Fugalaau

Weigela - ituaiga ma faʻatoʻaga

Weigela (Weigela) - o se kenera o laau afu o le aiga o honeysuckle. I le natura, e tusa ma le 15 ituaiga o nei laau toto; e masani lava ona ola i East ma Southeast Asia. I Rusia, i le itu i saute o Sasaʻe Mamao, e tolu ituaiga: Weigela vave (Weigela praecox), Weigel Middendorff (Weigela middendorffiana) ma Weigela fiafia (Weigela suavis).

Blooming Weigela (Weigela florida).

I le aganuu, e masani ona tupu, na amata ona salalau nei laau mai Sisifo, lea na latou o mai ai i le faaiuga o le 19 senituri ma maua ai o latou igoa e faamamaluina ai le polofesa Siamani o le kemisi ma le botany von Weigel (1748-1831). Talu mai lena taimi, ua maua ai e le au Weigels le lauiloa tulaga ese i le itu i Western Western gardeners.

E faalua i le tausaga - mai i le ogatotonu o Mei i le ogatotonu o Iuni ma mai le faaiuga o Aokuso seia oo i le faaiuga o Setema - o manu e fuga i fugalaau. O le mea moni, o le fugalaau e masani ona le faʻapena e pei o le amataga o le taumafanafana, pe a ufitia uma le vao i le mumu, piniki, kulimi, paʻepaʻe samasama pe samasama. E le gata i lea, o le lanu e sui: o fugalaau faatoa tatala ua pala, ae faasolosolo lava ina susulu.

Weigela.

Faʻalauteleina o le weigela

Weigela sili atu le fiafia i nofoaga o le la pe vaivai le paolo. O fugalaau ma laulaau o se laau e faigofie ona faaleagaina e le matagi, o lea e tatau ai ona e filifili nofoaga puipuia mo lea mea.

E sili atu le totoina o le Weigel i le tautotogo, e faʻaaoga ai fualaau e tolu tausaga. O le mamao i le va o vao e tatau ona le itiiti ifo i le 1.5-2 m, pe a ma le 2.5-3 m. O le ū o le ua le tanumia, tuu i le tulaga o le eleele. O le loloto ma le lautele o le toga toto e 50 cm. I le taimi o le totoina o le autumn, o aʻafiaga e maua aʻa, e toatele e maliliu. O le mea lea, afai na e faʻatauina ni laau i le tautoulu, aʻo leʻi oʻo i le tautotogo, e sili atu ona lelei ona eliina i latou i se tulaga faʻapitoa, e aofia ai le tele o le pale ma le eleele.

Weigela e ola lelei i luga o eleele lafulemu, lafoaʻi, ae e le faʻafefeina le suavai. O le faʻafefiloi o le eleele e aofia ai le humus poʻo lau laʻau, oneone ma eleele eleʻele (2: 2: 1). E tatau ona tuʻuina le alavai i le pito i lalo o le oneone tulaʻi oneone ma le iliili ma se laulau 15cm.

Weigela Care

O le eleele i totonu o le liʻo lata ane o le laau e tatau ona tatalaina. O le mea lea, pe a uma ona faʻafeinu ma ao fufuluina, o le eleele e tatalaina i le 5-8 cm. Ina ia faʻafaigofie lenei faiga masani, e mafai ona mulimulitaʻi le liʻo i le sawdust pe o le solo, o le mafiafia o le mafiafia e oʻo atu i le 10 cm.

Afai o le taumalulu e le o le kiona ma o pamu e malulu tele, i le tautotogo ua matuai malulu vai (8-10 lita i le vao). E manaʻomia foʻi lea mea i le vevela vevela.

I le popofou o le tautotogo, e oʻo lava i le kiona, latou te faia se mea faʻapitoa faʻamalaʻau: Uria, superphosphate, masima tiso (20, 10 ma le 10 g / m2). Pe a faʻaleleia fugalaau, e fafagaina le vao i le taimi lona lua ma le superphosphate e lua ma le sulfate sulfate (30 g i le vao poʻo le 1 sq. M). A maeʻa ona fai ni laʻei pito i luga, e tatau ona faʻafefeteina le tele o laau.

