O le togalaau

Fuafua le taimi o le totoina o le sipisi i nofoaga tatala

O tamaʻi puʻupuʻu ola mai fatu o mea ia e masani ona totoina mo le tipi. O afea e totō ai fatu o le kulisi i le avanoa tatala, ma pe faʻapefea ona fai?

O le seleselega o le tiʻetiʻe e faalagolago i le tele o mea, e aofia ai sauniuniga lelei o le eleele ma faiga faʻatoʻaga pe a uma ona toto. Ae o le taimi e toto ai luga o moega e taua tele.

Aso o le totoina o seketa sevka

Talu ai e le o ni fatu malulu e pa'ū i le eleele, ae o tamaiti laiti e tolu ile senitimita lona tolu o le pulou, e matua taua lava le mafanafana o le eleele i le loloto o 8-10 cm. Afai o le vevela i totonu o le moega e lalo ifo o le 12 ° C, o le a le amataina vao, ma susu, susū le eleele o le a mafua ai ona pala le fatu. O le faʻasolosolo e le itiiti ifo le lamatia. O aʻafiaga afuina e afaina ai o le a avea ma mea e faigofie ona maua mo meaola faalafua pe o le a taofia e le vevela vevela.

O le taimi e totō ai fatu o le sipuni i le lauʻeleʻele avanoa, e mafai ona e maua se fua lelei o le lelei o le lelei, e faʻalagolago i le tau ma tulaga faʻaitulagi.

I se malulu mafanafana i le ogatotonu, o le palapala e susulu i le sefulu tausaga mulimuli o Aperila. Ae o le tau o le tautotogo e sui. O le mea lea, e masani lava ona taulaʻi tagata nonofo i le mafanafana i faailoga. O se faailoilo mo le sauniuniga o moega e mafai ona avea o se tagata e fuga mai manu manu. Pe a totō aniani i fanua tatala i le Moscow Region ma isi vaega o le vaeluagalemu, e matua malulu tele lava i matu, ma o loʻo i ai se maualuga maualuga o le malulu.

Faʻafeʻe malie, o le tagata nofo i le mafanafana na te faʻaalia le aufana i se tulaga matautia. O le fulufulu toe foʻi o se mea leaga mo le totoina o pulu ma fua o le lumanaʻi. E tusa ai ma le tele o tausaga o matauina o le tau, tulaga lelei mo le Leningrad Region, pe a saogalemu atoatoa le totoina o le sipisi i le matala, ia sau vaiaso mulimuli ane.

Faatasi ai ma le tuai o le tele o aso, latou te nonofo i le itu o Ural ma Siberia. A maeʻa aso mafanafana, o le suiga o le tau o le tautotogo e mafai ona faʻaalia ai se mea e ofo ai i le foliga o le manava ma le kiona. O se faʻamaoniga o le saogalemu mo fualaau o le a avea ma faʻamafanafanaina o le ea i le 5-10 ° C ma luga.

O le afifi o le onosaʻi e aliaʻe i le vaiaso talu ona totoina. O se tau le lelei o le tau e tatau ona tuʻuina atu i le faila o le mafanafana se faʻailoga e faʻafefe tele ai moega ma ufiufi ai le fulufulu lanumeamata lanumeamata ma se ata tifaga poʻo se mea e leai se mea e lalagaina.

O luga o tulimanu e fesoasoani e le faatali mo le lelei o le tau ma maua ai le vave mafai, faauo ma maualuga le fua. E masani ona faʻaaogaina lenei metotia faʻaaogaina pe a totoina lanu o le riki i le eleele i Urals, Siberia, i matu-sisifo o le atunuu ma le itu o Non-Chernozem. Ona o ia tekinolosi tau faatoʻaga, e mafai ona siitia le vevela o le eleele i le 5-10 ° C, pe a faatusatusa i le vaega atoa, ma aua nei fefefe i le kiona i le eleele.

O taimi uma lava o loʻo faʻaalia e aoga pe afai o le aniani ua tupu i luga o lapisi. O le luluina e mafai ona totō i luga o laʻau toetoe o le taimi atoa mafanafana, ona tuʻuina atu lea o laau toto i:

  • fanua mama;
  • leai o vao vao;
  • tele le susu;
  • meaʻai faʻapitoa.

