Fugalaau

Vaʻaia totonu ole fale ole tausiga, ituaiga ma ata

I le tele o fale ma togafiti a le fale, e mafai ona e vaʻaia ni laau iti, puʻepuʻe o mea leaga e faʻatoʻilaloina ma faʻafeiloaʻi i le tele o paʻu o pastel. O lenei mea tulaga ese e taʻua o le hydrangea. I le avea ai ma se fale, e nofo ai hydrangea i fale Europa i le 18 senituri. Talu mai lena taimi, ua fafagaina e le au faifaatoaga fuainumera tele o ituaiga ma ituaiga e le muta le maofa i lo latou matagofie.

O se fale e sili ona fiafia i ai le toatele i le fale. manaʻomia tausiga faapitoa ma nisi tulaga faʻatupulaia. O le mafuaaga lena, ae e te leʻi faia se matagofie matagofie i totonu o lou fale, e tatau ona e sailia pe faapefea ona tausia lelei le hydrangea.

Uiga matagofie o hydrangea

O Hydrangea e mai i le matagofie o laau vavalaʻau lauolaola. O le fugalaau e tupu aʻe i le foliga o se laau vavao e tele-fugalaau matagofie, lau lanu lanumeamata matagofie, lapopoa, mafiafia.

O se laau e mafai ona iai ni ituaiga fugalaau se lua - itiiti fualaau aina ma le laititi tele. Faʻapitoa o le hydrangea pei o pulou tetele. Le lanu o fugalaau e mafai ona lanu piniki, lilac, kulimi, papa paepae, lanumeamata. Lanu e faalagolago i le pH o le palapala. O le eleele alkaline e maua ai le lanu piniki ma le lilac, acidic - blue, ma le le mautonu - papaʻe. O fusi o fugalaau e faaopoopo i ai le teuteu ma le paʻi o mea leaga, ae o fugalaau latou te le lanu.

I le fale, ma le tausiga lelei, o le laau e mafai ona tupu e oʻo ile mita e tasi. I luga o le tasi togavao, e mafai ona i ai se fale i totonu o le 1 i le 7 o faʻalavelave mataʻutia, lea o loʻo i luga aʻe o laʻau pito i luga o pupu. O le fuga o le mdrangea polo i lona lautele e mafai ona oʻo atu i le 30 centimita. O le itiiti ifo o le faʻaogaina o luga o se laau, o le telē tele.

I totonu o le hydrangeas, pe a faʻatusatusa i togalaau, e sili atu ona faʻatusatusa, ae o le maualuga o la latou lanu e maualuga.

O ituaiga sili ona lauiloa o le potu hydrangea

I le fale, na o le lapopoʻa lau laʻau e tupu i totonu o le fagu, o loʻo iai nei le sili atu i le 100 ituaiga.

Eseese lanu moana:

  • Ramars Mars - o le vaomatua e faʻatusatusa ma e tusa ma le 20 cm le lautele;
  • O Airlie Blue o se laau umi ma ni lanu lanumoana lanumoana.

Eseesega ma mea mumu mumu:

  • O le "Prima" o se ituaiga o lauolaola lauolaola ma fugalaau laiti, o meaola e 15-18 cm le lautele ma le maualuga o le 20-25 cm;
  • "Sini Mumu" - o le laau e iloga i le paʻu mumu-mumu, lea, pe a uma le faʻaofiina o le aluminiumatetini poʻo le masima uʻamea i totonu o le eleele, avea ma salu-violet.

Eseese lanu piniki:

  • "Europa" - o se umi (40-50 cm), e tele le vavao o vao ma le fua e oʻo i le 25 cm ma fugalaau tetele e i ai le lautele o le 6 cm;
  • "Hamburg" - o se laau o lona maualuga e mai i le 35 i le 40 cm, e susulu tele i fugalaau tetele e 4 cm le lautele;
  • "Koliata" - o le ituaiga o loʻo faʻaalia e le maualuga o le vao i le 60-70 cm, faʻasologa faʻasolosolo vaʻavaʻa, lapopoa lanu piniki ma le tuai ona tupu mai.

Eseesega i le kulimi ma papaʻe papaʻe:

  • Souer Tharese - o se togalaau vave e ola ai ma se vao vao e oo i le 40 cm le maualuga, inflorescences 15-17 cm le lautele ma fugalaau masani;
  • M - me E. Mouillere - e eseese i laʻau lauitiiti, fugalaau e 2-6 cm ma inflorescences, o lona lapoa e mai i le 18 i le 20 cm.

Hydrangea - tausiga ile

E le mafai ona taʻua Hydrangea e faigofie ona ola i totonu o meaʻai i totonu. O le laau e faigata ona le gata i tuutuuga o le taofia, ae faapena foi i le tausisia o tulafono patino mo lona tausiga. O lenei fugalaau mataʻina, ae o le fugalaau e le faʻamagaloina le faalēlavava ma mea sese.

E sili ona faigata ona mulimuli ma tausisia le atiina ae o le gataifale hydrangeas i totonu o se fagu. O le fugalaau e tatau ona faʻaeteeteina lelei ile tausiga o le fuga, ma ia mataituina ma le totoʻa tulaga o le taumalulu.

