Fugalaau

Tuputupuina o le delphinium mai fatu i le fale

Amataina faila fugalaau e itiiti se tala e uiga i se sui o le aiga pepe, e pei o le delphinium. O tagata taʻutaʻua o le mafanafana, e lauiloa o ia o le telefoni ma le felonia. E aofia ai le tusa ma le 450 ituaiga o laau taʻitasi taʻitasi ma taʻutaʻu. O le vaega o tafaʻi tausaga taʻitasi e fai ma sui o ituaiga e 40. O se aganuʻu foʻi le tuʻufaʻatasia o se isi itu e taʻua o shingles (Consolida). O le maota masani o tafaoga o Saina, ma le tele o atunuu i Asia i Sautesasae.

I le fonotaga muamua, e toʻatele ua i ai le manatu e malosi tele le faʻasologa o meaʻai pei o le ulu o le aʻai. O lenei mea e faamatalaina ai lona igoa. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se isi faʻavae, e tusa ai ma le igoa o le laau e fesoʻotaʻi ma le aai Eleni o Delphi, lea na tupu ai le tele o dolphini. Ae e tusa lava pe o le a le moni e moni, o le tele o fai togalaau e gauai atu i mea teuteu o le laau, o le a le sili atu foi le tele i le togalaau.

Delphinium Flower Features

Ina ia totoina lenei fugalaau, e tatau ona e faia le tele o taumafaiga, ae muamua e tatau maua aʻoaʻoga faʻapitoa.

  • O le mea e sili ona lelei mo le totoina o se meaʻai o se nofoaga e faʻamalamalamaina e le la i le taeao ma puipuia mai matagi malolosi.
  • E tatau ona taulai totoa i le fausaga o le eleele, lea e le tatau ona saofaga i le faʻavaivai i vai. A leai, o le a pala ma mate le laau.
  • A uma ona totōina, e tatau ona ufiufi le aʻa aʻa i se laʻau o mulch, mo se faʻataʻitaʻiga, peat.
  • O ituaiga masani o lenei laau toto e mafai ona ola i le tasi nofoaga mo le maualuga o 5-6 tausaga. O ituaiga o le Pasefika, lea e tusa ma le 3-4 tausaga e manaʻomia ai se faʻafeiloaʻiga, o le a sili atu ona le fiafia i mata o le fai togalaau. Pe a oo mai se taimi faapena, e tatau ona e vaevaeina le togavao ma filifili se nofoaga fou mo le tipini.
  • O le tausia o lenei mea toto e aofia ai le faia o le tele o laumei, a faʻapea e mafai ona malepelepe puʻu ona o le matagi. E le gata i lea, o le palapala paʻu ma nisi ituaiga o meaola faalafua e mafai ona avea ma se taufaamatau i le laau.

Afai e te faʻaaluina le tele o le taumafaiga ma le taimi e te tausia ai mata, o le a mulimuli ane tauia oe mo au taumafaiga - ia Iuni ona sosoo ai lea ia Aokuso ma Setema O le ae maua le avanoa e fiafia ai i le totoina vave o lenei laau.

Tuputupuina o le delphinium mai fatu

Ina ia avea Niu Sila Delphinium ma se tasi o teuteuga autu o lau 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e faamasani i vaega taua o lona galueaina i le nofoaga tatala.

Lauina o le laʻau

O le faʻaaogaina o fatu mo le faʻatupulaia o lenei tulaga e le gata ina laveaiina ai tupe, ae e maua ai foi le fiafia i le faagasologa o le taitaia o mea eseese. E le gata i lea, o le totoina o fatu e le na o le pau lea o le auala e gaosia ai le gaosiga. E masani foʻi ona masani vaevaega o le rhizome, fatuga ma fatuga. Ae ui i lea, matou te sili atu le fiafia i le totoina o le gaʻo mai fatu.

O le fuafuaina o le lūlū e sili ona lelei i le faaiuga o Fepuari. E ao ona manatuaina o tulaga e teu ai fatu e tatau ona talafeagai. Afai latou te taoto i se nofoaga matutu ma mafanafana, o le mea lea o le a aʻafia ai le aʻafiaga o le germination. O lea pe afai o oe maua ni fatu fou, ona lūlūina lea o le lūlūina vave ona tuʻuina atu lea seia oʻo i le taimi tatau, tuʻu i totonu o le pusaaisa.

  • E totoina fatu o le laufanua Niu Sila Niu Sila pe a maeʻa ona faʻauluina. Ina ia faia lenei mea, tuu le mea totō i totonu o se taga gau ma tuu i totonu o se vailaʻau pipi mafiafia mo le 20 minute.
  • E le gata i lea, o togafitiga o fatu e mafai ona faʻatino e faʻaaoga ai se vaifofo ua saunia i luga o le faavae o le fungicide. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e tatau ona e mulimulitai i faatonuga.
  • A maeʻa lenei, e tatau ona fufulu faʻamaʻi fatu i le kulimi i le vai malulu, ona tuʻu lea i se vaifofo o le epin mo se aso. Ina ia saunia, e tatau ona e faʻafefe sina mataua o le vailaʻau i le afa o le vai. A maeʻa nei gaioiga, e tosoina fatu ma tuʻu ai e faʻamago.