O tausaga taʻitasi i le tautotogo, o aʻa ua faaleagaina e ala i le malulu ua aveesea mai le fale. O le teuteuina o le tuai tausaga le matutua i le 2-3 tausaga, e aveese ai tuai tuai. O le taimi sili mo le teuteuina o le vave lava lea ona tupu. O le mea lea e tupu lelei ai le laau, e faʻapuupuuina pupuleʻaleʻa e le afa o le uumi.

Korea Weigela (Weigela coraeensis).

Weigela Toe Fuataina

Fatu

O fatu e taofiofi lelei le germination mo le tausaga e tasi. O le luluina e faia i le tautotogo e aunoa ma le saunia muamua o fatu. E mafai ona e lūlū fale i totonu o ipu e ala i le ufiufiina i ata ma tioata. Lapoʻa e faauo. A maeʻa foliga mai o le faalua paʻu o laʻau, ona toto ai lea o laau. O fualaʻau vavalalata e faʻaumatia. O fualaʻau taʻitasi o uluai Weigela e tasi le mea, e oʻo atu i le maualuga o le 6-7 cm. E tolu peʻa o lau, axillary ma apical buds. Cotyledons e pau i le amataga o Setema. E le o se lala laau. O le maualuga o le aʻa e 3-5 cm. Mo le tuputupu aʻe, e fautuaina e ave pusa i totonu o le togalaau i le tautotogo ma tuu i lalo o laau ma le pale pale. O le lua-tausaga le fatuina o le 40-50 cm le maualuga. O le masini sosoʻo solofanua e tupu maualuga. O le fugalaau e amata i le 4 tausaga. I vao uma, o le vao e tupu ona o le tillering mai le ua. I nisi o laau totō, o le faʻaalia o le tele o laʻau vavae e lauiloa. O fatu e aoina mai fugalaau ma vine e fua mai ai fatu. O le mea lea, o ituaiga e sili ona lelei le faʻalauteleina o laau: vaitau o le taumalulu ma le taumafanafana. O lanu mumu e sili ona lelei i le ogatotonu o Iuni, ao le i amataina le fugalaau.

Laʻau

O laau totō e faʻalauteleina e le tau mafanafana e totogo mo le taimi muamua i le lua tausaga. O le a amataina laulaʻau lanu meamata, e amata mai i sina mea itiiti. E tipi uma le laʻau pe oʻo i le 1 / 2-1 / 3 o le lau lau. E tuʻuina i le vai ni lapisi mo le 1-2 itula, ona togafitia lea ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe, mo se faʻataʻitaʻiga, heteroauxin (150 mg / 1 l) mo le 12 itula i totonu o se potu pogisa i le vevela o le 20-25 0C. O le lanu lanumeamata e tipiina ma se umi o le tasi internode ma ni paʻu lua. O le tipi e faia i se manoa maoaʻe: o le pito i luga e maualuga i luga o le ulu pito i luga, o le pito i lalo o loʻo i lalo ifo o le pito i lalo o le pito i lalo. I le mimiti, o le pito i lalo e saʻo, ona o loʻo i ai le tulaga pito i tua. E totoina le seleselega i le amataga o le lua tausaga lona lua o Iuni i se paluga o peat ma oneone. I le pito i luga o se vaega o le oneone tafe (3-4 cm). O le auʻau o loʻo faʻatofuina i le loloto o le 1 cm, faʻapipiʻi ma se afifi palasitika. Vai 2 taimi i le aso. E maua ai le 100% aʻa. Ina ia mafai ona fausia se pale pale lelei, e fautuaina e vavae ese le amataga muamua.

Weigela 'Pink Princess'.

O le vaʻaia o le taumalulu e vavaeina ia Aperila. E seleseleina i lalo o le fatugaʻo aʻo leʻi fuga lau lau. O le umi o le seleselega e 15-22 cm, o le maualuga e oo i le 1 cm. O le taina o loʻo faia i totonu o ipu ua tumu i le faʻafefiloi o le eleele ma le oneone. O togafitiga e togafitia i mea ola. O le pasene o aʻafiaga o le vaitau o le taumalulu e sili atu le maualalo. A maeʻa le masina, ona tipi ai lea o aʻa, ona fafagaina lea i mullein (0.5 l le slurry i le 1 m2) po o le mineral fertilizers (30 g o le superphosphate ma le 25 g o le ammonium nitrate).

