Laʻau

10 laau sili ona matagofie mo le fale

Mo le tele o tagata ei ai le fuaitau i totonu o laau toto, na o le violet, geranium ma le cactus e oʻo mai i lou mafaufau. Ae o le fugalaau fugalaau fugalaau i luga o le windowsill e mafai ona e maua ai e le gata o fugalaau masani mo tagata uma, ae o mea matagofie foi laau toto.

Vaovao i fafo i le fale

O le tuputupu ae o se fugalaau i le fale e le faigofie, ae e aoga. E le masani i foliga ma lanu, fugalaau, vao ma laau e fiafia i mata, tosina atu le gauai a malo, ma o nisi o ia mea e aoga.

Tulafono lautele mo le tuputupu ae o "meaola" i le fale:

  • O le mea e masani ai, o fualaau uma e ola ai e faʻaleagaina, o le mea lea e tatau ona lava le malamalama ma le vevela.
  • E tatau ona filifilia le eleele e tusa ai ma manaoga o le laau.
  • Faʻasagaina e naʻo le vai inu i le vevela o le potu.
Afai i le taimi vevela e ave i fafo i le faapaleni, aua le vave tuʻuina i le susulu o le la. E sili atu le amata i se paolo malu, ma faasolosolo malie ona alu ese le fagu i totonu o le avanoa.

Laau laau

Laʻau laiti tupu aʻe mai se togavao poʻo se laau. O mea lelei mo taloni o laau totō ma le ogalaau mausali mautu, e sili ona lelei (cone, pine, uila).

Laau laau

Ina ia tumau le paleni o pale ma aʻa, e tatau ona teuteuina i tausaga taʻitasi. Ma faʻapipiʻi foi, masani i le amataga o le tautotogo, i totonu o le eleele fou ma se potopotoga tele ma se faʻaleleia o le faʻaleleia o alavai.

E manaomia e le laau le faʻaleleia o le faʻaleleia o meaʻai faʻasusu ma le suavai suamalie.

Sprekelia

Faʻaauau Mexican Mountain fugalaau Amaryllis aiga. O le lanu violē e foliga mai o se toso i le vevela, ma e foliga mai o se mea e sili ona manaia e faasaga i se lanu lanu meamata. Sprakelia e fuga i le ogatotonu o Iuni ma fiafia i lona matagofie mo le 15-20 aso.

E fiafia Sprekelia i nofoaga manaia ma susulu.
Sprekelia

I le mafanafana o le vaitau, e lagona lelei ai Sprekelia i luga o le faapaologa, ae o le amataga o le autumn, e tatau ona siitia atu i le fale ma teuina i le vevela o +15 tikeri.

Manaoga e lalelei ma faʻafeusuaʻi mama, e oo lava i le lalagaina o laulaau. A maeʻa maeʻa laʻau, faʻagata le susu o le eleele.

Faʻapenaina e pulu i le tautotogo.

Tusi a Epikopo

Uluaʻi laau faʻataʻitaʻi maalea e tupu ai i se siosiomaga masani.

Epikopo e faʻatautaia, e filifilia ai le maualalo o le maualuga. I le tau mafanafana, o loʻo i ai i le vevela i luga o le vevela, i le la lava ia, ma i le taumalulu, i se mea malulu ma malulu, i se vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le1212 tikeri.

Tusi a Epikopo

Mai ia Mati ia Iuni, e manaʻomia e le vaʻalele le tele o le suāsusu. Ae o le maualuga o le susu e mafai ona faaleagaina ai le vaʻalele, o lea e tatau ai ona iai se alavai lelei i totonu o le ulo. I le vaitau o le taumalulu, e le faʻamaina.

O laulaau samasama lanu e le mafai ona aveesea, a leai o le amio saʻo o le laau e mafai ona solia.

Epikopo e na o fanau lava e fanau.

Wanda

O le tele o laʻau, e le tuʻuina atu ona lanu lanu piniki, fugalaau poʻo le lanumoana.

Wanda sili atu le fiafia i nofoaga ma e le talia toleniga maualalo.

