O le togalaau

Totoina o pateta mai fatu - o se faʻamaoniga o le mauaina o mea e sili ona totoina toto

O le totoina o pateta i le vavao o le fale o le taumafanafana e le faatagaina ai le fua tele o fua, aemaise lava mo se pateta. O faʻamaʻi faʻaputu i le eleele, faʻaliliuina e ala i fatu. Afai e leai se fesuiaiga o le totoina o mea toto, ona ono ono lea o fatu mai le togavao o se fualaau sili ona lelei.

Auala e faʻaleleia ai le seleselega o pateta

O le fesili pe faʻapefea ona totoina se pateta lelei lelei, e faʻalavelaveina e faifaatoaga uma. E mananao tagata uma e faʻaititia le vaega o togalaau aina ona o le gaosia. Ina ia mafai ona totoina se pateta gaosi oloa e te manaomia:

  • matau le fua o le faatoaga;
  • tausisia manaoga tau faatoaga;
  • sui soo se mea e toto ai.

Faatasi ai ma lenei auala, o le pateta mai le selau sikuea sikuea o le a avea ma mea moni. O le mea totino o pateta e faʻapupulaina ai faʻamaʻi, i le gasologa o tausaga e le maua ai le tofo ma le gaosiga, e iloa e tagata uma.
E faʻapefea ona totoina se fatu pateta lelei? E mafai ona e faʻafouina fatu e ala i le faʻatauina o mea i luga o fatu ma faʻatoʻaga. O lenei taugata, ma o ni nai nodules o loʻo mauaina e tatau lava ona faʻalauteleina. O se taunuuga, i le tolu i le fa tausaga, o le a toe pau le fua.

A maeʻa ni nai tausaga, soʻo se pateta e faʻaalu ma manaʻomia se sui fou. O le auala pito sili ona lelei o le maua lea o mea totino e totoina mai fatu.

Palu fatu

O le totoina o pateta mai fatu e mafai ona avea ma se mea fiafia ma tauia. O vao i luga o le vao e iai ni fatu, ae le ave faʻamaʻi faʻamaʻi. O lona uiga, o le mauaina o se pupuu pateta mai se fatu, matou te maua ai se mea totō e totō ai fatu. E na o fatu e laʻititi nai lo se pine e le musuia ai le faʻatuatua i le iuga.

E mafai ona e faʻatau fatu i totonu o se faleoloa faapitoa, pe mafai ona e maua oe lava mai lau faatoaga e ala i le aoina mai o televise tele mai le vao i le tautoulu. Ona tatau lea ona e taofiofi i latou i se tulaga mataga i luga o le faamalama ma filifili fatu i totonu o le atigipusa, faamama, mago ma tuu i se nofoaga pogisa seia oo i le faaiuga o Mati. O i latou uma ma isi fatu i totonu o le pupu e vaeluaina meatotino. O laau ola maloloina o le a ola mai fatu, ae le o mea uma o le a toe faia meatotino a le tina.

E faʻapefea ona toto laau?

E tele mea e tatau ona mafaufau i ai se fai togalaau:

  • o le germination seed e tumau pea mo le 2 tausaga;
  • o laau e le talia toleniga;
  • e le tatau ona aofia ai le palapala.

O le sauniuniga o le fatuina o le faʻatoʻaga e aofia ai le gaosia o le potassium i le taimi o le fufuluina ma le faʻamagoina o fatu laiti. O le lalolagi e tatau ona fai ma sui o se faʻafefiloi o le paluga mama, e tatau ona faʻalelei. Ole tele o ipu ma pu faʻavaivai ua faʻapipiʻiina i totonu o le palatusi. E sasaaina le eleele i le lua-vae tolu o se ipu i le 100 ml ma o nisi o fatu o loʻo tuʻuina i fafo. E manaʻomia lou faʻafefeteina o le oneone i luga, sasaa mai le pamu moli e faamau ai. Ufiufi mata tioata. O le a aliali mai i le 2 i le 3 vaiaso.

Faʻasalaina o fualaau aina ma le galo o le laulaau e le mafai.

