O le togalaau

Fua o le Greenhouse mold control

Greenhouse - o se nofoaga ua pupuni ai le eleele o loʻo iai i tulaga faʻapitoa. E le pei o le matala o le eleele, e le maua ai le avanoa e faʻamalolo ai. O gaioiga masani uma e sili atu ona sao atu i ai, o le le lelei o le lauolaola ma fauna ua faʻapupula atili le malosi. O le vave faʻapalapalaina o le palapala ina ia mautinoa ai le lelei o tulaga mo le totoina o oloa talafeagai e manaʻomia pea le toe faʻaleleia ma meaʻai ma le susu, malamalama ma le vevela o le ea ma le palapala. O suiga i le malulu o le ea faatasi ai ma le maualuga o le vevela e saofaga i le saoasaoa o le tuputupu ae o siama e aafia ai laau ola, faapea foi ma le faaleagaina o soo se fausaga laupapa o greenhouses po o vevela, lea e afaina ai le soifua maloloina o le tagata.

Greenhouse

O le a le mea e gaosia ai gaʻo?

I totonu o le faʻaaogaina o laau, e tuʻuina atu ai sigi i se isi malo i meaola. I le aotelega, e sili atu i le 250 ituaiga o meaola faʻaleagaina, faʻavaeina e tusa ai ma uiga o meaola i vaega ma poloaiga. I le faʻavasegaga faʻaonaponei faʻavaomalo, fesuiaiga o gaʻo (Fungi bissoidei) o loʻo faʻatulagaina i le faasologa lona 6 ma o loʻo faʻatusalia mai e le unicellular, e le masani ona tele ni meaola faʻalautele. E taʻua i latou o micromycetes ona o le numera microscopic o sui taʻitasi.

E masani lava ona tupu le pala i le tele o kolone, o lona foliga mai o loo fai ma sui o le mycelium e aunoa ma ni fua tele o fua. O le tele o fualaau oona e aofia ai i le mea e tatau ai poʻo le faʻaogaina o meaʻai (o lona uiga, parasite e mafai ona ola i le siosiomaga o le talimalo poʻo i latou lava). E mafai ona ola le palapopo i le vanimonimo, i luga o le vateatea, i tulaga o le faateleina o le vevela. E naʻo nisi meaola e mate pe a faʻaalia i latou mo le itiiti ifo i le 3 itula i le vevela i luga aʻe o le 100 ° C.

Vaʻa tufatufaina vaega

E mafai ona ola fuamoa ma fafaga i le vai poʻo le palapala. O a latou nuʻu tele e tele lava i nofoaga mafanafana, mafiafia e maua ai le tele o meaʻai. O se ituaiga siosiomaga mo le fausaga o eleele vevela. O le lelei o le meaʻai e fuafua ai le soifua maloloina o laau totō, lea e faalagolago i le lelei o fualaʻau tupu. O se suiga i tulaga aupito sili ona lelei o le palapala eleele o le lauʻeleʻele e aʻafia ai le aʻafia ma le atinaʻeina o fatu. O le faʻaaliga autu o le toʻilalo o fualaau aina i totonu o musika ile lanu meamata e amata i le faʻaalia i luga o le eleele lanu meamata o se ufiufi paʻepaʻe, o se mecelium o se mea e afaina ai.

Faʻamaumauga o siaki i totonu o le kiona

Faʻaleagaina o tulafono o le tekinolosi mea taufaatoaga pe a totoina mea totō ma fualaau aina i totonu o se eleele puipuia, lea e mafua ai le atinaʻeina o atinae o microflora pathogenic.

E tufatufaina tufatufaina solo ile palapala eleelea. O le mea lea, e tatau ona fufulu mama ma faʻaaogaina fualaau faasaina ma faʻaaogaina togafitiga faʻasaina (fufulu, paʻepaʻe, vali, ma isi).

Greenhouse faamama

Faʻasologa o le faʻaleleia

O gasegase o le microscopic e faigofie ona talia i le ea ma e mafai ona momoe mo le tele o tausaga pe sili atu. I lalo o tulaga talafeagai, o le vave vave ona tupu ma le toe gaosia e amata i le pueina o laau ola faatasi ma ni mea vaivai (fualaau o fualaʻau, tamato, kukama, ma isi).

O tulaga sili ona lelei mo le salalau o faʻaleagaga leaga o:

  • le mafiafia o totonu ile 95%,
  • i totonu ole malulu o le ea + 20 ... + 22 ° С,
  • leai o le ea, le lelei o le ea,
  • faʻalauteleina le eleele palapala ma le faʻamaʻaloga o le vai i le aʻa i le maea ai o le faʻaleleia o vai, ona o le le lelei o le faʻaleleia o vai, fufulu vai i nofoaga e faʻaleagaina ai le faʻavaivai,
  • le lava le malamalama (faʻafefe o le tau e aunoa ma le toe faʻaalia, le lava le tele o avela o le ultraviolet e ulufale atu i le vaeluaina).