O le Hydrangea e faatatau i laau talatala ma e le tumau ona lau lau i le vevela. I le taimi o le taotoga, o le laau e lafoaia ona lau. I le taimi lea, e manaʻomia lona tuʻuina atu o se nofoaga malulu ma fetuunai le faʻamalosia ma fafaga. O lenei vaitau e tumau i le taumalulu mo le lua ma le afa masina. I le tautotogo, e amata ona ola malosi le laau.

Malamalama mo mea faʻapitoa ile fale

O mea e manaʻomia mo le faʻamalamalamaina e tutusa uma mo le togalaau ma le totonugalemu. O Hydrangea e fiafia i se nofoaga susulu e puipuia mai ave saʻo. E sili ona lelei le faʻatulagaina o se fugalaau ma se ulo lua i le tolu mita mai le faamalama i saute. O ave avega o le la o le a mafua ai le leiloa o lau laau teuteu ma lamatia ai le fugalaau.

E le tatau ona suia le moli o le moliia i le gasologa o le tausaga. O le faʻaitiitia o le malamalama i le taumalulu e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le fugalaau. O le mea lea, e manaʻomia le toe faʻaleleia o le fale i se mea e sili atu le malamalama, poʻo le faʻaaogaina e faʻalautele ai le malamalama o le ao susulu malamalama. O se laau e leai se malamalama i le taumalulu o le a faʻavaivaia, avea ma faʻafitauli i meaola faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ma le maumau lona malosi.

I le faaopoopo atu i le malamalama lelei, o totonu o le fale e pei o le ea fou. O le mea lea, e tatau ona faʻanofo le potu i taimi uma e aunoa ma le faia o faʻataʻitaʻiga. I le taumafanafana, e sili atu le mafanafana o vai i totonu o fagu i luga o balconies ma loggia i le paolo, i luga o terraces ma nofoaga malulu o le togalaau.

Lafoga ma le susu

I totonu o le hydrangeas e manaʻomia ai ni tulaga malulu. Mo le tele o tausaga, o le a latou fiafia i lo latou tupu aʻe i se potu e le sili atu ai le vevela o le ea + 20C.

I le taumalulu o le taimi, pe a malolo le fale, e le tatau foi ona galo se tasi e tausi lelei. I lenei taimi o le tausaga, o le vevela e tatau ona mai le + 4C i le 9C. O lenei agaifanua i totonu e mafai ona sosolo i luga o se faapaologa po o se loggia. I lenei tulaga, o le a manaomia le tipiina o le tipi i le lua vaetolu, ia ufiufi le laau i lala laʻau, ma afifi i mea e le nonoa. E lelei pe a pulapula lauʻau i le taumalulu. A uma ona teuteu, o le a vave ona toe faʻaleleia le laau, amata ona fuga i laʻau ma fuga.

E tusa ai ma le mafanafana o le vevela mo le hydrangea o loʻo fai mai i ona lau lanu meamata. Afai o le fugalaau e amata ona lafoaʻia, ona sili lea ona mafanafana le potu mo ia.

E faaopoopo atu i tulaga malulu, hydrangea e manaʻomia le maualuga o le susu. Mo lenei mafai ona ou faatauina se mea e faamamaina, poʻo le tuʻuina o se saukasi poʻo se fata i autafa o le ulo ma masusu susu ma maa.

Faʻasaga ma fafagaina o meaola

O le laau e mafua mai i aganuʻu agaalofa, o le mea lea, i le taimi o le tuputupu ae olaola uma, e tatau ona masani ona faʻafeinu, matauina o nisi tulafono.

  1. O le eleele e faʻataʻamilo i aʻa e tatau ona susu, ae o lona pito i luga e tatau ona lelei-maeʻa aʻo leʻi faʻasusu. I lenei tulaga, o aʻa e le pala, ma o le a le maʻi le laau.
  2. I le taimi o le taotoga, o le faʻafia ona faʻavaivai e faasolosolo malie ona faʻaititia. I le vaitau taumalulu, e na o le pau le mea e te manaʻomia e faʻamautinoa ai e le mago le palapala.
  3. O le taimi lava e amata mai ai laulaau fou i luga o le vaomatua, faʻafefe foi ona toe amata malie.
  4. E fautuaina ina ia faʻaleleia le fale i le susu, faʻafefe vai i le vevela o le potu.

O le taumafataga o le taumafanafana fafagaina i fualaʻau minerale. E faalua i le vaiaso, e faʻafefe le fugalaau i se vaifofo lea e saunia mai le 30 g o le potassium sulfate, 40 g o le superphosphate, 30 g o le ammonium nitrate. O mea uma sauniuni e faʻafefiloi ma faʻasese i se pakete vai.

Mai le ogatotonu o Aokuso, ua taofia le fafaga. I le taimi lea, o le a amata ona taofi le tuputupu aʻe o laau i le laau, ma o le a taatia ai fugalaau. O vailaau vavalalata ma pupufana vai e tatau ona aveeseina.