O le isi laasaga o le sauniuniga o eleele. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona e faia le tutusa o le peat, laufanua togalaau ma le humus, faapea foi ma le afa o le oneone ua fufulu ma le oneone. E aoga foi i lenei tuufaatasiga faaopoopo le perlite e tusa ai ma le polokalame - afa afa ipu o le 5 lita o le paluga. Faʻafetai atu ia te ia, o le eleele o le a sili atu le malulu ma le gaogao. Ona faʻafefiloi lea o le faʻafefiloi i totonu o se vai vai mo le mafanafana ma taofi i ai mo le 1 itula. O se taunuuga o lenei togafitiga, o le ae aveesea fatu vao ma fatuga o le afaina. A maeʻa lena mea, latou te saunia ni pusa ma faʻapipiʻi le palapala palapala i totonu ia i latou, mai lea taimi i lea taimi e toso ai.

Delphinium tulaʻi Sulu fatu i se auala e tufatufa lelei i luga o le palapala. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona e faʻapipiʻi igoa o loʻo i ai le ituaiga ma le aso o le lulu. I le isi, saʻo i luga o fatu, sasaa le faʻafefiloi o le eleele ma se laulau o le 3 mm. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai le tupu mai o fatu i le taimi muamua o le suāsusu. O le pito i luga e manaʻomia ona fai sina siʻosiʻomaga. Ona vevela lea o le vai malulu ma fufulu le eleele. Ona ufiufi lea o le atigi pusa ma se tapuni manino, o se ata uliuli po o se mea e ufiufi ai ua faataatia i luga. O lenei mea o le a faia ai tulaga lelei mo le faʻaleaina o fatu o le delphinium, talu mai le vave O laau e foliga mai i le pogisa. Ona tatau lea ona faapipii pusa i luga o le windowsill pei o latalata i le tioata pe a mafai ai.

Mo le saoasaoa o le totoina o fatu, e tatau ona faatumauina le vevela ile + 10-15 tikeri. O le numera o fatu e totogoina o le a sili atu pe afai e te tuʻuina le fagu mo le 3-4 aso i totonu o se pusaaisa poʻo se pusa tioata. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona e fefe i le malulu o le po - e mafai ona latou alofia le vevela e oo i le - 5 tikeri. A maeʻa le isi lua vaiaso, e tatau ona tuʻu se atigipusa i fatu ile windowsill.

O le aoga lelei o lenei taotoga, lea e taʻua o le sosoʻo, o le a faʻaalia mai i le ituaiga o vine i le tasi i le lua vaiaso. O le mea lea, e tatau ona e siakiina e le aunoa le tulaga o le totoga ma aveese le ata pe a aliaʻe pine muamua. E tatau foi ona e mautinoa o le eleele e masani ona susu. Mo lenei mea e tatau ona e faia e le aunoa fufulu o ia ma tatala le atigipusa mo le mauaina o le ea lea o le a aveesea ai le condensate.

Delphinium toto

E mafai ona e filifilia fualaau lelei i lanu lanumeamata lanumoana ma malosi malolosi. E masani lava ona i ai o latou laʻau pepa i foliga tutusa. A maeʻa ona faʻatali mo le faia o 2-3 laʻau i laau totō, ona latou filifilia lea o laau ma le totoina i totonu o ipu ma se voluma e 230 ml. O lea ua amata ona ola i le vevela e le maualuga atu nai lo + 20 tikeri Celsius. Latou te manaʻomia ina ia totoina i se mea e le gaogao ma manava.

Faʻasalaina o laau e le masani ona masani, talu ai o loʻo i ai se tulaga lamatia o le fausiaina o se "lanu uliuli", ona e mafai ai ona oti uma uma laau. I le amataga o Me, amata ona vevela laau i luga o le windowsill ina ia mafai ona sili atu ona fetuunai i tulaga masani. E aoga foi le faʻapuupuu i le la susulu.

A o le i oo mai le taimi, mo le toe totoina o laau i se nofoaga tumau, e tatau ona fafagaina. Ina ia faia lenei mea, faaaoga fualaau faasaina "Faʻatoʻaga" ma le "Mortar"lea e tasi le lua i le lua taimi ma se vaeluaga o le lua vaiaso. I le taimi o lenei taotoga, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le fofo ile lau. A oʻo ina lava le laʻau, latou te totoina i luga o le eleele. E masani lava, i lenei laasaga, o le eletise i totonu o le fagu ua uma ona ulu atu i aʻa, o lea o le a le faigata ai ona aveese mai fualaau mai pusa.

Delphinium tulaʻi

O le faʻaleleia mo le totoina o fatu laau o Niu Sila Delphinium i se nofoaga tumau o le taimi lea e pasi ai le kiona mulimuli. Ou te fia toe fai atu e tatau ona totō i luga o se 'upega tafaʻilagi e susulu i le la seia oʻo i le aoauli, lea e le mafai ai e le vai ona paʻu.

