O laau

Magnolia

Magnolia (Magnolia) - o se laau mataʻina matagofie ma fugalaau matagofie ma ese mai le Magnolia aiga. E sili atu i le 200 ituaiga eseese o lenei laau.

E ui i le mea moni o le tausia o le magnolia e le faigofie tele, o lenei laau e sili ona fiafia i le tele o fai togalaau. E tosina atu ai i lona manogi sili ona suamalie, manogi manaia ma le matagofie tele. O lenei tusiga o le a auiliiliina ai tulafono mo le totoina, tuputupu ae ma tausia le magnolia i nofoaga tatala.

Magnolia Description

O le ogalaau o se magnolia atonu e lanu enaena pe lanu, o le pito i luga o le paʻu e lamolemole, faʻaputu poʻo sikuea. O se laau e mafai ona ausia le maualuga o le 5 i le 20 mita i nisi taimi ma sili atu le maualuga. O fua o le laau e tele ma e foliga mai e foliga mai. O fugalaau o finau poʻo le bisexual, e mafai ona i ai se paʻepaʻe, kulimi, lilac poʻo le lanu violē. O fuga o le fugalaau ei ai le foliga lautele ma e foliga mai e ufiufi i luga ma se fasi anufe o le vevela. E amata ona totogo le laau i le tautotogo, e le tele i le amataga o le taumafanafana. O Magnolia e le gata ina fai mai e matagofie, ae aoga foi. I Saina, ua taʻua le magnolia o se vailaʻau vailaʻau ma ua faʻaaogaina i togafitiga Saina. O loʻo i ai suauu taua e fesoasoani e tau ai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, toto maualuga ma le rūmāmatika, ma o se visepisi sili foi.

Magnolia Planting

E talafeagai le totoina o se laau i le la o le togalaau, lea e leai ni faʻataʻitaʻiga ma matagi malolosi. Magnolia e manaʻomia le eleele faapitoa; o le eleele lafulemu lelei, lea e mauoa i mea faʻalautele, e sili ona talafeagai. Aua e te totoina se laau i oneone, tagata tausi maʻi, poʻo le manaia, palapala mamafa. Mo le totoina, e tatau ona e filifilia ni fatu e iai ni atigi pusa se lua. O le maualuga o le seedling e tatau ona le itiiti ifo ma le mita, ma o le aʻa e tatau ona i ai i totonu o le fagu, ae leai se tulaga i fafo atu. O se fatu laau o lona aʻa i fafo atu o le atigipusa atonu e le tupu ae o se laau matagofie, malosi ma mamana o le a fiafia i le tele ma le umi o le fugalaau.

O le taimi sili mo le totoina o le magnolia i luga o le eleele avanoa e taua o le vaitau mai le amataga e oo i le faaiuga o Oketopa. O fua ua totoina i le tautoulu e vave ma e sili atu ona aʻa. O nisi taimi e totoina ai le magnolia i le tautotogo, ae o lenei vaitau ua manatu e le lelei tele, talu ai ona o le toe foi mai o fulufulu e mafai ona faaleagaina se fatu laau e le i maua se taimi e maua ai aʻa i se nofoaga fou.

A o lei totoina, e tatau ona saunia ni lua, ia i le lapoa e tatau ona lua i le tolu taimi sili atu nai lo le aʻa o le fatu. I le pito i lalo o le lua, muamua ona tuʻuina se alavai faʻavaivai (pebbles, piliki piliki, faʻalautele le palapala), ona avea lea o se vaega manifinifi o le oneone ma sasaa ai sina eleele faʻamamaina i luga. E faigofie lava ona saunia le eleele faʻamalosia, ua lava lea e faʻafefiloi ai le palapala ma palapalifi ma sina oneone itiiti. Ma, i le ogatotonu o le lua, e tatau ona e tuʻuina se fatugala ma fafasi i se paluga palapala ua saunia, ona faʻamamafa lelei lea o le eleele ma faʻafefeteina tele. A maeʻa ona susu le suasusu, e tatau ona mulumulu le palapala ile laʻau faʻatasi ai ma peʻa, vao, vao matutu, vao po o vaomago. O lenei mea e le gata ina faʻamautu ai le susu i totonu o le palapala mo se taimi uumi, ae faʻapea foi le itiiti ifo o le vela vao.