Vaega o le totoina o potu hydrangea

Tausiga mo le hydrangea i le fale e faʻaalia ai le faʻatulagaina o tausaga. E tatau ona lelei le eleele, e aofia ai turf, eleele laʻau ma oneone (3: 3: 1).

Talu ai o loʻo aʻafia le aʻa o le laau, ua fautuaina e filifili se potoa lautele ma le vateatea mo ia. Ina ia le faaleagaina le aʻa ma faaitiitia le popole, toto fugalaau.

E tatau ona faataatia se palapala mafiafia o le alavai i le pito i lalo o le ulo, ona avea lea o se apa o le paluga o le eleele lea ua faapipii ai le laau ua saunia. I le aʻafia o aʻa, e sasaa se mea fou ina ia o gatasi le ū ma le eleele ile tulaga tutusa.

A maeʻa ona totoina, e tatau ona lelei le vai, e tatau ona ufiufi le eleele i le tumutumu i le peat mulch. O le a le mafai ai ona susu vave le susu.

Auala e faʻaleleia ai le fale ile hydrangea

I le fale E mafai ona faʻalauteleina Hydrangea i ni auala se tolu:

  1. I le vaevaeina o le vao.
  2. O fatu.
  3. Laʻau.

Bush division

O le auala sili lea ona faigofie o le toe gaosia, lea e manaʻomia ai le tausiga tele, ma le usitaia o tulafono:

  • e vaevaeina le vaomatua i le taimi o le faʻatulagaina o tausaga;
  • o faagasologa uma e tatau ona lava le aofaʻi o aʻa ma se tulaga tuputupu aʻe;
  • fufulu ma fufulu aʻa e muamua faʻapuupuu, ma na ona latou nonofo i totonu o fagu ma faʻafeinu.

O le vavae ese ma le totoina o vao i le tautotogo o le a malosi ona aʻa i le pau.

Fanauina o fatu

Fatuina i Totonu o Hydrangea fua mai i le faaiuga o le taumalulu. O le eleele mo le luluina e tatau ona aofia ai humus, turf ma lau lauʻeleʻele (1: 1: 1). E totoina fatu i luga ole paluga o le eleele. Latou te le tau totoina i le eleele. O le pusa faʻatasi ai ma le lūlū i luga o loʻo ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata.

O aso uma lava, e tatau ona fafagaina fualaau aina ma faʻamalūlūina mai se pulumu. E tatau ona faia le tausiga e faʻamautinoa ai o le eleele e masani lava ona susu. A oʻo mai pupuu muamua, o le ata tifaga poʻo le tioata ua aveeseina.

O le taimi lava e aliali mai ai laʻau moni e lua i luga o laau totō, e manaʻomia ona faʻafeiloaʻi i totonu o se atigi pusa o loʻo i ai le mea tutusa o le eleele. O laau totō ma matutua ua totoina i totonu o ipu, o lona lautele e le tatau ona silia ma le fitu senitimita.

Laʻau o hydrangea

O fugalaau fugalaau faʻapitoa e faʻapipiʻi le hydrangea e ala i le tipi, e pei o lenei le auala sili ona faatuatuaina e fai ai.

I Ianuari-Fepuari, mai aʻa o aʻa o le laau, o le seleseleina o le 7-8 cm le umi ua vavaeina. E tatau ona i ai i le tolu internodes i vaega taitasi. I le pito i luga o le auʻau, e faʻapuupuuina laulaau e le tolu poʻo le afa, ma matua aveeseina mai le pito i lalo.

O vaega o loʻo gaosia e se aʻa e faʻaleleia, totoina i totonu o le oneone oneone, faʻafeinu ma ufiufi i fagu tioata. O lenei metotia o le tausiga o le a fesoasoani e puipuia ai le eleele mai le faʻamamago, ma o le a tumau pea le lelei o le 'ea vaʻalele mo le atinaʻeina o meaʻai.

O se atigipusa e iai ni laau toto e tatau ona teuina i le mea sili ona susulu i le potu vevela i le 18-20C. A maeʻa le tolu i le fa vaiaso, o le a aʻafia aʻa, ma e mafai ona totoina i ni ipu eseese.

Mai aʻa e afua mai ia Ianuari-Fepuari e ala i le tautoulu o se togavao o 3-4 togi o le a tupu. Afai e faʻataunuʻuina ia Mati-Aperila, o le taunuuga o le a faʻapipiʻiina ma le tasi mea.

E naʻo tagata e tausia le tausiga, tausia o tulafono uma o tausiga ma mea e manaʻomia mo le vevela, filifilia o le eleele, faʻamalamalama ma le faʻamaina, o le a mafai ona mataʻituina le taugofie o le fuga o le vavao. Ae o sea popolega e aoga. A maeʻa, o lenei laau matagofie o le a foliga fou ma faʻalelei i soʻo se nofoaga ma i totonu o totonu. E mafai ona faʻaaogaina e teuteu ai nofoaga ma fale ma fale gaosi oloa, faleoloa, fale faʻataʻavalevale, fanua ma togalaau.

Totonu o le hydrangea