Fugalaau

Stepbrothers

Mo se taimi umi ma sili mamao atu i tuaoi o le Caucasus, ua lauiloa le paka teuteu o le toga vine vine a Tsinandal i Georgia. O le tele o mea manaia e mafai ona vaaia i lenei tulimanu tulaga ese, na faia i le faaiuga o le seneturi mulimuli mai e le matai sili ona lelei o le togavao togafiti A. E. Regel. Ae o laau tetele uma na aoina iinei mai le sili atu i le 25 atunuu, o le matagofie o le fausaga o le paka ma le olaola faatasi ma le deer ma le roe deer, peacocks ma le anoanoai o isi manu ma manufelelei ua paʻu i tua pe ae maua i totonu o le fale suesue lanumeamata o I.G. Khmaladze.

Yew (Lafoga)

E tusa ma le kuata o le seneturi talu ai, na sau ai se tamaititi o le Academy of Arts Irakli Khmaladze. Na tele ana popolega e toe faʻaleleia ma faʻaleleia le tuufaatasiga o le paka, e faʻamalosia ai faʻatoʻaga ma tagata mai fafo. Ae i lona taimi avanoa, o le naunautai le mautonu na faʻaauau pea ona tuputupu aʻe lana "taufaʻatau taufaʻatau." O iinei o le laugily lapisi o le crocodile e sasaa i luga o le mutia, ma le lautele o le gutu o le toothy, o se moa feʻaveaʻi e alu ese atu, o se mutt dogs ma se bear bear frolic latalata, i se upu, o se togalaau vao. Ae o le mea e faapea o nei meaola e faia mai i laau eseese e lima o se tamaʻitaʻi talenia. E moni lava o le onosai e le tatau ona manaʻomia e tausia uma nei galuega matagofie o togalaau: o nisi laau toto e manaʻomia le faʻagesegeseina o lo latou alualu i luma, o isi e manaʻomia le faʻaleleia atili o meaʻai, o isi e manaʻomia le lauulu poʻo le faʻapitoa faʻapipiʻi ma togafiti eseese. O tausaga taʻitasi, o le numera o galuega i totonu o le fale suʻesuʻe lanu meamata o Khmaladze e faʻateleina, ma o le lauiloa o lē na faia.

O le mea moni, o tagata uma o le a fiafia i mea o loʻo faia e le matai ia nei ata matagofie olaola mai. Le tusitala e le faia lenei mea faalilolilo, ae ia faasoa atu ma le agaalofa lona malamalama ma le tamaoaiga o le poto masani na maua i le faagasologa o le tausia o ana fagafao.

Yew (Lafoga)

"Ou te faʻaaogaina le tele o ituaiga o laau i laʻu galuega: o le moa ma le faʻamalosi, viburnum ma le uila." Ae ui i lea, o boxwood ma levi ua latou faʻaaliina i latou lava e sili ona lelei i lenei ituaiga faʻatagata, "o le tala lea a Kh Khlaladze." E moni, e le o laʻu sailiga, O le taimi nei, o nei laau o loo faaaogaina i la latou galuega e le au fai togalaau a le Soviet, tagata teuteu, ma matai o Initia, Aikupito ma isi atunuu. O le mea pito sili ona taua, e faapitoa le lauiloa mo le tautauina o ata vali ata. afa afa o Bombay . Rowe Malabar Hills skilfully faatanoa solia vai tetele taualuga mai ua tuuina lea vai i le penisula, o loo i ai se aofaiga tele o faatusa green: elefane, giraffes, kamela, maile, solofanua ".

O nei tagata e tuʻuina atu mea tau laau mo ata vali ata e mafai ona maua i totonu o vaomatua, ma, e moni, e taua tele e le gata mo le fausaga lanu meamata. I le vao, e maua oe i Sasae Mamao, o le Caucasus, i nisi taimi i Crimea, i le Carpathians ma e oo lava i le setete o Baltic. O le vavao ma le vaomatua ua sili atu ona lautele le totoina: e toetoe lava i soo se mea i Ukraine, le Kuban, ma le Caucasus North.