Palemia galuega

Ianuari, Fepuari, Mati.

Faamauina o le kiona e latalata i laau toto e puipuia mai ai. Lafoaia o le kiona malulu e taofia ai le tataina o paranesi.

Aperila

Lauina o lala ua faaleagaina e le kiona. Faʻamasinoga Faʻasagaga ma mulutuluti tulimanu. Faʻateleina le suāsusu. O le pito i luga pito i luga o loʻo faʻaaogaina ma faʻamalaina o minerale (sili i le kiona). Lauina o fatu ile laufanua.

Me

Filifili laau toto, puipuia o laau mai vaitafe o le tautotogo; ulaula, susunu. Faʻasa. Le gaioiga o vaʻaiga o vaʻaiga. Lafoaʻi vao.

Iuni

Green cuttings. Aveesea o le suamalie. Totoina, faʻamaʻe, faʻafeinu, laʻei pito i luga ma faʻalavelave faʻalavelave. Puipui mai meaola faalafua ma faamaʻi.

Iulai

Faʻapipiʻi pale paleni. Aveesea o mea e leai ni mea. Tausia o laau toto ma tipi. Laʻauina o fualaau ma fualaau mai meaola faalafua ma faamaʻi. Laʻei pito sili i mullein solution (1:10).

Aokuso

Tausia o tipi, laʻei pito i luga, faasusu, vele.

Setema

Totoina ma toe totoina, gaosi ma mulutuluti tulimanu. Faʻaauauina pea le tausiga o fualaau ma faʻamaina aʻa.

Oketopa

Aoina o lau paʻu ma aveese mai le saite. Lui lala i le eleele mo le lelei o le taumalulu. Laʻau faʻamalosi i le taumalulu mo se paʻu mafiafia o peat poo lau ogo velo. Laʻau o le tausiga. Fatuina fatu.

Novema

Lisi o paunu mai mea oona.

Tesema

O loʻo faʻapipiʻi le kiona i tafatafa o ogalaau. Faʻasusuina o le kiona susu mai le vao. Iloiloina o fale puipui, toe iloilo meafaifaʻaili ma meafaitino.

Iapani Iigela (Weigela japonica).

Faaaogaina o Meatau i le Faatoaga Fausia

I totonu o le togalaau togalaau, o loo faaaoga ai ni solo i ni auala eseese: o ni palu laʻau, o laau taʻitoʻatasi i luga o le pito poʻo lalo o laau vavalalata faʻatasi ai ma le pale o le gafa, o laʻau e maualalo le ola e talafeagai mo nofoaga papaʻe, o manu uumi e lelei i totonu o puipui.

Afai ei ai ni nai vaovao se lua e te lafoaia, ona mafai lea ona tuʻuina i le tasi poʻo le tolu vaega, e faʻatatau i le ituaiga o ituaiga meaola eseese ma le fofo faʻavae o le 'upega tafaʻilagi. I le tasi vaega, e fautuaina e totoina ni kopi se 3-5, ma tuu lelei i luga o le mutia. E tatau i le vaega ona aofia ai laau o le ituaiga o meaola e tasi, poʻo le ituaiga, o loʻo tuʻufaʻatasia i le lanu o fugalaau, i le foliga ma le tele o vao, i le uiga o le fuga. E fautuaina mo laau totō ua totōina i vaega e faʻatulaga se taamilosaga masani e lata ane-ogalaau, lea e tatau ona ufiufi. Afai e vaʻavaʻa le kulupu, ona totoina lea e laufanua le avanoa i le va o vao faʻasalalau: faʻafeiloaʻi, uila, ferns, lea o le a teuteu ai le togalaau i le taimi o le taumafanafana.

Laʻau faʻafefiloi e faʻafefiloi manulele ma isi vao, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasalaga e leai ni laʻau, cotoneaster, Wangutta ma feteenaʻiga, vili Iapani, Viburnum Buldenezh, faʻapea foʻi ma conifers - junipers, cypresses ma isi. O faʻataʻitaʻiga taʻitasi a Weigela e ofoofogia. luga o laʻau eleele i le pito i luma o le fale pe i le faitotoa.

