Laʻau

10 fugalaau fai fale o tane ma pe faapefea ona latou foliga

Pe a filifilia fugalaau mo lo latou fale, e tele le faletua e gauai atu e le gata i le auala e foliga mai ai pe faʻafefea foi i totonu, ae i luga o faailoga a tagata e fesootaʻi ma lenei fale. O se tasi o kulupu sili ona taatele o loʻo taʻua o fugalaau a le tane.

Aisea ua valaau ai fugalaau o tane?

Mo se taimi umi o loʻo i ai le tele o tala fou ma faailoilo e faʻaleleia pe leaga foi le solomuli o le talaaga o laau eseese. E talitonuina lena mea O tama tane fugalaau e tulia tagata i fafo o le fale e ala i le fatuina o tulaga le lelei mo i latou.e le mafai ona faʻafitia mo le malosi malosi o tagata. E mafai foi ona latou puipuia foliga o se tamaloa i totonu o le fale o se tamaitai saoloto ma talavou.

E masani ona molia naʻo ia Ivy Wax

Faʻaaliga o cacti, o lafoga ma ituaiga eseese o vine.

O foliga vaaia o le tane e tatau ona aofia ai le itiiti ifo ma le tasi o uiga e lua e faʻamatalaina ai lenei laau. O nei mea e aofia ai laʻau umi ma fetolofi ma lau o loʻo paʻu i luga.

E sili atu mo teineiti e talitonu i faʻailoga ma mananao e faaipoipo ae leai ni fugalaau tane i lo latou fale.

E taua foi le maitauina o lenei vaega o lanu e vaevaeina i ni vaega se lua:

  • fugalaau e faalavelave i le fiafia faaleaiga. O nei mea e aofia ai le siakiina, fern, ficus, liana, ma isi.
  • laau e ola mai tane mai le fale. E talitonuina latou te saofagā i le teteʻa poʻo le ono mafua ai se faʻalavelave. E masani lava, o ia fugalaau o le ivy, scindaptus, birch, aglonema, ma isi.
Agloneme
Birch
Liana
Fern
Ficus

O fea na o mai ai faailoga e uiga i potu potu fugalaau

Faailoga e uiga i fugalaau na tulia ai tama mai le fale na faʻaalia i aso anamua.

Fai mai se tasi oi latou Ivy i Eleni anamua na paia ma avea ma faailoga o le atua o Dionysus ina ua uma ona faasaoina e lona fugalaau lona ola. Ae i le taimi lava e tasi, o Dionysus o le atalii o Semela, o le pele o le atua o Zeus, o lona faletua na manao e aveesea lona fili. Na mafai e Hera ona faaumatia Semela, ae na nofo Dionysus e ola, ma na inoino le fafine fafine i mea uma e fesootai ma ia, e aofia ai le ivy. Ina ua uma mea uma na tupu, na manatu le lili e le lelei mo le tuputupu ae i totonu o le fale.

O le tele o talitonuga latou te fai mai mai le fale o se tagata e lelea i fugalaau fetolofi ma fetolofi, fuga. E lelei mo le tuputupu ae.. E talitonuina i lenei tulaga, o le a avea le fale ma mea e talisapaia ma o le a avea ma pa puipui i le malosi le malosi.

Latou te fai mai e le faaipoipo le tamaloa e tusa lava pe o se teine ​​lalelei tele pe afai na te fanaina le cacti

Na maua foi e Cacti le iloga. Afai e te tuputupu ae i le tele o ituaiga fugalaau, o le a le faaipoipo le teine ​​ma e masani ona le aumaia se tamaloa i le fale. Ae afai o le laau ua foliga mai i totonu o le aiga ua maea, ona maua ai lea e le tamaititi le tulaga lamatia o le ava malosi.

O violets e mafai ona avea ma se faʻalavelave i le fausiaina o se aiga, ae i le taimi e tasi, o nei mea fugalaau e fesoasoani e faʻamalosi sootaga o le faaipoipoga.

O faʻataʻitaʻiga sili ona feteʻenaʻi e fesoʻotai ma ficus. E manatu o ia o se faifaatoʻaga, ae i le taimi lava lea e fesoasoani ai o ia e maʻitaga.

O tagata tomai faapitoa ei ai a latou lava manatu e uiga i lenei mataupu. O loʻo taoto i le mea moni o le tele o laau totō e afaina tele ai a latou 'au, e taua latou te faʻaaogaina vevela vevela ma ave le okesene mai le ea. O isi faatosinaga o fugalaau i totonu e le faʻamaonia ma e le faʻamaonia.

Talitonu i faailoga pe leai, e filifili tagata uma mo ia lava. E taua le manatuaina o lena mea na latou tulaʻi mai o se taunuuga o le maitauina ma le fetaui o se numera o mea taua. Le lisi o loʻo i lalo o se lisi o laau o aiga o tane.

