Faatoaga

E faʻapefea ona filifili i le filifiliga o meaʻai mo le aquarium ma le vaituloto?

O meaai filifilia lelei e filifilia lelei o le faavae lea o lo latou ola maloloina. I luga o fata o faleoloa faleoloa o loʻo i ai se tele o taumafa e eseese i foliga vaaia, tuufaatasiga ma tau. E mafai foi ona e filifilia se meaai faapitoa mo nisi ituaiga o aquarium po o le vaituloto. I le amataga o le atinaʻeina o le meaʻai o le aquarium, e tatau i tagata e anaina ona latou 'aiina a latou lava meaai - o iʻa na fafagaina i fuamoa kuka, meaʻai manu, iniseti ma anufe. O le taimi nei ua lava le faʻafesoʻotaʻi se faufautua i le faleoloa, ma o le a fautuaina e ia meaai mo iʻa e talafeagai i le lelei ma le tau.

E faapefea ona fafaga iʻa iʻa?

O iʻa i totonu o le pusa tioata e le o se mea tele, ma o lenei mea moni e tatau ona amanaia pe a faʻatulaga le meaai. Soo se meaʻai e tatau ona faia ina ia 'ai atoatoa e le iʻa i totonu ole 1-2 minute. E aoga tele mo nisi o meaola e faʻapipiʻi aso anapogi i taimi taʻitasi.

Meaʻai vevela

O iʻaʻai mūmū e sili ona faigofie ona faʻaaogaina. E mafai ona teuina mo se taimi umi (e oʻo i le 3 masina) i le vevela o le potu ma e le faʻaitiitia. E 'ai uma lava e le iʻa, ma e le toe pala i totonu o le vai.

E mafai e tagata gaosiga ona faʻafefiloi le faʻafefiloi mago i ituaiga eseese:

  • falelaupapa;
  • pills
  • fuʻa.

O ituaiga uma o meaai mamago mo iʻa o le aquarium e aofia ai sina pasene laitiiti o le susu (e oo i le 4%), lea e mafai ai ona teuina mo se taimi umi ma e le avea ma se nofoaga mo le faʻalauteleina o fualaau po o siama.

O laumei lapoa po o fualaʻau e sili atu ona faigofie ona tuʻuina atu i iʻa tetele, ma o meaʻai e talafeagai mo ituaiga uma.

Pe a filifilia se meaʻai patino, e tatau ona e mafaufau i na o mea e fiafia i ai tagata nonofo i le pusa tioata. O le mea lea, o meaai a Tetra o le tele o pellets, laulau ma cereals mo fry ma tagata matutua e eseese la latou lapisi. Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona e faamasani ia oe lava i le tuufaatasiga - e tatau ona avea o se oloa lelei ma se maualuga o meaʻai o le polotini ma vitamini, ae le o se mea e sili atu ona mamafa.

E taua foi le amanaia o mea taua o le fafagaina o meaola faapitoa. O nisi o iʻa e fafaga i luga o le vai, ma e tatau ona latou filifilia meaai e le magoto. O iʻa ma iʻa e maua ai meaai i le pito i lalo, ma oi latou e maua uma i mea e 'ai ma faʻamalosi. E i ai foi ni fafaga mo iʻa lanu. O loʻo aofia ai pigments natura (carotenoids), lea e sili atu ona lelei le lanu.

O fualaʻau papago e sili atu le saogalemu mo le soifua maloloina o iʻa - fuamoa moa, viruses, melegi, poʻo protozooa, e pei o meaai ola, e le mafai ona maua i totonu.

Meaʻai gaʻo

I totonu o faleoloa e mafai ona e maua ai ni mea aisa, lea e aofia ai meaola ola. I le faagasologa o lona gaosiga e mafai ona faʻaaoga ai aʻa gamma e faʻaumatia ai meaola ninii. E le gata i lea, e faigofie lava ona teu i totonu o le pusaaisa ma e le fefefe o le a faasolo ina leaga.

O meaʻai faʻafefeteina e le manaomia e fafaga ai i latou e aunoa ma le sauniuni. O le kulimi selu e mafai ona afaina ai totoga o tagata laiti. E tatau ona saunia ni patipati mo le faʻaaoga:

  • aveese le laupapa mai lona afifiina ma tuu i lalo o se vaitafe vai malulu;
  • aveese le tele o le suavai lea e faia i le taimi o le faʻamalo (e le mafai e le iʻa ona 'aina, ma o le a faʻaleagaina ai le vai i totonu o le pusa tioata);
  • ia tuʻuina atu i le iʻa se pilipi ma ia mautinoa latou te tagofia atoa.

