Fugalaau

Tausiga lelei o le beka a le Bauer i le fale

O Begonia o se laau matagofie e fesootaʻi ma lau lau teuteu ma e faʻapipiʻiina i le tele o crosses. O se fuainumera tele o ituaiga eseese e ese mai i luga o le lalaga i luga o laupepa lapopoa ma le i ai o fuga lanu paʻepaʻe po o le piniki.

Tausiga Tausi Aiga

Mo soʻo se fugalaau e tupu ma ola lelei i le fale e tusa ai ma ona fua o fua, e tatau ona fatuina tulaga talafeagai e tupu ai.

E le o se ogalaau umi, i totonu o begonias, e oʻo atu i le 30 cm ma o loʻo i ai ni tafaʻa. O pepa laupepa o loʻo i luga o petioles uumi o loʻo i ai ni foliga laulaʻau ma se mamanu. O le mamanu e mafai ona suia ai le lanu mai le enaena uliuli i se paolo malu, e fuafua i lona tulaga o le tuputupu ae ma le susulu o le nofoaga.

Fugalaau e tupu i le tautotogo, fugalaau e aoina i palasi, e pei o le faamalu. O le laau o loʻo i ai se uʻamea fetolofi.

Faʻamamafana ma fafaga

O le faʻaleleia ma le faʻafefeteina eseese e faʻalagolago i le taimi o le tausaga. I totonu o le mafanafana o le taumafanafana, o le suavai e faatoa faia pe a maeʻa maeʻaeʻa le eleele. E tusa lea ma le tasi i le vaiaso, e faʻalagolago lava i tulaga o le tau. Pe a timu ma vevela lemu le eleele mago malie. Afai e te faia soo se taimi e iai se avanoa e pala ai i luga o le aʻa o le laau.

I le taumalulu, e tatau ona e matauina le puleaina o le vevela e tatau ai mo le tuputupu aʻe lelei o laau. Ae afai o le vevela i totonu o le potu e pa'ū i le 16 tikeri Celsius pe lalo ifo, faʻafefe le fugalaau e toetoe lava a maeʻa, ina ia aua nei mafua ai le pala.

I soʻo se taimi o le tausaga, e faʻafefeina le fugalaau i le susu, mafanafana ma faʻafefe vai. E leai se mea e tatau ai ile suʻeina o le maualuga o le timu.

Fale o le Bauer Potted Begonia Flower Buck

Lulu ma moli

E pei o begonias uma, e le o se mea e tasi ma e fiafia i le vevela o le 20 tikeri Celsius i le taumafanafana. I se vevela maualuga atu, e mafai ona amata ona susunuina pusa lapisi mai le vevela ma e sili atu le siitia atu i se fale pe a iai le ea malulu, pe filifili le nofoaga sili ona lalelei i totonu o le fale ina ia le mafatia ia laʻau matagofie o Begonia Bauer.

Pe a oʻo mai le la i totonu o laupepa laʻau, e mafai ona latou susunuina, ufiufi i lanu enaena e le mafai ona faʻataʻitaʻiina. O le mea lea, i le taumalulu, e fiafia le potipolo i luga o le itu i sasae, ma i le taumafanafana i luga o faamalama o le itu i matu. Afai e le alu pupuni i le itu i mātū, ona tatau lea ona toe faʻasolosolo loloto le begonia i totonu o le potu pe tuʻu i tua o le ie puipui ina ia faʻasalalauina le la, ae le o saʻo.

Laʻau ma fuluʻi (tusa pe faapefea ona fafaga)

Ua ave le eleele mo le teuteuina ma le totoina o laau totő pe fai foi mo latou lava:

  • Vaega o le fanua o le togalaau;
  • Vaega o le paluga paʻu;
  • O le fola o se fasi oneone.

O luga o laei e faia tasi i aso uma e fitu, fafagaina i fugalaʻau mo le teuteuina ma le totoina o laau toto. O le fertilizing ua na o luga o le palapala susu ina ia le mafua ai le mu i le aʻa o le laau.

O le ipu e filifilia e tusa ai ma le aʻa, e sili atu i le 5 cm le lautele. Auā afai e telē tele le ulo, o le a fausia e Begonia le aʻa, ae le o ona laʻau matagofie. O le fugalaau o le a tolopo foi mo se taimi e le tumau, seia oʻo ina faatoilaloina uma aʻa i se paʻu omea i totonu o le koneteina.

O fugalaau o Begonia e fuga i totonu o se pusa faatautau

Fugalaau fugalaau

O le pine o Begonia Bauer ua faia i le taimi tonu e faʻaloloa ai ona tupua, ma ua le toe faʻatauina le vao.

O le mea moni, o le vao e alu i le taumalulu ona o le leai o se malamalama. Ma o le mea lea, o teuteuga e tatau ona faia i le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati i le masina tuputupu aʻe. O lenei mea o le a mafai ai e le togavao ona tautotogo e totoina le tele o laulaau faaopoopo.

