Fale taumafanafana

Toto ma tausia se laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe matagofie

O le acacia paʻepaʻe e tupu lelei i le itu i saute ma i totonu o le sone vaʻaia. O lona totoina ma le tausiga e le faigata: tau mafaufau i foliga o se laau le lelei.

O laau o se elemene taua o le faʻaogaina o fanua, ma o le paepae paepae e sili ona lelei mo le foia o lenei faafitauli. O loʻo i ai foliga foliga teuteu, o ona fugalaau e faʻamalo mai ai se manogi manaia, ae le lelei, ma e le manaʻomia le tausiga faapitoa mo le laau. E le gata i lea, e faʻafefeina ai le leaga o tulaga o le tau ma e vave ona tupu, e aofia ai i le vaeluagalemu.

Acquaintance i le paepae paepae

Mai se vaaiga o meaola, o le igoa o le ituaiga o meaola e sese: i lalo o le "paepae paʻepaʻe" o lona uiga o le palabinia sese. O ia o le aiga vavalalata o le "moni" acacia, ma ulu atu i le aiga legume faatasi ma ia, ae o le genera o laau toto e eseese.

O lenei laau o loʻo i ai le laʻau faʻapipiʻi, e oʻo atu i le maualuga o le 18 m. E tupu tele vave: i le 3 tausaga o le soifuaga e oʻo atu i le 5 mita. O fugalaau e teuteu ai le laau mai le amataga o Me ma Iulai e foliga mai o ni tamai moa paʻepaʻe. O loʻo faʻapotopotoina i latou i lalo o vine. Inflorescences sosogi fiafia ma tosina mai pi, o lona uiga la o le laau o le meli.

I totonu o le itu i saute, o le robinia o se laau e ola pea, ae i le ogatotonu ole vaʻaia e vaʻaia ai laau, lea e maua mai ile lanu auro i le tautoulu.

O Robinia o se aganuu matagofie. E faʻaaogaina i le faʻavaeina ma le nofofua nofofua e fuafua ai poloka ile latalata i fale ma faʻalapotopotoga, auala, alaga ma paka. E mafai ona e talisapaia lona matagofie i se ata o le paʻepaʻe paʻepaʻe i totonu o le ata.

O tausaga taʻitasi, o le paepae acacia e faʻaopoopo e tusa ma le 80-100 cm le maualuga (o le tuputupu ae e matua taua lava i laau talavou), ma i le lautele o le pale - 30 cm.

Faʻamasinoga

E lua ala o le toe gaosia - fatu (faʻamaina i totonu o se fale lauʻeleʻele) ma pupule basal. O le filifiliga lona lua e masani ona faʻaaoga, aua e sili atu ma vave.

Amata sauniuni mo le tulaueleele e tatau ona filifilia se nofoaga. Mo lenei mea, e aoga le iloa o mea e fiafia i ai le afi:

  • o le laau e fiafia i le susulu o le la, o lea e fautuaina ai e totoina i nofoaga tatala;
  • sese acacia e faʻafefe lelei ai le gaosiga, ma e talafeagai mo nofoaga e faʻaogaina ai fanua i totonu o aai ma itulagi e leai ni mea lelei;
  • o le laau o le malulu: e mafai ona totōina i se tau vaʻaia, aua o tagata matutua e mafai ona alofia le vevela e oʻo i le -35 ° C;
  • faʻamaʻaʻaina ma le tiga i matagi malulu ma faʻataʻitaʻiga;
  • e le faʻafefeteina i le palapala, ae sili atu le fiafia i le palapala malamalama (e leai ma le itiiti) ma e le mafai ona faʻafefeina le vai.

Totoina ma tausi le acacia paʻepaʻe, o le ata e le o faʻamatalaina le matagofie o le laau, e le o se mea e sili ona faigata. E tatau ona amanaʻia le tau: afai o le itulagi o loʻo faʻaalia e le matagi i matu, e fautuaina e totō le acacia paʻepaʻe i se nofoaga e puipuia mai ia i latou. Mo se faʻataʻitaʻiga, i tua o le puipui o le fale poʻo ni laau e iai se pale matagofie.

