Laʻau

Indoor feijoa e le gata e aoga

O laau totő e mafai ona fua mai fua aoga pe faigofie i totonu o potu poʻo greenhouses e masani lava ona mafaufauina o fetu faʻapitoa. O fualaau o le Citrus, kofe, o le avocados e leai se tulaga tauvaga masani i tulaga o le galueaiina ma le teuteuina - o se Akka Sellova matagofie, lea e masani ona iloa e pei o feijoa. O lenei laau ma laʻau matagofie, lafulaʻaga uigaese ma fualaau fualaau suamalie e sili ona ofo ma lona matagofie i le tulaga e tutusa ma lona aoga.

Tuputupu ae feijoa i le potu.

Feijoa - o se aufaigaluega lautele, matagofie i le tausaga atoa

O fua Feijoa i tausaga talu ai na matua lauiloa lava, o latou mea faʻamalolo e manatu e tulaga ese, faʻapea foʻi uiga faapitoa o le tofo. O le mataʻituina o fualaau aina suamalie na mafua ai ona faateleina le lauiloa o nei laau totō, ma o loʻo faʻaeʻeina ma le agaalofa i latou.

Feijoa - fualaau aina e ola i na o masini vai. I le avanoa tatala i itulagi ma le malulu leaga e le mafai ona e tupuina. E le pei o se aganuu, suia le ituaiga o tuputupu ae i se togavao, o le laau e lauiloa e pei o se laau teuteu tele po o se mea totino e mafai ona totoina i totonu o se kativa po o aganuu i totonu e aunoa ma le aveesea o le mafai ona fua mai.

Ulutala feijoa - o se gagana e lauiloa mo se laau fua tele Akki Sellova, po o Akki Feijoa (Acca shipiana), o se sui o le aiga o Akka. O le natura natura o Akka, e aofia ai Amerika Latina, ua leva ona faalauteleina ona o le totoina o laau totō o fualaau aina. O le aso feijoa ua tupu e le gata i Atenitina, Pasila, Iurukuei po o Paraguay, ae i luga o le talafatai o le Black, Mediterranean Sea, faapea foi i atunuu Caucasia.

E tusa ai ma ona uiga teuteu, o Akka Sellova e saʻo lava ona fai mai o se tasi o aga sili ona aoga ma sili ona lelei i totonu. O le tuufaatasiga o se pale matagofie ma laʻau fiafia i lauolaola matagofie, fualaau feijoa maloloina ma le le maalofia tulaga tulaga ese mo le fuaina o tagata tino ese, o le Akka e tu mai le tauvaga ma fiafia ai e le gata i ona aoga aoga.

Feijoa - fualaau aina, ma i totonu o aganuu - fualaau aina suamalie, lea, afai e manaʻo ai, ia avea ma seʻau. O le salalau solo, o moli felafolafoaʻi ma le felafolafoaʻi solo ma se moli, foliga o le paʻu e fai ai se pale matagofie. Feijoa o loʻo faʻaalia i paʻu paʻu, malamalama, lanu meamata-lanumeamata ma se laumei lanu. Lava laʻau lapopoa e tu i luga o le malosi malosi o ata. O le umi e oʻo i le 6 cm, o lau o le feijoa e ola lautele i le toeitiiti 4 cm. O le paʻu, o le papaʻe, ma le mafiafia o la latou mea e ese le ese mai i totonu o totonu o laau ma laau talatala. O le siliva-lanu enaena ile pito i lalo ole laʻau e faamamafaina ai le uiga ese o le lanu o lanu.

O le fuga o Acca e le gata e matagofie, ae tulaga ese. I le amataga o le taumafanafana, e fiafia le laau i fugalaau matagofie mo le toeitiiti tolu vaiaso. O fugalaau matagofie e oʻo i le 4 inisi le lautele ma le tele o uumi uumi e aoina i totonu o talipupuni o mea e tutupu, latou te ola i luga o laʻau talavou. Paʻepaʻe, faʻatasi ai ma se piniki māliki mafiafia i totonu, o petals e matuā faʻatusatusaina ma le tele o lanu mumu-cherry ua faapaleina i moli uila. O le ogatotonu o le fulu feijoa e foliga mai o se mea teuteu taua ma e oʻo lava i le agaalofa e oʻo lava i aga masani i totonu.