Weigela togalaau (Weigela hortensis).

Ituaiga o Weigels

Weigel Middendorff (Weigela middendorffiana). Laʻau vao 1-1.5 mita le maualuga faatasi ai ma pine e alu aʻe. O laulaau e lanu meamata lanu meamata, e ola i luga o veins i itu uma e lua. Sulifulu-lanu samasama, ma lanu moli ma togitogi, fugalaau, tasi pe aoina 2-6 i luga o paʻu masani. Fuga i le faalua i le tausaga, i le tautotogo ma le autumn. I lo tatou tau, o le fuga o le taimi e 25-30 aso. E faʻaaogaina i vaega taʻitasi ma vaega i luga o le mutia, i tafatafa o pito o le vaomatua, i lalo o laau e iai le palealii e tatala.

Iapani Iigela (Weigela japonica) - vao e oo i le 1 mita le maualuga. O laʻau e ellicular pe ovoid, 5-10 cm le umi, o le taulaga, tusi i le apex, sina laititi. O fugalaau e foliga mai i le logo, foliga o le ulu, 2-3 cm le umi, carmine i le tolu-flowered inflorescences. O fafo, e le lelei le nofo. O le fua o se pusa. O fatu e fafaga. I le ogatotonu ole laina, e mafai ona malulu i le taimi o le malutaga.

Weigela fiafia (Weigela suavis) - o le ituaiga e masani lava i Primorye, Sakhalin, o le Atu Kuril. E seasea lava i le aganuu. Laʻau maualalo i le 1.3 mita le maualuga. O laulaau e le o se mea e tasi, o le lanu lanumeamata i luga, leai, i lalo ifo o le vevela ma lauulu, e le mautonu. Lanu Autumn e aliali i le ogatotonu o Setema. Fugalaau e pei o le fugalaau, lanu violē-lanu violē i luga ma le lanu piniki i totonu. O loʻo i ai i pito o le itu laau. O le umi o fugalaau e 2.5-3.5 cm. O le tau mai le lua sefulu tausaga o Me e oo i le faaiuga o Iuni, e tupu mai i le faaiuga o Aokuso i le ogatotonu o Setema. O le fua o se pusa paʻu-paʻulaʻau ma le isu. O laʻau e laugatasi, e le faʻaleagaina apaʻau. I le vaeluagalemu e masani ona le tupu.

Weigela fiafia (Weigela suavis).

Weigela vave (Weigela praecox). I le itu i saute o le Teritori o Ussuri, i Saina ma Korea i matu, e vave ona olaola le ola i luga o papa ma itu. O le vavaega o le vaomatua e 1.5-2 mita le maualuga ma se pale paleni. O fugalaau fugalaau, tasi pe aoina i le 2-3 fasi laau i luga o le itu o le tausaga o loʻo i ai nei, e ese le ofoofogia. E lanu enaena i fafo ma faʻapipiʻi mumu i pu, ma o nisi taimi i le faai e sinasina ma samasama. Taimi o fugalaau - mai le amataga o Me ia Iuni. O le umi o le fugalaau e 10-30 aso. E totō le totō vao i le taimi na o ia pe i vaega i luga o se mutia. E mafai ona faʻaaogaina e pei o fale puipui.

Weigela Korea (Weigela coraeensis) - o se ogalaau e oo i le 5 mita le maualuga, pe oʻo atu i le 1,5 mita i le aganuu, ma lapoa lapoa (e oo i le 12 cm); O laulaʻau o loʻo tusi i le pito i luga e lautele lava, ma se pito i totonu o le tina ma se maota o le taulaga. O laulaau i luga o loʻo susulu, gaogao, ma lalo e vaʻaia. O nei ituaiga meaola e tatau ona faʻaleleia fugalaau e tusa ma le 3.5 cm le umi, ma suia malie le lanu mai le lanu paʻepaʻe i le uila mumu i le taimi o le faʻamago. Fuga mai le amataga o Me seia oo i le faaiuga o Iuni e mafua tele i luga o le tau. O le umi o le fuga e mai le 15 i le 30 aso. O le fua o se pusa. O fatu lapopoa i le totonugalemu o Rusia e le tupu. O le susulu o laulaau e matauina i le amataga o Oketopa. Ona pogisa lea o lau ma le kiona, ae aua le pau. E manaʻomia le fale mo le taumalulu.

