Fugalaau

Matou te totoina fugalaau i luga o se mauga maualuga: o le a ma pe faapefea

O lenei tausaga, o se fale ua leva ona faatalitali i ai na aliali mai i lo matou atunuu - o se mauga maualuga. Talu ai ona ua latou tuai, toetoe lava i luma o fulufulu, o le "nofoaga" o laau na siitia atu i le tautotogo. Tau mai ia te aʻu, o le a se mea e mafai ona ou totoina i luga o se mauga maualuga? E manaʻomia e le faletua ia le itiiti ifo ma le tasi le faʻatoʻaga faʻatoʻaga, faʻapea foʻi ma vaovao.

Alpine hill - o se elemene taua o le faʻalauiloaina o le laufanua, lea ua faateleina le mauaina o le lauiloa i tausaga talu ai nei. E le gata ina teuteu le saite, ae o loʻo ia maua ai le foliga masani. O fualaau eseese, mai le fufuluina i le eleele e ufiufi ai fualaau aina, ua siomia e papa papa e foliga manaia pe afai e te filifilia ma tuufaatasia saʻo. A o leʻi filifili pe o le a le mea e totō i luga o se mauga maualuga, e tatau ona e masani lelei i fautuaga masani.

O nisi faʻamatalaga i luga o le faʻafanua laʻau

Muamua lava, mo le Alpine slide, na o na fualaau aina e mafai ona ola i totonu o le lotoifale e tatau ona filifilia. E sili atu pe afai e manuia le vaomatua o le tasi i le isi, e faʻamavae solo. E tatau ona taulai totoa i fugalaau maualalo ma ola latalata. E taua le amanaʻiaina o fua o le tuputupu aʻe, o le mea lea, e le faʻasauāina e le lauʻeleʻele, faʻalauteleina ma faʻavaveina mea totō o le "faʻavavevave" o vao.

Pe a totoina meaʻai i le avanoa avanoa i le va oi latou, e mafai ona faʻatulagaina fugalaau taʻitasi - o le a latou natia nofoaga e leai se avanoa i lalo ifo o latou mea seia oʻo ina tupu aʻe laufanua.

O se filifiliga sili ona lelei mo se mauga maualuga o diff conifers. O a latou lanu lanumeamata taʻamilosaga o le a avea ma "autu" o se papa fugalaau, aemaise lava pe afai e faʻapipiʻi ituaiga meaola eseese eseese (vine, thuja, cypress).

I le va o conifers, e mafai ona e totoina ni togalaau e le o totogia pe kapeta.

O mataupu faavae o le fusifusia o faʻasolosolo faʻasaga i laau

I le filifilia o fualaau aina mo se mauga maualuga, e tatau ona amanaʻia le mea moni o le a latou le tupu aʻe i luga o se laufanua laugatasi, o lona uiga o le a latou maua le moli e le muta ma le susu. Vaʻaia, e mafai ona vaevae le paʻu tolu i le tolu: pito i luga, ogatotonu ma vae.

O le mea lea, o mea totō uma e maua ai le avanoa e atiina ae ai, ia "fola" taitasi e tatau ona tumu i ona laau totō, e faavae i luga o ia mataupu faavae:

  1. I le pito i luga o le mauga e tatau ai ona totoina ni meaʻai e ufiufi ai le eleele e le manaʻomia ai le tele o le susu, ma o laau totō o vaitau eseese o le fuga o le pua o le a maua ai le alualu i luma faifai pea. Iberis ma laʻau faʻapitoa, fetolofi laume ma alpine edelweiss faʻafesoʻotaʻi lelei iinei.
  2. Mo le vaeluagalemu, e mafai ona e filifilia fugalaau e sili ona manaia le malamalama, ae e mafai ona ola i se paolo malu. O fua o le fugalaau e fiafia i mata i le tautotogo o le tautotogo, e fetaui lelei le pala. Schmidt wormwood poʻo le mama mama o le a foliga matagofie e faasaga io latou talaaga. Faʻaopopo i ai se paʻi o le "lanu meamata" o le a fesoasoani i le mauaina ma ona lau teuteu. O isi togi, primrose ma geyhera e aʻafia ai ile "fola lona lua".
  3. O le vae o le mauga mauga e tatau ona tuʻuina atu i le malulu-ma le malu-alofa mea totō. O iinei e sili ona lelei le totoina o le conifers. Chic rhododendrons foliga matagofie. E oo lava i le pito i lalo, e mafai ona e totoina vao vao ma le lyatris, faaopoopo se tusi malamalama.

E tele mea e mafai ona fai mo le fatuina o ni mea matagofie, o le mea autu e le o le faʻaaluina, a leai o le a tumu ia laau. Faaali lou mafaufauga ma fatu au mea ofoofogia.