Laʻau

Leoleoina le Soifua Maloloina Faatuatua - Fatu Laʻau

Mo le tele o seneturi, o loʻo faʻaaogaina e tagata fua o le flax e tausia ai lo latou ola maloloina. E oo lava i le igoa o le laau "flax" i le faaliliuga mai le gagana Latina o lona uiga "sili ona aoga", talu ai o le tele o elemene taua na maua i totonu. O se mea matagofie e faia mai i laʻau o le aganuu, faʻamago le fatu pe fufulu ese le suauu.

O fatu laulaʻau e sili atu i luga o le fatu o foliga o le pala. O le lamolemole lanu o fatu ua valiina i le lanu uliuli po o le samasama. Latou te le maua se manogi faʻaleleia, ma o le tofo o se mea faʻapitoa ona o lo o aofia ai le suauu. Faʻaaoga tele e togafitia faʻamaʻi eseese i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu.

100 g o le oloa e aofia ai le faitau afe o fatu laiti e aofia ai le tele o vaitamini, elemene, minerale ma gaʻo.

Faʻamatalaga lautele ma faʻamanuiaga mo le tino

A feagai se tagata ma faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, e taumafai o ia e faʻaoga uma auala e sili atu ona lelei. O le tele o faʻamatalaga o loʻo i ai, o le televave atu lea o le a mafai ona ia toe faʻaleleia. O le mea lea, e amata ai, o le a tatou iloiloina po oa elemene elemene e teu ai fatu o le flax ia i latou lava. E tusa ai ma tusiga faʻamalosia, o le oloa o loʻo i ai se tuufaatasiga atoa o meaʻai. O nai vaega nei:

  1. Vitamini o le vaega A, C, F, E.
  2. Polysaccharides.
  3. Seleniuma.
  4. Omea
  5. Lignin.
  6. Aluminium
  7. Zinc
  8. Potassium
  9. Kalaku
  10. Omega vasega aoga gaʻo.
  11. Manganese
  12. Chrome.
  13. Ole suāsusu taua.

Ua na o se fatu o elemene o loʻo i totonu o lenei fatu matagofie. O nisi oi latou e faʻaleleia le vaʻaia ma maua ai ni aoga aoga i luga ole gaioiga galue. O isi e faʻaititia le lamatiaga o le kanesa. Vitamini o lo o aofia ai i le metabolism, o lona uiga o le faasologa o le soifua matua ua faʻaitiitia. Polysaccharides aveese mea vevela mai le tino, ma o le mea lea e saofaga ai i le vave faʻaleleia pe a uma le meaʻai. Faatasi ai ma le fesoasoani a le uʻamea, o loʻo tumau pea le maualuga o le hemoglobin i le toto. O le potassium e faʻaleleia ai le gaioiga o le muso o le fatu.

O se fatu matagofie o le flax, o le faʻaaogaina e fesoasoani e faamalosia ai toto toto ma puipuia ai i latou mai le cholesterol, o se mea moni "oloa". E mafai ona ausia lenei mea e ala i le Omega 3 aoga a le vasega, lea e manatu o se antioxidant malosi. O le lignin o loʻo aofia i totonu o le pusa o le pusa na te faʻaoʻoina faavavega mea eseese ma aveesea mai le tino.

O se malamalamaaga lelei pe faʻafefea ona aafia le tino, faʻaaogaina ma mea e faʻamalolo, e mafai ai ona tausia lou ola maloloina. Faatasi ai ma isi mea, ou te fia taʻua ona faʻamalologa autu:

  • anti-inflammatory;
  • siama;
  • faʻamaʻi;
  • ufiufi;
  • tagata vaivai;
  • faʻamoemoe;
  • laxative;
  • faʻamaʻi manuʻa.

