O le togalaau

E faʻafefea ona teuteuina pito i luga o laau apu ma peʻa

O le faʻamoemoe o le faʻavaeina o le pale o le laau o le tuʻuina atu lea o mea totino o tagata faʻatau oloa - teuteu pe faʻaleleia le gaosiga. O le teuteuina o luga i luga o laau apu ma peʻa e faʻasaʻo ai le laau mai lala e le galue mo le seleselega, ae ave meaʻai ma faʻamafaʻai le pale. O se laau laʻau tele e le mafai ona tuʻuina atu le malamalama i lālā fua; O le pito i luga o se paranesi e tupu aʻe i luga o luga o se ogalaau po o luga o se lala skeletal.

Faiga sili

O le tumutumu o luga o le lala o se lala e leai ni mea e ave ai meaai mai se laau. Ae talu ai ona o lenei vaega o le pi e le faamalosia ai le fausia o le fua, e maua ai le malosi tele ma tauvaga ma le taitai tutotonu. E mafai ona e 'aveʻesea pito i luga e ala i le tipiina i totonu o se mama poʻo le faasolosolo malie ona faʻaleleia i latou i le faʻavae faaletausaga.

O se mama o se osofaʻi i le nofoaga lea e alu mai ai le paranesi mai le faavae o le na o le fafagaina. O le mea lenei o manuʻa na faʻaalia i luga o le laau faʻamalolo vave. A faʻapipiʻi pito i luga o apu ma peʻa, o loʻo i ai se tulaga lamatia nai lo se tasi e tipiina i totonu o le ogalaau, o le a iai nisi o le a aliali mai. E itiiti lava le toe amataina o laau Apple i pi, ma e le mafai ona tipi ni paʻu i totonu o se mama i le tautotogo:

  1. O le tipi i luga o se mama mama e le foia ai le faafitauli. E oʻo atu i le tautoulu, o le a oʻo mai le tele o togi malosi mai i mea taʻitasi.
  2. E tatau ona e faʻamalu le pito i luga, ia galue mo le seleselega. Aua nei tipiina le paʻu mai le ogalaau po o lala o le poloaiga muamua i luga o le mama, galue i luga o lo latou aofia i totonu o fualaau aina.
  3. Vaʻavaʻai ma le mataʻituina le tuputupu ae fou i le taumafanafana, faʻamalo ese tumutumu o pine e faʻaalia e ala i le pine. I le lumanaʻi, o le paranesi e manaʻomia ona faʻamutaina o le a le atiina ae.

E faʻaogaina i luga o laʻau ma laʻau, e faʻaaogaina e le fai togalaau auala eseese, e pei ona faia nei laau e faavae i uiga o meaola.

O le eseesega i le teuteuina o le apu ma le pi

E iloa le malosi o le peʻa e sili atu lona maualuga nai lo aʻau. O lona uiga o le pito i luga, tipi ese e tulafono uma ma se mea maoaʻe, i luga o le apu o le a vave ona ola, talu ai ona mafai ona vaeluaina ma faʻamalosi le vavaega o siaki i totonu o le pipisi. Afai o le taotoga e sili atu pe maualuga, e mafai ona maua le faʻamaʻi. O le teuteuina e mafai ona faia ina ia tuputupu ae le paranesi i se isi itu. O lenei tipi ua taʻua o "i luga o fatuga fafo po o totonu." O lenei metotia e faʻaaogaina mo le teuteuina o laau aʻau ma pears.

I totonu o le palealii, e tasi lava le puʻega e tasi, e taʻua o le totonugalemu. E le tatau ona faatagaina e puʻeina pe faʻavaivaia e pito i luga. O le tuputupu aʻe o tipu e tatau ona faʻatonutonuina e ala i le tipiina i le tele o taʻavale ma faʻataʻitaʻiina le lala fou na fausiaina i le faʻavaeina o le palealiʻi. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻapipiʻiina le pito i luga i luga o le tafatafa o le itu.

Afai e tipi le pi i totonu o se mama, e oʻo i le tautoulu o le ai ai ni nai maile mai le tasi ofe. Afai e le tipiina le apu i totonu o se mama, o le a mago le pala, o le a tupu le pala. O le mea lea, o tulaga manaomia mo le aveeseina o lala paʻu i luga o nei laau e faʻafeagai. O le mea lenei e vaʻaia ai le tipiina o luga i luga o apu ma peʻa.

