Laʻau

E faapefea ona tupu le lemoni i le fale?

Lemon (Citrus limon), aiga Rutaceae (Rutaceae) - o se laau ola, e oʻo i tulaga talafeagai e oʻo i le 8 mita le maualuga. O le pulupulu o se mea malie, faʻamalosi, e aunoa ma le oona, ma le maualuga o mea o le citric acid (5-7.2%) ma le vaitamini C (50-90 mg). O le peel e mauʻoa i suauu taua. Atonu o lemons ia le itiiti ifo ma le tasi i loʻu olaga na taumafai ai tagata uma. Ae le iloa e tagata uma pe faapefea ona latou tuputupu aʻe. Ma e sili atu foi - e mafai ona tupu lenei fua e le gata i mea vevela. I le totonugalemu o Lusia, o loʻo lelei le totoina o lemoni i greenhouses, greenhouses, ma na o luga o faletua po o faʻamalama o potu fale. E faʻapefea ona totoina le lemoni i le fale, faitau le tusiga.

Lanu meamata i luga o se laau.

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

O le laumei o se tamai fualaau aina e oʻo i le 5-8 mita le maualuga, faatasi ai ma se pale lapisi po o le pyramidal. E i ai laau i le 45 tausaga.

O le lanu o le lemoni e fulufulu, e pipiʻi i luga o laʻau paʻu ma lanumeamata-violet, lamolemole i luga o pine taʻitasi, e masani lava i vao talatala, e masani lava e aunoa ma latou.

O lau lanu o le paʻu, lanu meamata, 10-15 cm le umi, 5-8 cm le lautele, faʻalelei i le pito i luga ma le lanu lanumeamata ma matte i le itu pito i lalo, atoa, ma le mimiti, pe a vaʻai i le malamalama, point (mai pusa o loʻo i ai le suauu taua), lautele poʻo le afifi-ovate, tusi i pito uma e lua, i le puupuu (1 i le 1.8 cm), apaʻau po o le apaʻau (i luga o fuʻa o le tuputupu aʻe) petioles, ma se faʻamatalaga iloga i le pito i lalo o lau lau, e masani ona paʻu tasi i le 3 tausaga.

O fugalaau fugalaau e faʻailo, tasi pe faʻatasi, faatasi ai ma se ipu lanu ma le lima-lima nimbus. O petals e paʻepaʻe paʻepaʻe po o sina mea suamalie, lanu piniki po o le lanu violē i fafo, malosi malosi, leai, ma se manogi manogi.

O fualaau suamalie 6-9 cm le umi, 4-6 cm le lautele, hesperidium ovoid pe oval, vaapiapi i pito uma e lua, faʻatasi ai ma le pusi i le apex, samasama samasama, ma le faigata e vavae ese le pusa tioata poʻo le paluga e aofia ai le tele o vaʻaia ma le suauu taua. O totonu o le fotus ma ni nusi. O laʻau o le lamoni o le ovoid, yellow-green or white, greenish in section. Lanu o le pata mai le tautotogo. O fua na aina i le tautoulu.

Lemon e sau mai Southeast Asia. I le vao, le iloa. I totonu o Metitirani na aumai mai Indochina. Folasaga i le tele o vaega o Amerika ma Aferika. I Rusia, o le aganuu ua lauiloa mo le silia i le 300 tausaga. I le taimi nei, o se tasi lea o meaʻai o le citrus.

Faʻaaoga tele i agaifanua i totonu. Fualaau aina i luga o lala o le itiiti ifo ma le 4 tulafono sili. E le mafai ona selesele fualaau aina mo le 2 tausaga, ona toe lanu meamata ma tupu, ona toe lanu samasama. I tulaga o potu, e mafai ona fuaina e le gata i le mama, ae o moli, mandarin, fualaau, kuki.

Lisi o lemoni manaomia mo tulaga tuputupu ae

Lulu E manaʻomia e Lemon le malamalama ma le vevela. Budding, fugalaau ma fualaau aina e sili ona lelei e tutupu i le vevela o le ea ma le palapala o le 15-18 ° C.

I le taumalulu, e fautuaina ia fualaau aina suamalie ina ia teuina i totonu o se potu malulu ma le malulu (e oo atu i le 12 ° C). O le leai o se malulu malulu e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni e le faʻapalapalaina e le laau. E le gata i lea, o lemoni e matua nofouta lava i suiga o le tau. Afai e te tuʻuina se laau fua i luga o le auala, ona o se suiga tele i aso o le ao ma tulaga o le vevela, e mafai ona lafoaʻi fualaau aina ma laulaau, ma suiga o le tau e mafua ai le leai o fua mo le isi tausaga.