Maʻi ma meaʻai

O nisi taimi o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi e foliga mai ile tausiga le talafeagai ile Bauer Begonia. Faatasi ai ma meaola faalafua na matauina:

  1. Aphids - o se iniseti laitiiti lenei, o le susuina o le sua o se laau e mafua ai le afaina tele o lapisi laʻau ma mafai ona avea ma mafuaaga o le oti o le laau atoa pe afai e le faia togafitiga ile taimi. Talu ai o laulaau e vaivai ma malepe mai le paʻi, fufuluina i latou i togafitiga a tagata o le a le aoga. O le mea lea, e sili atu le sasaa o le laau ma le solution a Actellic.
  2. Feltman - e mafai ona maua i le suʻeina o laʻau matagofie o Begonia. Afai o loʻo i ai ni mūmū mūmū i luga o latou, o le mea lea o se meaola.
  3. Laʻu aʻa - e tupu i le tele o le inu o le laau, o le masimamaina o aʻa maaleale e toetoe lava a le mafai, ma i lenei tulaga e sili atu ona lelei le toe totoina o le fugalaau e ala i le faapipiiina o fuʻa maloloina.
Blooming Begonia Tiger Bauer

Totoina ma le faʻaleleia o le begonias

A oʻo ina totoina se laau, e tatau ona faia se suʻega taʻitasi i tausaga taʻitasi ina ia maua ai le fugalaau i le fugalaau mo lona faʻatuputeleina. I le taimi o le gafa ma le toe faafouina, o vaega ua malepe o le laau ua aliali mai, lea e mafai ona faʻaaoga lelei pe a faʻalauteleina.

Suiga ma begonias i le fale

Faʻatau pe talavou Begonia Bauer e tatau ona faʻavasegaina faʻatasi i le tausaga. Ina ia faia lenei mea, ave le eleele lafulemu lelei mo le teuteuina ma le faʻaaogaina o laau toto. O le ulo e tatau ona i ai alavai. Faʻalautele le eleʻele ua sasaaina i le pito i lalo o le fagu ma se tamai eleele ma se fasipepa e oo i le 2 cm. O le begonia ua aveese mai le potoa tuai, o le eleele o le a luluina lemu, ma lafoina i se fagu fou, ma tuu i totonu o le fagu. Pe a felafolafoaiina Begonia o loʻo sasaaina le eleele, faʻapipiʻi lemu ma tamatamailima.

A maeʻa ona toe totoina, ona faʻasaina lea o Begonia ma sina vai itiiti, talu ai o le eleele ua uma ona susu.

Ina ia mafai ona toe faafou le togavao tuai, e tatau ona e tipi ma tipi, ae o le a maua mai le tele o meaola mai le togavao tuai.

Fugalaau laʻau e manaʻomia le totoina

Tofiga

Ina ia tuputupu aʻe lenei sui matagofie o le begonias, e mafai ona e faʻaaogaina se auala faigofie - vavae. O le tipiina e mafai ona faia i le faʻaaogaina:

  • Petioles;
  • Pepa pepa;
  • Vaega o aʻa.

Po o le a lava le vaega o le laau o le a filifilia mo lalata, muamua lava, e tatau ona faia nisi fautuaga mo le vavaeina:

  1. Faʻaaogā naʻo le soifua mālōlōina, o vaega uma o le laau e mafai ona gaosia aʻa.
  2. O le taina e manaomia ai le eleele poo le vai, ae ia puipuia le pala, ua malogo le fatu mo le 10 minute i le paolo, ma ua faʻafefiloi le palapala poʻo le vai i le vao.
  3. Mo aʻa e foliga mai vave, e manaʻomia se greenhouse eletise, lea o le a faʻavaeina ai ni lauʻeleʻele.

Mafaufau i le filifiliga o le maua i le taimi lava lena i totonu o le mea. Matou te ave se vaega ola maloloina o le laau, tipi ese i luga ma se manoa maai ma tuu i luga o le nusipepa mo le 10 minute, ae le tatau ona taoto i le la. I le taimi nei, ia saunia le pusa o mea o le a totoina ai le fatu. Ina ia faia lenei mea, o se pesini e tutusa lona umi e fetaui lelei ma se fagu tioata ma se voluma e tusa ma se lita e matua mau i luga o le eleele sasaa.

Ua filifilia le fagu - sasaa le alavai i le pito i lalo (e le o le lapoʻa lautele e talafeagai) i luga o le meaʻai ma le pala. I le ogatotonu, faʻatasi ai ma se penitala po o se tamatamailima, fai se taimi malolo, pe a faʻapipiʻiina ai le fatu o le begonia malogo. E le tatau ona faʻamalosi malosi, aua e mafai ona e faamanualia o ia ona faʻamalosi ai lea. Afai e susu tele le palapala, ona le tatau lea ona faʻafeinu. A maeʻa ona faʻapipiʻi le afifiina o loʻo ufiufi mau i se fagu - o le a avea ma se fale koli.

O le isi tausiga o le a aofia ai le faʻasalalau i aso taitasi ma le faʻamamaina o le eleele pe a manaʻomia.

O le suamalie ile palapala e mafua ai ona pala, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete i vai ma vai vai mai se sipuni sipuni.

I le tolu vaiaso mulimuli ane, o laulaau laiti laititi o le lumanaʻi matagofie o le lumanaʻi o le a amata ona tupu mai le eleele.

E manaʻomia e se laau le taumalulu?

I le taumalulu, o le vevela o le +16 e talafeagai mo le laau, talu ai ona o ona fatuga o le a le tupu malosi. Afai o le fale mafanafana e mafanafana ma e itiiti se malamalama, e tatau ona fafagaina pea Begonia i le tele o taimi. Faatasi ai ma le tele o le suavai i le mumulu o le moli o le taumalulu, o le a amata ona alualu i luma lala, lea o le a mafua ai le faaleagaina o le vao. Ae o mea uma lava e mafai ona faasaʻoina e ala i le teuteuina o le fugalaau, lea e faapuupuuina ai pupufaʻau e tasi le tolu o latou uumi.

Ou te fia fai atu i le tausiga o se fugalaau faigofie tele ma afai e te fiafia i ona laʻau matagofie, ona tatau lea ona e faʻatau. A uma mea uma, e tusa lava pe i ai se taumalulu le talafeagai, e mafai ona e faasaʻoina mea uma e ala i le teuteuina ma i le taimi lava e tasi o le ae maua ai le tele o vao laiti i laʻau matagofie.