Weigela togalaau (Weigela hortensis) o se tafaoga i Iapani e oo i le 1 mita le maualuga. I fafo, e foliga tutusa ma Korean Weigela, e ese mai ai le tele o fuga o fugalaau piniki-carmine i fugalaau e tolu-fuga. Fugalaau e totoina i pito o pana ma i tua o lau o pupuʻu pupuu. O laulaau o le ovate, e le masani ona vane, e oʻo i le 10 cm le umi, i petioles pupuu, 2-5 cm le umi. O le foliga o le fugalaau e foliga mai o le logo-logo, e toetoe lava a tutusa ma paʻu. O le fua o se pusa. Faʻataʻupu fatulaʻau. O le tele o fuālaʻau e matauina i le tolu sefulu tausaga o Me ma faʻaauau seia oʻo i le amataga o Iulai. E manaʻomia ai se malutaga mo le taumalulu. Faatasi ai ma le matua, o le malulu o le malosi o le laau e faateleina tele.

Weigel Maksimovich (Weigela maximowiczii) - laʻititi i le 1,5 mita vao. O laulaau e toetoe lava leai se aoga, lautele, 4-8 cm le umi, ufiufi poʻo le ogatotonu, tusi i le apex. Fugalaau 3,5 cm le umi, samasama samasama, foliga fao-logo. O loʻo i luga o pupuʻu pupuu o 1-2 pi. O le fua o se pusa. Fatu ma se apa. E fuga i le ogatotonu laina mai le afa lona lua o Me seia oʻo i le ogatotonu o Iuni. O fatu e amataina i le ogatotonu o Oketopa.

Weigela Maximovich (Weigela maxowiczii).

Fuga lauulu (Weigela florida) - vao vao e oo i le 3 mita le maualuga, pale paleni 3.5 m. Laʻau lanu meamata i le autumn e tumau i luga o lala mo se taimi umi. O fugalaau e lapopoʻa, lapisi, 2.5-3 cm le umi, piniki uliuli i tafatafa ma paʻu piniki pe paʻepaʻe i totonu, faʻapogisa pe a paʻu. E aoina i ni mea laiti i luga o pupuʻu laititi. Latou te fuga, pei o se tulafono, i le tolu sefulu tausaga o Me - amataga o Iuni. O lenei meaola ua salalau i Europa, o ona togalaau aina e iloga i lanu eseese. O mea nei e sili ona manaia i latou:

  • Blooming Weigela 'Purpurea' (Weigela florida 'Rururea', 'Foliis Purpureis') - ogalaau mai le 1 i le 1.5 mita le maualuga, ma le palealii e tusa ma le 2 mita le lautele. O laulaau e eli, lanu-mumu, 6-8 cm le umi. ogatotonu, faʻatusatusa i lau. E fuga mai ia Iuni ma Iulai. Faʻatele lemu, sulufaʻi ma fale.
  • Weigela o olaola 'Alba' (Weigela florida 'Alba') - maualuga o le vao 3 m, pale pale e tusa ma le 3.5 mita. O fugalaau e paʻepaʻe, e liu piniki pe a fuga. Lalaga i togitogi paʻepaʻe.
  • Weigela ua totoina 'Variegata' (Weigela florida variegata) o le foliga sili ona matagofie ma le malulu ma fuga laititi. O le maualuga o le vao ma le lautele o le pale o le 2-2.5 m. O fugalaau e oo i le 3.5 cm le lautele, viliva malosi, e aoina i pulumu.

Weigela Middendorff (Weigela middendorffiana).

Weidela Hybrids

Weigela hybrids (Weigela hybrida). I lalo o lenei igoa e tele ituaiga o ituaiga o fatuga amata e tuufaatasia, eseese i le lanu o fugalaau ma lau. I le totoina o togalaau, o ituaiga laau e masani ona faʻaaogaina nai lo ituaiga vao.

