Fugalaau

Suiga ma toe gaosia o le aspidistra i le fale

O le faafitauli o le tele o fualaau aina, nai lo le popotoina o natia natia ma faamalama i matu, e faigofie ona fofoina i le fesoasoani a le aspidistra - i le fale o se laau e le lelei ona mauaa. O le laau o le malu-faapalepale, e oo atu i le 60 cm le umi e aliaʻe mai le eleele i totonu o se atigi lauulu e lua o laulaʻau ua oti. O se tagata manaia eleele lelei o loʻo tuʻuina i lalo le maualalo ma le asu e le manaʻomia ai ni tulaga faʻapitoa.

Faʻasologa o Tulafono Faʻaliliuga

Soo se mea e maua ile totonu ole fale e tatau ona taofia. I totonu o le lua vaiaso, e siakiina ai se laau ua faatulaga i totonu o se potu mamao. I lenei tulaga, e le fafagaina le laau, ae le o se mea e sili atu, e sasaa i ni vaega laiti o vai malulu.

Afai e foliga mai ua mama le laau mai meaola faalafua ma faamai, ua totoina. A maeʻa le faʻatau, o le faʻapipiʻiina o le aspidistra o loʻo faʻatinoina i totonu o se pesini tele, talu ai e masani ona le fautuaina e suʻe le laau. O aʻa o le fugalaau e ola vave, ma o le a le pine ae tumu le pusa, ma o le faʻaauau ona toe faʻaleleia aʻa aʻa e leaga. E tatau ona faʻatulagaina le faʻaaogāina e faʻaaoga ai le metotia faʻafefe. I le faʻasaʻoloto mai ipu tuai, faʻapipiʻi ma le faaeteete le aspidistra i se mea fou, talu ai na saunia muamua le alavai mai le alavai ma se vaega o le fanua togalaau. O le ipu i lalo o le aspidistra ua filifilia voluminous, e tatau ona lautele ma loloto, faatasi ai ma suavai lelei.

O le laau e le lelei i le tuufaatasiga o le eleele. E mafai ona e faʻaaogaina laufanua o togalaau aina, eleele mo le totoina o togalaau o togalaau aina. Afai e mafai ona faia tutoatasi se mea e sui, ona mafai lea ona faʻaaoga i tutusa tutusa:

  • turf land;
  • humus;
  • peat;
  • oneone.

Faʻaopoopo i le mea e tupu ai, o le lua faʻaluaina o le palapala lanu, faatasi ai ma le paʻu, e maua ai le elemene manaomia o le palapala. O le faʻaopoopoga o le vermiculite, faʻafeiloaʻi eleele afi.

A maeʻa le faʻafefeteina, faʻasaina le laau ma faʻatagaina le tele o vai e faʻafefe i le alavai.

O le mea lea, o le totoina o laau e faia i le lumanai, aʻo iai le avanoa. I totonu o se tagata suesue matua, ua aveesea le eleele mai luga ma ua sasaa le eleele fou. Afai o le laau e sili atu ma le 8 laulaau, o le taimi la e totoina ai e mafai ona vaeluaina. E le mafai ona vaevae le aspidistra muamua, e lua vaega o le a oti.

Faʻafouina o le aspidistra

E manino lava a oʻo i le suia o se laau matua, e mafai ona vavaeese se vaega o loʻo i ai le itiiti ifo i le 4 pepa ma totoina i totonu o se pusa ua saunia. E tatau ona manatuaina o le laau e na o le 5-6 laasaga i le tausaga e maua ai i lalo o tulaga masani o atinae. O le fatu faatoa totōina e tatau ona tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma tuʻu se pulou manino ile pito i luga, ae aua le tapuni. I lalo o ia tuutuuga, e tatau ona ola le laau seia oʻo ina aliali mai se laulaau fou, o se faailoga o le aʻafia. E aoga foi lenei i le vao tele pe a uma le tufatufaina.

O se isi auala, pe faʻapefea ona faʻalautele, e aunoa ma le faamanualia o se vao matua, o le a faʻaleleia e lau laʻau. O lenei metotia e mafai ai ona e maua se laau totō i se vaitaimi uumi.

Faʻaaogā faʻamalosi e faʻaaogaina e maua ai le tele o tagata taʻitoʻatasi e ala i le toe faʻafouina o se laau totō mai lona vaega. O lea la, o faʻamatalaga eseese uma ma faʻaleagaga o le kenera e tuʻuina atu. O le tuiina o le aspidistra e tupu ile tulaga faapitoa.

