Fugalaau

Laʻau mo nofoaga susu ma laufusi

O togalaau lelei ma fanua e leai lava. O 'upega tafaʻilagi uma lava ei ai ana lava faʻasologa - pe o eseʻesega maualuga, pe a faʻapea o loʻo iai le eleele, poʻo ni vaega e maualuga tele le laulau o le vai. Afai o lau togalaau o loʻo i ai se faʻafitauli faʻafitauli lea o loʻo eli ai le eleele pe faʻafefe ai le suavai, aua e te faanatinati e tafe le eletise malosi ma suia le laufanua e ala i auala faʻaoga.

E i ai sou avanoa tulaga ese e faʻaaupu ai se mea fou e le masani ai - o se fuga susu ma se tulimanu matagofie i laau mama. O aganuu tulaga ese ia ma laʻau matagofie ma le fugalaau tulagaese.

Laʻau fugalaau i totonu o se nofoaga susu. © vcrown

Le leai o se toomaga e le oi ai

E le o se mea e le maua ai e tagata fai togafiti a tagata tomai faapitoa e faapea o le tulaga o le le atoatoa o le fanua poo tulaga le lelei e le oi ai i le mataupu faavae. Soʻo se vaega o le 'upega tafaʻilagi e le talafeagai mo le faʻaleleia o eleele faʻapitoa e le o se punavai o le maʻi tiga, ae le gata i avanoa. O le mea moni, oi tatou uma, muamua lava, taumafai mo le tulaga ese, o se tagata taʻitoʻatasi, ma afai ei ai ni faʻafitauli faʻafitauli i luga o le saite, o le natura lava ia e maua ai se avanoa e fatu ai se mea e le masani ai.

O le maualuga o le suavai e le o se faafitauli, ae o se avanoa

O vaega pito sili ona faigata o mea ia e maualuga ma tumau le faʻamafanafana ma le pala. O le mea moni, mo le faʻatulagaina o le togalaau ma le togalaau, o ia tuutuuga e tatau ona suia e ala i le alavai, ae mo mea teuteu e le talafeagai lea mea. Ae maise lava pe afai e na o se vaega laitiiti poʻo le tulimanu o le togalaau.

O ia togalaau suamalie o se faʻataʻitaʻiga o laufanua, matagofie o le natura. I le filifiliina o laau saʻo, e mafai foi ona e taleni lau lanu felanulanuaʻi i ni tulaga faigata foliga.

Mea e manaʻomia e le Toto mo Pueina

O manaʻoga autu mo nei laau totō o le alofa lea mo le maualuga o le susu ma le fefe i le lolovaia ma le pala o le susu i le palapala. E tatau ona latou talia le faʻaititia o le okesene i le palapala, ia mafai ona tatalia lolovaia ma susu. Ae le itiiti ifo le taua o le lava o le tumau, tetee atu i le kiona. A uma, o le eleele e tumu i le susu e faʻatupuina patino ma sili atu ona ogaoga tulaga, faʻamaʻavaʻa muamua atu nai lo fanua masani o togalaau, ma faʻamaʻi tele mulimuli ane.

Lysichiton i le mamanu o se vai vai. © Kathrin Mezger

O fualaau e mafai ona faʻaleleia i luga o vai faʻafefeteina, o laufanua laufusi i totonu o le togalaau e matua ese lava. E vaevaeina i latou i:

  • teuteu lau laau, o le fugalaau e manino lelei;
  • fuʻa (ae o la laʻau e masani lava ona manaia).

E mafai ona maua a latou fetu fiafia-susu i totonu o fetu, ma e oʻo lava i pailate. Ae o le tele o fualaau aina o loʻo i ai pea i le avea o se vaega o tagata tino (laau ma laau mai viburnum i hydrangea ma maples), poʻo ni mea faʻaleleia o le a teuteu ai na nofoaga mo le tele o tausaga.

O laau toto e mafai ona ola i luga o se palapala malulu e talafeagai mo le teuteuina o vai eseese ma e manaʻo e nofo i vai papaʻu po o le galu. Ae o loʻo i ai laau e masani ona faʻaaogaina i laʻau teuteu po o moega momoe, ae le o totonu o vaituloto. Fufulu fugalaau fugalaau, e ui lava e seasea, e sili atu ona taatele ma fesoasoani e foia faafitauli e aunoa ma ni auala tetele ma ni tupe tetele.

Sei o tatou faamasani i mea e sili ona fiafia i ai le "susu" mamanu lata ane:

Mo se lisi o laau susu ma le pala, vaʻai i le isi itulau.