Le tatau ona faʻasuina pateta i le taimi lenei e ala i le pani, e pei o le begonias. O le lalolagi lava ia o le a susu mai. O le tele o fualaau aina ua foliga mai, e tatau ona e tuua le tasi e sili ona malosi, tipi ese le isi i luga o seleulu fao. O se aʻa aʻa vaivai o le totoina o laau e le lelei ona toe faʻaleleia. O le mea lea, e tatau ona aloese mai laasaga o manuʻa i le taimi o le tafe. Ua tele naua fatu, ma o vao ua ola e oo i le luasefululua. Mo le puleaina faaletagata lava ia o le a le toe manaomia.

Mulimuli ane, o le faʻaaogaina o mea i totonu o koneteina sili atu e mafai ona manaʻomia. O le mea lea, o laau toto e tutupu i se vevela mautu e aunoa ma le toe faafoi. O le vaitau o le totoina o le totoina o le 60 aso, faaopoopo atu i le 2 vaiaso mo fatu. O lona uiga e tatau ona tuʻu i lalo le fatu i le eleele lua ma le afa masina ao lumanaʻi le vevela i le itulagi. E faʻapefea ona tausia lelei pateta e ola i fualaau?

Fatuina Potato Care

O fualaau totō e totōina ile laufanua lafulemu o le a tupu vave. Faamolemole ia matau o le a ese le vao i foliga vaaia. O le faʻamoemoega o le fai togalaau o le faʻatali lea mo le seleselega ma ave ni fatu mai faʻataʻitaʻiga sili ona manuia, i le mea mulimuli pito itiiti. O le faʻaaoga lelei o pateta e le o aofia ai i le faʻamamaina o le laulau laulau mai luga, ae faʻasusu i luga o le falala. A maeʻa le vevela o pateta, faʻalauteleina le suavai i totonu o togalaau, ma faʻatulagaina mo le faʻaaogaina o le taʻavale atoa. E lua ituaiga o vai i le taumafanafana.

O pateta suamalie e leaga. Afai e susu le eleele i le loloto o le 10 cm, o mea uma lava ua lelei.

O susu e maua mai le susu mai le ea i totonu o le laulau laʻau. A mavae sina taimi, o le faatoaga e tupu mai i laau toto o le a tu i fafo mo ona foliga maloloina. E taua le puipuia mama o vao. E iloa uma e fai togalaau le auala e palu ai pateta. O lea e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa ia vao taʻitasi. O sea vao e pei o quinoa o le nofoaga lea e amata ai ona tupu le mala. Ma mo se pateta eletise, o lona i ai lata ane e matua leai lava se aoga.

E le leaga le faia o le 2 - 3 vaʻaia o le faatoaga ma EM-1 Baikal i le vaitau o le mafanafana. O lenei fualaau faasaina e fausia ai tuutuuga mo le alualu i luma lelei ma le totoina o aʻa laau. O microorganisms ei ai le aoga aoga i le atinaʻeina o vailaʻau ma le soifua maloloina o le eleele.

Seleseleina

Afai e te tausia pateta o lau laau e sili ona e fiafia i ai, o le a faateia oe. O laau taʻitasi o le a tuʻuina atu i le luasefulu fatu o ituaiga eseese. E tatau ona e filifilia le fualaau aina atoa mai le togavao e te manaʻo ai. Aua le togi ese ia mea laiti laiti. Ina ia maua se pupuvao atoa mai fafo, tau lava ia teu le pulou.

O le nodule ma se falaologa o le a avea ma se togavao atoa i le tausaga a sau.

Faʻamauina mea uma ua filifilia ma uu i le moli moli i le malulu seia oʻo i le lanumeamata. Masalo o le tausaga a sau, o le a faʻaaogaina se ituaiga fou mai mea fou. Faʻasoaina o ana meatotino o le isi galuega e sosoo ai.

E faʻafia ona suia le fatu pateta?

I le tausaga lona lua, na maua mai ai e le 'agronomists fatu mai le totoina o mea e pei o le superelite o le toe gaosia muamua. Mai lea tausaga i le tausaga e sosoo ai, o le a teteʻa le pateta o pateta. O le toe gaosia mulimuli e tuʻuina atu ai mea totino ole pateta ma mea e gaosia ai le fatu. I le tolu tausaga mulimuli ane, o le gaosiga o oloa e amata ona paʻu ma e tatau ona e toe vaʻai mo pateta fou mo le fausiaina. E sili atu ona faigofie le totoina o vao o fatu i tausaga taʻitasi, ma faasolosolo malie ona saunia mea fou totoga.