Malamalama Le susulu le malamalama. O le a lelei i tafatafa o faamalama sasaʻe ma sisifo. O le ufiufi mai le la tuusaʻo e manaʻomia i le tautotogo ma le taumafanafana i itula sili ona manaia. Lemoni e faatatau i laau o aso pupuu, o lona uiga pe afai ua umi le ao, e totogo laau, ma fua mai ua tolopoina.

Faʻasa. I le taumafanafana ma le tautotogo, e tele taimi 1-2 taimi i le aso ma le vai mafanafana, i le taumalulu, suamalie ma e le talafeagai - 1-2 taimi i le vaiaso ma le vai mafanafana foi. E ui i lea, e oo lava i le taumalulu, e le tatau ona faʻatagaina le malogo, e pei o lenei mea e taʻitaʻia ai laʻau ma pauu mai le lau, ae le gata i fua o le lemon. I le isi itu, e le tatau i se tasi ona galo o laau e mate ona o le tele o le susu. E amata mai ia Oketopa, faʻaititia le faʻainu. Ina ia mautinoa o loʻo aʻafia aʻa ma puipuia ai le suavai i totonu o le ulo, o le pito i luga o le eleele i le lemoni e faʻamalosolo taimi.

Faʻamamaga o le ea. O fuālaʻau e masani ona fufuluina i le taumafanafana, ae afai e teuina i totonu o se potu malulu ma le mafanafana mafanafana, e faʻasusu foi i le taumalulu. A tuʻuina i totonu o le potu ma le ea, e osofaʻia lemoni e faʻamaʻi (siama ma fua o iniseti). O le maualuga o le maualuga o le ea mo le kulimi e 60-70%, e masani lava i le vevela e leai se sili atu i le 20 ° C.

Suiga O laʻau o lemoni e tatau ona faʻavasegaina e ala i le faʻavasegaina i tausaga taʻitasi. E le tatau ona faʻataunuʻuina le faʻasalaga pe a fai e le o faʻapipiʻiina e aʻa o le laau se paʻu eleele. I lenei tulaga, ua lava lea e suia ai le alavai ma le maualuga i totonu o le ulo.

O fualaau aina o lemoni e le sili atu i le tasi i le 2-3 tausaga. Suʻeina aʻo lei amataina le tuputupu ae. I le faaiuga o le tuputupu ae o laau, o le toe totoina e le fautuaina. Afai e le tatau ona matua faʻaumatia e le mea faʻapipiʻi le palapala. E talafeagai le tuʻuina atu o lemoni ma le suavai lelei. O le aʻa i totonu o le fale fou e tatau ona i ai i le tulaga tutusa e pei ona i totonu o le fale tuai.

Sogi mo lepolo talavou. 2 vaega o le turf, 1 vaega o le eleele lanu, 1 vaega o le humus mai le povi povi ma le 1 le oneone.

Sogi mo lapisi matutua. 3 vaega o le turf, 1 le vaega o le laʻau, 1 vaega o le humus mai le povi povi, 1 vaega o le oneone ma sina vaega ole gaʻo palapala.

Fualaau suamalie. I le afa muamua o le taumafanafana, faʻaaogaina le faʻavaivai. E faʻaleleia ai le suka i fua o fualaau aina ma faʻaitiitia ai le oona oona lea o le fua o fualaau suamalie i le aganuu. E manaomia e le laau le faʻasaina atili, o le matua ma le umi o loʻo i totonu o le tasi ipu. E faʻaaogaina fualaʻau pe'ā uma ona faʻamafa. Faatasi ai ma le faaopoopoina o moli uila o fualaau suamalie i le taumalulu, latou te manaʻomia foi ona faʻaleleia.

Laʻau Faʻasolo

E mafai ona faʻalautele le laʻau i fatu ma 'oti. O laau sili ona malolosi e maua ai le fatu fatu o le toe gaosia, ae ua amata ona latou fua mai mulimuli (7-8 tausaga) nai lo le faapipiiina (3-4 tausaga).

Tuuina atu o lemoni mai fatu.