TOP 10 fugalaau fai fale o tane

Hoya

Hoya

O le Hoya o se ivy curly, lea e manatu o se tasi o tane sili ona matautia. E tusa ai ma talitonuga lauiloa, o se laau matagofie ma le masani i le taimi muamua na tilotilo ai, e mafai ona auina atu lana pule i le isi lalolagi ma tuua le fafine o se fafine ua oti lana tane. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, e le o se mea umi le gasegase o le hoyas ma e mafai ona foliga tutusa ma laau faʻamaʻi e fesootaʻi ma se fanuatanu. O fualaau oona e aofia ai le tele o fugalaau paʻepaʻe ma se nofoaga tutotonu mumu. E taua foi le manatuaina o laulaʻau lapopoa o le hoya oona.

Ivy

Ivy

E i ai se manatu i tagata e leotele le ivy, o le saoasaoa o le a malepelepe le faaipoipoga. O nisi tulaga lamatia o vine vavalalata ma lau lapopoa lapopoa o lanu lanumeamata lanumoana. Ae i le taimi lava e tasi, i aso anamua, o le ivy na faʻaalia le alofa.

Monstera

Monstera

Monstera e masani lava ona tupu i ofisa ma isi nofoaga faitele, e le fautuaina e teu se ituaiga o laau i totonu o le potumoe. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea aʻo leʻi faʻagasolo le timu e faʻaalu le sili atu o le susu ma mafua ai le maʻi tiga. Na taua o ia e tagata e le gata o se faifaatoʻaga, ae o se vampire leaga foi.

Monstera o se tasi o laau e sili ona le lelei, o se vine ua tupu fua ma se malosi malosi ma tino tele, o ni laau ua vaneina o se lanu lanumeamata lanumoana.

Scindapsus

Scindapsus Aureum

I se isi auala, e taua o le auro. O se taʻavale e oʻo i le 5 mita le umi ma se isi mea e faʻapipiʻi fatu. O le lanu sili e olaola lanu meamata, ae i le taimi lava e tasi, e mafai ona e vaʻavaʻai i le tele o laulaau ma splashes o le beige i luga.

Scindapsus ua taua o se faifaatoaga aua i le taimi o le fugalaau, na ia manatu e ave le mana tane ma o le mafuaʻaga lena o fugalaau o le laau e iai foliga tutusa ma le tino o le tane.

Dieffenbachia

Dieffenbachia

Dieffenbachia o se fuga umi ma o laʻau lapoa, o loʻo ola saʻo mai le aʻa. E masani lava, o le ogatotonu o laupepa e lanu-lanu, ma o le pito i fafo o loʻo lanu lanumeamata.

O lenei mea totino na mafua ona o le mea moni e mafai ona ufiufi vaovao, lea e mafua ai le tiga o le ulu. E taua foi le manatua o le mea oona.

Cactus

Cactus

O lenei togalaau e iloa lelei e tagata uma. E i ai le tele o ituaiga o cacti, e eseese i latou lava i le le atoatoa, lapopoa ma le i ai po o le leai o se fua.

O le tele o faailoga faʻailoga e fesootaʻi ma le cactus, mo se faʻataʻitaʻiga, lona fautuaina le tuʻuina i luma o le mataʻituina e faʻaitiitia ai faʻamaloilo leaga. Ae i le taimi lava e tasi, o le laau ua taʻua o se tasi o tane autu.

Cissus

Cissus

Cissus o se totonugalemu, lush creeper ma le lanumeamata lanumeamata, lau oval o loʻo i ai faʻamau ma faʻamau. Ua manatu o ia o se faifaatoʻaga ona o le nofo toatasi o faatulagaga o laulaau ma le mafai ona eli i luga.e pei o le aveesea o le tane.

Hibiscus po o le siʻeniʻa auga

Hibiscus po o le siʻeniʻa auga

O le Hibiscus o se laau umi ma lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana ma lanu mumu mumu, e ofi atu i lo latou matagofie.

O lea ituaiga laau e taua o se musele aua e tele naua avanoa avanoa ma e fesoasoani i le malaga ese atu o tagata i totonu o se fale tele.

Cypress

Papatisi teuteu

O lenei laau laʻitiiti e fetaui lelei ma soʻo se faʻasologa o le laufanua, ma e mafai ona faigofie ona tuʻuina atu i lalo fale faʻapitoa.

O tane e sosolo i le paopao ona o le mea moni o lenei laau e masani lava ona maua i se fanuatanu i le itu i sautex E i ai foi le malosi le malosi ma mafai ai ona mafua ai le atuatuvale, le mautonu, ma isi.

Mountain ash

Ardizia po o le efuefu mauga o Iapani

E iloa e tagata uma lenei ogalaau maualuga, malalaʻau i le vevela, tamai vine ua faʻaputuina i fuifui vine. Na taʻua e tagata o le mauga o "mauga o le fafine ua oti lana tane." E mafua ona o le mea moni e masani lava ona totoina i tuugamau o tagatamaliu i se talavou.

O faailoga o tagata na faia e tagata, ma e i luga o tagata uma e talitonu ia i latou pe leai foi.