O le togalaau

Tuputupuina o le gaʻo ma le faʻafefeteina o petunias

O se taimi umi ua mavae, o le tele o ituaiga ma vailaʻau o le petunia o loo i luga o fata o faleoloa faapitoa - lianiform, e ufitia ai le tele o le susulu, susulu, fugalaau fugalaau, o se matagofie e maofa ai i latou e fiafia i le fuga ma se tuufaatasiga o le faigofie ma le matagofie.

E ui lava i lea, o le mauaina o le mea e manaʻomia i le mea moni e le faigofie tele - e masani lava, e le oʻo i le vaitau folafolaina, o le tele ma le susulu o fugalaau e le o le mea na folafola mai e le kamupanī, ma o la latou numera i luga o le laau e le tutusa ma tatou te fia vaʻaia.

Ina ia mafai ona maua fugalaau ia miti a le fai togalaau, e tatau ona e mulimulitai i tulafono mo le tuputupu aʻe o petimonia, faia uma tulaga talafeagai mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau, ae ia fiafia i le faʻatoʻaga, faʻafetai i fugalaau, ia saunia e tuʻuina atu ia te oe lou malosi, lou taimi ma lou malosi.

Faatoaga Faasao Petunia

O le totoina o fatu petunia e sili ona lelei i le malamalama, o vailaʻau eleʻele e lelei ona faʻaleleia, o le mea autu o lona fatu. O le fufuluina e faia mai le ogatotonu o Fepuari ia Aperila, ile luga, ole fatu e le fofuina i le palapala, faʻafeinu (e sili ona faia lenei mea e faʻaaoga ai se fagu moli), ona ufiufi lea o pusa i se ata tifaga.

Ina ia mafai ona maua se faauoga, malosi malosi, e tatau ai ona tuʻuina atu fua o faatoaga ma se maualuga maualuga o le susu ma malamalama lelei, o le vevela o le ala i lenei laasaga e tatau ona i le va o le 18 i le 21 ° C.

I le vave totoina o fatu, e manaomia e le laau se malamalama faaopoopo (i le averesi, o le malamalama e tatau ona faia mo le 15-19 itula), a le o lea, o le a le toe toaga le tuputupu ae, o le a mamae le laau, ma o le a leai se aoga o le toto muamua.

Afai tatou te faʻatusatusa le fuaina o le tuputupu ae o felauaiga masani ma gaioiga, e tatau ona maitauina o le a atinaʻe le malosi o lenei mea. A maeʻa le faʻavaeina o le basal pipi, faʻalautele, faʻalauteleina le ola vave vave amata ona tuputupu ae, o le mea lea e tatau ona faia le filifiliga i le taimi nei ina ia leai se avanoa mo le tuputupu ae e le taofia ai le atinaʻeina o le laau.

O le suʻeina o loʻo faia i le vaega o le lautusi moni muamua, i le vaitau lea e matua vaivai lava le laau, o lea e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa, e mafai ona e faʻaaogaina tweezers ina ia le faʻaleagaina ai fualaau. O le toe gaosia o loʻo faia i ni ipu poʻo ni ipu (e mafai ona e tilotilo) - o se tulaga tatau lea mo le saolotoga ma vave le tuputupu ae o le aʻa.

E mafai ona e faia e aunoa ma le teuina pe afai e te faʻaaogaina fatu laʻau - o loʻo i ai se laʻau talafeagai mo le totoina o laʻau. O ia ituaiga meaola, ioe, e maualuga atu lona tau, ae o le galuega e matua faigofie ma o le totoga e itiiti mea e maua mai i lau manipulations.

O se mea tāua i le faʻalauteleina o petunias faʻaleagaina o le maualuga lea o le susu. Mo lona tausiga e talafeagai le ufiufi o laau toto, ae, ao latou tutupu, o laau e tatau ona faʻaaoga i tulaga masani. Aiseā, pe a uma ona faʻaalia le pepa muamua, ona fautuaina lea e amata le faʻamalosi: tatala le ata i aso uma (poʻo le fesuiaiga o le tioata), faʻatupulaʻia le taimi (mai le 5-7 minute i le tele o itula) o le vaalele, ia tatala taimi uma pusa i fualaau.

A maeʻa foliga o le 3-4 laulaʻau, o le totoina o fatuga o supercascading e avea ma mea e sili atu ona leaga, e vave lava ona maua le malosi o laau, totoa ma tuputupu ae. O le mea lea, latou te manaʻomia nisi meaʻai mo le atinaʻe.