  • 'Bristol Ruby` (`Bristol Ruby`). O le maualuga o le vao e 2.5-3 m, o le paleni o le paleni e oo i le 3.5 mita. O fugalaau i luga o laupepa e lanu mumu, o nisi taimi ma se nofoaga mumu lanumumu mumu. E fuga mai ia Iuni ma Iulai, tuputupu ae vave.
  • 'Gustave Mallet' ('Gustave Mallet') - maua e ala i le sopoia o fua o lauulu ma le aganuu Korea. Laʻau e tusa ma le 2.5 mita le maualuga ma le telē, e oo atu i le 5 cm le lautele, fugalaau piniki-kalamine ma se lautele lanu paʻepaʻe. Toto i le faaiuga o Me.
  • 'Debussy' ('Des-boisii') - o se togalaau o togalaau ma fua tele o fualaʻau, faatasi ai ma tamai fugalaau kalamine. O le maualuga o le vao e 2.5-3 mita. O se tasi o ituaiga vave o le fugalaau - fuga i le amataga o Me.
  • Eva Eva Rathkeva (Eva Rathke`) - kukaina i Polani pe a pasia le aganuu Korea ma le tele o fua o lauulu. E laʻititi le vaomatua (0.7-1 m), faʻapitoa. O fugalaau e mumu-carmine, totoga, susulu. E fuga mai ia Iuni-Aokuso, tupu vave vave ona vave. I o tatou tau, manumalo ma fale.
  • 'Fier Lemoine' (`Feerie Lemoine ') - vao e oo i le 1 m le maualuga, fugalaau tetele, moli māmā.
  • 'Rosea` (`Rosea`) - o se lala o le vaitau o Weigela ma Korea Weigela. O le maualuga o le vao e oʻo i le 1.5 m, o le pale e felafoaʻi, ma fuga lanu piniki lapopoa. E faʻafefe malie le taumalulu, e naʻo sina fale e manaʻomia (e masani ona faʻaaogaina laʻau).

Weigela 'Nana Variegata' (Weigela 'Tinamatua variegata') - o se laʻau eseese ma lanu paʻepaʻe ma fesuisuiai. O fugalaau e sinasina-lanu piniki po o fusi, e aoina mai i vaega laiti o le 3-4 fasi vaega. Tuputupu lemu. Fautuaina mo togalaau papa.

Weigela 'Costeriana Variegata' (Weigela 'Kosteriana Variegata') o se foliga lafoaʻi ma lau lanu samasama.

Weigel 'Siebold argenteo-marginata' (Weigela sieboldii argenteo-marginata) - ma laʻau papaʻe ma fugalaau lanu piniki.I le totonugalemu o Lusia, o nei fomu e tatau ona tupu ma le malulu mo le taumalulu, ma i le itu i saute e mafai ona e faia e aunoa ma se fale.

Weigela 'Kosteriana Variegata' (Weigela japonica 'Kosteriana Variegata').

Eseesega o solofanua

O nei ituaiga ituaiga fou e lauiloa i fafo e pei o:

  • Candida (Candida) - o se ogaumu vao ma fugalaau paʻepaʻe
  • Styriaca - ma le lanu piniki 2.5 cm le umi
  • Newport Red (Newport Red) - o se ogalaau umi ma lanu lanumeamata lanumeamata ma fugalaau lanumumu tetele
  • Marc Tellier (Marc Tellier) - o se togavao e oo i le 3 mita le maualuga ma lapoa tele, e oo i le 5 cm le lautele, fugalaau lanu violisi
  • Pierre Duchartre - ma fugalaau lanu uliuli.

Uluai vave (Weigela praecox).

Puipuiga saogalemu mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Aphids - togafitia i se tasi o tali nei:

  • 0.2% vaifofo o le sulfate anabazine
  • 0.4% le sulfate nicotine ma se fasimoli solution
  • 0.2 - 0.3% trichloromegaphos
  • 0.2% malathion
  • 0.3 - 0.5% chlorophos

E mafai ona e faʻaaogaina mea e faʻaaogaina ai le paʻu, pepa vevela, aisa, kalaka.