A oʻo le fuʻa, o fua o le paʻu o le lanu lanumeamata ma le fulafula o le fugalaau, e faʻateleina i le tele ma oʻo atu i le loloto o le 3-5 cm le uumi ma le mamafa i le 30-50 g. faʻafeiloaʻi atu i totonu o faʻatoʻaga. O fua nei e sili atu ona faʻafefiloi meaʻai o le pineapple, kiwi ma fualaʻau nai lo le iloaina o le manogi o le manogi. O mea aoga o feijoa fualaau aina e sili atu nai lo le tofo, ona o mea e maua i le iodine, meaola ma vitamini e mafai ai ona aofia ai i lisi o meaʻai sili ona taua ma togafitiga mo faʻamaʻi faʻamaʻi.

E ui i le mea moni e na o le tasi le ituaiga feijoa e tupu i le va o le aganuu, e faigata ona valaʻau i se fale lanu: pei o soo se fualaau aina, o Akka Sellova e tele ituaiga eseese e ese mai o latou uiga teuteu ma fua. I le va o le aganuu, latou te masani ona faʻaaogaina, tuai, ma suʻesuʻeina e le tagata lava ia le taimi feijoa ituaiga - "Muamua le Crimean", "Matagofie o Nikitsky", "Ulumatua 120", "Lautele", "Fafano", "Superba", ma isi.

Tuputupu ae feijoa i le fale

O le tuufaatasiga o le le mautonu ma le teuteuga maualuga e avea ai le laau a Akk Sellov ma tulaga ese. O lenei fualaau fualaau aina e sili atu ona lelei mo le ola i totonu o se fale lauʻeleʻele poʻo se faʻatoʻaga. Ae tusa lava pe i totonu o le fale, pe afai e mafai ona maua se feijoa ma se malulu malulu, e mafai ona avea ma se tasi o fetu autu. E manaʻomia e le Akka le tausiga faʻapitoa. E le faʻafeiloaʻi e ia le faʻavalea ma le manaomia o le faʻaauau pea ona gauai, ae i se tulaga lautele e le faigata ona tupu se laau. O se fugalaau e teuteuina ma susulu i taimi uma e fua mai ai fua mo popolega uma.

Feijoa, poʻo Akka Sellova (Acca sellowiana).

Feijoa Malamalama

E le mafai ona tupu se masini potu, sei vagana ai faʻatali mo lona olaola matagofie pe fua mai, i le leai o se moli susulu. Soo se paʻu mo le laau e solia, feijoa ua tuʻuina i nofoaga sili ona malamalama. E manaomia e le laau le malamalama tele i le tausaga atoa, e oo lava i le taumalulu. Akka e le fefe i ave saʻo o le la.

O le mea aupito sili ona lelei, o le Aklovka Sellova e tupu i luga o le mataʻe sasaʻe poʻo le itu i saute sasaʻe, i le taumalulu-taumalulu e sili atu ona lelei le toe fesuiaʻiina i pupuni o le itu i saute poʻo le tuʻuina atu o le faʻamalama e puipui ai lau laʻau.

Faʻamafanafana mafanafana

Ona o le mea moni o feijoa o loʻo fua mai i fualaau aina suamalie, latou te taofia lo latou tutumau tulaga ese i le aganuu ma e mafai ona ola i tulaga eseese o le vevela. E le fefefe a Akka i le maualalo o le vevela ma suiga faafuasei i le vevela, ola lelei e oʻo lava i tulaga le mautonu. Ae o laau toto e sili ona teuteuina i le malulu, i le vevela o le ea e leai se maualuga e sili atu i le 23 tikeri.

O se taumalulu malulu e taua tele mo le fuaina o Akka Sellov. O le maualuga o le vevela e mai i le 10 i le 14 tikeri Celsius, e mafai ona faʻamafanafanaina le taimi faʻamamaluina.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

I totonu o le aganuu, e manaʻomia le faʻaeteete, faʻafeinu masani ma faʻaauau le siakiina o le palapala. Ina ia mafai ona maua se fua tele ma fualaau aina mai se laau, e taua tele le tausisia o le mautu o faailoga o le susu, ae aua nei faatagaina le eleele e solo pe ese le suavai. I le va o le suālaʻau, e tatau ona faʻamamago le meaʻai i le pito i luga. O le faʻamago atoatoa o le eleele o le a taʻitaʻia ai se vaega o le leiloloa o lau feijoa, ae faʻapea foʻi le mama. E sili atu le faʻafefe vai mai paluga i le taimi lava e uma ai le fafaga.

E le manaʻomia e Akka ona faʻamautuina le maualuga o le maualuga o le susu, ae o le ea vevela e afaina ai le matagofie o le laau. I le vevela po o le taimi o le mafanafana, e fautuaina e vaʻaia ma le totoa le laau e faʻaaoga ai le vai mafanafana. Laʻau e faʻamamāina i taimi uma. Feijoa, sei vagana ai le tulaga o lona tupu aʻe, o le a le teena ai se agaga mafanafana.

