O le togalaau

O le laau o se tafe Initia ma Chile, e iai se laau?

Hick Indian - o se fale taatele lenei e tele mea aoga. I le Europa, o le goof ei ai se tagata vavalalata vavalalata - o se laau e iai le igoa "olive vao", poʻo le vaʻaiga vaʻaiga. O a meatotino o lenei laau ma pe faʻapefea ona totoina - faitau le tusiga.

O fea e maua ai?

O le fanau mai o le sucker Indian o le Penisula Hindustan. O lenei laau toto e pei o laau na faamamaluina i Saina anamua. Sa manatu tagata Locals o se laau, umiaina meatotino faʻaleaga. Sa talitonuina o loʻo ia te ia nisi o mea faʻapitoa e mafai ona tuʻuina atu le malosi ma toe faʻafouina ai le tino. Na muamua oʻo mai i Rusia mai le motu o Sakhalin, lea na aumai ai e tagata malaga mai Iapani. O iina na latou tosoina ai o ia io latou fale.

O nisi tagata e faʻaogaina fesoʻotaʻiga faʻasesootai o loʻo suʻeina se fale o Chile i se suʻesuʻega, ae o le mea e leaga ai, e le oi ai se ituaiga.

E tele isi sui o le aiga sucker:

  1. Faʻasalalau. Faletusi: vaega i saute o le Rusia, Malo, Kazakhstan ma le itulagi o Asia Tutotonu, o atunuu o le Caucasus.
  2. Tele-faʻafetaui. E maua i Iapani ma Saina.
  3. Silver. O le natura masani o le itu i sasae o Amerika i Matu.
  4. Faʻailoga. O le fanau mai o lenei ituaiga o Iapani.
  5. Malala. I le natura masani e mafai ona maua i le itu i sasaʻe o Asia.

I Kazakhstan, i nofoaga tuulafoaia e mafai ai ona faia ni vaomatua - "vaomatua". O ona nofoaga e na o le steppe ma vaomatua-steppe laufanua, ma, o le loch laau e fiafia i vaitafe. O le laʻau e le faʻafefeteina i le palapala, e mafai ona tupu i luga o le saline, ae le o le tamaoaiga eleele. Alofa faʻamafanafana. E tigaina o ia i pulu ma malulu leaga.

E tusa ma le 40 ituaiga o sui o le aiga sucker. E mafai ona ola se laau e oʻo atu i le 60 tausaga ma ola e oʻo i le 10 m.

Faamatalaga o le Botanical

Sucker - o se laau, o se laʻititi laʻititi poʻo se laau. E i ai lona pale lautele, o se paʻu lanumumu mumu-lanu enaena, e ufitia i laau talatala e oo atu i le 3 cm le umi. O loʻo faʻaalia i se aʻa malosi e aʻafia loloto i totonu o le eleele. O laʻau e gaogao pe leai foi, e vavalalata i le faavae, ma se pito i luga, lauulu-lanumeamata i luga ma paʻepaʻe i lalo. O le gaʻo petioles e oʻo i le 7 cm le umi.

O fugalaau e nofofua, laiti, ma se manogi manaia, e tumu i le nectar, e avea o se fualaau meli. O le fugalaau e amata ia Iuni ma fuga i le 15-20 aso.

O le fua o le laau o se tamaʻi manogi suamalie po o se oval. Ripoti ia Aokuso - Setema. O le matua le lelei o le uiga o le sucker, ma o se taimi mafanafana uma e manaomia mo le matua lelei, ma a maeʻa, o le a faʻaalia foi fua le fua. O le fuaina o le laau e tupu ile matua e 3-6 tausaga.

Uiga ma le Faaaogaina

O le fafie o lenei laau e faʻaaoga e faia ai:

  • musika ma meafale;
  • faaaogaina i vailaau masani;
  • i togalaau aina.

O laulaʻau ma le paʻu o le laau o loʻo i ai tannins, ma o le mea lea e faʻaaoga ai mo le susulu ma le vali o le paʻu ma le ie.

O fua o le oona, foliga tutusa, e faʻaaogaina e fai ai le siama ma le uaina. I le vevela o le potu, e mafai ona teu uma i le malulu. O fua o le sucker e tamaoaiga i masima ma phosphoric salts, e oo atu i le 50% suga, amino acids ma vitamini. E mafai ona faʻaaogaina fou ma faʻamaʻi, faʻaaogaina e fai ma teuga mo le tele o lole suamalie. O teuteuga mai fualaau aina e faʻaaogaina e avea o se tagata e faʻamoemoe, mo faʻamaʻi eseese o le vaega o le respiratory tract. O meaʻai ma teuteuga mai fugalaau o le sucker India e faʻaaogaina mo faʻamaʻi ma le faʻamaʻi pipisi, manuʻa o le purulenti.

O fua o le laau e aofia ai le tele o suauu o le maika, potassium ma meaola oona. O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga e faʻaleleia ai le mafaufau. Faʻaopoopo foi sauniuniga fua aoga aoga i le atoa o le fatu.

Ua totōina le laau e pei o se tasi i vaega taʻitasi ma vaega eseese i paka ma alalaupapa. O le maualuga o le tetee atu i le pefu o le aai ma galu e mafai ai ona faʻaaogaina i le fausiaina o pa puipui e mafai ai ona pipiʻi lauulu. O le lanu siliva o laʻau e foliga ese i totonu o laau. O le i ai o se aʻa o loʻo aʻafia loloto i totonu ole palapala e mafai ai ona faʻaaogaina le laau e faʻamalosia ai eleele i talafatai o vai eseese. E le gata i lea, o nodules e maua i luga o aʻa o loʻo i ai siama siama-siama-siama, o lea e le gata ina ola ai le sucker, ae faʻamaoaigaina foi le palapala i le eletise, faaleleia ai i latou i lenei auala.

Totoina ma le tausiga

Faʻapenaina o le laau e faʻatino uma i fatu ma vegetatively. Ae ui i lea, o le faatalanoaga e aʻafia lava pe a mavae le lua tausaga. I lenei fesoʻotaʻiga, e fautuaina le faʻaleleia e fatu.

E sili ona lelei le totoina o sucker i nofoaga e puipuia mai le matagi, i le amataga o le tuputupu ae o le vaitau po o le faaiuga o le tautoulu. O le mamao i le va o le totoina o laau e tatau ona tusa ma le lua i le tolu mita. Muamua aʻoga ma le oneone e saofagā i le lua e tulaʻi ai. Lua superphosphate, faʻapipiʻi faʻamalosi o loʻo i ai le suauu ma fafie fafie. I aso popo, e manaʻomia le tele o le suāsusu. I le lumanaʻi, o le suāvai e tatau ona faʻalelei.

I le lumanaʻi, e faʻataunuʻuina le faʻamaʻiina o tausaga faʻatasi ma le faʻamalositino o meaola ma gaʻo, i le eliina o le lio. E faʻaputuina tafaʻi taʻitasi i tausaga taʻitasi, e pei ona tupu vave le ulu. I le amataga o le tautotogo, e faʻaaogaina fugalaʻau ma se mea paleni o meaola o le potassium, nitrogen ma fuamoa. Talu ai o laau talavou e mafai ona aʻafia i le malulu, o loʻo malupuipuia mo le taumalulu. I le tautotogo, teuteuina o lālā ua faʻavaivaia ma faaleagaina i le taimi o le taumalulu e faia.

& amp; amp; lt!! - cke_bookmark_69E & & amp; amp; gt;