Fale taumafanafana

Agai i luga o laau toto mo le gasebo

Totoga o laau toto - o se "mea tele" tele mo le faʻaogaina o fanua o togalaau aina. Soo se fale vevela e vevela ile lalelei e sili atu ona manaia i lalo o se palanikeke lanu meamata, ma e mafai ona puipuia mai le matagi ma timuga. O lauusiusi ma fugalaau e ufiufi puipui ma luga o le gazebo e maua ai se foliga manaia ma liliu ai se fale puipui e avea o se teuteuga matagofie o le togalaau.

Vili faʻafefete poʻo fusi uʻamea o le tele o vaʻavaʻa e aʻe ai ma faigofie ona vave afifiina le lagolago ma agai i luga. O le Blooming e fuafua e faia se mea teuteu ma faʻafiafiaina i se manogi matagofie. O laau e sili ona lelei e aʻe ai mo togalaau ma fai togalaau o vine vine, nasturtium, paina teuteu, clematis, honeysuckle, hops, climatic roses and bindweed.

Totoina ma le tausiga

O le nofoaga e tulaʻi ai e tatau ona tu i se mamao mamao mai puipui o le gasebo, ma o le vai e tafe mai le taualuga pe a uma le timu e le pa'ū i luga o laau. Fautuaina ia saunia mo le totoina o togalaau faapitoa ma se umi pe tusa o le 50 cm ma le loloto o le fasefulu i le 60 cm, e fuafua i le numera o laina o tu.

O le eleele mo le feaveaʻi o laau e manaʻomia ai le palapala mama. E fautuaina ina ia faia ni mea e faʻaaogaina ai le mineral ma le mea faʻapitoa.

O lagolago o le a fesoasoani i le tufatufaina tutusa o vailaʻau toto i le itu o le fausaga. I le avea ai o ni lagolago, e mafai ona e faʻaogaina ni maea malosi o le uumi vavalalata, lea e tosoina i luga i luga i le lautele i le mamao o le 10-15 cm mai puipui o le gasebo. O vine laiti e manaomia le fesoasoani mai lea taimi i lea taimi e afifi ai i latou lava i le maea. O se kapeta lanu meamata lanu meamata mai le lalagaina o laau toto ma se foliga lelei lelei ma le tausiga lelei o le a faatoa tupu pe a mavae ni nai tausaga.

O le teuteuina o le aʻeina o laau toto e manaʻomia ile mea vaʻaia.

Agai i luga o laau toto

Mo le faʻaogaina o fanua o se togalaau togalaau, e tatau ona e filifilia ni laau totō o le a faʻatumuina le sini na faʻatonu e le fai togalaau. O le mea moni, o nisi agaifanua lalagaina e mafai ona naʻo se teuteuga faʻatusa o le avanoa, aʻo isi - o se 'ie puipui tele' e lafoaʻiina ai le ata ma le puipuiga mai i vasa o le tau. A o lei filifilia se laau, e fautuaina oe ia faamasani oe lava i tulaga o le tausiga, o tulafono mo le tausiga, ma lona tele i le matua. Pe a faʻatau mai ituaiga eseese o vine, e taua tele le vavalalata o laau, e le faʻafefeina ai le tasi ma le isi ma atiaʻe lelei.

Laʻau olaola matagofie

Ivy - meaola le lelei tele e lagona ai le manaia uma i le laufanua lanu (faatasi ai ma le faʻaleleia ma le faʻamafanafanaina), ma i tulaga malulu. E mafai ona tupu i le tasi nofoaga mo le tele o tausaga.

Fuga vine - o se vaalele e le lelei le aʻeina lea e mafai ona avea ma se meateuteu mai le amataga o le tautotogo e oʻo i le tautotogo. Tausia e na o le tausaga muamua lava e uma ai ona totoina. E aofia ai le tele o vaiinu ma masani. Mo vine, o le tuufaatasiga o le eleele ma le nofoaga e galue ai e le afaina.

Honeysuckle - o se faʻatoʻaga faʻaleleia o fuālaʻau ma se manogi matagofie, lea e manaʻomia ai le tele o le gauai ma le tausiga. O le tausiga o lea mea e aofia ai le teuteuina o laʻau (i le tautotogo), i taimi uma e fafaga ai ma fafagaina timuga.

Highlander - O se laau e vave ona totoina mo le totoina o laau toto. O le nofoaga e tulaʻi ai e tatau ona avea o se malu malu, ma o le palapala e lelei.

Clematis - o le lau laau lauiloa sili ona lauiloa e talafeagai mo le teuteuina o arbors, lea e tele ituaiga o ituaiga eseese o fugalaau ma le tele o laau. Mo le totoina, e tatau ona e filifilia se nofoaga e maua ai le eletise mama ma eleele faʻapitoa. O le vaega pito i lalo o le laau e tatau ona i ai i le paolo lea e mafai ona fatuina i laau laʻau maualalo e totō latalata i le clematis.

Clematis - O se agavaʻa faʻavaivaia ma le faʻamalosia le agavaʻa, ae ia maua se foliga matagofie ma foliga muamua. O le laau o loʻo i ai le tele o ituaiga ma meaola eseese, e eseese lanu. O puipui puipui o le toga vevela e vave ona ufiufi i se kapeta e tele lanu lanu eseese (faʻatasi ai ma mea faʻafefiloi). E selesele pine o Clematis i le umi e tusa ma le 3 mita.