Fugalaau

Terry Calistegia

O lenei fale matagofie e taua tele Siberia Siberia. Fugalaau e pei lava o nai fugalaau fugalaau, ma Siberia aua latou te fuga i fulu malulu, o lona uiga, latou te le fefe i le malulu o le tau. Terry kalistegiya o se vailaʻau masani. E le gata na te teuteuina se togalaau togalaau ma togalaau fugalaau, ae na te faʻaaogaina foi le pa ma ona laʻau ma fugalaau pe na avea foi o ia ma se lauulu ulu.

E faʻaaogaina e le au faifaatoaga fugalaau lenei fugalaau e fai ma fesoasoani ia latou eria. Faatasi ai, e mafai ona e teuteuina le nofoaga sili ona le lelei i totonu o le fanua. Calistegia o le a fetaui lelei i luga o se fausaga tuai po o se isi lava lagolago ma o le a fatuina se vavalo solo i le taimi atoa o le mafanafana. A uma ona totō, ona amata lea ona ola le laau i le tausaga muamua. E amataina i le masina o Iulai ma faʻaauau seia oʻo i le taimi o le tautotogo. Mai i se mea mamao, o fugalaau fugalaau nei e mafai ona fenumiai ma roses.

O lenei lanu e le masani ai mo la matou eria o loʻo i ai pea se mea faigata ia matou togalaau. E le faigofie le maua o fatu ma fatu laau, o lea e le maua ai e tagata uma le avanoa e faamasani ai i lenei laau - liana.

Tupulagaina calistegia

O lenei rose e matua le faʻafefe ma ua sauni e tupu i tulaga eseese. Faatasi ai ma se tausiga faigofie, e ola vave le laau, e toetoe lava a leai ni pa puipui. E leai se pa puipui, e leai foi se puipui, e leai foi se faamalama e faalavelave i lona tuputupu ae.

Malamalama E ui lava ua sauni le rose Siberia e ola i soʻo se vaega, ae o loʻo i ai pea i se nofoaga lalelei o le a faʻaalia ai ana meaalofa uma. O le togafiti i lalo o le paolo o le a aafia ai le amataga o le fuga, o le a oʻo mai i se taimi mulimuli ane. Ioe, ma o le vaʻaiga ua leva ona faatalitali i ai i le paolo o le a foliga le manaia.

Le palapala. O le eleele aʻo lei totoina e manaʻomia ona fafagaina. E tatau ona mama ma talafeagai lelei. I luga o sea eleele ua saunia, o le calistgia o le a ola lelei ma fiafia i ona fua mo le sefulu i le luasefulu tausaga.

Faʻasa. E le manaʻomia e Rose le tele o le faʻasusu, o le natura faʻasolosolo ua lava lea mo ia. I taimi matutu, o le suāvai e tatau ona faʻalelei.

Laʻei pito sili. I le vaitau o le fugalaau olaola, e manaʻomia e le fale faʻapitoa le faʻamalosi. E faʻafeiloaia i latou i taimi uma, ae faʻafetaui i le va o minerale ma mea faʻasaina.

Suiga O le siva Siberia ua totoina i le faaiuga o le autumn. Afai e te filifili e faia lenei mea i le taumafanafana, ona e lamatia lea o le faaleagaina o le laau atoa. O le mea moni, e le manaʻomia se faʻafeiloaʻiga, seivagana ua oʻo mai se manaʻoga mai le e ona le fale. Mafaufau ma le faʻaeteete po o fea o le ai ai se nofoaga fou mo le laau. Ia manatua o lenei vine e mafai ona mimilo mea uma i lona ala. O le vavao o laau e le mafai ona tatalia se osofaiga faapena, o le rosa o le a ufitia i latou i ona vao. Sili atu le lelei ona filifili se isi nofoaga, ese mai isi lanu.

Aua nei galo e uiga i mea totino o le laau e feoai solo ma aʻe i le la, e aunoa ma le iloa o ni faʻalavelave. Faʻaaoga lenei tulaga e le masani ai mo ou lava faamoemoega.

Toe gaosia. O le laau e totoina e aʻa o aʻa. I le amataga o le tautotogo po o le maeʻa o le tautotogo, e totoina ma le totoa le tipu i se nofoaga tumau. O le taimi lava e te manaʻomia ai le suāina tele. Mo le faʻaleleia o le autumn, e fautuaina e ufiufi le rosa ma mulch pe mafanafana i se mea. E na o vailaau laiti e aoga.

Togi. O se laau matua e faʻafefeina le malulu malulu. Na te le manaʻomia ni faʻaopoopoga faaopoopo, o le kulimi ma le susulu o le susulu e le o se mea e taofia ai. O sauniuniga uma mo le taumalulu e aofia ai le teuteuina atoa o le vao pe a uma le amataga o le kiona muamua.

Teuteu. O le tausiga o le calistgia e aofia ai le teuteuina o laulaau mama ma fugalaau taimi, faapea foi ma vai vaivai. Afai o lenei faiga e toe faia i le sefulu i le sefululima aso, ona oʻo mai ai lea o foliga mai o le sipili Siberia o le a fuga mai pea ma malie i le mata.

Pests ma faigata

E i ai se tasi o faigata e feagai ma tagata fai togalaau i le taimi e ola ai terry calistegia. O le toto o le laau e tupu ma le saoasaoa o le saoasaoa ma i luga o se fua tele. O aʻafiaga aʻa e mafai ona faʻaumatia uma mea totō faʻataʻaliʻoliʻo, o loʻo amio i le auala tutusa e pei o se vao vao. E le mafai ona faatagaina le tupu Siberia matagofie e ola na o ia. O lona aʻafiaga e manaʻomia le malosi ma faʻamalamalamaina tuaoi.

O tagata fai togalaau fugalaau e fautuaina le faʻaaogaina o laau, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaaoga ai pakete tuai e aunoa ma se pito i lalo poʻo ni fasi pepa. E mafai ona e faia ni laupepa mafiafia o le plywood poʻo le uamea. Faatasi ai ma le fesoasoani a nei meafaigaluega e manaʻomia ona tanumia i le eleele pe a totoina se vine, o le a mafai ona taofia le tuputupu ae o le aʻa, ae le o le faatagaina e tuputupu ae tele.

O le isi, e le itiiti ifo le taua, o le faafitauli i le tausiga o le laau o meaola faalafua. Ole numera tele o gata ma slugs e aliali mai i le taimi e sili ona malosi o le fuga o le calistegia. Latou te faʻaumatia ma le faʻaleagaina fugalaau ma laʻau lau. O mea leaga o le Siberian rose e le fefefe i lenei osofaiga o meaola faalafua. Latou te mafaufau ia latou mea latou te fiafia iai. I le taua faasaga ia i latou, o vailaau faapitoa o le a oʻo mai i le laveai. E tatau ona faʻapipiʻi laau i taimi taʻitasi, pe a talafeagai ai, ma mulimuli tonu i faatonuga i le afifiina.

Terry kalestegiya poʻo le Siberia rose o se teuteuga matagofie o soʻo se nofoaga. E ui lava i nisi faafitauli e fesoʻotai ma lona galueaina ma le tausiga, o le matagofie o le laau e aoga tele le faʻaogaina. Ma o foliga ma meatotino o loʻo feʻaveaʻi o le a tauamiotonuina ai au tau mama ma faaletino. O Rose o le a teuteuina uma lagolago, i soʻo se maualuga ma soʻo se vaega. O se mea matagofie matagofie e mafai ona e matagofie e oo lava i le nofoaga sili ona le lelei i totonu o le fanua poʻo le atunuu.