Wanda

Manaomia le tele o le susu i le taimi o le tuputupu ae. I le tau malulu, o le susu e le lava. E le fautuaina ina ia faʻamago le palapala.

Latou te fafagaina le orchid i le tausaga atoa ma sina faʻalauteleina o mea faʻaleleia o minerale.
Faʻapenaina e tamaiti o loʻo tuputupu ae i le pito i lalo o le aʻa.

Cyclamen

Cyclamen, poʻo le violet alpine, laau oona o loʻo lisiina i totonu o le Tusi Pulu Mumu.

E fiafia Cyclamen i potu susulu ma lelei.
Cyclamen

E sili le fiafia i le faʻamalosia, aemaise lava i le vaitau o le tuputupu ae ma le fuga. I le vaitaimi o le aʻa ma malolo, o le suavai e le lava.

E sili i le humus ma le peat. Faʻapenaina e fatu.

Ylang ylang

O se laau e oʻo atu i se maualuga e itiiti ifo i le 3 mita, faatasi ai ma se paʻu oona ma lanu uliuli lanu uliuli.

I le potu, o le ylang-ylang o le a tupu tau lava i totonu o le fale lauʻeleʻele i le tumau o le vevela ma le maualuga maualuga. I le taumalulu, e manaʻomia e le ylang-ylang ni faʻamalamalamaga faaopoopo i se moli faʻapitoa.

Ylang ylang

O laʻei pito i luga e tatau ona faia i masina taʻitasi, mai le amataga o le tautotogo e oʻo atu i le autumn, ma le faʻamalaina mo laau i totonu.

Fukeria McDougall

O le Caudex e tupu fua ile lamala, aua e mafai ona faʻaleleia le susu. Laʻau eletise, faʻalauteleina ona lālā mai le faavae. Laʻau mumu lanu mumu ua faia i pito pito i tua. Faʻailoga e ala i le faʻasolo.

Fukeria McDougall

E fiafia o ia i moli susulu, faʻafefe faʻalelalole ma faʻafeiloaʻi le maualalo o le vevela -3 tikeri.

E sili le fiafia i le oneone, oneone mama.

Faʻapenaina e fatu.

Welvichia

O le uluai fale i saute ma laʻau uumi. Tupula lemu ma e le talia toleniga maualalo. O le tau lelei mo le tuputupu aʻe o + 21-23 tikeri ma le faʻaleleia lelei o le eleele ma le ea.

Welvichia

Velvichia ei ai sona aʻa malosi, o lea e tatau ai ona manaia le fagu, faatasi ai ma alavai.

Faʻapenaina e fatu.

Tucka

Laʻau matagofie i fugalaau pati. O le vivi vavalalata e le lelei ma e mafai ona ola i luga o soʻo se eleele.

Tucka
I luga o le windowsill i le fale, o le fugalaau e itiiti ifo ma le 40 cm.

E fiafia o ia i nofoaga manava ma lava le suāsusu, ae o le a ia lagona le toʻa i le paolo.

E fautuaina le fafagaina o mea taumafa i le vaitaimi o le tuputupu ae olaola ma faʻamalaina.

Freysinetia

Laʻau vao ma fugalaau tetele. O laʻau o le Thorny o loʻo i le tumutumu o le au, ma aʻa malolosi i le faavae.

Freysinetia

E le fiafia Freysinetia i malamalama, ae le o le susulu o le la. Faʻamafanafana lelei o le tuputupu ae o le 19-25 tikeri tausaga taʻitasi.

Faʻateleina le suāsusu ma le susunuina manaʻomia mo le freysinetia. Mo le faamamaina faaopoopo, e mafai ona tuʻu latalata ane le gauga susu i le vavalalata.

Faʻapenaina e ala i le vavae.

E masani lava, "exotics" e sili ona taua. O le mea lea, ina ia maua ai ni tulaga mafanafana mo lo latou i ai, e tatau ona faia le tele o taumafaiga. O lenei lesona o le a faʻamalieina ai na o tagata faʻamalosi ma faʻamalosi fai togalaau e le fefefe i le suʻega.