O le togalaau

Tuputupuina ma le tausia o kapisi a Beijing

Opeti a Beijing o se malulu malulu, fua o fualaau aina taʻitasi. O le tuputupu aʻe o le vaitau e le sili atu i le 2 masina, mai le lūlūina o fatu i le faʻavaeina o le ulu atoa o kapisi.

I luga o le mauaina o uiga tau pisinisi, e fuafua i le eseesega, e ono i ai se ulu paʻu, palamole, uumi, uila pe matala. O le umi o le uumi o le 25 cm, o le fausaga ma le lanu o laupepa laupepa e mafai foi ona fesuisuiai - o le lanu lanu mai le lanumeamata lanumeamata i le lanu meamata, o le fausaga e fulafula ma fufula.

O le kāpuni a Beijing e tupu i luga o ituaiga uma o fale malulu ma faʻasaina e pei o se paʻu mo tamato, zucchini, kukama, kāpeti paʻepaʻe poʻo se tu ma aga tutoʻatasi.

E faapefea ona tupu le kāpeti Saina?

O faifaatoaga e iai le poto masani ma le amataga, e masani lava ona faʻasalaina i mataupu e fesoʻotaʻi ma le galueaiina o mea fou, mea e le masani ai, ma le kāpuni a Beijing, i lenei itu, e le o se faʻasalaga. O nai vaega nei:

  • E faʻapefea ona tupuina le kāpeti Saina i luga o le eleele?
  • E mafai ona fafagaina fatu i le vaitau o le tuputupu ae?
  • O le a le mea e sili ona lelei i fualaau poʻo fatu?
  • E faʻapefea ma o afea e faʻafefe ai?

E ui lava ina foliga mai e le mautonu, o le galueina o le kapeti a Beijing e iai ona lava faʻailoga ma nai togafiti laiti, o le le tausia lea e mafai ona faʻaitiitia ai le gaosiga ma faʻaleagaina taumafaiga uma a le au fai togalaau.

Fatuga po o fatu?

E faʻafefea, aemaise lava o fualaau poʻo fatu e totoina le kapeti a Saina e faʻalagolago i tulaga taʻitasi o lona uiga pe o fea ma pe faʻapefea ona totoina le laau: i totonu o se kiona, i luga o mauga, i luga o le laufanua, o le a le umi o le umi, taimi e toto ai (tautotogo, pito iʻu o le taumafanafana) .

Taua! Pe a totoina ma totoina pepeti a Beijing i taimi vevela ma / poʻo le maʻemaʻe, e matua oʻo lava i le lanu le laau ma leai ni ulu e faia. E le gata i lea, o le aganuu e amata ona fanafana fana ma le tele o le malamalama, e aofia ai i le leva o po uumi, o ni uiga o nisi itu i matu, faapea Siberia.

O le tuputupu ae o le kapeti a Beijing i Siberia ma le Urals e mafai ona mafai, ae e tatau ona fetuutuunai le faʻamalamalamaina, faʻapitoa. filifili vaega i le ufiufi poʻo le faʻamalosi e teu ai laau mai le malamalama i totonu o le fale lauʻeleʻele.

  1. Greenhouse:
    • fatu - o le luluina e faia ia Mati, amataga o Aperila, i le faaiuga o Iulai, faapea foi i le aso muamua o aso Aokuso. O le mamanu o le lūlū e 20 × 40 cm. Mo le totoina i isi taimi, naʻo ituaiga o meaola eseese e talafeagai, aemaise lava o hybrids, e pei o Choice Choice, Lyubasha, Naina F1;
    • fualaau - totoina o le totoina i le taimi lava lea e tasi o fatu, ae talu ai ua uma ona pasia e le laau le laasaga muamua o le tuputupu aʻe (aʻafiaga o aʻafiaga, o foliga vaaia o lau muamua), o le seleselega e mafai ona selesele muamua muamua. Lafoaʻi o le fanua 30 × 50 cm.

Taua! E le mafai ona e lūlūina fatu pe totōina fatu o kāpeti pe a uma ona aoina soʻo se mea faʻasataurola: radis, turnips, mustard, radish, ona e aʻafia i mea faʻaleagaina ma faʻamaʻi.

  1. Tatala avanoa:
    • fatu - o le luluina e faia pe a uma ona faʻamafanafanaina le eleele, e pei o se tulafono, e tupu lenei mea i le amataga o Me. Ina ia maua se seleselega o le autumn, o le luluina e mafai ona amata i le lua tausaga o Iulai. E le manaomia ni fatu muamua. Le mamanu o le lūlū pe a tupu aʻe e pei o se salamata salalau o le 20 × 20 cm, pe a manaʻomia, o le faia o se ulu o kapisi - 35 × 35 cm, 50 × 50 cm. Ole fua ole fuaina ole 4 g mo le 10 m². O taunuʻuga aupito sili e maua pe a lūlū fatu i luga o laʻau faʻatasi ai ma le loloto o le eleele ile 10-15 mm.
    • fualaau - totoina o laau i totonu o le eleele o loʻo faia i le amataga o Me. O le totoina o le togafitiga 30 × 50 cm Pe a totoina, e tatau ona mataʻituina e leai se mea e faaleagaina ai le aʻa i soo se auala, e faafaigofieina ai lenei faagasologa, e fautuaina ai e le au tekinolosi le totoina o tipu o Beijing i ipu eseese pusa po o ipu, e faigofie ona e maua ai le laau au o le lalolagi.

