Fugalaau

Tulafono mo le toe gafa ma le tausiga mo faʻalavelave faʻapitoa

O le lalolagi faʻatoʻaga o Amerika i Saute e matua tele lava le tamaoaiga. Vriesia Splenriet poo le "pelu afi" o loo maua i le natura i vaomatua o lenei konetineta. O se laau epiphytic ma laulaau laina lapopoa ua aoina i totonu o se lapisi lapisi, e toto i luga o lala o laau pito i luga, o latou ogalaau ma rhizomes. Faʻafetai i le faʻaoga-pei o le maualuga ma le rhizomes, o mea uma e manaʻomia ma le susu e maua e vriesia e le mai le eleele, ae mai le siosiomaga.

O se fugalaau fugalaau matagofie ma mea matagofie e faʻafefiloi ma laʻau faʻasolosolo ma se auala e le masani ai o le olaga e le mafai ona tosina atu le gauai o tagata fai fualaau. O le asō, o le vriesrie vriesia o loʻo faʻaalia i le ata o se tasi lea o laau sili ona lauiloa i totonu o le lalolagi atoa.

Faʻamatalaga o vriesia o splenriet

Vrieses eseese. O fualaau oona e faitau le tele o ituaiga o nei laau vevela, ae na o mea pito sili ona mataʻina e ulu atu i totonu o potu. O le ituaiga, e faaigoaina o le "pelu afi" e faʻamaonia ai lenei faʻamalamalamaga manino. O laʻau laʻau lapopoa o le laau o loʻo faʻaputuina i totonu o se rosette e pei o se faʻavao. O laulaau lanumeamata e oʻo i le 40 cm le umi e teuteuina i lanu moli poʻo le lanu viole. E mafai ona tupu aʻe i luga o le mita le maualuga o infike. Latou te tulaʻi i luga aʻe o le lauusiusi, e pei o se moligaʻo pupula. Lanu samasama, vave fugalaau fugalaau e faia i lanu mumu, lea e taofia ai le fou mo le tusa o le lua masina.

Talu ai ona o le lauiloa o le fugalaau, o Vlenia Splenriet e fiafia foi i faifaatoaga, e tuuina atu ai ituaiga o le togalaau ma o loo totoina i le tele o lauolaola ma lanu umi.

Vriesia alu mai se faleoloa i se fale fou e fuga. Afai o le tagata fugalaau e masani lelei i le aganuu, e tatau ona ia iloa a maeʻa, ona maliu loa lea o le tina. Faʻatoʻa faʻaauau pea le ola fugalaau faʻafetai i tama teine ​​o loʻo ola i le fale. O le mea lea, a maeʻa le faʻatau, e le talafeagai le faʻapipiʻiina o le toto. E lava le mautinoaina o le fugalaau e maloloina, faʻavae le tausiga mo ia ma ia mautinoa pe a maeʻa ona malosi le fatu.

Tuutuuga mo le tuputupu aʻe splenrieta vriesia

Vriesia o se tagatanuʻu o le vaomatua vaomatua. O le laau e manatu o se meaola tele, ae o le tausiga o le a le afaina ai e oo lava i le au fai togalaau.

O le fugalaau e le manaʻomia ni tulaga vevela faapitoa. O Vriesia Splenriet e tupu lelei i le vevela o le potu, ae le fiafia i faʻataʻitaʻiga ma e fefefe i le malulu i lalo +15 tikeri. I totonu o se potu malulu, o le fugalaau e mafai ona maua ai le susu e faʻaitiitia, ma o lona soona sili atu e mafua ai le pala.

Mo se fugalaau e matagofie ma fou, e manaʻomia le maualuga o le susu. I totonu o fale o taulaga, aemaise lava i le faʻamafanafanaina o galuega, o lenei tulaga e sili ona faigata ona faʻatinoina. Ma o iinei o auala uma lava e mafai ona maua mai i le tagata faʻatau, mai le faʻaleleia ma le faʻaeteete i le faʻaaogaina o meafale. Afai e faʻaaogaina le vai i le tausiga o le vreezia a Splenriet, aua le faatagaina vai e faʻafesoʻotaʻi ai le faʻaogaina.

O le nofoaga sili mo se ipu vriesia o matagi sasaʻe poʻo sisifo.

I le itu i matu, o le a foliga mai o le a vevesi le laau, o le a avea le rosette ma mea e pala ma pala. Afai o le epiphyte e pau i lalo o le susulu o le la, o le a paʻu le lau, ua faaitiitia le taimi o le vavave.

Splenriet e tausia vriesia i le fale

I le natura, vriesia o loʻo tupu i luga o lālā po o ogalaau "aʻoaʻoina" e faʻaleleia le susu. O lea mataua ma lea matāua, e faʻaleleia i le loloto o le pusa ma e faʻaumatia i taimi vevela. Pe a faʻamamaina se aganuʻu o le pot, e sasaa atu le vai i totonu o le malolo, ona suia ai lea e le aunoa, ia mautinoa e le maua le susu i luga o le gaosiga o le gaosiga. O le mea lea, i le taumalulu, pe a sili atu le matautia o le pala, e aveese le susu pe a mavae ni nai itula.

Ina ia aveese le vai mai le pusa, e mafai ona e faʻaogaina se sipuni o le cotton po o se pu.

O le vevela o le potu, o le tele o vrieses e manaʻomia le faʻamalosi. E faigofie ona faʻafefiloi faatasi ma le soloina o laulaau ma se sipuni susu po o se ie. Mo le faʻaleleia o le vai e faʻaaogaina ai le suavai, faʻamalieina le vai ile vevela o le potu

I le fale, o le vriesia o le splenriet e le manaʻomia le fafagaina masani. Fualaau faʻalavelave mo epiphytes ma bechids e mafai ona faʻaaoga i le naʻo le tasi, pe a faʻatulaga e le laau ma fausia se fugalaau fugalaau. O lenei mea o le a sili atu ona susulu ma umi atu le fugalaau, ma fesoasoani foi i le fugalaau e tuua ai le soifua maloloina, o le soifua lelei o tama teine. O le tuufaatasiga vai ua sasaaina i le ogatotonu o le lau lau.

A maeʻa le pala, e faasolosolo lava ina mate le soʻo. Afai o le tausiga o le vavalalata i le fale e mataʻituina ma maeʻa, o le laau e tuʻuina ai ni lālā totō ua totōina ma tupu aʻe, e tutusa lelei ma tagata matutua.

Se faʻafefiloi eleele palapala e faʻavae ile:

  • 2 vaega o fanua o togalaau;
  • 1 le vaega o le paʻu o le paina paina, muamua na togafitia i le vaʻa;
  • 1 vaega o eleele palapala;
  • 1 le vaitafe e tafe le oneone.

I le avea ai o se mea faʻapipiʻi faigofie, e mafai ona e folasia le sphagnum gaʻo i totonu o le palapala, faʻaopopo vaʻalele lelei ma le malala, lea o le a fesoasoani e aveesea le susu ma taofia ai le atinaʻe o microflora leaga.

A uma ona totōina, e le mafai ona gaosia ni laʻau talavou o vreezia mo le lua tausaga. A o faagasolo lea taimi, o le a totogo lelei laau, ma o le a fuga i le 1-2 tausaga.

Mo le taimi muamua pe a uma ona totōina, e sili ona ufiufi auala i se ata tifaga po o se ato. O le a fesoasoani i le fausiaina ma le faatumauina o le faʻamafanafana tumau. O le maualuga o le vevela o le vevela e 22-25 tikeri.