E mafai ona tuʻuina atu meaai faʻasusulu e fai ma faʻaopoopoga i le meaʻai autu. E le gata i lea, e taugata le faatauina o le vailaʻau - e le gata ina faʻamalosia ai le iʻa, ae e fesoasoani foi i le tuputupu ae o aquarium algae.

O loʻo i ai ni tagata faʻapolofesa faʻapolopolo e togi atu sina vaega o fafaga i le maeʻa ai o se vaitaimi patino. O lenei masini e faigofie e le gata mo le faʻaaogaina o le fale (mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o aso malolo), ae faʻapea foʻi mo faletalimalo.

Ola ma meaʻai fou

Ola i meaai mo iʻa o meaai sili ona masani. I le natura, e tele iʻa iʻa e mafai ona puʻeina i totonu o le vai, ma o luga o le vai e mafai ona latou aoina mai iniseti na pauu i totonu. I totonu o le faleoloa e mafai ona e faʻatau ni ituaiga o mea taumafa e ola ai:

  1. O le toto toto e lelei tele i le tele o ituaiga iʻa. E mafai ona taʻua o se meaʻai lautele mo carnivores.
  2. Coretra e talafeagai mo na ituaiga o loʻo le aʻaina mai meaai mai le pito i lalo, ae tilotilo i luga.
  3. O afa e aofia ai le tele o vitamini. Ae maise lava o loʻo i ai le tele o vitamini A i totonu, lea e maua ai e tagata lanu lanu se lanu susulu.
  4. Tubular o le maualuga maualuga o kalori e ola ai meaʻai mo iʻa fagota ma mafai ona mafua ai le gaʻo. E le tatau ona faʻaaogaina e fai ma faavae o le taumafa.
  5. E lelei tele ia Daphnia mo le faʻaogaina masani. E i ai sina polotini i totonu, o lea e sili ai le tuʻuina atu i se mea faʻapipiʻi ma se tui poo se toto toto.

O mea sili ona matautia e mafai ona maua i meaʻai o meaai o fuamoa o le helminth, viruses, fungi ma siama. Mo le faʻamaloina o meaʻai, e mafai ona teuina mo ni nai aso i le kisaisa. O lenei mea o le a mafai ai ona faʻaumatia faʻamaʻi mafuaʻaga o nisi o faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaumatia uma ai iʻa i totonu o le pusa tioata.

Aua le tuʻuina atu aano o manu o mammals po o moa. O nei meaai e aofia ai gaʻo mamafa e faʻaputu i totonu o latou ate ma mafua ai faʻamaʻi matautia.

Vaʻalele iʻa

I totonu o vaituloto teuteu, e le mafai ona fausiaina le meaʻai o iʻa. Faaiuga - e tatau ona fafagaina e le vaituloto iʻa i taimi uma. I nisi tulaga, o aʻaʻo masi ma isi mea lelei e mafai ona aliali i totonu o vaituloto, ae le lava lea e fafaga ai iʻa.

O meaai faʻapitoa mo iʻa o le sami e faʻatau atu i faleoloa pusi. O nei ituaiga o meaola e tele, o maʻalaʻau faʻamago e sili atu le protein ma meaʻai. O le a aoga tele mo tagata faʻatoʻaga e faʻatau ituaiga o meaʻai mo vaitausaga eseese, faʻapea foi i latou e faʻaleleia ai le gaosia.

Fafagaina o le aquarium ma le vaʻaia o se luitau mo se tagata amata. E taua tele le fuafuaina o le kamupani talafeagai, tuʻufaʻatasia ma le ituaiga o fafaga, a leai o le a faʻanoanoa le iʻa ma e le mafai ona faʻaaoga. E le gata i lea, e tatau ona e siakiina le lelei ma le fou o mea taumafa, e le aofia ai le ono mafai ona maua i siama o tagata o loʻo nonofo i le pusa tioata ma meaai. Mo fautuaga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se faufautua i se faleoloa fagafao, ma siakiina pe afai o meaʻai ua filifilia e mafai ona faia faʻamalosi.