Ua vavae pito pito o le pi ina ia maua mai ai se paranesi e mafai ona punou ma aofia ai le paranesi mo ni nai tausaga i le muamua po o le lua. A maeʻa le fuaina o fua, o le peʻa e faʻaitiitia, e le gata i lea, e tatau ona taofia le fausia o luga poʻo le faaaofiaina oi latou i le fesoasoani o le teuteuina ma toso i totonu o se tasi o fualaau aina. E faʻapefea ona pipiʻi saʻo le peina i le vitio:

O laʻau e le manaʻomia i luga o le pi e faʻapipiʻiina i totonu o se pesini i le taumafanafana, o le a le tatau ona aveeseina pito i lalo i le tautotogo ma le tautotogo.

Pepa teuteu tekino

O galuega uma e faʻatatau i le teuteuina o fualaau aina ma laau talatala e faia i se mea gaosia ma faʻalautele meafaigaluega. O le naifi e tatau ona faʻamalosi. Soʻo se meafaigāluega e tatau ona tuʻuina e aunoa ma le faʻafefeina o le paʻu ma le cambium. O manuʻa uma e tatau ona ufiufi e le togalaau.

O le faʻamoemoega o le teuteuina o paina o le puipuia lea o le mafiafia, faateleina o le gaosiga, ma le faapaina o le pale. Eseese:

  • faʻavae o le tautotogo;
  • tosoina o luga i le taimi o le fugalaau;
  • fuʻaina o le paina.

I le tautotogo, i le taimi lava e avea ai le vevela mafanafana ma +5, ua oo i le taimi e amata ai ona teuteu le pi. E faʻapefea ona vaaia foliga vaaia o tamaiti laiti i le ata. Ae i le lumanaʻi, ao tuputupu ae le laau, e tatau ona teuteuina le seleseleina o lālā, talu ai o fua o fualaau aina o loʻo faʻataoto i le tuputupu ae. O le vave teuteuina e fesoasoani i se maualuga maualuga o le pi. O se taunuuga o le teuteuina o se pa i le tautotogo, e tusa ai ma le polokalame, o le laau e faatonuina meaai paleni i le fuaina ma fualaau aina:

  1. O loʻo faʻaaogaina lala uma o loʻo aʻafia. O paranesi taʻitasi o loʻo i luga o le maualuga e maua ai le vevela ma le moli.
  2. O le faʻatupulaia o le faʻatapulaʻaina maualuga e maua i le faʻapuʻupuʻu o le ogalaau i le kuata o le tausaga talu ai.
  3. Aua nei tuua vaega tatala, faaaoga le togalaau.
  4. O lala e ola i le itu sese, o lona uiga, e le o le taamilosaga e tusa ai ma le eleele, ua aveesea.

I le tautotogo, o le teuteuina o se laau ua faatalaleina, ua faia, ae na o sina vaega. E mafai ona faia i le vevela o le vevela. E le mafai ona aveese uma vao vao i le taimi e tasi, o le a oti le laau. E tatau ona faʻalautele le faagasologa mo le 3-4 tausaga.

A maeʻa foliga o laʻau ma aʻo lei seleseleina, e manatu le tausiga o laau o le taumafanafana. I le taumafanafana, o le tausiga o le pale e aofia ai le tosoina o tumutumu laiti o paranesi e leʻi faʻamaonia. E faigofie ona latou aveese e aunoa ma le faamanualia o le pi. O le manua e fusi vave. O le pine poʻo le tweezing lea e manatu o le teuteuina o se pi i le taumafanafana. I le taimi o le sokogon, o manuʻa e mafai ona faʻaaogaina i se laau faʻatasi ai ma se meaʻai poʻo se naifi i ni tulaga ogaoga.

A maeʻa le seleseleina, e tatau ona saunia le laau mo le taumalulu. Ua talitonu tagata popoto e faapea mo le vave ma le laʻititi o togi i le tautoulu e mafai ona faʻatagaina le teuteuga mama. Mo le tuai o pears, e mafai ona e taitaia lelei le pito i luga o le autumn i Oketopa. Mulimuli ane, atonu o le a vaivai le laau ma o le a maua ni pusa.

O le a taumafai le uila e tapunia ia manua i le taimi e teuteu ai, aʻo faʻaalu le taua tele i le taumalulu. I le autumn, pe afai ua aveeseina le paranesi, ona i ai lea i le mama, e le o totoe le laʻau.

O le teuteuina faifaipea o pea, aveeseina o pito i luga, faapuupuuina o le tutotonu tutotonu o se auala talafeagai tau alamanuia e fuafua i le faateleina o le gaosia ma le puipuia o faamaʻi.