E le gata i lea, o fatu e mauʻoa i le fiber, lea e mafai ona solo i totonu o le vai. O se taunuuga, o fatu lili e faʻaaogaina e faʻamama ai le manava ma tau ai i totonu o le faʻaogaina o meaola. Le aotelega, matou te matauina le tulaga tulaga ese o le oloa i luga o le tino atoa:

  1. E masani ona faʻaleleia le faʻaogaina o le fatu i le meaʻai.
  2. E faʻamalosi ai le toto suka ma le cholesterol.
  3. Faateleina puipuiga a le tino.
  4. Faaitiitia le lamatiaga o le kanesa.
  5. Fesoasoani i le togafitia o le toto maualuga.
  6. E afaina tele ai le ate.
  7. E aveesea ai toxins mai le tino.

A e leʻi amata ona e inu i se vailaʻau, e fautuaina e suʻe ona lelei ma faʻaleagaina. Laʻau afu, o se vailaau, o nisi taimi e afaina ai le tino.

"E le o na mea uma o le auro" - faʻamaoniga o oloa

E ui lava i le mea moni o le fatu o le suauu e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi eseese, e mafai foi ona afaina ai le tino. O le mea lea, ao le i faaaogaina, e tatau ona amanaia lenei mea taua.

E toʻatele o le a malilie e faʻapea o soʻo se vailaʻau e avea ma vailaʻau i se aofaiga patino. O le taimi lava e sili atu ai le fualaau i le masani, e avea ma mea inu. O lenei tulafono e faʻaaoga foi i mea tau laau. E oʻo lava i le tele o meaʻai masani e mafai ona faʻaona ai le tino, aemaise lava vailaʻau.

E ui lava ile aoga o meatotino, ae o loʻo iai foʻi le faʻamaʻiina o fatu lili. O se tasi o mafuaʻaga o le mea lea o le cyanogenic glycosides i le oloa. O le igoa o le vailaʻau o loʻo fautua mai ai le i ai o se vailaau faʻataunuʻu - hydrogen cyanide. I se vaega itiiti, o mea e le o ni faʻamaʻi (thiocyanites) e fesoasoani i le lelei o le metabolism. O le mea lea, e taua le iloa le auala e ave ai fatu o le flax, faʻamaonia paleni ma faʻamaʻi o vailaʻau. Afai e 'ai e se tagata le 2 sipuni laititi o le mea i aso uma, faʻamalosi le pulea o le fualaau, e mafai ona moe filemu. O le sili atu o le tele o le fualaau faasaina e tau atu i le faaputuputuina o le cyanide i le tino, lea e faasolosolo lava ona afaina. I le iuga, e mafai ona tupu le maliu.

A faʻaaogaina fatu o le flax mo togafitiga, e tatau ona usitai i fautuaga a le fomaʻi aoga poʻo faatonuga na tusia i luga o le afifi.

O le oloa e mafua ai le afaina tele i tagata pe afai e solia a latou tulaga e teu ai. Ua matauina e saienitisi e faapea, i lalo o le aafiaga o le okesene, e tele suiga e tupu i totonu o fatu. O se taunuuga, o elemene oona e faia e afaina tele ai le tino. E le gata i lea, o le flax o se pa pupuni i le mimitiina o iodine i sulu, o lea ia fautuaina e ave i le 60 minute pe a uma ona 'ai.

E pei ona e iloa, o le fuālaʻau ma le suauʻu e sasaina mai ai e masani ona faʻaaoga i le kuka. Mo le tele o tagata, e le o se faafitauli, ae o nisi tagata e iai aʻafiaga i itu:

  • faanatinati masani e gaogao le manava;
  • tiga i le manava;
  • manava manava
  • taoto ma vili
  • afu, afaina.

O nisi taimi e ono aafia ai se tagata i faʻalavelave faʻalagona, o se paʻu mataʻutia i le mamafa ma faʻamaʻi o le maʻi (urticaria, tigā, faʻaogaina o le tino). O le suauʻu manogi e iai sona aʻafiaga i le tuiina o le toto, o le mea lea, oi latou o loʻo faʻaaogaina vailaʻau oona, e sili atu le lafoai o le vailaʻau.

Ae e te leʻi amataina lenei vailaʻau, e tatau ona e faia se suʻega toto, faʻapea foʻi ma siaki fatugaʻo, urinary ma gall vladder for stones.