I le isi itu, o lemoni o totō e tupu aʻe i totonu o le potu e sili atu le tele i totonu o fualaau 'aina i totonu o la latou fetuunaiga i tulaga o potu. E le gata i lea, o le toto o lemoni e totoina mai fatu o ni fua fou fou. O le lelei o a latou fua e faalagolago lea i le agavaʻa ma tuutuuga o le taofia. Afai e vave ola vave laau, ona tolopo lea o le taimi o fualaau aina. I lenei tulaga, o le teuteuina o loʻo faʻaaogaina, ae o tulaga o le taofia e le faʻateteleina. O fualaau, lea na maua ai le tele o fuālaau ma fua lelei, atonu o se ituaiga fou fou o laʻau i totonu.

Laʻau o le laʻau

Mo le lūlūina, o fatu o lemoni e maua mai i fua lelei o citrus. Toto i le eleele (humus malu ma le faaopoopoina o le oneone) ia le sili atu nai lo ni nai aso talu ona 'ai le fua - a leai o le a malogo fatu. Sulu i le loloto o le 1 cm ma vave sasaʻa.

E masani lava, o le fatu o lemoni e tupu pe a mavae le 30-40 aso. Tupulaga laiti e le talia toleniga. Latou te faia se aʻa uʻamea umi, e sili ona lelei e tipi e aunoa ma le eliina o se fatu mai le ulo. A aunoa ma le teuteuina po o le fusiina, o le aʻa o le a le paʻu, ae o le a ola i le uumi ma pi i mama i le pito i lalo o le ulo.

E teuteu le laʻau i le fasi mafiafia. Ina ia faia lenei mea, o le naifi e faʻafeiloaʻi i le eleele i se mamao o le 8-10 cm mai le fatuga i le maualuga o le 40-45 tikeri ile eleele. O le naifi e tatau ona taʻalo ese mai le fatu, o le aʻa e vaeluaina i se poro lio. Afai e leai se faʻamautinoaga ua teuteuina le aʻa, toe fai le taotoga, faʻaofiina le naifi 2-3 cm latalata ile fatu.

Lauina o le eleni e ala i le tipi

O seleni o le auala sili lea ona vave ma sili ona faigofie o le faʻalautele. Ina ia aʻafia le vavae, o le vevela o le 20-25 ° C (ae le maualuga atu nai lo le 30 ° C) e tatau. O le tipiina o lepolo e sili atu le manuia na tupu ia Aperila - Iuni. Mo le aʻaina, ave se ipu e 7-9 cm le lapopoa ma totō 4-5 vine i totonu.

Ina ia aʻafia le lemoni, e mafai ona e faʻaogaina le vailaʻau o loʻo faʻafefiloi: faʻafefeteina o le lapoʻa poʻo le tamaʻi tamai maa ma le fasi malala ua sasaaina i le vaega pito i lalo o le fagu, o le eleele i le ogatotonu, ma le oneone i le pito i luga ma le 4-5 cm. muamua aʻa. O nisi o fai togalaau e fautuaina e tuu se vaega o moa (pe tusa ma le 1 cm) I le pito i luga o le alavai, lea ua sasaaina ai le palapala - eleele togalaau ma oneone oneone.

O fualaau suamalie e maua mai i se laau fualaau fualaau aina. O le laʻitiiti, faʻamalosia tele le totoina o vao vegetative e tipi ese ma se mulivae (o se vaega o le tausaga talu ai) pe a maeʻa le uluai galu o le tuputupu ae ma matua, e masani ona avea ma se aʻa sili ona malosi.

O le tipiina o lemoni e vavae ese mai taʻalo taʻitasi (o ogalaau e faigofie ona faʻanoanoa ona o le fafie e leʻi faʻasalaina). O 'otiʻaiga o vine mamaʻi, faʻalelei i luga o itu uma, e sili atu le leaga. I le vaitau o le tautotogo, e aveese mai ai lala o le tuputupu aʻe o le autumn, i le autumn - mai le tautotogo.

E tatau ona i ai le laʻau o le lemonima i le 3-5 laulaʻau ma le umi o le 8-12 cm. O le vaega pito i lalo "saʻo" e faia saʻo i lalo pe ala i le fatuga muamua, ma o le "luga" o le 5 mm luga aʻe o le fatuga mulimuli. E naʻo le lau laʻau pito i lalo e manaʻomia ona aveese, pei e mafai ona pala, e le manaʻomia ona e paʻi atu i isi. Fufulu pito i lalo i le malala ma faʻafefiloi 1.5-2 cm i le oneone malulu, faʻataʻamilomilo i le vaʻa.