Fuafuaga puipuia ma le siakiina o siaki i greenhouses

E fesoʻotaʻi le moli ma le biocorrosion ma le faʻavaeina o vao. O le mea lea, e sili atu le malosi o le meaola i le tautoulu. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o fualaau oona o le a le maua ai se aʻafiaga i le tau faasaga i le gaosia o gaʻo. Le faia o tulaga lelei mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o laau, i totonu o se eleele puipuia o se faiga o mea e manaʻomia.

I le tautoulu, a maeʻa le seleseleina, e tatau ona faʻamaʻalo le fale koli / fale koli i le sauniuni mo le vaitau e sosoo ai o le totoina o fatu ma fualaau faisua i se auala e le totoina. E mafai ona e fufuluina se fale mafiafia ma eleele ile tele o auala.

O se tasi o auala lelei e fasioti ai siama o le togafitia lea o le potu ma se poloka sulfur "FAS".

Afai e maua le siaki i totonu o le kiona i le tausaga talu ai, ona oʻo lea i le tautotogo e tatau ona toe faia le togafitiga o le potu e fai ai se vaifofo o le paluga faʻatasi ma le faʻaopoopoga o afifi (e mafai ona faʻaaoga le fasimoli).

I le tuputupu ae o fualaau ma fualaau toto, ia faia pea le mataʻituina o le ea ma palapala palapala.

Tausisia le faʻavaivai i le tulaga lelei galue. Aloese mai le faʻaleleia o vai. Pe a aliali mai se vae uliuli i totonu o laau (o se tasi o faailoga o le suavai), sasaa le eleele i lalo o laau toto ma le oneone matutu. Faʻasalaga faʻamalama le fale kosi (e aunoa ma se ata).

E le mafai e le Mold ona faapaleni se siʻosiʻomaga o le eleele, o eleele lanu meamata i lalo o laau uma 2-3 taimi i le vaitau e tolu vaiaso e tatau ona faʻafefiloi i le paluga ma le malala (1: 1), eleele i le paʻu.

Greenhouse ventilation window

Pe a aliali mai foliga i luga o le palapala (aemaise lava le faʻaleleia), e mafai ona togafitia le eleele ile lauʻeleʻele ma le paʻu, lea o loʻo faʻatusalia e alalaupapa vevela o le maualuga o peat. Torfoline o loʻo i ai se polymer synthetic lea e avea ma paʻu tao i totonu o le palapala ma, pe a faʻafefeteina, faʻaopoopo lona telefoni i le tele o taimi. Ina ia faaitiitia le elemene o le palapala, o le togafitiga e faia i se vaifofo apamemea o le peatoline, e faaopoopo i ai vai maniuaina vai.

O le puipuia o meaʻai e ala ile fungal disease (blackleg, fusarium, root ma aʻa rot, etc.), o togavao e togafitia i biofungicides 8-10 aso i le maea ai o le germination, e faaaoga ai le phytosporin-M, le faavae, Alirin-B, Gamair-SP, Planriz e tusa ai ma fautuaga -G. E mafai foi ona faʻaaogaina ia meaola e tasi mo le galue i lalo o laau toto. Togafitiga ma meaola o meaola (eleele ma laau) e toe faia pe a uma le 15-20 aso, seivagana ua faʻamaonia i totonu o fautuaga.

A o totoina fatu i le fale, e sili atu le faʻaogaina o eleele faʻapitoa, aemaise lava mo le amataina o togalaau. O ia eleele e togafitia faapitoa mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻiina e tusa ai ma mea e manaʻomia.

O le totoina o laau ma fualaau aina i totonu o le greenhouse ma le fale e manaʻomia ai le tausisia o faiga masani. A le o lea, o fua puipuia o loʻo faʻaaogaina e le mafai ona i ai le mea e manaʻomia.

Manatua - e le afaina le soifua maloloina o tagata. I totonu o se potu e afaina i le siama, e mafai e le tagata ona maua mai le bronchitis, fulafula o le bronchia, rhinitis o le maʻi, faasalalauga otitis. Faʻataʻoto i luga o mama, mamanu masima e mafua ai faʻamaʻi pipisi, e oo i luga o le tino. Aua le faʻaaogaina meaai, e aofia ai fualaau faisua ma fualaau 'aina, e afaina i foliga.