Aʻo leʻi oʻo i le vaʻaia, e manaʻomia ona e saunia pits, lea e tatau ona i ai vaega nei:

  • lautele - 40 cm;
  • loloto - 50 cm;
  • o le mamao i le va o laau toto e 60-70 cm.

A maeʻa lena mea, e tatau ona tumu i le faʻafefiloi eleele, lea e te manaʻomia e ave humus (afa o pakete), faʻalavelave faʻalavelave (2 sipuni tele), mafu (1 ipu tioata). O le tuufaatasiga e tatau ona fefiloi ma le eleele ina ia leai se faʻafesoʻotaʻiga o fomaʻi faʻatasi ma le aʻa o laau toto. Ma le isi, e tatau ona e fatuina se atuatuvale, totō se fatu laau i totonu, toto le aʻa aʻa ma faʻaleleia le togalaau. I vaiaso muamua talu ona totoina manaʻomia le puipuiga mai tulaga leaga: mo lenei mea latou te tuʻuina i luga o fagu palasitika poʻo fagu ipu. Faatasi ai ma ia malutaga, e tatau ona latou tuputupu ae e faamaea ai aʻa. I le faailoga muamua o le tuputupu ae, ua aveese le fale.

Dolphinium Care

O le tuputupu ae mai fatu e tele le malosi mai le fai togalaau, ae o le tausiga o le laau e le taua tele nai lo le totoina. O le faatalitali mo le taimi pe a oʻo atu pine i le maualuga o le 10-15 cm, e fafagaina i latou i le paluga o povi. Ina ia saunia, e tatau ona e fatuina se pakete o le faʻapala i le 10 lita o le vai. O le masani ua tuʻuina atu mo le 5 laʻau tele. A maeʻa le isi togiina o moega, e ufiufi le eleele 3 cm mafiafia mulch. E mafai ona avea ma se malie po o se peat.

O le mafaufau o le vao o le a manaʻomia i le taimi e 20-30 cm le maualuga o le upega. A maeʻa le taotoga, e le sili atu ma le 3-5 gaʻo e tatau ona tumau i totonu o le vao. O le iʻuga, o le a mafai ona faʻamoemoe o le a tupu aʻe mai ia i latou mea e sili atu ma sili atu ona matagofie. A o faagasolo taimi, e tatau ona tipi pito sili ona vaivai o le pito i totonu o le togavao. E tatau ona e filifilia se nofoaga e tipiina latalata i le eleele pe a mafai. Mulimuli ane, o le a puipuia mai le faaleagaina o laau e ala i faamai, ma maua ai foi le lelei o le lele.

Afai, pe a maeʻa, e aliali mai e le moa ma e aofia ai se mulivae, ona mafai lea ona faʻaaoga mo le aʻafia. Mo lenei mea, o le paluga o le malala ma le papaa nutimomoia o le heteroauxin e tatau ona faʻaoga i le mea na tipi, ona tatau ai lea ona fufuluina le vaeluaga o oneone ma le peʻa ma tuʻuina i lalo o se ata. O aʻa muamua o le tipi amata amata ona fai pe a uma le 3-6 vaiaso. A mavae le isi vaiaso e lua, latou te taunuu i luga o le moega togalaau. I lenei auala, o le faʻalauteleina o le tusi o loʻo faʻaaogaina e ala i le auala e tipi ai.

A maeʻa ona e faʻatali mo le taimi e 40-50 cm le maualuga o laau toto, e lata ane i laau taʻitasi e manaʻomia ona faʻapipiʻi ni pou lagolago se tolu i le 180 cm le maualuga. E fautuaina e filifili se nofoaga mo i latou mai aʻa. O le isi, e manaʻomia ona nonoa faʻamau o le laau i lipine poʻo fasi ie. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai ai i latou i aʻafiaga ma mea leaga i le taimi o matagi malosi. I le taimi nei, e faia le totoa pe a totō laau ausia se maualuga o le 100-120 cm.

Faaiuga

E mautinoa lava o taumafanafana uma e nonofo ai miti o le totoina o se laau e le masani ai mo lo tatou atunuu i lana fuafuaga. O le mea lea, e mafai ona avea ma faʻataʻitaʻiga lelei i le taimi nei le faʻasologa o meaʻai. O le tuputupu ae mai fatu o se tasi o auala sili ona faigofie. E toatele e matau le uluaʻi foliga mai o lona fugalaau, lea e iai tutusa ma le ulu o se manoa. O le mea lea, o lenei ua avea ma mafuaaga lelei e tupu ai lenei laau i luga o lau fuafuaga patino. O le manuia i lenei mataupu e faalagolago tele i fualaau, o lea e tatau ai ona e gauai atu i laasaga taitasi o lona totoina. E taua e le gata ina faʻamautinoa le faʻaleleia o le puleaina o le suavai, ae faʻapea foi le saʻo lelei o le fuaina o le suavai, a leai o le a le mafai ona ola le laau toto seia totoina i le togalaau.