O nisi o fai togalaau, aʻo lei totoina lemoni, faʻavalu mo le 12 itula i le 0.001% vaifofo o le heteroauxin poʻo se isi aʻa e faʻaleleia. A maeʻa ona totō, faʻasaʻu le tipi i le vai ma tapuni le fagu. O le vevela o le vai pisapisao e tatau ona 4-5 tikeri i luga o le vevela o le potu.

I le lumanaʻi, e tatau ona fufulu le tipolo i le taeao ma le afiafi, ao tafe le vai i luga o le oneone, ma e le mafai ona e faʻafeinu. O le taina o loʻo faia i totonu o ipu, ufiufi i se fagu, i totonu o greenhouses pe na o le vai. O le taina e manaʻomia ai le malamalama lelei, ae o le susulu o le la e solia.

A maeʻa le 2-3 vaiaso, o le fomaʻi-pei o le pipisi-igoa e fai i luga o le tipi pito i lalo o le tipolo, ona oʻo mai ai lea o aʻa papaʻe. E fautuaina le suʻeina o se laau i totonu o se fagu i le eleele e leʻi muamua atu nai lo le 1-1.5 masina. A o leʻi totoina, e masani ona masani le fatu ile vaalele. Ina ia faia lenei mea, mo ni nai aso latou te sii muamua le fagu mo le 2-3 itula, ona sosoo ai lea ma le 3-4. A maeʻa le 2 vaiaso, ona mafai loa lea ona vaʻaia le fale.

O se faailoga o le aʻafia o le lemoni o le faʻaalia o lau fou ma aʻa.

A maeʻa ona fufulu le elemoni, ia faʻaeteete, ina ia aua neʻi faʻaleagaina aʻa aʻa, ia totoina i totonu o potopoto o le 10-12 cm i le lapopoa e aunoa ma le loloto o lalo ifo nai lo le aʻafia.

O se paluga eleele mo le totoina o se lemoni ua saunia mai le 2 vaega o le eleele, o le tasi vaega o le eleele lanu, 1 vaega o le suka ma le 1/2 vaega o le oneone. I le amataga o le tausaga muamua, e tolu taimi o togalaau laiti - i le tautotogo, i le amataga o Iulai ma le afa lona lua o Aukuso. O le eleele e tatau ona teuina lelei. Totoga mai le seleseleina o le lemoni e mafai ona ave muamua fua muamua mo le 2-3 tausaga.

A maeʻa le aʻafia o aʻa, o le faʻaleleia lelei o le totoina o lemoni o loʻo faʻaolaina e ala i luga o laei ma se vaivaiga vaivai o le ammonium nitrate (0.25%) ma le slurry (1:15).

Lavea toto

Soʻo se ipu e talafeagai mo le gaʻoina o lemoni - omea, laupapa, palasitika, pe afai o le ai ai se alavai lelei. Mo fualaau olive suamalie, o atigi laupapa - o tu mafolafola taua e manaʻomia. E tatau ona manatua i le mafaufau e tatau ona faia se gaioiga pe afai o aʻa o le laau e pipiʻi le eletise atoa. E mafai ona e matauina lenei mea e ala i le malosi o aʻa na aliali mai mai le puʻevai. Afai e le o iloa - e sili atu le tolopoina o le faʻaaogaina.

Lemon

Ole fua o le fagu manaomia mo fualaau suamalie e fuaina i le fua faatatau: D = 10d + 4 pe a o D o le pito i luga o le ipu i le pito i luga, o le afa o le lemoni o loʻo i luga o le ua.

Pe a suia le lemoni, e tatau i ipu fou taitasi ona sili atu i le limamatua o le mea tuai e 2-4 cm, ma le tui i le 4-8 cm.

Faʻasalalauga masani e mafai ai ona fausia se laau malosi, o lea e fautuaina ai le faʻafefeteina o laau laiti 2-3 taimi i le tausaga, ma tagata matutua i le tai 3-4 tausaga.

O se paluga eleele mo le totoina o se lemoni ua saunia mai le 2 vaega o le eleele, o le tasi vaega o le eleele lanu, 1 vaega o le suka ma le 1/2 vaega o le oneone. Mo laau matutua, o le oneone i totonu o le paluga o le eleele ua suia i le eleele siliva ma superphosphate faatasi ai ma le pefu o loʻo faaopoopo iai (100 g i le 1 pakete o le eleele).