O fafine maʻitaga e tatau ona latou gauai faapitoa. E tusa ai ma tagata atamamai, e tatau i se tagata ona mafaufau e le gata o aoga o le fatu o le flax mo fafine, ae faʻapea foi le afaina o lenei oloa i lona tino ma lana pepe e leʻi fananau mai. O nisi taimi o elemene o le fila e mafua ai le atinaʻe o le kanesa o le uterine, endometriosis ma fibromyoma. O fafine e iai ni faafitauli i le fomaʻi ulaula e tatau ona filifili e uiga i metotia o togafitiga ma togafitiga faʻatoʻaga.

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o oloa

O le mamafa o tagata o loʻo faʻaaogaina nei fatu o le flax mo le mamafa o le mamafa. Faʻafefea ona ave le vailaau e ausia ai le sini e aunoa ma le lamatia ai o lou soifua maloloina? Mafaufau i ni nai fautuaga aoga.

Fai mai tagata taumafa taumafa e faʻapea o le faʻaaogaina o le muka, e mafai ona e leiloa e tusa ma le 2 kilokalama o le mamafa i le masina. Ina ia faia lenei mea, latou te fautuaina i aso uma e aofia ai le 1 sipunipuni o fatu i totonu o le meaai e avea o se mea faaopoopo i ia ituaiga ipu:

  • meaʻai susu (kefir, yogurt, susu gaʻo falaoa, kirimigi, kusi cheese);
  • meli;
  • saito (oat, saito, buckwheat);
  • soup, borscht;
  • fualaau suamalie ma fualaau.

O pele o decoctions e mafai ona sasaa atu 2 sipuni tele o fatu ma vai inu e inu i ni nai atopa i le gasologa o le aso. O le a lelei le aoga pe afai o fatugogogogogo e faʻamalu i lalo i le vai. O le mea autu e le o le sili atu i le masani masani o le oloa - 50 g.

Ina ia iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga fuakeke mo le paʻu o le mamafa, muamua lava, e taua le usitaia o fautuaga poto a tagata tomai faapitoa:

  1. Aʻo leʻi amata ona e tago i le vailaʻau, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.
  2. Aua lava nei saunia se potion mo le lumanaʻi ina ia le aveesea ai ona aoga aoga.
  3. Ina ia faia se vai inu poʻo se teuteuga, o fatu lūlū e tatau ona muamua faʻaeteete ma le faʻaeteete (e mafai ona e faʻaaogaina se mea e teu ai le kofe).
  4. O le suʻeina pea o fatu e le fautuaina. E taua le vaʻaia - 10 aso o togafitiga, tutusa le tele o le malologa.
  5. Pe a vevela le muka, e tatau ona e inu tele vai mama ina ia leai se malosi.
  6. O le oloa e tatau ona teuina i tioata i se mea malulu.

Mafaufau i nisi o fualaau lauiloa i luga o le auala e ave ai fatu o le flax e fufulu ai le tino ma vave ona le maua le mamafa.

Tincture

2 sipuni tele o fatu o loʻo sasaa i totonu o le vevela, pe a uma ona sasaaina i ni ipu tioata se lua. Ua tapunia le fulu ma tumau pea le 12 itula (e mafai ona faia i le po). O le vai inu ua uma ona ave i le 0.5 ipu 4 taimi ile aso afa ile itula ae leʻi oʻo ile taumafataga.

Atagofie

O le sipuniti o le palakeke e sasaaina i totonu o se ipu vai vevela. Faʻaauau le vevela lelei, ma faʻaosooso, kuka mo le 30 minute. O le oloa maeʻa ua faʻaaogaina i le auala e tasi e pei o le tincture. Pe a talafeagai ai, taimi uma e saunia ai se vaega fou o le susu.

Kissel

O fatu ua nutimomoia ua faaopoopoina i le fualaau aina ma ua tauanau mo le tele o itula. A pupu le fatu, e maua se togafitiga maloloina lelei. O le ipu ua saunia i luga o le faavae o le: mo le 1 ipu o le compote - 1 sipunifi o fatu nutimomoia.