Tausi mo le magnolia i le togalaau

Faʻasa

Magnolia o se togalaau fiafia e susunuina. O le faʻatauina e tatau ona masani ma matua tele. E talafeagai le suāsusu faapitoa mo fualaau laiti, e oʻo lava i lalo o le tolu tausaga. E manaʻomia lou vaiinu i le magnolia i le vai mafanafana, e aloese ai mai le pala o le susu. A maeʻa ona faʻafeinu uma, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete le eleele ma le faʻaeteete i luga o le laau ina ia le faaleagaina ai le aʻa, lea o loʻo i luga o pito i luga o le palapala.

Fertilizers ma faʻamaʻi

A maeʻa le laʻau i le tolu tausaga, e tatau ona amata ona faʻamafanafanaina le magnolia. Fafagaina e tatau ona faia i le afa muamua o le vaitau tuputupu ae. E pei o le fugalaʻau o le organic, e mafai ona e faʻaaogaina mullein solution, vai faʻapala pe o le pala. O faʻamalosi faʻamalosi faʻamalosi e faʻapitoa mo togalaau faʻatoʻaga e lelei tele. O le faʻatauina o nei mea e faigofie tele, o nei fugalaau faʻatau e faʻatau atu i le tele o faleoloa mo fai togalaau ma faʻatoʻaga. O le faʻaaogaina o ia fugalaau e talafeagai i le masina. O faʻamalositino uma lava e faʻaaogaina i ituaiga o fofo. O le mea autu e le o le faʻafefeina i le faʻamalolo, o le a mafua ai ona faʻamago le lau ma le pau.

Suiga

E le taliaina e Magnolia le gasegase lelei, o lea la e tatau ona togafitia lenei faagasologa ma se tiute faapitoa. Ina ia sili atu ona mauaa le laau i se nofoaga fou, e tatau ona tuu se lapoʻa lapoa i luga o le aʻa. Aʻo leʻi amataina le faʻavasegaina, e tatau ona e faʻauluina le magnolia tele. Ona faʻagasolo lea o aʻa na eliina i se lua na muaʻi toliina lea ua uma ona sasaa ai le alavai ma faʻafefe malie i luga o le palapala palapala. A maeʻa ona totoina, faʻaleleia le laʻau ma tele le eleele. O aʻa o le laau ua totoina e tatau ona malupuipuia mo le taumalulu, faapea foi lala paʻu ma le ogalaau ma mea faapitoa.

Teuteu

Trimming a laau e talafeagai i le tautotogo. E le manaomia e Magnolia ona fausia se pale, o le mea lea, o le teuteuina e faatatau i le aveesea o le oti, ua mamago ma sili atu lala e faalavelave i le tuputupu ae tatau ma le atinaʻeina o le laau. O le teuteuina e tatau ona faia aʻo le i sauniuni mo le taumalulu ma pe a uma ona ala le laau i le maeʻa o le taumalulu "sulufaʻi". O vaega e tatau ona vave togafitia i ituaiga togalaau.

Magnolia pe a uma ona tupu

A maeʻa le fuʻa o le magnolia, e tatau ona teuteuina fualaʻau mamago, laʻau ma isi lala. Faafetai i lenei teuteuga, o le a foliga mai o le a foliga mai e leai se mea e foliga mai, ma o isi lala o le a le toso mai ai le malosi mai ai.

I le autumn, pe a amata le laʻau malosi, e tatau ona e sauni sauniuni mo le taumalulu. A aunoa ma se faatagaga, o ituaiga uma ma ituaiga o magnolia e manaʻomia le malutaga mo le taumalulu. Ina ia mafai ona vaʻaia aʻa, e tatau ona e mulumulu le palapala ile laʻau faʻatasi ma peʻa, vao, vao po o lau lau. O le laau lava ia e faʻaeteete faapitoa e tatau ona afifiina i le tele o laupepa ie puipui ina ia le faaleagaina ai lala ma ogalaau o le laau.

