura masani, e tupu i luga o maa, pe sili atu foi, i totonu o latou tulaga.

O lenei laau e le tupu tele, e oo atu ile maualuga e 40 simita. Faʻafefe i luma o laʻau uliuli ola i luga o pito o saʻo saʻo i foliga o loto. O faʻamau o latou lava vaega e faʻalauteleina. Faafetai i ona lau, o le laau ua taʻua o le "laau o le alofa." O le taimi vavalalata e tupu i le taumafanafana; fugalaau e laiti ma fetu, mumu pe samasama.

Aichrison tausi ile fale

Nofoaga ma moli

E tatau ona puipuia le laau mai le susulu o le la, a le o lea atonu e susunuina. E manaʻomia tele le malamalama, ae ia faʻataʻapeʻapeina. O le poteto e sili ona lelei e tuʻu i luga o se faamalama i sasaʻe poʻo sisifo, pe a iai le tele o le malamalama. A oʻo ina faʻaitiitia le malamalama, o lona uiga, i le tautoulu ma le taumalulu, e tatau ona faʻamautinoa le tuusao o ave, ae ia mataʻituina lelei e le mafua ai le mu. Ina ia mafai ona ola lelei laʻau i totonu o le pale, e tatau ona e liua le fagu i le laau mai lea taimi i lea taimi.

Lulu

I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona maualuga maualuga le vevela o le ea - e oo atu i le +25 tikeri, ma i le autumn ma le taumalulu e te manaʻomia e faaitiitia le maualuga i +10 tikeri. Afai o le vaitaimi lenei ua matua faateleina le vevela, ona tupu ai lea o le mea moni o le a amata ona paʻu laulaau, ma o le a faʻaosoina ai foi aʻa. O le a aʻafia ai foʻi le radiator ma le maa.

Faʻasa

I le piriota mai le tautotogo i le taumafanafana, e manaʻomia le faʻamautu masani mo Aichrison. I le va o le suālaʻau, e manaʻomia ona e mautinoa o le palapala i totonu o le ulo e faʻataʻapeʻape pe a ma le afa. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le suavai, ae le o se mea faapena e amata ai ona mou ese lau ma pala. O le laau lava ia o le a taʻuina atu ia te oe pe a manaʻomia ona fafaga: afai o le mamafa o le pale i luga o le pale e puna ai lou lima, ona le oʻo mai lea o le taimi mo le faʻamaina. O aʻa e matua maʻaleʻale i le tele o le vai, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete, a faʻapea o le a amata ona pala le laau.

Faʻamamaga o le ea

Ae mo le maualuga o le ea, e taua le iloa latou te le manaʻomia le suʻeina, aua latou te lagona le manaia i totonu o se potu malulu i totonu o le potu. I le tautotogo ma le taumafanafana, e mafai ona e fufuluina le fale i se mafanafana mafanafana, ae i isi vaitau e matua faʻasaina, aua e ono afaina ai.

Soo

O le laau lava ia e matua le lelei lava, o le mafuaaga lea e le mafai ai ona e popole tele i le eleele ma filifili lelei, mo se faataitaiga, o se faʻafefiloi o le oneone ma le elefe, lea, pe a manaʻomia, e mafai ona e faaopoopo lau palapala ma humus i le ratio 1: 4: 1: 1. O se fofo lelei lava o le faʻaopopoina lea o palulalaʻau i le palapala.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Aichrison e manaʻomia le faʻamafanafanaina ia lava i le tautotogo ma le taumafanafana i afa uma o le masina. O le fesuiaiga o le suauu mo mea e gaosia ai le suavai ma le maualalo o mea e maua ai le suauu, e sili ona talafeagai mo lenei

Suiga

E manaʻomia le Aichrison e faʻafefe i le tasi i le tausaga, i le tautotogo. A o faagasolo lea taimi, e tatau ona puipuia atoa le eleele i le aʻa. O se fagu fou e mafai ona pikiina i luga, i luga ole pito i lalo e tatau ona faʻataoto muamua ai se alavai. I le taimi lava e maea ai le totoina, e le aoga le fausiaina o Aichrison, e tatau ona e faʻatali i le vaiaso.

Fugalaau aichrison

Fugalaau i Aichrison e aoina i paʻu poʻo talipupuni. Ina ia vave ona fuga, e tatau ona mataʻituina tulafono mausali: le lelei le inu, o le taumalulu e mama ma malulu, e tatau ona filifilia le ipu, e le pei o isi laau, latalata. I lalo o ia tulaga, e tatau ona fuga le laau mo le ono masina. A amata ona fuga, o le a sili atu i le lua vaetolu o laulaau, e tatau ona mataituina. O ponuncles ma puʻu vaivai e manaʻomia ona vavaeina, faʻateleina le faasusu. E le o toe umi ae toe ola mai le taameni.

Auala e fausia ai se pale matagofie

O lenei laau e mafai ona tupu i auala eseese: e pei o se tamai togavao ma pei o se laau. I le tulaga lona lua, ina ia foliga mai e manaia ma lelei ona teuteu, e tatau ona e tipi ese taimi vaivai ma toso le pito i luga o tamaiti laiti. A maeʻa ona toto le laau, e mafai ona vavae ese na aʻa e lelei tele.

Faʻaleleia o le Aichrison

O lenei laau e 2 auala autu o le faʻalauteleina: laulaʻau poʻo tipi ma fatu.

Faʻapenaina i laʻau ma tipi

Ina ia maua se fale fou, talavou, e tatau ona e tipiina se laau poʻo se laulaau ma tuʻu ai mo le tele o itula i totonu o se potu e aunoa ma se moli, o lea e fai si o latou paʻu. A maeʻa lena mea, totoina le laau i totonu o se fagu fou; e mafai ona maua aʻa i le oneone susu po o se mea e sui ai le suauu o loʻo fefiloi ma le oneone e tasi. E mafai foi ona 'aʻafia' 'oti i se ipu vai. O se faaopoopoga lelei i lenei mataupu o ni nai vaega o malala. O le faʻafefiloi palapala e tatau ona aofia ai le palapala ma le oneone ma le oneone i se fua faatatau o le 2: 1: 1.

Faʻapena i fatu

I lenei tulaga, e tatau ona e ave se atigi pusa i le eleele palapala ma le oneone i se fua faatatau o le 2: 1 ma lūlū fatu. Mai luga, ia mautinoa le tatau o le susu, e mafai ona e ufiufi i le tioata, ae faʻafefe ma faʻasala i aso uma. Malamalama e tatau ona lelei. O le eleele i le totōina e tatau ona tutusa ma le tipi poʻo laulaau. Tausia mo mea uma e lua e teuina i le vevela e le sili atu i le +18 tikeri.

Maʻi ma meaʻai

  • Ua leai ni pupuʻu - atonu o se mafuaaga e ono le talafeagai ai le vai, pe a iai le leai o se malamalama ma malulu malulu, pe, i se isi itu, vevela mafanafana.
  • Na amata ona paʻu laulaʻau - o le sili atu o le susulu o le la po o le inu tele.