Taua! Ina ia maua ni maualuga maualuga, e tatau ona mataitu le tusiga o le ituaiga filifilia i le taimi o le totoina, o lona uiga, e tatau ona totō muamua i le tautotogo, ma mulimuli ane latalata i le tautoulu ae le o le isi itu.

Taina le togatini

Tausia le kapeti a Beijing, faʻapea foʻi ma soʻo se fualaau fualaau faisua, e aofia ai le faʻamalosia, veleina ma le faʻaleleia o laau.

  1. Mo le maua o fua lelei, o le paleni lelei i le va o le vevela o le ea ma le tulaga o le susu o le mea taua tele, o lenei faʻamatalaga e matua moni lava i le taimi o le fausiaina o le ulu ma le tuatusi.

Lavelelei o le ea:

  • i le aoauli mai le 15 i le 19 ° C;
  • i le po e le itiiti ifo i le 8 ° C.

Faʻamamaga o le ea:

  • i se ao puaoa 70%;
  • la susulu 80%;
  • i le po e tusa o le 80%.

Suavai palapala 65%.

Afai e le ausia nei manaoga, o laulaau e masani lava ona aʻafia i faʻamaʻi eseese, e pei o le lanu sinasina, paʻepaʻe ma le uliuli, ona o le mea e le tupu ai le mea masani ma le ulutala e le tupu.

Taua! E ui lava i le mea moni e manaʻomia e le aganuʻu se eleele faʻamamaina lelei, e le faʻafefeina ai le suavai.

  1. Mea taumafa - O le kabeeji Beijing e sili ona lelei le palapala, lea e aofia ai le tele o le nitrogen ma le calcium. Ae e tusa lava pe le lelei le fanua o le togalaau i mea tau meaola ma elemene taua - e le afaina. E lelei le tali a le laau i ni laʻei pito i luga o le natura masani (mullein), ma ia fafagaina faʻamaʻi faʻamaʻi.
    • Autumn - mo masini taitasi 4.5 kilokalama o le manure, 1.5 meaai suamalie o le superphosphate e lua ma 2.5 meaai e tatau ona faaopoopo. punetini o le potassium sulfate. I le toesea o le vaega mulimuli, e mafai ona suia i luga o pefu laupapa masani i le fua faatatau o le 1-lita i le 1 mita le palapala;
    • ao lei totoina - o se vaifofo na saunia mai le afaina o manulele (vai 10 l ma le ½ kilokalama o le pata) pe mai fuamoa (30 g o pusa oona o loo taofiofia mo le 2 aso i le 5 l o le vai) ua folasia mai. Afai e le faaopoopoina i le palapala ni mafuaaga i le taimi o le totoina, ao leʻi totoina, ao faagasolo le totoina o le tautotogo, palapate sulfate, superphosphate ma le nitrate ammonium e tatau ona faaopoopo, o vaega taitasi e ave i le aofaiga o le 1 tbsp. l mo masini taitasi.

Taua! O le kāpuni a Beijing o loʻo i ai se maualuga gafatia e faʻatuputeleina ai palapala, o le mea lea e le fautuaina ai le faʻamalosiina i le vaitau vegetative. E tatau ona faʻaaoga uma faʻamaʻi aʻo lei totoina le fale i luga o le saite.

  1. Faʻatau - i le tau vevela, e tatau ona faʻafeinu i aso uma, e sili atu le faia o lenei mea e ala i le fufuluina, i le tulaga lenei e maua ai e le laau ia le aofaiga tatau o le susu ma i le taimi e tasi, e le tupu ai le suavai.

Pests o kāpuni a Beijing ma metotia o le feutagaʻi ma i latou

O le mea moni, e le tele naua faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le kapisi Beijing:

  • fulu faʻasa;
  • slugs;
  • pepeti pata;
  • kopa faʻatau.

Avanoa o le aganuʻu e mafai ona faʻapipiʻi mea leaga i totonu ia te ia lava, aua o le pulea o meaola faalafua e sili ona taliaina e le o ni mea faʻapipiʻi, ae o isi auala, pe a faʻaaogaina i taimi uma, e maua ai ni iuga sili ona lelei.

  • O le totōina o se faʻatoʻaga i le va o laina o tamato, taʻanoisi poʻo le keleka e faʻaitiitia ai le gaioiga o le pulou pepelo. I le avea ai o se meafaigaluega sili atu ona mamana, ua fautuaina e sulu laau ma le eleele i le va o laina ma se vaifofo faapitoa. Ina ia saunia, e tatau ona e ave le pateta lanu meamata ma tumatumu (vaega taitasi 200 g taitasi), ma 2 ulu tetele o le kalaka. Toto uma mea aoga ma tuʻu ai mo se aso e tasi. O le fufuluina o le tipi, lea o loʻo i lalo, na totō tonu i lenei mataupu faavae - i le va o moega e lua o aniani.
  • O le puipuia lelei ma le faʻaaogaina o otaota e puipuia ai le faaleagaina o laau i tafatafa o fusi tui.
  • Pe a uma ona faʻaalia mai ni butterflies-butterflies i totonu o le togalaau, e tatau ona suʻe le pito i lalo o laulaau i taimi uma e mafai ai, pe a maua pusi, e faʻaumatia fua o manu, e ui lava o lenei faiga e galue, e maua ai iʻuga lelei, talu ai e faʻaitiitia ai le foliga o caterpilla.