Faʻaaogaina o meaʻai

Faʻafefeteina le eleele i totonu o le yogurt oona maualalo poʻo le kefir. A maeʻa le 10 minute latou te inu e pei o se vailaʻau. O le vaiaso muamua, e 1 le sipuniti o le oloa tuʻuina i totonu o se ipu vai. I le lona lua - lua, ma i le tolu - tolu teaspoons.

Porridge

O loʻo faʻafefiloi Buckwheat porridge ma fatu laau fuʻa. Ona liligi lea i le vai inu. Ufiufi, afifi i se solo ina ia tumau ai pea le ipu. A maeʻa le itula, tuʻuina le pata ma le masima. I se filifiliga, o le cereal e faʻasalaina i vine po o le meli.

E pei ona e iloa, o tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia, o le mea lea, i soʻo se togafitiga, e mafai ona amanaia faʻasolega. Le lafoaia o lenei metotia o le faʻamamāina o le tino e mulimuli i tagata o loʻo i ai le tele o faafitauli:

  • taulaʻi i mea e afaina ai;
  • maitaga ma susu susu;
  • hepatitis;
  • gallstone faamaʻi;
  • maʻisuka
  • cholecystitis;
  • gasegase totoʻa;
  • prostate i alii;
  • afaina;
  • ulcerative colitis;
  • pancreatitis

I isi tulaga, o fatu o le flax ei ai lona aoga aoga i le tino. O le mealilo i le aveesea o le mamafa, o le taimi lava lea i totonu o le tino, o le fatu e pulapula ma faateleina ai le maualuga. O se taunuuga, o se lagona o le atoaga e tulai mai, ma o se tagata ua leiloa le mamafa.

Fatu Laʻau - Fesoasoani mo Matagofie

Masalo o loʻo taumafai tamaitai uma e faʻateleina lona talavou. O se manatu manaia mo fashionistas o se foliga puipui o foliga. Talu ai ona o le tuufaatasia o vailaau oona o le oloa, o le a mafai ai ona maua ni taunuuga lelei. I le faaopoopo atu i mea o loo i luga, e aofia ai:

  • lipine;
  • niacin;
  • thiamine (vitamini B1);
  • filifili.

E tofu i latou ma se aoga aoga i luga o le paʻu o foliga. Folic acid e faʻateleina ai le faʻamaloloina vave o microcrack o le paʻu. Niacin ma le miamine e taua o "sui o le autalavou" aua e afaina ai le foliga mai o maunu. Filifili le sola o soʻo se ita i luga o le paʻu. E tele suʻega mo le faia o maso mata e faʻaaoga ai fatulakeke. Sei o tatou mafaufau i ni filifiliga.

Mo siama

E tasi le sipuni o fatu paluga o loʻo faʻafefiloi ma le lanu moana. Ona faʻafefiloi lea o le faʻafefiloi mago i le lauti o fualaau suamalie ina ia maua ai se mea tutusa tutusa. I le faaiuga, e mafai ona e faʻaopoopoina le 4 mataua o le suāuʻu laupapa. O le masikulu e faʻaaogaina i foliga, talu ai na muamua faʻaumatia. A mavae le 20 minute, fufulu ile vai mama.

Mai blackheads

O le laulau o le gaʻo ua gaoioi ma le aspirin ua faʻapalapalaina i le paʻu, ma ua maeʻa ona faʻafefiloi ma faʻafefiloi i le faʻasologa o le ie. Faʻaaogā i se foliga faʻamamaina, tufatufaina le paʻu luga o le tino atoa o le paʻu. Tu mo le 7-8 minute ma fufulu.

Aʻau

O le kulimi o le kokone (15 kalama) o loʻo faʻafefiloi ma le pyridoxine, ona liligiina ai lea o le 30 ml o le teuteu. Faʻafeiloaʻi ma le agaʻi i foliga ma faʻafefe mo le 30 minute. E toe faia lea faiga i afiafi uma mo le 21 aso.
E pei ona mafai ona e vaʻai, o le faia o se masini i le fale e faigofie. O le mea autu e le o le le maua o le faamoemoe ma galue ma le matua e le maua i matou i le fale.