Fautuaina le faia o se totoina o le toto o lemoni i le afa lona lua o Fepuari (ao le i amataina le tuputupu ae o ni vaovao fou). O fualaau o le Citrus e sili ona lelei i luga o eleele le lelei (pH 5.5-7.5). Afai e tatau ai, e mafai ona toe gaoioi i soo se taimi o le tausaga, e ui e sili atu ona aloese mai le taimi o le veleina, fuga ma le fuaina.

Afai i le taimi o le gaioiga o se lemoni e te faʻalavelaveina ai aʻa, ona aoga lea e ufiufi ai le laau i se pusa paʻu 2-3 2-3 vaiaso.

Totoina le laau e pei o lenei: tuu le ufiufi i le pito i luga i luga o le alavai, ona avea lea o se vaega o alavai ma oneone paʻu, o se laupepa laiti laititi po o se malala (1-2 cm). E tuʻuina sina vaovao mamago i luga o le alavai, ona liligi ai lea o ni nai lima o le paluga otaota. Faʻamasi le meaʻai i le laau ma sasaa le eleele i le va o le paʻu ma le puipui. E tatau ona iʻu i le pito i luga o le fagu poʻo le laʻititi le pito i lalo ae le faʻafefeteina ile eleele. A leai, e mafai mulimuli ane ona pala. O vai fou o loʻo taofi i le vai mo le tele o itula ao le i faʻauluina, ma o mea tuai ua faʻamamaina palapala ma faʻapipiʻi ma faʻamaʻiina e ala i le faʻamaonia.

O fualaau uma e totoina, faapea foi ia pusa ma lapisi fualaau aina o loʻo sosolo ai le eleele, e tatau ona mautinoa e sasaa ma le vai mafanafana ma ufiufi mo le taimi muamua mai le susulu o le la.

O le nonofo faʻatasi o fualaau suamalie ma vaʻaia o le lalolagi e manatu e aoga - o anufe e faʻamalo le palapala, 'ai aʻa ma veleina le eleele. Ina ia fafaga anufe, e mafai ona e faʻaopopo i le palapala o loʻo momoe lau. E le o lona uiga e na o le sasaʻaina o le la i luga o le eleele. O le ala saʻo o le fafaguina lea o luga o le eleele, sasaa lau lau ma fufulu i le eleele. A le o lea, o le masini e amata ona tupu i luga o lauti lauti.

Puleaina o pest

O faʻamaʻi sili ona leaga o fua o le suamalie o ni meaʻai o le apogaleveleve, e faʻateleina (fuainumera iniseti poʻo talipupuni sese, mealy bugs) ma aphids.

Mai faamaʻi o lemoni, o le gummosis (faʻamaʻi pipisi) e sili ona taatele. I le taimi lava lea e tasi, e aliali mai i luga o le paʻu o le aʻa i le vaega pito i lalo o lanu mumu-lanumumu. O le paʻu i nei nofoaga ua oti. O le mafuaʻaga o faʻamaʻi, i le tele o tulaga, o mea sese i le tausiga o le laau: e matua loloto le totoina, suavai mama i totonu o le fagu, tele lava potopotoga tetele, tele o le gaosiolosi ma le le lava o le phosphorus-potassium fertilizers.

E manaʻomia le faʻaleleia masani e puipuia lemoni ma isi fua o fualaʻau mai faʻamaʻi. O le taele ile taele e manaʻomia (2 taimi i le masina). E lelei tele le fufuluina ma le lemu ia le itiiti ifo ma le tasi i le 2 masina uma laulaau, aemaise lava mai le pito i lalo, faʻatasi ai ma le omomi, lanu susu poʻo le laulamu o le cotton ma tuʻuina i se vaivaiga vaivai o le fasimoli lanumeamata. A maea lea e manaʻomia ona fufuluina laau.