E sili atu le atamai le amata ona fai ofu pe tusa o le 20 i le 25 aso pe a uma le paluga, ae sili atu i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi vai. Ae peitai, e tatau ona manatuaina o le faʻaogaina o le vaifofo mo le faʻaleleia o le vai e tatau ona vaivai nai lo le faʻamaonia i luga o le afifi ina ia le faaleagaina le aʻa aʻa ma le tele o le kulimi. O le isi laei pito i luga e faia pe a maeʻa vaiaso e lua ma le minerale poʻo le faʻalaʻau-minerale.

O le gaoioi i totonu o le eleele tatala poʻo le fugalaau fugalaau e faia i le tolu sefulu tausaga o Me, a oʻo mai le taufaamatau o le kiona, o le palapala e matua mafanafana, ae leʻi oʻo i le vevela o le tau ma ua le mafai e le la ona mumu lau fugalaau.

Ina ia puipuia le popolega pe a uma ona totoina se petunia i se nofoaga tumau, e mafai ona e taitaia se auala e totoina ai meaola e tuputupu ae pei o Epin, Zircon.

Ina ia maua se vaomatua matagofie ma mamana o le petunia cascading, o le ata lea o loʻo faʻaalia i lalo, e tatau ona e manatuaina se tasi o tulafono taua:

O le gasologa ma le tele-cascade ituaiga ma hybrids o petunias e le pine! O lenei mea leaga e afaina ai le alualu i luma ma le atinaʻeina o fua, ma faʻavaivaia ma faʻalavelave ai le fale.

E sili ona lelei le totoina o petunias i nofoaga laugatasi, lea o le a mafai ai ona fuga lauolaola, fiafia i mata ma susulu, maloloina, fugalaau tetele, ma le vevela o laau.

A o faagasolo le vaitau o le vavao, o le laei pito i luga e faia i lea vaiaso ma lea vaiaso, e faʻamaʻaina - pei o le palapala ile malo, e vave lava ona tatalaina le eleele papaʻe eleelea o le a fausia ai le felelei lelei o le ea ma le suavai, o le ki lea i le soifua maloloina ma le atinaʻeina o le aʻa, ma o lea o lona pito i luga.

O ituaiga eseese o le petunia cascading

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o hybrids ma ituaiga o petunias cascading, o mea nei e pito sili ona fiafia i ai tagata fai vine:

  • Petunia Double Cascade;
  • Petunia Gioconda;
  • Petunia Ramblin;

Petunia Double Cascade, e iloga i le tele o fugalaau matagofie o lanu lanu susulu ma se manogi manaia, o se vao vao e ufiufi i laulaau lanu meamata, o se tasi o sui sili ona matagofie o fugalaau faaletausaga.

Ae, o le mea moni, o se tasi o ituaiga e sili ona lalelei e mafai ona taʻua o le Mona Lisa petunia - tele-fuga, fetolofi, lapisi. O se laau e maualalo, e maualalo le vao ma ni vine e sili ona maualuga, ua ufitia i fugalaau, o lona lautele e oo i le 5-6 cm, o le a avea ma se penina moni o le togalaau. Vaʻavaʻai i fugalaau fuga, faʻapitoa e tusa ma le 10 lita. O se faʻaopoopoga sili atu o le gafatia o lenei laau e faʻafetaui i le tele o le vevela o le vevela, lea e mafai ai ona le na o le totoina o lenei ituaiga i matagi eseese, ae ia faasaoina foi i le taumalulu.

O le taloina o le Ramblin petunias e fesootaʻi ma le onfinia (e lua vaiaso muamua atu nai lo isi) e le o se mea e sili ona manaomia i le togalaau - o le maualuga o le vao e le sili atu i le 40 cm, ae mafai ona oʻo atu i le mita le umi, e mafai ai e oe ona faia ni mea lelei matagofie i le tautau pusa paʻu. O le tele o fugalaau, fugalaau vave, le lelei i le tausiga ma se vaitau umi o le fugalaau - o uiga taua ia o lenei ituaiga o petunias.

Aʻo tilotilo uma i lenei matagofie ma le matagofie, e lanu ma malamalama, e mautinoa lava, o le fesili e tulaʻi mai i le ulu o se tagata e amataina vine: o le a le vasega e tatau ona ou filifilia? E leai ni faufautua, e faigata ona maua se tali manino i lenei ... e ui leai. E i ai. Filifili se tasi o ituaiga taitasi!

Fautuaga i le taimi e totō ai petunias mo fualaau - faitau lenei tusiga!