Maʻi ma meaʻai

O le Magnolia e seasea aafia i le tele o faʻamaʻi pipisi ma osofaiga o manu. Ona o le tele o le lime i totonu o le palapala, e mafai ona i ai ni lanu samasama i luga o lau o le laau, o lenei maʻi ua taʻua - chlorosis. O lenei faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le tuputupu ae o le magnolia poʻo lona maliu atoa. Ina ia faʻaumatia lenei faafitauli, e tatau ona e faia ni vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani i le toe faʻafoʻisia le paleni ile eleele.

E afaina foi le laau mai le tele o le fesuisuiai, o laulaau e amata lanu samasama ao le i oo i le taimi ma malogo ai. Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona taofi uma le fafagaina ma amata atili le faʻamaina o le laau.

Ae o meaola faalafua, mealybugs, thrips, moli vavave ma pusi aphids e mafai ona osofaia le magnolia. O ia iniseti leaga e le faatagaina ai le laau e tupu atoatoa, o lau o loʻo matago ma paʻu vave. E le gata i lea, o nei meaola faalafua o loʻo tauaveina faʻamaʻi eseese. Ina ia aveesea le laau o ia iniseti, e tatau ona togafitia ma le faaeteete i se vaifofo o oloa faapitoa ua fuafuaina e tetee atu ai i iniseti leaga.

I le taumalulu, e mafai e togitogi ona aʻafia aʻa. E mafai ona e maitauina lo latou i ai faatasi ma le amataga o le tautotogo. E le o se mea faigata tele le feagai ma i latou, ua lava lava le togafitia o le eleele ma se vaifofo faapitoa ma sili atu le gauai atu i le tausiga o le laau.

O faamai o le magnolia: paʻu paʻu, ituaiga eseese o pala, botisis ma sisi. Ina ia mafai ona togafitia se laau mai i ia faamai, e tatau ona vave amata togafitiga ma fomaʻi ma ia mautinoa ia mulimuli i tulafono uma o tekonolosi mo le tausiga o le magnolia.

Ituaiga ma ituaiga o magnolia

E tele ituaiga eseese ma ituaiga o magnolia, o loʻo i lalo o le a sili atu ona faʻamatalaina le sili atu ona lauiloa i latou.

Magnolia Siebold - o se laau laʻau e mafai ona oʻo i le maualuga o le sili atu ma le 10 mita. O lau e lautele, e foliga mai e tusa ma le 15 inisi le umi. O fugalaau e telē tele, o le lautele e mafai ona oʻo i le 10 centimita, e iai se lanu sinasina-sinasina. O lenei ituaiga o meaola e sili ona malulu, e le mafai ona faʻafeiloaʻi ile gutu faaumiumi e oʻo i le 35 tikeri.

Magnolia Obovate poʻo White - laau laʻau, lea e mafai ona oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 15 mita. O le paʻu o lenei meaola e lamolemole ma e lanu sinasina. O laʻau e aoina i luga o le pito o paʻu i ni nai vaega. O fugalaau e paʻepaʻe paʻu pe paepae, tele. O lenei ituaiga o magnolia ei ai se manogi manaia ma le manaia.

Magnolia officinalis - O lenei ituaiga o se mea tutusa o le magnolia paʻepaʻe, ma na o laʻau tetele. O fugalaau e tutusa lava lanu ma e tutusa ma le obovate magnolia. O lenei ituaiga o magnolia i Saina e faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻamaʻi.

Kukama po o le magniana poiana - O lenei ituaiga o magnolia e maualuga tele, e mafai e le laau ona tupu i luga atu o le 30 mita. O laulaau e lanu meamata lanu, lanu, foliga pe a ma le 20 inisi le umi. O fugalaau e foliga mai-logo ma samasama-lanumeamata i lanu. O lenei ituaiga o meaola e aupito sili ona malulu-o mea uma e iloa.

Afai e te mulimuli i tulafono uma o le totoina, tuputupu aʻe ma tausia Magnolia, ona tupu aʻe ai lea o se laau malosi ma mamana, o le a faʻamafanafanaina oe i le vaʻaiga umi, teuteu le togalaau ma avatu ai se manogi matagofie.