Mo le puipuia o le lemoni mai meaola faalafua, e mafai ona e fufulu ese uma lauʻau ma laʻau i itu uma ma se tasi o tali nei:

  1. Soop-oil emulsion - faʻalautele lemu le 1 tbsp ile lita o vai mafanafana. sipuni o soʻo se paʻu o le fasimoli ma le afa o sipuni o le suauu afi ile fale (e mafai ona e faʻaaoga le fesuiaiga poʻo le suauu paʻu). 3-4 itula pe a uma ona fufulu, fufulu lelei le laau i totonu o le fagu. O le taʻeina e toe faʻafia ona faia i le va o le 7-10 aso.
  2. E faʻafeiloaʻi talipupuni, suauu e faʻafouina le malamalama (faʻatasi ma le leai o se fasimoli) poʻo le fasimoli-kerosene emulsion - 5 g.sapalai tagamea poʻo le mea e teu ai le tagamea ma le 10 gr. kerosene mo le 1 lita o le vai mafanafana.
  3. Maea-soap solution - 25 gr. copper sulfate ma le 75 gr. fufulu le paʻu pe 200 gr. faʻaumea tagamea. Taumafa lelei i le 10 lita. vai.
  4. Uma o le Mustard-soap - i le 9 lita. vai faʻafefe 200 gr. Sapalai lavalava ma 20 gr. fualaʻau sinapi. Ma, faatasi ai ma le faanatinati faifai pea, sasaa i totonu o se vaitafe manifinifi se vaifofo o le sulfate apamemea (20 g Per 1 lita).
  5. Fufulu ia laau ma se sipuni susu po o se pulumu ua tuu i totonu o se vaivaiga vaivai o le vineta.
  6. Togafitiga ma le vavao - o le pito i totonu o se pakete fagu masani e lūlūina i le mumu, o le laau ua aafia e ufiufi i se pakete mo le tele o itula. A maeʻa ona fufuluina le '' kesi 'i totonu o se vai malulu.
  7. Faʻapipiina faʻamalosi le acetone mai le fana fana (e le gata ina faʻafefe fuaae ma siaki).

Pe a oʻo mai aphids, o fualaau suamalie o loʻo sosoloina i se vaifofo o le fasimoli (10 g. 1 le lita) poʻo se faʻamautuina, masini palapala o le fafie. Mo lona gaosiga 300 gr. fufusi le efuefu i le vai inu ma tuu i le afi mo le 30 minute. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faaopoopo i le 10 lita.

Old recipes deco deco against pests

E tatau ona manatua i le mafaufau e faapea, mo le sauniuniga o meaʻai ma teuteuga o laau afu o laau mamago, e 2 taimi e itiiti ifo i lo mea fou e manaʻomia. E fautuaina e faʻaopopo le sapalai lanumeamata poʻo le tagamea (4 g. Per 1 lita) i fofo.

I laau ua leva ona iloa e faasaga i meaola faalafua (o nisi oi latou o loo lisiina i lalo), e mafai ona e faaopoopo lau launiu, marigolds, dope. E tatau ona manatua e na o le faʻaleleia pea o le togavao e taʻitaʻia ai i le mea e manaʻomia.

Aphid decoction recipes

  1. Pepa vevela - 100 gr. fualaau 'aina i le 1 lita. vai. Salu mo le itiiti ifo ma le itula i totonu o se atigipusa ua faʻamaufaʻailogaina. O le susu e faʻaputuina mo aso e lua, ona pala ai lea o pamu, ma ua faʻamamaina le concentrate. Fufulu 1:10 i le vai aʻo leʻi totoina.
  2. Manaʻo o le tuputupu aʻe faaletausaga o le pine poo le spruce - 200 gr. Liligi 3 ipu o timuga poʻo vai faʻafefete ma alu mo se vaiaso i se nofoaga pogisa, faʻaosooso i aso uma, ona faʻafefe lea o le fua. Fufulu 1:10 i le vai aʻo leʻi totoina.
  3. Tama sinapi - 60 gr. Brew fafie i le 1 lita. vai ma faʻamalosi mo aso e tolu i totonu o se pusa faʻamaufaʻailogaina. Faʻasolosolo le faʻafefeteina ma le 3 lita o le vai aʻo leʻi sasaina.
  4. Yarrow - 80 g o le mutia mago e fausiaina i vai inu, pe a uma le 30 minute e faʻaopopo i le vai i le 1 lita ma faʻamalosi mo aso e lua.

Totoina o lemoni i luga o faatoaga i Tajikistan.