Yew (Lafoga)

I Lviv, Rostov, Uzhgorod, Odessa, Volgograd, Kiev, e mafai lava oe i taimi uma, e oo lava i le taumalulu, vaai i laufanua lanu meamata ma foliga eseese o le eleele na fatuina mai le va ma le laupapa. Kamyanets-O tufuga fai meaola e faia ai mea totino ola muamua mai ia mea. E manaʻo le tasi e nofo i luga o se sofareen seedwood sofa i le Kamenetz-Podolsky Botanical Garden. O isi auiliiliga o le laumei lanumeamata e tu i autafa o le sofa: laulau a tamaiti, nofoa, nofoa o nofoa, lapoa ma laiti polo ma kene.

O loʻo iloa lelei e le faʻailoa le valu ituaiga o vavao, e na o le tasi lava e maua i le vao i Europa, tolu e ola i Asia i Sasaʻe ma e toafa i Amerika i Matu, peitai, e le eseese uma le tasi i le isi. I totonu o le Soviet Union, e lua ituaiga o meaola e tutupu ae - vao veve, poʻo le Europa, ma le vaʻa, poʻo le itu i sasae. E mafai ona maua se manatu lelei o lenei laau toto e ala ile asiasi i le Caucasus. E sili le asiasi i le vao o Khostinsky e latalata i Sochi, iinei, i le ala, e mafai foi ona e vaai boxwood.

Naʻo le sopoia o le alalaupapa tatala i luga o le vaitafe o mauga mauga Khosta ma pasia le faitotoa faaofuofu ma le faaupuga "Caucasian State Nature Reserve, vine -woodwood grove", ona o le manaia fou mo nei nofoaga mafanafana o le a feosofi. Tatou te nofo aitalafu i le tele o le pogisa e masani ona masani ai i lenei vevela vevela. O le togavao o le a faateia ai i tatou e le gata i lenei mea. I le ulufale atu i ai, o se tamaititi 350-tausaga le matua, o le tausaga-talafeagai e pei o le atalii o le atalii o se tamaʻi vaovao, e tu ese ma le tauagafau ma tafao mai i le 2000 tausaga. E moni, e le mafai ona mafaufauina e matua tele: a uma, o le maualuga o tausaga o le va i le masani masani e sili atu i le 4000 tausaga. I le auala, ua avea le vavalo ma sui sili ona leva o le lalolagi o le tertiary flora, lea na i ai miliona miliona tausaga talu ai.

Yew (Lafoga)

Yew o se laau maualalo, e oo lava i le 2000 o lona maualuga e le sili atu nai lo nai mita, ae e na o le 5-6 tagata e mafai ona ufiufi le ogalaau o lenei laau anamua o le Caucasus.

O le tele o tuaoi vavalalata o laau laʻau ia, ae o ia lava e maua mai i faʻasalaga faʻavavau. O ona togitogi o le kulupu: e foliga mai e peiseai o loʻo iai ni vaʻaiga tetele e tele na fusi faʻatasi. O le lanu mumu o le ogalaau ma lala o le vavalo e foliga mai e tauamiotonuina ai le igoa na faʻatutuina i tagata - o le mahogany. I le faaopoopo atu i le lanu eseese, o laau uaua e iloa e le tumau ma le malosi e seasea. O nisi taimi e taʻua ai foi le vavao o se laau mongrel, lea e faʻamaonia ai le teteʻe ese mai lona fafie, o le taimi lenei e faasaga i le pala. O le ola fafie laau, e ese mai i laau ua gaosia, ua matua afaina i se microscopic parasites, ma, e pei lava, o lona paʻu ma ona laʻau, e matua afaina lava.

Yew ua pulapula i le amataga o le tautotogo, o ona lanu lanumeamata lanumoana ua ufiufiina i fugalaau laiti. I le vao vavao, e mafai ona e maua ai tane tane ma tautaliga auro ma fafine faʻatasi ma fugalaau laiti i foliga o vaʻa. O le fuamū mūmū mūmū mūmū na tupu i le ogatotonu o le autumn. E le mafai e Yew ona sasaa fatu. Ae o loʻo malosi o ia, ae le o ni tagata fesoasoani. O Blackbirds ma martens e faigofie lava ona maua ni fatu vii susulu. Faatasi ai ma le pulupulu, latou te foloina le fatu vavalalata lava ia, lea o le a lafoaia e le faʻaaogaina ma tupu aʻe.