  1. Filifili laʻau sili ona lelei, tipi e aunoa ma se aʻa, ae faʻatasi ai ma se faʻafefeteina o le tino.
  2. Ave se pusa ua leva ona faʻamaufaʻailogaina i le lautele. E mafai ona avea ma se fagu e pei o le kefir.
  3. O se fasi pepa ua faʻamago i luga o le tipi ua tuʻu ifo i totonu o se atigipusa i vai ile pito i lalo.
  4. O le fagu ua maeʻa faʻamaufaʻailogaina, e mafai ona e tuʻuina atu faʻasalalau e faʻapipiʻi pe faʻafiafiaina i luga o plastine.
  5. O le faamasaniga e faia i se nofoaga mafanafana i le malamalama.

O aʻa o le a maua ai se faailoilo o le laau o le taimi e aʻa ai. Mo le totoina o se laulaau, o le palapala lamolemole o le eleele ua ave. O le a le ata o le aspidistra o loʻo faʻaalia i le ata. Seʻi vagana ua aliali mai se laulaau, o le aʻafiaga o loʻo faia i lalo o se fagu malamalama.

E tupu e le lafoaia e lau laʻau aʻa, pala. I lenei tulaga, ua aveeseina e ala i le tipiina o le ipu, ma toe tuu ifo i totonu o le vai fou.

O le toe gaosia e fatu o le aspidistra e na o tagata e fiafia i ituaiga eseese. O le tuputupu ae mai fatu e le faigata, ae o le atinaʻeina o le laau e tumau mo le tele o tausaga. E mafai ona maua fua fua e ala i le palotaina o se fugalaau mai se tuaoi. Ma o le fugalaau e na o le tasi le aso. O le mea lea, o le auala e faʻaitiitia ai aspidistra mai fatu e seasea faʻaaoga i le fale.

O le suamalie o le aspidistra o le tino, ma fugalaau e fai i le va o laulaau i sinuses, ae toetoe lava a nonofo i luga o le rhizome ma e le o vaaia i le lau. E le gata i lena, latou te 'alofia le manogi o manu fasi, e tosina ai lago. Ua fetogi le fugalaau. o le lele o le a faʻafefete i totonu, ma pe a oʻo i fafo, o le a ufiufi i le pollen, faʻafeiloaʻi atu i se isi fugalaau. A maeʻa le palotaina, ona pau lea o le fatu.

E pei o isi metotia uma o le faʻasiliina o le aspidistra i le fale, o le lūlūina o fatu e faia i le tautotogo i le mafanafana ma le susu. E le tanumia loloto fatu, totoina se tasi pe sili atu, sosoo ai ma le piki. I lenei tulaga, o le atinaʻeina o le laau o le a faifai lemu, aua o le a oʻo mai le lumanaʻi.

Le tulaga ese o le laau, lea e tatau ona mafaufau iai pe a suia ma faʻalauteleina e rhizomes.

  1. Aspidistra ei ai ni aʻa e sili ona leaga, lea, pe a suia, tatala vave. Afai e te le matauina manuʻa i le taimi ma e le faʻamago, e ono oʻo mai le pala.
  2. Ina ia tipi aʻa i le taimi o le faʻaleleia, ia faʻaaoga se naifi malosi, sasaa ma faʻamago manua.
  3. E mafai ona e vaeluaina laau e sili atu ile tasi i le 5 tausaga.
  4. Ia faʻapipiʻi le tele o laau laiti i ni ipu lapoa i le tele o taimi, aʻo vaʻaia ma le faaeteete le eleele i le vaeluagalemu o le va, taumafai e faʻafouina le meaʻai ma faʻafefe aʻa.
  5. O se vao e itiiti ifo i le 8 pepa e le talafeagai mo le vaevaega.

O le usitaʻia o nei tulafono, e mafai ona e fanauina fanau i le fale ma avatu meaalofa i au uo. Tuuina atu e faapea o le laau e faamamaina le ea, e le lelei ma e iai ni vailaau faafomai, o le meaalofa o le a le taugata.

O nai faʻamatalaga i le tausiga o le laau o le a fesoasoani ia te oe e fiafia i le matagofie o le vao:

  • ia fufulu mama le pefu ma se ie susu;
  • puipuia le laau mai le susulu o le la;
  • fafaga le aspidistra i le taimi o le tuputupu ae i lea taimi i le masina i luga o le eleele malulu;
  • aua le faʻaleagaina le faʻavaʻaiga ma faʻaaoga lemu, puipuia le vai;
  • pulea oe iniseti vailaau e le faʻapipiʻi i luga o le laau.

O tulafono faigofie uma ia mo le tausiga o se tagata vavalalata.