Meaʻai mo Akka Sellova

Indoor feijoa e sili ona fiafia i mea faʻapitoa, e aofia uma ai faʻamalaʻau ma mea faʻasaina, mea faʻafefiloi ma sauniuniga. Mo Akka Sellov, e mafai ona e faʻaogaina luga o lavalava e pei o togalaau aina, suia le tuufaatasiga o fomaʻi faʻalagolago i le laasaga o le atinaʻe. I le tautotogo, e faʻaaogaina ai le nitrogen ma le potassium faʻamalositino mo le laau, ma i le taumafanafana, e faʻaaogaina ai fomaʻi faʻamalolo, ae o loʻo sili atu le lelei o laei paleni. E lelei le tali a le laau i le faʻaaogaina o meaʻai, pe a tupu aʻe, muamua lava, e maua ai se seleselega, e sili atu le lelei o le faʻapalaina o fugalaʻau i mea faʻalaʻau poo meaola.

O le taimi o le laei mo feijoa e matua faigofie lava ona filifili. Fertilizers mo lenei laau toto e faʻaaogaina 1 le taimi i le 2 vaiaso naʻo le taimi o le tuputupu ae olaola, fuga ma fua mai.

Feijoa ma fua

Tausiga Akka Sellova

Ina ia tausisia le maualuga o mea teuteu, e manaʻomia e indoor feijoa le teuteuina masani. E fautuaina e amata amata i le tulaga o le tuputupu ae o laau laiti, muamua faʻapuʻupuʻu le ogalaau tutotonu i le kuata po o le tolu o le maualuga, ona vavalo saʻo lea o itu o le itu ina ia maua ai se puʻu malolosi.

O le faʻavaeina o aʻa aʻa e afaina ai le fuaina o feijoa, o laulaau lanu ma fatu aʻa e sili ona lelei pe afai e te manaʻo e maua se seleselega lelei o fua lelei. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻatupuina le laau e avea ma se faʻataʻitaʻiga poʻo le faʻamaʻaina o le pale, ae o le saʻo masani o le pale e masani ona lava, ma o le a le vavaeina.

O tautotogo uma lava, e faia e se laau se suʻesuʻega maeʻaeʻa ma faamamaina le faamamaina - aveesea otaota, vaivai, le fua mai pe mama.

Feijoa pollination

I tulaga o le potu, o le fesoasoani a se tagata e fafagaina e tatau mo le fuaina o Akka. O fua o le laau e naʻo le paʻu faʻamalosi. O le faʻatinoga lava ia e faigofie tele - o fugalaau e paʻuina i se pulumu mama mama. Aʻo le faʻapipiʻiina o vaega e le o le parthenocarpic, ae faʻafefe ai le eseesega o ituaiga, e mafai ona e faʻatali mo le seleselega pe a faʻatupulaia ni mea faataitai.

Suiga ma sui

E na o laau talavou e manaʻomia se faʻaopoopoga faaletausaga. O le matutua o Sellov's eka e naʻo le totoina naʻo le mea e tatau ai, faatasi ai ma se taimi e tasi le 1 i le 3-5 tausaga, filifilia ni pusa lapoa e faʻalautele ai laau. Pusa masani e talafeagai mo feijoa - ma se maualuga e sili atu nai lo le lautele.

Indoor feijoa faʻapupulaina lelei i tulaga lautele, tulaga faʻapipiʻi. E sili atu ona lelei le tali atu ile eleele pe a le faaituau - pH mai le 5.0 i le 7.0. Faatasi ai ma le felagolagomaʻi tutoʻatasi o le meaʻai mo feijoa, o se tasi o mea faʻafefiloi e talafeagai:

  1. se faʻafefiloi o oneone, peʻa, humus ma eleele palapala i le fua faatatau o le 1: 1: 1: 2;
  2. o se faʻafefiloi o eleele palapala, oneone ma humus i le fua faatatau o le 1: 1: 1;
  3. o se faʻafefiloi o pepa palapala i le oneone ma le turf i se fua faatatau o le 3: 1: 1.

Fautuaina e faʻaopopo le faʻavelaina o nifo poʻo le ivi i le feijoa earth Mix.

O le laau e totoina ma le faʻaeteete, taumafai e faʻaitiitia le fesoʻotaʻiga ma aʻa, sui ai na o le eleele e leai ni mea e pala. I le pito i lalo o tane o loʻo faʻamauina se alavai maualuga. O le maualuga o le loloto o le aʻa o le feijoa e tatau ona faatumauina. A maeʻa ona totoina, e tatau ona puipuia ia laau mai le susulu o le la.