Yew (Lafoga)

O se lagona e le mafaagaloina e alu ai se asiasiga i vao vao-vinewood. Muamua lava, o lo latou le mautonu e le mafaamatalaina: e le logoina manu pe peseina foi se manu. E oo lava i ave o le la i saute e le mafai ona malepe i totonu o le fale tele o palealii. O tagata iinei e le faalavelave i le ola o laau totino, ma o lea latou te taofia ai se foliga moni, foliga vaaia. O tagata lapopoa e tautau mai a latou vaomatua a latou uo-o tagata anamua ma lichens. E eseese a latou foliga vaaia ma i le vavalalata masani: o le tele o ituaiga o ituaiga o meaola o fomaʻi. I soo se taimi o le tausaga, o le teuteuga matagofie o le va o vine-vinewood e tutusa ma le lalolalo o le lalolagi o algae eleelea.

O le tele lava o nei mea e maua iinei e laiti, e-9-mita le maualuga, laupapawoodwood ma lala, ua tumu i lau lanu lanumeamata lanumeamata. O latou ogalaau e 15-20 inisi le lautele, ma o le faataamilosaga o laau vavao o nisi taimi e oʻo atu i le 1.5 mita. O ogalaau laupapa i le tasi le millimita i le tausaga. O le e ona le pusa sili ona malosi i totonu o le fanua faasao pe a ma le 500 tausaga.

O le natura e foliga mai o le sima laupapa, lea e sili atu le faigata ma faigata nai lo soo se ituaiga oa tatou laau. O le tagata o le lotoifale e taua o le palm Caucasian po o le nifo elefane. O le mamafa o le fafie o le 1.06, ma e goto i le maa i le vai. O mea maualuluga o mea tau fale laupapa e faatagaina ai i tatou e fai pine, fonuka, lalagaina o vaʻavaʻa, ma mafaufauga matagofie mai ai.

Yew (Lafoga)

© Liné1

O Eleni anamua ma Roma e manatu o le laupapa laau taua. Na taʻua e Homer i le 24th pese a le Iliad, lea o loʻo faamatalaina ai le tuʻuina o le amo mai se laupapa laupapa paʻu i luga o povi a Priam, ma le tusisolo Roma o Ovid i se tasi o ana galuega o loʻo taʻu mai ai le faia e Minerva o le fagu muamua mai boxwood.

O se vaaiga uiga ese o le tupu aʻe o laupapa. Faatasi ai ma le manava muamua o le tautotogo, toe foi mai i le amataga o Mati, o fugalaau auro laiti e aliali mai mai sinusina o laupepa taitasi, o loʻo ufitia atoatoa le pale. Fugalaauwoodwood, e le pei o fugalaau o isi laau totino, aua le minoi le nectar, ao le lanumeamata, ua uma ona fua mai fua ua tumu i sua suamalie suamalie. O fua, o le vevela, faʻatasi ai ma se malosi e faʻafefe ai le manava ma faʻasalalau i itu uma, e le mamao, ae, o se tulafono, o fafo atu o le pale.

O paʻu laupapawoodwood e masani lava ona tuʻufaʻatasia i luga o le talafatai o Black Sea o le Caucasus ma le Far East. Peitai e leai se atunuu i le lalolagi e mafai ona mitamita i se vaomatua uigaese e pei o le vaomatua -wigwood evergreen e lata ane i Khosta, e ui lava o loʻo i ai i se vaega laʻitiiti - e tusa ma le 300 hectares. E maitauina foi i lenei faʻasalaga e faʻapea o vavave ma boxwood, e le o vavalalata vavalalata, tutupu faʻatasi e aunoa ma le faʻasauā pe fafaguina e le tasi le isi.

Yew (Lafoga)

Lisi i meafaitino:

  • S. I. Ivchenko - Tusi e uiga i laau