Afai tatou te talanoa e uiga i le totōina o le tisika o le taumalulu, ona totōina lea i eleele tatala 25-35 aso ao lei oʻo ile laulauina o le vevela i le +5 ° C. Mo le mafanafana, o tamaʻi pito sili ona laiti, o loʻo taʻua i latou o loʻo faʻaaogaina i lenei tulaga, ia pulea le fulu 5 i le 7 ma le aʻa. O lenei metotia o le totoina o fualaau 'aina e mafai ai e oe ona aoina lelei le seleselega i le afa muamua ole taumafanafana.

E faʻapefea ona totoina fatu kulisi i luga o le eleele

O eleni e faʻapitoa, e tupu lelei i le malamalama, eleele lafoaʻi ma e manaʻomia i taimi uma, ae faʻamautu faʻamautu. O le nofoaga mo le totoina e filifilia e faavae i luga o nei manaoga, faapea foi ma tulafono o suiga o fua o faatoaga.

I mataupu e totoina ai le sipisi i nofoaga tatala i le tautotogo, i le tautoulu, o le moega ua eliina i se ato bayonet atoa. O le eleele faʻaleagaina o le deoxidised, o le oneone e faʻapipiʻiina i se mea eleelea, mea mamafa mamafa. I le taimi lava lea e tasi, ua faʻalauiloaina ai mea faʻalautele meaola. I le tautotogo, e toe faia ai le eliina, faʻaopoopoina le faʻamaina o le eleele ma le potassium ma le maika.

Ina ia faʻaumatia le microflora pathogenic, o le vaiaso ao leʻi totoina le riki, ua faʻamaligiina faʻalaʻau ma se vaifofo o le sulfate copper, phytosporin poʻo isi mea faʻapitoa.

Ua faia foi se ofutino e fai i le pito i lalo. A o le totoina le lulu:

  • 2-3 vaiaso faʻafefe i le vevela pe a ma le 20 ° C;
  • ona tuʻuina lea o pulu i le 30-40 ° C mo le tele o itula.

O le isi auala o gaioiga o le a faʻafefe ai le taimi. O aniani laʻititi mo le totoina o loʻo faʻatofuina i le vai i le vevela o le 45-50 ° C mo le kuata o le itula. A uma ona sasaa le pusa mo le taimi tutusa i le vai malulu. O le eseesega o le paʻele, faapea foi ma se mea e faatupuina ai le tuputupu aʻe, faʻagasolo lelei le faiga o vegetative. O se vai lanu piniki o le palamati o mea e le faʻaleagaina.

E fuafua e tusa ai ma le tele o fatu o loʻo totōina i togalaau:

  • ma le iva o le maualuga e oo i le 1 cm le umi e 4-5 cm;
  • ma le diamita o le 1.5 cm i se mamao o le 6-8 cm mai le tasi;
  • ma le tele o sili atu i le 2 cm le umi e oʻo i le 10 cm.

I le va o laina e tuu ai le va o le 20 i le 45 cm. Ua tanumia tomua 3-4 cm mai tauaʻau, o le eleele pe a uma ona faʻatumu, faʻafefe ma faʻafeinu. Ma o le susu e le mafai ona faʻavave le umi, o le moega e faʻapipiʻiina i luga ole laulau e oʻo i le 3 cm.

Tausia le aniani i luga o le eleele

O le tausiga o le eleni e faigofie lava. O le aganuu e manaʻomia le tataʻesea o le eleele, totoina ma faʻaleleia masani, aʻo amataina le pulufana, ma o loʻo i ai se tuputupu aʻe malosi o lauusiusi. O nei fuafuaga e faia e tusa lava pe leʻi amataina.

I se taimi muamua, e taua tele le taofia o le fausia o se mea manogi, gaogao o le ea ma le togiina o moega e vao vao.

E manaʻomia le faʻataʻaiga ia Me ma Iuni, pe a faʻapipiʻi ma sasaʻa fua. O sikuea mita taʻitasi e tatau ona maua e tusa ma le 8 lita o le vai. 20 aso talu ona totoina, i le tausiga o le sipuni sevk i luga o le eleele e aofia ai le fafagaina o se falaoamata o mullein poʻo le humus. Mulimuli ane, faatasi ai ma le faia o se paʻu papa, e faʻaitiitia le manaʻomia mo le susu. Afai o le aniani e maua le mamafa, e toe fafagaina. I le taimi lava e tasi, o le vaega pito i luga o pulu taʻitasi e faʻasaʻoloto mai le palapala. 2-3 vaiaso aʻo leʻi seleseleina, faʻafefe uma lava le vai. O le fufuluina o lapisi e faia pe a uma ona tuʻuina se peni.