Feijoa faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le feijoa eggplantplant e sili atu ona leaga nai lo le tausiga le talafeagai nai lo faʻamaʻi. Na o le pau lava le mea o le apogaleveleve, lea e taatele i luga o le laau, ma sinasina ma talipupuni, oe fiafia e nofo i luga o laʻau vaivai o laau vaivai. Ina ia faʻafeteina iniseti, e manaʻomia lou fufuluina o laʻau, faʻaleleia le maualuga o le ea ma faʻaaoga meaola faʻapitoa faʻatasi ai ma mea iniseti. Togafitiga ma iniseti masani e manaʻomia i na o le vaitaimi e le fua mai ai le laau.

Indoor feijoa i le taimi o le fugalaau.

Feijoa faʻasologa

Vaʻaia Akka Sellov - o le galuega e faigofie lava. E le pei o le totonugalemu o tauva mai laau aina, feijoa e mafai ona faʻalauteleina e fatu, tosoina, faapipiiina, taoto, ma le vavaeeseina o fanau aʻa, filifili filifiliga ma auala i lou tofo.

O le auala aupito sili ona lauiloa mo le faʻalauteleina o le Sellka aka o le tupu mai fatu, e ui lava e le o faʻasaoina faʻamaumauga eseese o tina. Laititi, ae mafai ona faʻaleleia feijoa fatu e mafai ona aoina mai i fua na faʻatau mo meaai, pe afai e te filifilia fualaau sili ona matutua pe faʻatali seʻia oʻo ina latou vaivai. Ioe, o le faagasologa o le mauaina o fatu e le faigofie ma o le a manaomia ai le onosai: o fatu e salalau solo ma se sipuni, faatasi ai ma le pupu vavaeese, o loo totoe i totonu o se pusa i totonu i se potu mafanafana seia amata le faagasologa o le faamalolo, pe a uma ona fufulueseina le pulupulu mai fatu, ma fatu foi solo i luga o pepa poʻo ni solo. O le Feijoa e mafai ona teuina mo le lua tausaga i le vevela pe a ma le 5 tikeri Celsius, i se mea vevela, pogisa ma vaʻaia.

O fatu Feijoa e totoina masani i le tautotogo, i le vave lava ona amata le faateleina o le ao, i luga o papa mafolafola ua faatumulia i se mea mafolafola masani e fefiloi i vaega tutusa ma le oneone. Laʻau, pito i luga ma se vaega o le oneone 4-5 mm le mafiafia. E le talafeagai le ufiufi o koneteina i tioata poʻo ata tifaga, ae e sili atu ona faigofie le faʻamautuina o le eleele malulu. Mo le germination, e manaʻomia e le fatu le mafanafana (vevela mai le 20 i le 25 tikeri) ma moli susulu. O pi muamua o feijoa e mafai ona aliali i totonu o le 3-4 vaiaso.

E leai se mea e tatau ona faanatinati ma pupufana. A o leʻi vaeluaina i totonu o ipu taʻitasi, e sili atu le faʻatali seia oʻo ina sili atu i le lua paʻu o laʻau moni e tupu i luga o le laau, ma afai e manifinifi ma vaivai ia pi, ona 3-4 lea. Young feijoa e nofouta i le faʻavaivai ma le susulu o le la. Laʻau, e tusa lava pe faʻapipiʻiina i le taimi o le tuputupu ae ola, e le tatau ona fafagaina vave pe a uma se paluga: o le uluai laei mo indoor feijoa e naʻo le 5-6 vaiaso talu ona uma le paluga o pusa i ipu taʻitasi.

O le filifiliga lona lua e sili ona lauiloa mo le mauaina o oe lava feijoa o le vaʻaia. Ole fua o le laau e matua maualalo. E selesele seleselega i le ogatotonu o le pale, mai ia Novema ia Ianuari. Semi-lignified cuttings mai le 7 i le 10 cm le umi e seleseleina i se tulaga e le ogatasi ma aʻa pe a uma ona galueaina i le tuputupu ae o le saoasaoa i le oneone malulu, tuuina atu le susulu malamalama ma le maualuga o le maualuga, siitia le vevela i le 25 tikeri Celsius. Latou te nonofo i le taimi lava e uma ai ona aʻafia i se faʻafefiloi o eleele.

Feijoa fualaau e faatoa amata lava pe a uma le 4 tausaga - mo laau e maua mai mea e seleseleina, ma a maeʻa le 5 tausaga - mo le mauaina mai fatu vao.