O le togalaau

Reed canary poʻo le faʻaluaina o le totoina totō toto ma tausi i le eleele avanoa Photo

Canary Cane totoina ma tausia ata

Dvukhistochnik, canary, Falaris reed - o nei mea uma o igoa o se tasi laau, atonu na sili atu ma le tasi ona e vaai i ai. E pei o le lafoaia o laufanua laufanua ona o lona le lelei, o le mafai ona aʻafia i soo se tulaga. O le laau na maua lona igoa ona o le mea moni e faapea o ana fatu e avea ma meaai mo manufelelei, e aofia ai canaries. O le canary, po o le mutia siliki, e talisapaia mo le matagofie o laulaau, le lelei, le tetee atu o paranesi e momoe ai. O se fausaga lua e totoina i luga o mauga mauga, i tafatafa o le pito o se faatanoa po o se pa.

Faʻamatalaga o le faʻaluaina o puna poʻo le canary canary

O le Reed Canary (Phalaris arundinacea) poʻo le faaluaina o le meaʻai o se faʻatoʻaga tele mai le aiga Cereal. Faʻasalalau e taatele i le vasa o le konetineta sei vagana ai Antarctica. E mafai ona ola uma i le vanu ma luga o mauga, i nofoaga mafolafola ma i totonu o swamps.

I le mea faʻaluaina, o le fetolofi o le rhizome o le nodular e tupu aʻe i luga, e fai ai ni nodules ma aʻa fila. O lona uiga iloga o le lanu lanu o laulaʻau (lanumeamata ma lanu paʻepaʻe poʻo le kulimi) o lautele lautele e faalagolago i le ituaiga. Talu mai le ogatotonu o le taumafanafana e maua ai mea e tutupu mai i le paseka. E ola lelei i nofoaga e susulu i le la. E leai se mea e sili ona manaia foliga i le paolo.

Auala e tausi ai se taifau

Lafoaʻi eleele susu e sili atu ona fetaui lelei mo punavai e lua, ae e tupu lelei foi i luga o masini malogo. E sili ona fiafia le oneone poʻo le oneone. I luga o eleele lafulemu, o le a foliga mai e sili atu le susulu o fasi laau - e sili atu le mataʻina o le laau, faigofie ona faapalepale le vevela.

  • O laau laiti e le manaʻomia le susu e pei o tagata matutua. Ae o le mea saʻo lava i le faʻamamaina o le susulu o lau laulaau ma le tuputupu aʻe e faalagolago.
  • O le fesuisuiaʻi masani o meaola i le tautotogo i le maualuga o le 25-30 cm e faʻaolaina ai le atinaʻeina o se mea manogi, eleelea. O fuga o fugalaau fugalaau e leai ni mea teuteu ma sili atu ona vavae ese.
  • E mafai ona e faia e aunoa ma se laei. E ui lava o le faʻavaivai i le vai amonia o le a faʻamanuiaina ai le matagofie ma le matagofie o laulaau.
  • E faʻafefe gutu e aunoa ma se fale.

I lalo o tulaga lelei, e mafai e le taifau ona faʻamalosi, e tatau ona faʻatapulaʻa lona tau.
O loʻo faʻatupulaia i le tasi nofoaga mo le tusa o le 6 tausaga. Afai e gaʻo le pala, o lona uiga, o le mutia siliki e manaʻomia ai se faʻaogaina. A leai, o le a avea ma se vao, ma le maumau lona malosi.

Faʻafefea ona faʻalauteleina se faʻapogai faʻalua

Fatuina o fatu

E faʻapefea ona tupu se falala vaʻai mai fatu

O le canary e faʻalauteleina i fatu e muaʻi faʻamalulu mo le vave amataina. E mafai ona e totō saʻo i le togalaau poʻo le taimi muamua i le amataga o le tautotogo, ia Mati-Aperila, i totonu o pusa palasitika poʻo ipu, ni nai fasipepa taʻitasi. O le loloto o le faʻaleleia o le 1-1.5 cm, o le mamao e le itiiti ifo i le 2-3 cm i le va o fualaau. E le umi se taimi e sau ai. Ma a mavae ni nai aso ona latou tutu aʻe lea ma se pulumu luga aʻe o le palapala.

Canary seedlings photo

E totoe na o le faʻamamaina o le palapala aʻo le i tuʻuina atu laau i se nofoaga tumau. Saunia vave vaieli vaʻaia, faʻamaʻiina i suʻalaʻau ma fufulu mama. Suʻeina e ala i le faʻaaogaina o se pusa i le eleele. Afai e tele naua meaʻai i totonu o le ulo, e mafai ona e vaevae le ie puipui i ni vaega se lua pe sili atu. Faʻasalaga lelei, e televave le ola o le taifau ma nofo ai i le itumalo atoa.

Faʻaleleia fua

E le faigata foi le togavao. E faʻalagolago i le tele o le laau lea e vavae ese ai pupu. E mafai lava ona eliina se vaega o le vao vao, faʻafefete i le nofoaga avanoa o eleele aina.

O le tipi, tipi i le faavae, e faigofie ona maua i le oneone susu. I ni nai aso, o se 'ava o le paʻepaʻe papa. Ma o lenei mea o loʻo faʻapipiʻi ona totoina. O se kulupu itiiti ma se aʻa ma laulaau e mafai ona vaʻavaʻai ma se naifi - o se faʻagasologa ua saunia foi mo le totoina.

O se tulaga taua mo soo se ituaiga o le toe gaosia o le taimi e tatau ai ona fafagaina, o lea e mautinoa ai le ola manuia ma le atoatoa o le atinae o cereal.

Maʻi ma meaʻai

O se tasi o mea taua taua o le taifau o le faʻamalosia lea i faʻamaʻi ma e le aʻafia i faʻamaʻi. E naʻo mataupu masani lava e le masani ai, e manaʻomia le togafitiga o le fungicide.

Canary Landscape

Canary poʻo le faaluaina o le faʻapogai i le ata ata o togalaau

O le canary e faʻaaogaina i ni mea faʻafefiloi i luga o moega fugalaau ma moega fugalaau o se leo. E mafai ona e totoina e avea o se mea e faʻaleleia ai le eleele po o se faʻalaʻau faʻasolopito O le tipi tipi o le canary e ola fou mo se taimi umi, o se faʻaopoopoga sili atu i le paluga. E mafai ona faʻamago e faʻaaoga i le sauniuniga o le taumalulu.

Falalua-Falani i le ata ata o ata

E lagona le manaia i luga o le matafaga o se faatanoa, ae mafai foi ona i ai i vai papaʻu i totonu o se fagu. E lua puna e mafai ona tu i le mea e leai se mea e tupu. I luga o soʻo se fasi fanua o loʻo i ai se nofoaga mo se taifau, o ia lea, e aunoa ma se faitioga, o le a fiafia i tagata e ona le faʻamuamua ma le faigofie.