Spider mite ma aphid recipes i le taimi lava e tasi

  1. Omoni - sasaa le 100 g o le sipisi i le 5 lita o le vai ma tuu mo aso e lua.
  2. Laʻau - 50 g o cloves na pasi i se mea e fai ai meaʻai e sasaa i le vai vevela (300 g) ma faʻamalosi mo aso e lima i le pogisa. Ona fufulu lea. I 50 g o mea afu faaopoopo 50 g o le fasimoli ma faaitiitia le 10 l o le vai.
  3. Laʻau, sukani kulimi, tapaa - 200 kalama o vaega taitasi ua kuka mo se taimi umi i totonu o se fagu tele i le vai. E faʻamafanafana le susu ma faaopoopo i le vai i le 10 lita.
  4. Laʻau moa ma le solofanua - 300 g o aʻaʻaiga o laʻau o le galala poʻo le 400 g o le meaʻai poʻo le galala mo le 3 itula, faʻasolosolo i le 10 l o le vai vevela, faʻaoga ma vave faʻaaogaina.
  5. Pipi toto - o se teuteuga o loʻo saunia tutusa ma se teuteuga o uila. 1.5 kg o laumei lanumeamata e ave i le 10 lita o le vai (pe afai o le tumutumu ua mago - 2 taimi itiiti ifo).
  6. Toto Tomato - 500 g taʻavale pe 250 g aʻagogogogogo ua uma ona kuka i le 1 lita. vai mo le 30 minute. O le suka e puipuia ma faʻamaʻaina, faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1: 3 ao leʻi faʻalauina.
  7. Chamomile pharmacy - 100 g o laʻau ma fugalaau faʻamalosi i le 1 lita o le vai vevela mo le 12 itula. A maeʻa lena mea, e fufulu ma faʻafefe i le vai 1: 3.
  8. Belena lanu - 200 g o laʻau o le vavalaʻau ua faʻaofia i totonu o le vai mo le 12 itula poʻo le kuka mo 2-3 itula i se vaega itiiti o le vai, ona faaopoopoina lea i le 1 lita ma faʻapipiʻi.
  9. Taʻalo tapaa - 40 g o le suka e faʻaosoosoina mo le 1 aso i le 1 lita o le vai, kuka mo le 2 itula, faʻaliliu, ona faaopoopo lea o le isi 1 lita o le vai. Aʻo leʻi fufuluina, e faʻapipiʻiina se paʻu fufulu fasi paʻu poo se fasimoli i le susu.
  10. Lime-sulfur broth (ISO) - mo le 1.5 l vai, 100 kalama o le lime (fluff) poʻo le susu susu ma le 200 g o le sulfur palapala. Faʻafefiloi lelei ma faʻafefete i luga o le vevela vevela pe a ma le itula. O le susu susu e iai le lanu o iodine. Ua faʻamalieina, sasaa i totonu o se atigipusa ua faʻamaufaʻailoga ma faatagaina e tu ai. E tatau ona manino le vai ma maua se lanu amber. A maeʻa ona faʻamautuina, ona faʻafefe lea o le vai mai le tuuga. Aʻo leʻi totoina, faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1: 15-20. O le mafaufau e mafai ona teuina i totonu o pusa malupuipuia i totonu o se nofoaga pogisa mo sina taimi (seia oo i le tausaga). O se faailoga o lona le mafaamatalaina o le leiloa o le lanu.

O vailaau e tineia ai manu mo lemoni, karbofos poʻo deltafos e sili ona lelei - ua faʻaitiitia i le fua o le 3-9 g le mamafa i le 1 lita o le vai. E tolu i le fa taimi e fesoasoani ai togafitiga e faʻaumatia ai aphids, ticks, inches insects ma coccids. Pe a togafitia ia meaola faalafua i le taimi muamua o le faatoilaloina, e le tatau ona sosolo le laau i vailaau e tineia ai manu faalafua - ia tuu mo ni nai itula i se pusa palasitika tele, pe a uma ona tuu i ai se totoa susu i malathion iina. O le taotoga e tatau ona toe faia 2-3 taimi ma se vaitaimi o le 7-10 aso.

E ui i le mea moni e faapea, o uluai fegalegaleaiga e uiga i lenei laau e "sili ona suamalie," o le lemoni o se faleteuoloa o le acid ascorbic ma isi vitamini. Lisi o lemoni i le fale, o le ae tuʻuina atu i lou aiga atoa le tele o vitamini. O le faʻaopopoina o lemoni e lauti ma e oʻo lava i keke suamalie e mafai ai e oe ona tuʻuina atu se talosaga e le mafai ona faʻamaloloina ma naunau e ola i le fale!

Faatali mo lau fautuaga ma au faʻamatalaga!