O laau matutua e masani lava ona gaosia ni pupule basal. Ua lava le eliina o le fana ma totoina i se nofoaga fou. Ina ia faia lenei mea, fai se tamai pu, faʻapipiʻi le laau i totonu ma faʻasao le palapala. I se taimi e le o toe mamao, o le a totogo le fatu ma amata ona ola vave.

White acacia e le fiafia i eleele palapala. O le mea lea, e tatau ona veleina le vaega eleele, aveese vao ma aʻa uumi, ma mulimulu. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le fautuaina e totō se laau i le vanu o fualaau aina suamalie ma aʻafiaga aʻa.

E sili atu ona faigata le faʻapipiina o le faubinia i fatu fatu acacia sese. O fatu pi na faʻataʻotoina i le faaiuga o Novema, pe a maeʻa ona aoina ma teuina i totonu o le pusaaisa. O le taimi sili e toto ai le tautotogo.

O fatu e tatau ona togafitia togafitiga muamua: fufulu ile vai inu, sosoo ai ma le faatofuina ile vai malulu mo le 12 itula. Ona totōina lea i latou ile eleele mataga poʻo se lauʻeleʻele. O le maualuga o le taumafanafana mo le atinaʻeina o le paʻepaʻe paʻepaʻe papaʻe mai le 22 ° C i le 25 ° C. I le faaiuga o le tausaga, o le laau toto e oʻo i le 1 m. I le tautotogo o le tautotogo e mafai ona toe gaosia i se nofoaga tumau.

O le mamao i le va o fatu toto e tatau ona le itiiti ifo i le 20 cm.

Tausiga Tausi

E manaʻomia le tausiga faʻapitoa mo fualaau laiti. O le eleele faʻataʻamilo ia i latou e tatau ona veleina ma tatala i taimi uma. Ina ia vave ona tupu le laau, ia fautuaina e faʻaaoga le faʻamaʻiina o meaʻai ma faʻamalolo i se phytostimulator (mo se faʻataʻitaʻiga, Epin). I totonu o itulagi ma se malulu malulu, o tamaʻitaʻi talavou e malupuipuia ina ia le faʻaumatia e le malulu.

Acacia paʻepaʻe matutua e le faʻaleagaina e tausi. Latou te le manaʻomia le faʻamalosia mo le taumalulu. E masani lava ona tumu le laau i timuga masani, o lona uiga, o vaiinu faaopoopo o le a manaomia i se taumafanafana matua matutu.

Ma le paepae acacia - o se tetee malosi i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O tali uma a le kamupani e tali lelei i le faʻaofiina o mataupu faʻalapotopotoga. Faʻatoʻa lelei le pala. I luga o eleele lafulemu, lua laʻei pito i luga o le a lava lea: i le amataga o le tautotogo ma i le amataga o le fuga, ma e le faaitiitia, e fautuaina le faʻamafanafana i masina uma.

White acacia e sili atu lona lelei i le faapaleniina o pale ma faʻafeoloolo teuteu o tipu. O le taimi sili mo le faʻatinoga o le amataga o le tautotogo. Laʻau mamago ma pupu faataamilo i aʻa ua aveesea.

O le totoina o le paepae paepae ma le tuua i le tuafanua (e pei o isi i itulagi ma aʻega tutusa) e le manaʻomia ai le tele o taimi ma taumafaiga. O le mea autu o le filifilia lea o se mea manaia mo le laau e aunoa ma le faaleagaina o le vai. O faʻataʻitaʻiga talavou e manaʻomia sina gaioiga sili atu: fafaga ma fale mo le taumalulu, ma tupu aʻe matua matutua e aunoa ma le tele o le tausiga, faʻafiafia le mata i fugalaau paʻepaʻe sinasina o fugalaau.